Şimdi Ara

-DİSK KURTARMA- [Soru] Cahil konu değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk konuyu Harici belleklere açmışım yanlış olmuş, burası daha doğru yer.

    Merhabalar, işin içinden çıkamadığım için sorma ihtiyacı duydum.

    Arkadaşımın laptopuna format atmadan önce nişan fotoğraflarını kendi laptopuma yedeklemiştim. Masaüstüne attığıma eminim, o da emin. Hatta harici diskime de o an yedekledik diye hatırlıyorum, farklı dosyaları da yedeklediğimiz için bu kısımdan emin değiliz ama laptopumda masaüstünde(hatta sağ üst köşede) olması garanti durum.
    Benim laptopumu bir geceliğine içinde nişan fotoğrafları yedekleriyle aldı götürdü ve kendi laptopunu format ve gerekli programların yüklenmesi için bıraktı gitti.
    Ben diski sildim 2 partition'a böldüm ve formatı attım, orjinal windows'u kurdum programları yükledim geri verdim kendi laptopumu geri aldım. Fakat farkettik ki nişan fotoğrafları masaüstümde yok. Onları ellemediğini söylüyor ama ikimiz de eminiz ki masaüstüne atmıştık.

    NOT: Benim laptopumun diski 20 saatlik bir süreçte, yani daha sıfır sayılır geçmişi silinmiş olamaz. Bu yüzden eğer silindiyse kurtarılma imkanı çok çok yüksek.

    Laptopu; Everything programıyla aradım bulamadım, TestDisk programıyla recovery yaptım gereksiz bütün foroğrafları geri döndürdü ama nişandan eser yok, EaseUS programıyla bütün diski recovery yaptım saatlerce sürdü TestDisk'in bulamadığı her şeyi buldu ama nişan fotoğrafları yine yok yine yok.

    Aynı işlemleri arkadaşımın formatlanmış harddiskine de yaptırdık ama bulamadık. Eskiden tek partition idi şimdi 2 partition. O yüzden 2 partition için de ayrı ayrı disk kurtarma denedik fakat onda hiçbir şey elde edemiyoruz.

    İnanamadığımız şekilde harici diskimden de sadece diğer yedekler çıktı nişan fotoğrafları yok, onları hiçbir işe başlamadan yedeklemiştik ki garanti olsun gerisi kaybolsa da dert değil diye.

    Sorum:
    Benim laptopuma farkında olmadan sistem geri yükleme yapmış olabileceğini düşünüyorum bu şekilde nişan fotoğrafları kurtarılamaz şekilde silinmiş olabilir mi?
    Kendi laptopuna format atıp diski 2 partition'a ayırdığımız için diski kurtarılamaz şekilde formatlamış olabilir miyiz?







  • Sistem geri yüklemede fotoğraflar silinmez.
    Aklıma ilk gelen sizin nişan fotoğrafları 'gizli' olarak işaretlenmiş olabilir mi?
    'Gizli dosya,klasör ve sürücüleri göster'i seçip bi daha bakın bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsan01 -- 5 Şubat 2017; 4:35:55 >
  • Masaüstünde başka bir klasörün içine atmış olmayın yanlışlıkla?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğere arkadaşların dedikleri işinize yaramazsa Recuva adlı dosya kurtarma programını deneyeblirsiniz.Format attıp , işletim sistemi kurduğunuzdan dosyalar silinmiş olabilir ama bu program en azından silinmişte olsa dosyaları görmenize imkan sağlıyor.Programın nasıl kullanılacağı ile ilgili bilginiz yoksahttp://tvtekno.net/2016/12/22/veri-kurtarma-programi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvtekno -- 5 Şubat 2017; 15:19:42 >
  • ahmetsan01 A kullanıcısına yanıt
    xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    tvtekno kullanıcısına yanıt
    Gizli dosya klasör ve sunuucular bende hep açıktadır. Şimdi kontrol ettim sorun ondan değilmiş.

    Zaten Everything programı onları da aramıştır diye düşünüyorum, keza diğer klasörlerin içini de tek tek kontrol ettim. Zaten dediğim gibi disk ömrü 20 saat anca oldu yeni disk.

    Recuva ile formatlanmış laptopu kurtarmayı deneyeceğiz artık inşallah sonuç verir.

    Başka fikri olanlarınkini her zaman beklerim.
  • Belki de o nişan hiç olmadı, gördükleriniz gerçek değildi ve arkadaşınız hayal görüyordu

    Şaka bir yana bilgisayarda arama yaptınız mı? Eğer kurtarma programları bir fotoğraf bile bulamıyorsa ve fotoğrafı bilgisayara attığınızdan eminseniz, büyük ihtimalle yanlışlıkla farklı bir yere gitmiştir.

    Veya nişan fotoğraflarını yanlışlıkla kısayol olarak yedeklemiş olma ihtimaliniz var mıdır?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Yok daha önce bilinçli olarak bile hiçbir şeyi kısayol olarak bir yere atmadım. Everything programıyla da bütün windowsu arattım. Windows Gezginiyle de arattım da ona pek güven olmuyor. Biz de bilmiyoruz nasıl bir musibettir başımıza geldi. Önce onları yedekledik ki gerisi önemli değil diye, gerisi duruyor onlar yok
  • Konuyu da güncel tutmak adına 3 gün önceki update'i şimdi yazayım, Recuva adlı program da bir şey bulamadı çok şaşırtıcı bir durumla karşı karşıyayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.