Şimdi Ara

Disiplin kazanmak için 30 gün boyunca yapabileceğim şeyler? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
142
Cevap
73
Favori
17.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dh bitmiş kocaman mesaj yazdım gönderdim sayfa yüklenmedi o kadar yazı boşa gitti. Zaten kullanan da kalmamış da benim bugun bu güncellemeyi yazmam lazım:





    5 ay evvel bundan sonra günübirlik yaşayacağım mutluluğu arayacağım demişim. 1 ay denedim öyle mutlu olunmuyor. Kalan 4 ayda ise tek işim denemeler yapmak oldu başka dikkatimi bozacak hiçbir şey yoktu ömrümün 4 ayını buna feda ettim diyebilirim.



    Başarılı oldugumda(benim icin hedef yani başarı zengin olmaktı) iki yıl boyunca günde 4 saat zengin olmak ve başarı hakkında kitaplar okuyup hepsini denemiştim. Sonunda parayı buldugumda ise neden buldugum hakkında düşünmemiş rastgele o kitaplardan ögrendiklerimi uyguluyordum. Sonunda battıgıma göre bunlar işe yaramıyor olmalıydı. Ama bir ara zengin de olduguma göre işe yarayan birşeyler de olmalıydı. Benim düsünceme göre işe yarayan tek birşey vardı ve geri kalanlar hurafeydi. Bu işe yarayan tek şey de tek başına da denense işe yaramalıydı. 4 ay denedigim hiçbir şey işe yaramadı anlık başarı getirseler de hiçbir kalıcı değişim olmuyordu. Sondan bir önce denedigim ise 5 günde falan zaten berbat durumdaki hayatımın içine etti. Bu tam da battıgım hafta uyguladıgım şeydi. Son denemem ise yine birkaç günde beni adeta zirveye çıkardı herşeyi düzeltti. Ayrıca hayatımın iki yıllık bölümünün de boşa geçtiğini gösterdi çünkü işe yarayan sadece okudugum ilk kitaptı sonra okudugum her sey zaman kaybıydı. Kitabı okudugumda ayda 6.000tl kazanma hedefi koymustum ve iki yıl sonra aylık gelirim tam olarak 6.000tlydi. Sömestr tatilinde döndügümde nostalji olsun diye bu kitabı okuyup bu sefer 30.000tl hedef koydugumda sonraki iki ay boyunca kazandıgım para 30.000 tl idi. Ayrıca ilk okudugumda 3 ortalama yapmak gibi koydugum diger hedefler de gerçekleşmişti okulu bıraktıgım dönem ortalamam tam 3,00’dı.



    Size gerçeküstü gibi gelebilir ama yaşadığım bu. Konunun başlarına giderseniz daha bu kitabı okumadan yaptıgım hedefler koyup başarmaktı sonra benimle alakasız sadece hayalim diyebilecegim hedefler koymustu. Biri 10.000tl’lik bir ameliyattı ben daha lise ögrencisiydim bunun gerceklesmesi icin bir umut yoktu ama iki ay içinde büyük tesadüfler sayesinde bir anda bu ameliyat gerçekleşti. Muhtemelen bu kitabı alma sebebim bu tip benle alakası bile olmayan seylerin hedef koydugumda nasıl gerçekleştiğini merak etmemdi. Kitabın adı konuda daha önce onlarca kez yazdıgım ve kitap tavsiyesi isteyenlere ilk basta verdigim “think and grow rich” kitabıdır. Dönemin en zengin insanı Andrew Carnegie’nin tabsiyesiyle Napoleon Hill isimli sahis 25 yılını dünyanın en zengin ve basarılı 500 kisisiyle roportaj yapıp onları basarılı yapan ilkeleri bulmaya adamış. Bana bu hikaye o zaman kolpa geliyordu ama simdi dogrulugundan eminim.



    Kitapın özeti arzu uyandırıp hedefler belirlemek. Arzu o hedef için yanıp tutuşacagınız seviyeye geldiginde aklınıza gelen planı kagıda döküp bu hedefi ve planı her gün kendinize hatırlatmak. Tüm köprüleri yakıp o plandaki eylemlere anında başlamak. Aşk, umut, coşku gibi duygularla titreşiminizi yükseltip “bana o ameliyatı yaptıran güç”le uyum içinde olup engelleri aşmak. Daha bunun gibi birkaç aşama daha. Bunu herkesin verdigi hedefiniz olsun cok calisin tavsiyesiyle karıştırmayın ben zaten bunu yapıyorum diyip okumamazlık etmeyin kitap çok çalışmakla ilgili degil “evren” diyebilecegimiz gücü kullanmayı öğrenmekle ilgili. Bu dedigim hiç buna benzer birşey yaşamamış biri için bir anlam ifade etmeyecektir ama dogru budur.



    Beni başarılı yapan tek şeyin bu felsefe oldugunu fark edeli 1 hafta oldu. Bu hafta içinde, bana aylardır cehennemi yaşatan kontratım oldugu icin çıkamadığım berbat evden bir şekilde çıktım. Trade işine adam akıllı geri dönüp 5 günde %75 kâr ettim. Şu an valizlerim hazır sabah başka şehire taşınıyorum. Planlarımı yaptım gelecekten umutluyum, sonraki güncellemede görüşmek üzere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K

    Soğuk duş (https://www.youtube.com/watch?v=Gb0h8ZKvJW4)
    Günde 3 litre su iç.
    Sağlıklı beslen (ekmek, tatlı, abur cubur, şeker tüketme) kendi yemeğini hazırla. Bunun için alışverişe çık mesela.

    Çok soğuk duş zararlı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    olmayan bir arzu nasıl uyandırılır ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

    olmayan bir arzu nasıl uyandırılır ki
    Kitapta sadece bu sordugun icin bir bölüm var. Kendi kendine telkin kullanılarak yapılıyordu sanırım. Benim içimde 4 aydır herhangi bir arzu yokken kitabı okuyup o bölüme kadar geldigimde para kazanma arzusuyla yanıp tutuşuyordum. O arzulu halde de titreşimim yükseliyor sanki inanılmaz bir hızla düşünmeye başlıyorum bir anda kafamda hedefi gerçekleştirmek için tüm plan oluşuyor sonra kagıda döküp adımları takip ettim.



    Geçmişten kalma masraflar yüzünden gelen para oldugu gibi gidiyordu. Düşünceler bir akmaya başladı masraflardan kurtuldum evden kurtuldum orda burda olan paralarımla kırk gün içinde elime 7.000 lira para geçecek. Buna kar falan dahil degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    mesele o iste, kitabi indirdim deneyecegim. ama bende bir istek uyansa bile hemen geciyor. bakalim ne olacak. tesekkurler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Dostoyevsky-kumarbaz okuyorum sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Aşama İnanc’ı geçme yöntemim:



    Hedefini yazıp zaman kısıtı belirleyip bunu uyanınca ve uyumadan tekrarladıkça arzu oluşacaktır. Bunun için benim başka yönteme ihtiyacım olmadı. Sonrasında arzu dolduğunuz bir anda neler yapabileceğinizi düşündüğünüzde aklınızda bir plan belirecek bunu da yazıp sabah akşam tekrar etmeye devam edin ve hemen uygulamaya başlayın. Buraya kadar yalnız arzuyla başarabilirsiniz.



    Ama ilerlemek için arzunun inanca dönüşmesi lazım. Ben bu noktada sıkıntı yaşadım. Kitapta inanç geliştirmek/özgüven kazanmak için kendi kendinize söylemeniz gereken cümleler var ama işe yaraması için olumlu duygularla zihnimi uyarıp öyle okudum bunları(olumlu duygular: seks, aşk, coşku, umut vs). Harbiden zihnim son sürat çalışırken çok kolay geçebildim bu aşamayı. Ama sonrasında tekrar tekrar ihtiyacım oluyor tekrar tekrar zihnimi bu duygularla uyaramadım kalıcı bir inanç geliştirmek zorunda olduğumu fark ettim. Daha önce inancı geliştirmeme yardımcı olan Emerson ve Norman Vincent Peale kitaplarını okudum. İnancı ciddi şekilde ele alınca artık günde yarım saat değil tüm günü inançlı geçiriyorum diyebilirim.



    Hedefinizi elde etmek için kitaptaki tüm aşamalarda bahsedilen şeylere aynı anda sahip olmanız lazım. Arzu ve inanca sahip olun ki 3’ü de geçebilin. Ben inanç duygusunu hissedebildiğim yarım saatlik süreçte verdiğim kararları ertesi gün uygulayarak ilerleme kaydettim ama belli noktadan sonra kalıcı olarak kendinize inanmak zorunlu hale geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zaten bu dediklerin olmadigi icin zorlaniyor cogu insan. İnsanlar arkadaşlarıyla pozitif ve yapıcı bir muhabbeti dahi doğru düzgün edemiyor çünkü materyal eksik veya zaman yok. Aşk seks şehvet, bunları düşünmek içinde şahsen bişeyleri raya oturtmak gerekli gibi hissediyorum önce ki benim hatam bu orası ayrı.



    Paraya inanmayan ben şimdi sadece işim olması gerek, bişeyler yapmalıyım telaşına kaldım son iki senedir ve çıkamıyorum.



    Yoruldum, bıktım ve darlandım artık.



    Belki bakarım bu kitaba da pek sanmıyorum kendini okutacağını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareketlensin buralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı konu
  • Kitabı aldım okuyorum ufaktan. Umarım işe yarar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl önceden konuyu bulmuştum ara sıra hedefimden saptığımda buraya gelip okuyorum Düşün ve Zengin Ol kitabını burdan öğrenip de aldım.Cok faydalı bir konu.Konu güncel tutulursa sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yıl geçen yıl bıraktığım okula geri döndüm ilk dönemi verdim ikinci döneme geçince korona muhabbeti çıktı. Hiç param olmadığı için piyasada oynayamadım. Oynamayı bırak parasızlıktan ısınamayıp okul kütüphanesinde takıldım. Okul aradan çıksın para biriktirir yeniden başlarım diye düşünüyordum zaten evde ailemle kalmaya da dayanamıyordum okulda mezun olmamıs 1-2 arkadaşla takılmak iyi oluyordu. Korona çıktı okul kapandı. Biriktirdigim parayı da çarçur ettim. En son devlet 3.000 kredi verdi virüs için onun 2.000iyle yeniden başlıcam. Korona sırasında kilo da almışım. Sınavlar da 2 haftaya baslicak. Konu da güncel kalsın diye burada aylık hedef koyayım buraya yazınca hatırlamak daha kolay oluyor. Ufak hedefler olacak.

    Haziran sonuna kadar (1aylık)
    -Piyasadan 2.000 lira kazan (2.000 sermaye)
    -4 kilo ver
    -Derslerin hepsini geç

    Yeni hedefler bulabilirsem eklerim konuya ama çok kasmak istemiyorum sakin sakin gitmekte fayda var. Bu ay şu 2.000i kazanabilirsem öbür ay daha büyük sermaye bulabilirim kredi kartında 10.000 limit var mesela onu boşaltırım. Yada daha çok kâr elde edebilecegim vadeli piyasaya geçebilirim. Ama 2.000i kazanamazsam hiç uğraşmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün hedefler için ne yaptım?
    Kilo verme: Az yedim ve akşam 6dan sonra hiçbişey yemedim. Biraz nabız yükseltecek hareketler yaptım. Kolumu geçen yıllarda sakatladığım için ne şınav çekebiliyorum ne ağırlık çalışabiliyorum. Sokağa çıkma yasağı yüzünden yürüyüş de yok. 1,2 kilo verdim. (Önceki gün şişkinlik vardı her gün 1,2 kilo veremeyecegimi biliyorum)


    2.000 lira kâr: Akşam 2,5 saatlik çalışmalara başladım

    Ders için birşey yapmadım.

    Genel: Hedefleri odamın kapısına yapıştırdım. Visualization onaylama işe yarasın yaramasın her haltı denedim amaç hedefi kendime hatırlatmak. Belki gerçekleşmesi için arzu da oluşur.

    ——————————————————————————————
    İkinci gün hedefler için ne yaptım?
    2,5 saatlik piyasa çalışması
    Akşama kadar çok az yedim akşam dayanamadım yedim yedigim icin kendimden nefret ettim. Yine de birşeyden nefret edeceksem hedeflerime ulaşamadım iradeli davranamadım diye kendimden nefret etmenin iyi olduğuna karar verdim sonuçta kendimden nefret etmesem de gürültü yapan komşudan, çomarlardan vs. nefret ediyordum onlardan nefret etsem ertesi gün düzelmelerini sağlayamam ama ertesi gün iradeli davranmayı başarabilirim.
    4 kişi arayıp derslerle ilgili konuştu, 1 kişi kaç kilo oldun diye arayıp sordu.
    Hala ders çalışmadım
    ———————————-
    Üçüncü gün hedeflere ulaşmak için ne yaptım?
    -Ders için ödev soruları verildi tüm gün onlarla uğraştım. Başta sinirlendim ödev kol gibi olduğu için sonra başladım yapmaya zorlanmadan yaptım doğru mu cevaplar bilmiyorum bir dersin 3/4ü diğerinin 1/2si bitti. 2 ders daha var. Önceki günler ders calisamadigim iyi olmus ödevlerle ders konularının alakası yoktu.
    -Kilo vermek icin bu kez aç kalmayı değil az ama sık yemeyi denedim. Ayda 4 kilo için çok kasmama gerek yok normal öğün yesem zayıflarım gibime geliyor. Çıkıp yürüyüş de yaptım.
    -Para için 2,5 saatlik çalıştım. Bayram tatilinin bitmesini bekliyorum girebilmek için. Bugunku tahminin tutmadı ama henüz ikinci gün olduğu için olabilir. Yarın da tutmazsa bakıs acımı degistiricem tutarsa çarşamba girerim sürdürebildigim kadar sürdürür aylık %100 hedefime ilerlerim. Her ay %100 alabilsem 12 ay sonra 4.000.000 yapıyor bu ay 2.000 kazanmak uğraşmama bile değmez ama 12 ay sonrası için bir umuttur.
    ———————-
    Dördüncü gün hedefler için ne yaptım?
    -Tahminim tuttu piyasa açık olsa %10 kâr vardı sabah açılışta giriyorum. 2,5 saatlik çalıştım
    -Sık sık ama az yedim gece yine bozdum normalde aç kalmakta sıkıntı yasamam neden gece yemek yemeye basladim bilmiyorum
    -Ödevin birini teslim ettim ötekine eklemeler yaptım.
    ————————
    Beşinci gün hedefler için ne yaptım?
    -Sabah girdik piyasaya sonra hızla baska sey aldım ne kar ne zarar bekliyoruz öyle bu kadar yavaş kâr etmek motivasyonumu bozuyor
    -Ders için birşey yapmadım
    -Az yedim
    Yapamıyorum en ufak motivasyonum yok motivasyon getirecek seyler deniyorum bir bok olmuyor evde üstte koşan komşu çocuğu sinirimi bozuyor. Hava soğuk dışarı da çıkamıyorum kafayı yicem evde.
    Şaka gibi ama geceye kadar aç durmayı başarmışken gece eve pide, çiğköfte, çikolatalar, pastalar vs. geldi. Önceki günlerde de normalde yemegin zor pisirildigi evde kekler ekmekler pisirilmeye baslanmisti. Yedim uyudum sabahın köründe Napoleon Hill’in şu sözleri aklıma geldi uyandım. “Hiç kimse engellerle karşılaşmadan koyduğu hedefe ulaşmayı beklemesin”. Hakikaten sırf kilo verme hedefi koydum diye evin her gün yemek dolduğuna inanıyorum artık. Hedefi koymadan birkac hafta önce öylesine 1 haftada 2 kilo vermistim hiç de zorlanmamıştım bunların hicbiri olmuyordu. Artık bu sözü bir gerçek kabul edip buna göre hareket edicem.

    ————-
    Forumdan banlandığım için ne olduğunu yazamadım. 9. Günkü durumumu yazayım:
    2,8 kilo verdim
    Vizelerden ikisi teslim edildi, birinin cevapları bulundu, öbürünün soruları bekleniyor
    Piyasadan 150 lira civarı kâra geçildi

    Sadece kriz anında yapacak baska bisi kalmadiginda onaylamalar yapmaya basladim. Aç değilken kilo vercem onaylaması ise yaramıyor ama tam açken ve yemekle yüzlesiyorken yapınca kendimi tutma iradesi geliyor. Bu sekilde zayıflamaya basladim diyebilirim.

    Hedefler icin ne yaptım? bir ders daha teslim edildi 4 vizeden 3ü gönderildi.
    Dünkü kadar aç kalınmasa da biraz kalori arttırılıp diyete devam edildi.

    ————————————————
    10. Gün

    Bugun hedefler için ne yaptım?
    -Az yemeye devam ettim
    -Visualizationlar yaptım ve kendime hedeflerimi hatırlattım
    -Para için birşey yapmama gerek kalmıyor çünkü hala kâr yazıyorum olumsuz bisi olmasini bekliyorum yapmak icin
    -Son kalan derse baslayabilirim. 11 gün süresi var.

    Bunlarda çok yapabilecek bisey yok diye söyle seyler ekleyebilirim:

    quote:


    Korku
    Açgözlülük
    Hoşgörüsüzlük
    Egotizm
    Şehvet
    Öfke
    Nefret
    Kıskançlık
    Sabırsızlık
    Acımasızlık
    Adaletsizlik
    İftira
    Dedikodu
    Sahtekarlık
    Vefasızlık
    İntikam

    Napoleon Hill’in olumsuz diye verdigi bu duygulardan birine sahip oldugumda onaylamalarla tıpkı diyette yemekten kaçar gibi bunlardan kaçıcam. Bir kere tam diyeti bozmak üzereyken üstesinden gelip kendimi tutmam sayesinde 2 gün hiç bozma girişimim olmadan güzel zayıfladım. Aynı mantık bunlar için de olabilir.

    Bir de baska hedef koyma düsüncesiyle dün dısarı cıktım ancak o hedef hakkında bir korku hissetmedim bugun de cikip yoklayabilirim.

    Edit: Duygulardan şehvet, açgözlülük, dedikodu, hoşgörüsüzlük, korku hissettiğimi fark edip onaylamaları yapıp hiçbirine düşmedim. Dışarı çıktığımda bu sefer o korkuyu hissedip düzelttim.

    ——————————
    11. Gün
    Bugun hedefler için ne yaptım?
    -Son kalan vizenin 4de 1ini hallettim. Dünden beri baya bir engelle karsilasiyorum yapmaya calisirken ama sonunda bir kısmını halledebildim iki gün sürse de.
    -Para için yine bişey yapmama gerek kalmadı üç gündür aynı miktarda kâr yapıyorum. Aklıma daha çok kâr yaptırabilecek bir yöntem geldi ama açgözlülüğe gerek duymadım bu hızla kazanırsam hedefime ulaşırım zaten hatta haziran sonu değil yarısında ulaşırım.
    -Kilo için sabah kendime ilk defa bir yemek tarifi denedim sağlıklı birseydi iyice acıkana kadar birşey yemedim. Hedefime 600 gram uzagım ama sağlıklı diye 4 kilodan fazla vermemekten vazgeçmiş olabilirim muhtemelen diyete devam edicem bu kadar hızlı vermem diyetin başında olmamdan olabilir ve diyeti bırakınca bir haftada 3 kilo alıyorum bırakmak yerine devam ama iki gün önceki kadar aç kalmadan.
    -Sadece hoşgörüsüz ve egoist oldugum bir durum oldu onda da farkına varıp düzeldim.
    -Visualization yaptım. Hedeflerimi hatırladım.
    -Yeni teoriler ürettim onları deftere yazdım.
    —————————————————————————
    12.gün
    4 kilo verme hedefine ulaşıldı. Haziran sonu icin koymustum hedefi 4ünde başardık :)

    -Para için onaylama gerekti cumadan beri ilk kez. Dün zaten en cok kazandigim gündü bu bitisin habercisiydi. Sabah korku vardı ve zarara geçmiştim yeniden yaptım.

    Kötü birgündü yemegi falan abarttım pasta vs yedim özgüvenim düstü kötü hissediyodum sonra yeni basladigim konuyla ilgili oldugunu cözüp onun korkusuyla yüzlestigimde onaylamalar yaptım düzelmeye basladi. Gece dersi zorladım ama cözemedim soru.

    ———————————————
    13.gün
    -Kâr yaptım biseye gerek kalmadan
    -Yememe iradem iyiydi
    -2. soruyu da çözdüm

    Haftanın kârı 800 lira.
    ———————————————-
    14.gün
    Bu öğlen dışarı çıktım herşey iyiydi anladım ki bir bokluk var.
    Dün akşam bekledigim kârı yapamadım.
    Kârdaydım ama o güne göre çok daha fazlası olması lazımdı.
    Ben bunu bu aksama kadar önemsemedim.
    Kaç gündür engellerden kaçtığımı fark ettim. Dünkü kârda bozulmanın sebebi de bu olabilirdi. Geçen hafta bir gün de benzer şey yaşanmıştı ama o gün de baska sebeple kârdaydım o yüzden önemsememiştim.
    Duygularla ilgili de herhangi bir engelle karşılaşmıyordum.
    Eve gelince bile isteye engellerle karşılaşmaya karar verdim.
    Balkona kaçmak yerine evin gürültülü odalarında durdum komşunun takur tukur sesleri beni sinirlendirmeye ve kötü hissettirmeye başladı. Birkaç saat bile isteye buna katlandıktan sonra alıp çözemediğim soruyu çözmeyi denedim ve zorlanmadan çözdüm.
    Hala negatif duygulara sahibim evdekiler de sinirlendirecek hareketler yapmaya başladı bu negatif duygular komple zihnimi doldurdugunda çıkıp dışarı herşey boktan mı bakacak yeniden onaylamalar yapacağım.

    Bugun hedeflerim için ne yaptım?
    -Diyet
    -1 soru daha çözdüm tamamı olmasa da
    ————————————————————————-
    15.Gün
    Kötü bir gündü hedeflerim için hiçbir şey yapmadım
    ————————————————————————-
    16.Gün
    Akşama kadar yine kötü bir gündü. 100 lira zarar yazdım. Kâr 700e düştü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 8 Haziran 2020; 21:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Korkularımı bulup onlarla yüzleşmeye karar verdim.
    ————————————————————
    17.gün / güne 200 lira daha zararla başladık ama korkularımla yüzleşmeye karar vermiştim onu uyguladım zarar da olsam da para kaybetme korkumla yüzleşip bekledim. Korkudan düşünemez hale gelmiştim saatlerce yürüdüm, mutsuzdum, eve geldigimde abur cubur yedim, saniye başı piyasaya bakıyordum tutamadım kendimi. Sesle rahatsız edilme korkumla yüzleşemedim. Ders çalıştım. Kızlara takıldım. Para kaybetme korkusuna katlanmak zordu ama dayanabilirsem ertesi gün düze çıkabileceğim umudu vardı. Emerson okudum.

    18.gün / Güne dünkü zararı kurtararak başladım. Sonra 100 lira kaybettik. 2650 lira var. Dersle ilgili yazan çok oldu. Kızlar mesaj attı. Deli gibi gürültü vardı sabah. Öğlen kıza yürüme korkumla yüzleştim. Para kaybetme korkumla akşam yüzleştim. Akşam ders korkumla ve gece gürültü korkumla yüzleşcem. Yüzleşmeden kasıt birşeyden korkacak noktaya gelmek o korkutan durumda bekleyebildigin kadar beklemek korku seni esir alınca korkmamak onaylamalar yapmak. Onaylamalardan sonra zor saatler geçiriyorsun ama ertesi gün o konuda ilerleme kaydediyorsun. Gece aşırı gürültüden 4de falan uyuyabildim.

    19.gün / Ödevi çatır çatır yaptım arkadaşlar gönderdi. Piyasada iyi zarar yaptım. İnsan ilişkilerinde salak gibi alakasız insanlara kibarlıklar kıyaklar yapıp pişman oldum. Mal gibi akşam mantıksız işler yaptım, mesela saatlerce cok uzun mesafeyi yürüdüm yanıma nakit de almamısım dönerken de yürüdüm. Gürültü vardı ama dünden iyiydi. Kızlarla hersey iyi gibi geldi ama belki de kötüydü. Kız, ders, piyasa ile yüzlestim akşam, artık geç saatlerde yapıyorum bunu, en iyi sonucu en geç olanlarda almışım, uyumaya yakın. Visualization’ı, hedefleri hatırlamayı bıraktım sadece yüzleşip onaylama var.

    20.gün/ Hedef kilomdayım. İyi döndü piyasa bugun. Haftayı 2.600 lirayla kapadık. Yani haftalık zarar 200 lira. Geçen hafta 800’dü kâr. Sinirliydim bugun. Hiç kibar olmadım. Kimseye güvenmedim. Kızlarla bile küfürlü konustum. Ufaktan iki yeni kızla ilgili gelişme oldu. Ödevi yapıp gönderdim ufak düzeltmeler yapıp. Dersler çıktı artık finallere kadar. İki seyle yüzlestim kız ve piyasa, en geç saatlerde. Yarın haftasonu diye en fazla kızla ilgili bisiler olabilir. Haziran bitmesine 2 hafta var. 3 hedef vardı dersler ve kiloya ulaştım, kâra ulaşmak için 1.400 kazanmam lazım. İlk haftaki performansı iki hafta yakalasam hedefi geçerim.

    26.gün / İnternet yok diye yazamadım. Haftayı 3130 lira ile kapadık. Kilo hedefim -4dü -4,5 falanım. Nofap yapıyorum salıdan beri. Vize sonuçlarım 80 80 90 95. Bu haftaiçi her gün dışarıdaydım çok yürüdüm. Hedeflerden bir para kaldı bakalım haftaya 870 lira kazanabilecez mi şu anki parayla %27 demek. 6 kaldıraçla %4,6 yükseliş lazım. Bakalım elimden geleni yapıcam. İlk hafta şansa 1000 kazandık, ikinci hafta şansa 500 kaybettik, bu hafta bilinçli 500 kazandık, hadi koçum haftaya bilinçli 870 ver ilk ayki hedefimize ulaşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 20 Haziran 2020; 1:20:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aga okuyoruz yorum yapmıyoruz diye kaytarma bize arada tavsiye verirsen de çok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: try1241

    Aga okuyoruz yorum yapmıyoruz diye kaytarma bize arada tavsiye verirsen de çok iyi olur
    Bir sürü şey deniyorum olumlu katkısı olanları şunlar oldu:
    1 numara: Nofap
    2 numara: Zaman kısıtlaması olan hedef koymak

    Bunları tavsiye ediyorum. Üç hedef vardı ay sonu için.
    -Kilo hedefinin 2 numara %100üne yetti. Bir haftada ulaştım sonra sadece orada kalmam gerekti.
    -Ders için 2 numara %75ini halletti %25 için 1i yanlışlıkla devreye soktum.
    -Para içinse 2 anca %25ini halletti %75i 1 numara sayesinde oldu. (Daha ulaşamadık gerçi haftaya bitiyor süre ama ulaşacağımı düşünüyorum)

    Şu anki teorim ise şu:
    En mutlu oldugum zaman üni ara vermeden önceki dönemdi. O zaman sahip olduklarıma ulaşırsam aynı hislere sahip olabilirim. İlk para kazanmaya basladigim zamanlardı 30.000 param vardı(dolar 3,80). Sanırım simdikinden 11 kilo falan aşağıdaydım.
    Dolara çevirirsek 54.000 ediyor. 3.000 kredi borcu 1.000 kredi kartı borcunu ödücem. Kyk kredisi de eklendi o zamandan beri kaçtır bilmiyorum o günden sonra 25.000 diyelim. Biryerden yüklü bir para isteyebilirler ama hadi onu yok sayıyorum. 83.000 kazanmam ve 11 kilo vermem lazım.

    Bu ay 4.000e tamamladigimi ve her ay 2x yaptigimi düsünelim.
    8-16-32-64-128.000

    Kilo işini de kilom azaldıkça verme hızının yavaşladığını düşünelim.

    4,5 ayda o zamanki para ve kilo seviyesine ulaşırım. Kasım ortasında.

    O zamana kadar bu süreci hızlandıracak teknik değişimler yapabilirim. Yada nofap ve hedef koymadan daha güçlü numaralar bulabilirim kim bilir ama bulamasam da böyle devam. Şu sıralar hayatım çileler içinde geçiyor ama 4,5 ay daha dayanmanın yollarını bulurum yapacak birşey yok. Belki o zamanki para kilo seviyesine ulaşınca iyi hissedeceğim teorisi de saçmalıktır her gün bir tane teori üretip saçmalığımı kanıtlıyorum ama 1 aydır hayatımın iyiye gittigi kesin. Kilo verdim dersleri geçtim para kazandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 28.gün // 200 lira kazandık 3350 lira oldu ama hiçbişey güzel degil dün akşamdan beri cebabetlikler yasayıp duruyorum ödev çıktı akşam 17de bitecek ugrastik ettik verdik ama ugrasırken tüm günümün içine sıçıldı. Düzeltmem lazım su durumu.

    29.gün // 100 lira kazandık 3450 lira oldu.

    30.gün // 3350 lira iken kapadım pozisyonu başka da açmadım. Yarın 1350 çekerim 850 kart borcu 500ü harcarım. 2000le devam ederim yeni seyler denicem çalışmayabilir falan bu ay boşa gitmesin kârımı çekicem.

    27 Haziran Güncellemesi: Gelecek ay hedeflerim ayın 1inde belli olmus olacak muhtemelen piyasadan para kazanmak içinde olmayacak. Geçen ayki hedeflerden ikisine ulaştık, para hedefine yaklaşsak da ulaşamadık.

    30 Haziran Güncellemesi: Dün ayın bitmesine iki gün kala bir yakınım araba sattı ben sattırdım diye para verdi tam 2.000 liraya tamamladım. Piyasadan para kazanıcaz dedik araba piyasasından da kazandık işe bak. Bugun sınavların hepsini verdim. Kilo hedefimi de başardım. Dünkü para gelme işi olmasa zaten kredi kartı borcunu ödemistim bu ay devam etmeyecektim ama kalan parayla bu ay da devam edicem. Çok kasmak istemedigim için bu ayki hedef de 2.000 olacak. Sanırım 3.000 lirayla falan oynucam. Ama geçen sene ayın başında degil 1-2 hafta öncesinden baslamistik visualizationa hedefi hatırlamaya vs. bu ay geç kalmış da olabilirim.


    Temmuz ayı sonuna kadar hedefler:
    -Piyasadan 2.000 lira kazanmak
    -4 kilo vermek
    -Üç ders sınavında girecegim iki sınavı geçip mezun olmak

    İkinci ay 0. Gün // Hedefler için bugun ne yaptım? //
    Hedefleri yazıp odama astım. Visualization yaptım. Dayanamadım çok yedim geçen ayın başında da böyle olmuştu bir kere tam yiyecekken kendimi tutarsam sonrasında tutmak kolaylaşıyor. Yarın hedefler için yapabileceklerimi yazdım.

    ——————————————————————————

    1. Gün || Aç kaldım. Piyasaya girmeyip bekleyecektim hiçbir zaman dogru zamanın gelmeyecegini hatırladım girdim. Sanki hedeflerimdem biri gerçekleşirken diğerleri gerçekleşmiyor gibi bir düşünceye vardım. Piyasadan bugunku makas farkını kapatacak kadar kâr yaptım. Yani 35 lira zararla baslıyorum o 0 zarara düştü. Akşam derslerle ilgili calismam olursa yarın düzenlerim.

    2. Gün | | Az yedim. 140 lira kazandım. Dünden beri 1,1 kilo vermişim.

    3. Gün | | Dünkü kârı kaybettik üste ciddi zarar yazıyoruz sonra editlerim zararı. Dünden 0,5 kilo vermişim. Bugun çok diyete uyamadım. Piyasa için onaylamalara geri dönmeliyim geçen sefer hiç böyle zararlar yazmamıştım hızla kâr yapmıstık sonra ufak tefek düsüsler olmustu. Biseyler degismeli. Beklemekle de düzelmeyebilir.

    4. Ve 5.gün haftasonu | | Cumaki zarardan mı neydi bilmiyorum çok kötü hissediyordum. Fıll yemek yedim baslangic kilomu bile geçtim pazartesi tartıldığımda.

    6.gün pazartesi | | Zararı kapadık üste 250 kâra geçtim. Kilo vermek için aç kaldım ve tüm aksam yürüdüm. Her işimde bir şanssızlık vardı. Yürürken kafama karanlık düsünceler doldu acaba isler kötü mü gidiyor kâr yapsam da hersey daha mı boktan diye düsündüm. Ertesi gün su anki girdigim pozisyonu kapatıp bu düsünceleri test etmeye karar verdim. Bu arada komsu gürültüsü 1 temmuzdan itibaren geri geldi, bugun de ciddi duydugum gündü. Ders açıklandı iyi not almısım.

    7.gün salı | Sabah dünkü karardan vazgeçtim aynı sekilde devam ettim. Gün içi düşüp çıktı günlük 50 lira kârla kapattık. Başta kâr yapıp sonra düşmesini bekliyordum bugun için, önceki işleyiş çok kâr yaptıgım günden sonraki gün için böyleydi. Gece 23e yakın düşüp kârsız yada zararda kapamama sebep olarak bunu teyit etti. Volatil bir gün bir kâr bir zarar bir kâr bir zarar. Yarın da komple zararda bekleriz diye düsünüyorum. Öbür gün artarsa artar. Neyse akşam içtim. Bugun de cok yemis olabilirim. Sabah tartildigimda baslangic gününün 1,1 kilo altindaydım. Ders açıklandı iyi not almısım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 8 Temmuz 2020; 2:14:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoa

    28.gün // 200 lira kazandık 3350 lira oldu ama hiçbişey güzel degil dün akşamdan beri cebabetlikler yasayıp duruyorum ödev çıktı akşam 17de bitecek ugrastik ettik verdik ama ugrasırken tüm günümün içine sıçıldı. Düzeltmem lazım su durumu.

    29.gün // 100 lira kazandık 3450 lira oldu.

    30.gün // 3350 lira iken kapadım pozisyonu başka da açmadım. Yarın 1350 çekerim 850 kart borcu 500ü harcarım. 2000le devam ederim yeni seyler denicem çalışmayabilir falan bu ay boşa gitmesin kârımı çekicem.

    27 Haziran Güncellemesi: Gelecek ay hedeflerim ayın 1inde belli olmus olacak muhtemelen piyasadan para kazanmak içinde olmayacak. Geçen ayki hedeflerden ikisine ulaştık, para hedefine yaklaşsak da ulaşamadık.

    30 Haziran Güncellemesi: Dün ayın bitmesine iki gün kala bir yakınım araba sattı ben sattırdım diye para verdi tam 2.000 liraya tamamladım. Piyasadan para kazanıcaz dedik araba piyasasından da kazandık işe bak. Bugun sınavların hepsini verdim. Kilo hedefimi de başardım. Dünkü para gelme işi olmasa zaten kredi kartı borcunu ödemistim bu ay devam etmeyecektim ama kalan parayla bu ay da devam edicem. Çok kasmak istemedigim için bu ayki hedef de 2.000 olacak. Sanırım 3.000 lirayla falan oynucam. Ama geçen sene ayın başında degil 1-2 hafta öncesinden baslamistik visualizationa hedefi hatırlamaya vs. bu ay geç kalmış da olabilirim.


    Temmuz ayı sonuna kadar hedefler:
    -Piyasadan 2.000 lira kazanmak
    -4 kilo vermek
    -Üç ders sınavında girecegim iki sınavı geçip mezun olmak

    İkinci ay 0. Gün // Hedefler için bugun ne yaptım? //
    Hedefleri yazıp odama astım. Visualization yaptım. Dayanamadım çok yedim geçen ayın başında da böyle olmuştu bir kere tam yiyecekken kendimi tutarsam sonrasında tutmak kolaylaşıyor. Yarın hedefler için yapabileceklerimi yazdım.

    ——————————————————————————

    1. Gün || Aç kaldım. Piyasaya girmeyip bekleyecektim hiçbir zaman dogru zamanın gelmeyecegini hatırladım girdim. Sanki hedeflerimdem biri gerçekleşirken diğerleri gerçekleşmiyor gibi bir düşünceye vardım. Piyasadan bugunku makas farkını kapatacak kadar kâr yaptım. Yani 35 lira zararla baslıyorum o 0 zarara düştü. Akşam derslerle ilgili calismam olursa yarın düzenlerim.

    2. Gün | | Az yedim. 140 lira kazandım. Dünden beri 1,1 kilo vermişim.

    3. Gün | | Dünkü kârı kaybettik üste ciddi zarar yazıyoruz sonra editlerim zararı. Dünden 0,5 kilo vermişim. Bugun çok diyete uyamadım. Piyasa için onaylamalara geri dönmeliyim geçen sefer hiç böyle zararlar yazmamıştım hızla kâr yapmıstık sonra ufak tefek düsüsler olmustu. Biseyler degismeli. Beklemekle de düzelmeyebilir.

    4. Ve 5.gün haftasonu | | Cumaki zarardan mı neydi bilmiyorum çok kötü hissediyordum. Fıll yemek yedim baslangic kilomu bile geçtim pazartesi tartıldığımda.

    6.gün pazartesi | | Zararı kapadık üste 250 kâra geçtim. Kilo vermek için aç kaldım ve tüm aksam yürüdüm. Her işimde bir şanssızlık vardı. Yürürken kafama karanlık düsünceler doldu acaba isler kötü mü gidiyor kâr yapsam da hersey daha mı boktan diye düsündüm. Ertesi gün su anki girdigim pozisyonu kapatıp bu düsünceleri test etmeye karar verdim. Bu arada komsu gürültüsü 1 temmuzdan itibaren geri geldi, bugun de ciddi duydugum gündü. Ders açıklandı iyi not almısım.

    7.gün salı | Sabah dünkü karardan vazgeçtim aynı sekilde devam ettim. Gün içi düşüp çıktı günlük 50 lira kârla kapattık. Başta kâr yapıp sonra düşmesini bekliyordum bugun için, önceki işleyiş çok kâr yaptıgım günden sonraki gün için böyleydi. Gece 23e yakın düşüp kârsız yada zararda kapamama sebep olarak bunu teyit etti. Volatil bir gün bir kâr bir zarar bir kâr bir zarar. Yarın da komple zararda bekleriz diye düsünüyorum. Öbür gün artarsa artar. Neyse akşam içtim. Bugun de cok yemis olabilirim. Sabah tartildigimda baslangic gününün 1,1 kilo altindaydım. Ders açıklandı iyi not almısım.
    ağustos neler oldu hayatında hacı




  • Son yazıdan sonra forumda ban yedim sonra da net kullanmayı bıraktım ayasofya dedikodularıyla borsadan cikmistim bisey gelecegi belliydi o günden bugune dek borsaya girmedim pc oyunları oynadım belli konularda duygularda yükselmek istedim ama günde 1-2 cümle yazıp geçiyordum yükselemedim. Şimdi 3 topic seçtim bunlarda yükselmeye calısıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 21 Ağustos 2020; 9:5:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.