Mrb arkadaşlar benim sorum... Kusruma bakmaz hakir görmez cahil demezseniz Bu divx denen şey nedir bu aralar çok sık duymaya başladım da.. Herherde divx divx diiip duruyorlar... Nedir Neye yarar diğerlerinden farkı nedir.. Çalıştırmak için ne tür cihazlar-programlar kullanılmalı.. vs... bana böyle ayrıntılı beni aydınlatacak bir bilgi verecek olan varmı ??? Şimdiden saolun
Saygılar KGK
div-x film izlemek fln için program oynatmak içinde div-x player gerekli ama benden daha ustalarda var onlar daha ii bilgi verir...
divx turk adlı bir site çok faydalı olacağına inanıyorum. kolay gelsin.
divx dvdnin sıkıştırılmışıdır... divx codecleri yüklü olmalıdır.... video dosyalarda kullanılır... 1 yada 2 cd(hadi bazen 3 olsun)içinde kalitesi vcdye göre çok daha ii film seyredilebilir
divx normal kalitede gibi bir video yeri kaplar diskte ama dvd kalitesindedir,çeşitli codeclerle izleyebilirsin ya da kendi playerı var.VCD playerda fln açamazsın,onun için sadece vestel bi player yaptı,onu alıp izleyebilirsin tvde de.
bs player adındaki programla çok rahat ve güzel kullanabilirsin dvx cd lerini...
DivX sıkıştırılmış DvD formatıdır. Uzantısı Avi dir. DivX player ve BSplayer gibi programlar ile açılır. Ses ve görüntü kalitesini DvD den aldığı için oldukça kalitelidir. Ayrıca BSplayer türkçe olan bu program ile altyazı ekleme gibi bir fonksiyonuda mevcuttur.http://www.divxforever.net/ adresinde Bu programa ve gerekli altyazı arsivine ulaşabilirsin.