Siyah çay dişleri sarartıyor, kahve dişleri sarartıyor, bitki çayları dişleri sarartıyor, sigara dişleri sarartıyor, alkol dişleri sarartıyor, asitli içecekler dişleri sarartıyor, şeker dişleri sarartıyor, limon sirke dişleri sarartıyor.. Ee dişlerin beyaz olması için dünyadaki tüm zevklerden mahrum kalıp sabah dişlerimi fırçalayıp akşama kadar aç mı kalayım? Dişlerin sararmaması imkansız resmen kafayı yedirtiyor insana. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dişlerin beyaz olması anormal

-
-
Bu kadin hangi enstrumani caliyor?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun konumuzla ne alakası var?
Pusilofon çalıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dislerini o kadin gibi fircalarsan sararmaz hocam, fircalamak onemli.
Düzenli fırçalıyorum alakası yok bence tamamen genetik.
Karbonat ekle dis fircanin ustune bak nasil beyazliyor 3 gunde.
bırak güneş gibi sapsarı olsun da çürük olmasın yeter.. zira sararma için sıraladığın o şeylerin hepsi ağızda asit oluşması için de geçerli; yani ne yersen ye ağızda asit oluşuyor, o zaman bu millet çürük oluşmasın diye 24 saat aç mı kalacak diye kimsecikler düşünmediğine göre, sararması için de kafanı yorma ve düşünme...
-
dişler özünde bembeyaz olmak zorunda değil. işin genetik kısmı da var ama benim bildiğim sen doğuştan beri dış fırçalasan bile dişlerin beyaz olmak zorunda değil.
ben sigara, kola, kahve, çay hiçbirini içmiyorum. su ve maden suyu dışında hiçbir şey içmem. her yemek yediğimde anında dişimi fırçalarım. işe giderken diş fırçamı yanımda götürürüm ve 3-4 ayda bir yeni fırçaya geçerim. evde şuanda sıfır bekleyen 20 tane falan diş fırçası var. benim bile dişlerim beyaz değil. yani beyaz ama hepsinin her yeri beyaz değil. bembeyaz değil yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fırçalama önemli ancak bahsettiğiniz gibi genetik faktörler esas sebebi. Bunun yanı sıra beslenme (karbonhidrat/şeker vs) ve organ (karaciğer,böbrek) sağlığı, tükrük salgısı kompozisyonu gibi konularda diş rengine ve yapısına etki edebilir. Herhangi bir diş polikliniğinde temizleterek peroksit ile beyazlatma uygulatabilirsiniz ancak diş minesine zarar verme riski olması sebebiyle sık yaptırmanızı önermem. Peroksit jel içeren beyazlatma kitleride ayrıca satılıyor, ancak diş hekimi kontrolünde UV ile uygulanması daha iyi sonuç verecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Haziran 2024; 23:21:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunu yaptırmayı istiyorum başka türlü beyazlamayacak çünkü. En pahalı diş macunlarından da kullandım bir işe yaramıyor.
diş mscununun kaliteli olması neredeyse hiçbir fark yaratmıyor.
diş miş hikaye afrikalı herhangi bir başhi abenin dişler inci gibi parlıyor, burada sabah akşam fırçala yine yüzde seksen patlarsın,diş beyazlığı eh de ağız kokusu meselesi gerçekten çözülmesi gereken bir konu olabilir ona yoğunlaşılmalı eğer bir ilerleme isteniyorsa belki
-
Haci sen inanilmaz bos yapiyon kusura bakma da, nickini gorunce sartlandim resmen
aynen troll kardeş sensin bol bol dolu yap sen aw dolusu blokla geç işte @PunisherLord
-
Diş macununundan ziyade kendinize ve dişinize nasıl baktığınız daha önemli. Dişte sararma, kronik bir enfeksiyonun ardılı olabilir. Kelliğe çare şampuan olamayacağı gibi, sararmaya çarede macun olamaz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam kendime de iyi bakıyorum aslında ama çok fazla kahve içiyorum ve uzun zamandır içiyorum ondan dolayı böyle oldu bence
-
Her yemekten sonra da diş fırçalamak faydalı değil hocam özellikle asidik şeyler yiyip içtikten sonra en azından biraz bekleyin diş minesi erozyonuna sebep oluyor.
hımm bilmiyodum. teşekkürler.
Limon ve sirkenin dişleri sararttığını bilmiyordum. Eyvallah. Tespit gibi tespit.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

dişler özünde bembeyaz olmak zorunda değil. işin genetik kısmı da var ama benim bildiğim sen doğuştan beri dış fırçalasan bile dişlerin beyaz olmak zorunda değil.
ben sigara, kola, kahve, çay hiçbirini içmiyorum. su ve maden suyu dışında hiçbir şey içmem. her yemek yediğimde anında dişimi fırçalarım. işe giderken diş fırçamı yanımda götürürüm ve 3-4 ayda bir yeni fırçaya geçerim. evde şuanda sıfır bekleyen 20 tane falan diş fırçası var. benim bile dişlerim beyaz değil. yani beyaz ama hepsinin her yeri beyaz değil. bembeyaz değil yani. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X