Şimdi Ara

Disiplin kazanmak için 30 gün boyunca yapabileceğim şeyler? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
73
Favori
17.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mctar M kullanıcısına yanıt
    Ben bu yaz dusunce uzerinde yogunlasiyorum sana tavsiyem yapmayacaklarim diye bir liste yapmaman.



    Benim teorim: Zihin goruntulerle dusunur. Bunu ders calisirken ogrendim. Ezberlemem gereken seyi okudugumda ise yaramiyordu, yazdigimda ise yariyordu, kafamda goruntulerini olusturdugumda aklima kaziniyordu. Bir seye konsantre olmak istedigimde(hocanin ders anlatisi) dinlemek ise yaramiyordu, yazmak ise yariyordu, dinlerken goruntuler olusturup yazmak %100 konsantrasyon demek.



    Hedef koyarken de ayni mantikla ilerlersek: Masturbasyon yapmayacagim dediginde kafanda calisan goruntu masturbasyon yapmak. Cumlenin sonuna kadar onun yapmaman gereken birsey oldugunu dusunmuyorsun bile once yaptigini dusunup sonra da bunu yapmamaliyim diyorsun. Onun yerine soyle dusun atiyorum; cinsel enerjimi baska seylere akitiyorum. "O kizi dusunmeyecegim" derken bile o kizi dusunuyorsun her seyin anti-'si o seyi besler antisi olma o kizi dusunmeyecekken yapacagin seyleri dusun, yada mesela "bugun ne istersem onu dusunucem, ben dusuncelerimin efendisiyim" de. Ama kizi dusunmemeyi bile dusunme yeni birsey yaratip onu besle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok güzel şeyler gelmiş konuya. Takip.
  • Günlerdir yazmıyorum. Çünkü içimde bir şey durdurdu hep beni. Sanki suç işemişim gibi kaçtım buradan. Veya insanlar olumlu tepki gösterince böyle kasabiliyorum kendimi bu olumlu imajı çizmemek için. Hepsini yaptığım gün olmadı. Sadece erken kalkma hariç hepsini yaptığım bazı günler oldu. Ama yarın hepsini yapıcam eksiksizce. Liste yaptım kendime. Olumlama olsun diye ders çalışma görevinin alt görevlerine, yaptığım listede seksi çalışmak, yakışıklı çalışmak vs. Madeleri ekledim hadi bakalım şunu da yazayım yarın kursta en az 3 kişiyle konuşacağım.

    Bundan sonra yapacağım şeyleri yapmadan önce düşüneceğim kural gibi. Çünkü zaten yaptıktan sonra düşüneceğim bari yapmadan düşüneyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mctar

    Günlerdir yazmıyorum. Çünkü içimde bir şey durdurdu hep beni. Sanki suç işemişim gibi kaçtım buradan. Veya insanlar olumlu tepki gösterince böyle kasabiliyorum kendimi bu olumlu imajı çizmemek için. Hepsini yaptığım gün olmadı. Sadece erken kalkma hariç hepsini yaptığım bazı günler oldu. Ama yarın hepsini yapıcam eksiksizce. Liste yaptım kendime. Olumlama olsun diye ders çalışma görevinin alt görevlerine, yaptığım listede seksi çalışmak, yakışıklı çalışmak vs. Madeleri ekledim hadi bakalım şunu da yazayım yarın kursta en az 3 kişiyle konuşacağım.

    Bundan sonra yapacağım şeyleri yapmadan önce düşüneceğim kural gibi. Çünkü zaten yaptıktan sonra düşüneceğim bari yapmadan düşüneyim.

    "Yaşam deneyler bütünüdür. Ne kadar çok deney yaparsanız,sizin için o kadar iyi." Ralph Waldo Emerson

    Ne kadar salakça olursa olsun birsürü şey denemeye devam et. Ama şuna dikkat et. Her denediğin şey bir noktadan sonra önüne engel çıkarabilir. Bu nokta ilerlemeye yada geri dönmeye karar vereceğin nokta olacak. Hislerin düşüncelerin her şey sana geri dön diyecek. Zihnin olumsuz şeylerle dolacak. Ama o gün saldırmayı seçersen yeni bir levele geçeceksin; hem o şeyde, hem de o şeyle öğrendiklerin sayesinde hayatında. Saldırmak için yapacağın tek şey ise yaptığın şeyi sürdürmeye devam etmek.




  • Beyler 2 yıl burada dışsal egzersizlerden bahsettik şimdi içsel egzersizlerden bahsetme vakti. Bu dediklerimi yaparsanız hayatınız değişecek. Ben günlerdir bu saydıklarımı her gün yapıyorum ve günümün %80'i olumlu düşünerek geçiyor diyebilirim, çok doğru kararlar vermeye başladım ve gelecekte ne istediğimi ne olacağımı çok net görüyorum.

    "If you can see it and have the courage to speak it it will happen." Conor Mcgregor


    1) 10 dk oturun hiçbir şey yapmayın, yani meditasyon. Zihniniz sakinleşecek. 5 dakika da sadece bir cümleye odaklayıp içinizden veya dışınızdan tekrar edin. Ör: "Ben düşüncelerimin efendisiyim"
    2) 10 dk oturun sadece olumlu şeyler düşünüp yazın, etrafınızdaki her şey hakkında olumlu düşüncelerinizi yazın
    Ör: Bugün hava çok güzel. Ailem beni seviyor. İzlediğim film çok güzeldi. Bugün çok güzel yemekler yedim.
    3) 10 dk oturun ve şükrettiğiniz şeyleri yazın. Şükredecek birşey bulamıyorsanız gözleriniz gördüğüne, hayatta olduğunuza, geçmişte başınıza gelen iyi şeylere ve o gün olan en en en en ufak şeylere şükredin.
    4) 10 dk oturun ve yarın ne istediğinizi yazın(dua). Ufacık şeyler istemekle başlayabilirsiniz Ör: Yarın güzel yemekler yemek istiyorum. İsteyecek birşeyler bulamıyorsanız örneğin yeni bir oyuna başlayın ve o oyunda o gün önceki günden başarılı olmayı isteyin. Ör: Pes'te yarın şampiyon olmak istiyorum, cs'de yarın 5 ranked maç atıp hepsini kazanmak istiyorum.

    Dışsal bir egzersiz de söyleyeyim:
    -Her gün gelecekte yapılacak 1 şeyi anında hızla yapın. Hızla hareket edeceğiniz birşey yapın. Düşünün önümüzdeki günlerde yapmanız gereken ne varsa hemen şimdi yapın. Ben günlerdir yapıyorum ve her gün şaşırtıcı şekilde bir şey buluyorum ve hepsi çok iyi sonuçlara dönüşüyor.



    Bunlar size saçmalık gibi görünebilir. Hayatımın önceki döneminde benim en çok dalga geçtiğim şeylerdi. Ama sadece kendi tecrübelerime baktığımda işe yaradığını gördüm ve toplumun yada geçmişteki kendimin ne düşündüğü umrumda değil bunları yapıyorum çünkü işe yarıyor. Dediklerimi yaparsanız 1.'yle sakinleşeceksiniz, 2. ile zihninizi olumlu şeylerle besleyeceksiniz, 4. ile isteyeceksiniz, 3. ile elde ettiğinizde değerini bilmeyi bildiğinizden kaybetmeyeceksiniz. Bütün gün olumsuz düşündüğümü fark ettim. Bunları yapmak günde 1 saat kadar aklıma olumlu şeyler sokmak oluyor. Şükretmek, Olumlu düşünmek, Umut, İnanç vs. bunları bu egzersizlerle hayatınıza sokacaksınız. Kendinizi mutsuz, depresif, sinirli vs. buluyorsanız garanti ediyorum sadece şunları hiç ara vermeden üst üste yapın bu 1 saatlik egzersiz sizi 10 saatlik olumsuz duygulardan kurtaracak ama süreklü sürekli sürekli yapmalısınız sürekli bu noktaya geri dönmelisiniz. Kendinizi tüm gün bu modda tutacak şeyler bulun. Mesela ben cebimde taş taşıyorum ve varlığını her hissettiğimde o gün olan en iyi şeyi düşünüp ona şükrediyorum. Zihnin o gün olan iyi şeyleri tarayıp en iyisini seçmeye çalışması bile insanı olumlu tarafa çekiyor. Hayatınıza olumlu insanları çekin etrafınızda olumlu düşünen insanlar olsun yaptığınız işi kalbinizdeki inançla yapın bir bakmışsınız gününüz tamamını olumlu düşünerek geçirmişsiniz. Denemekle birşey kaybetmezsiniz, sadece denemeye devam edin ve sonuçları görün




  • 3.sayfaya kadar okudum, devamini disari cikip geldikten sonra okuyayim basim agridi. Henuz hic uyumadim, radikal kararlar alma vakti icin gec bile kalinmisti. Birkac tanesini yazayim, konu sahibi gibi olur da tutarsa ileride bakariz



    *yarim saate kosmaya cikacagim, henuz hic uyumadim ama bir sistematik duzen oturtmak icin bu sartti.

    *disaridan yemek yemeyi(fast food vs) birakacagim, cola ice tea gibi seyleri birakacagim

    *ay basinda maasimla kart borcumu kapatip kredi kartimi iptal edecegim, yarinlar yokmuscasina, gelir gider dengesi kurmadan hareket etmeyecegim

    *ogrenci evinde kaliyorum, bugun spordan geldikten sonra tum evi temizleyecegim.duzenli sekilde yasayacagim.

    *bir suredir sigara, uzun donemdir nargile iciyorum. mutlaka birakacagim.

    *simdilik bu sekilde birakalim, editleriz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spekulasyonu biraktim cunku artik midemi bulandiriyor. Kucuk bir piyasa bulup cok parayla fiyatla oynadim fiyati birkac haftada %50 arttirdim sonra binbir turlu trickle satis yaptim. Bunu yaptığımda her yerde bana trick yapmaya calisan insanlar gormeye basladim ve butun surec boyunca her saniye fiyat ne oldu diye dusunmekten gece bile uyuyamadim. En sonunda icimde sadece pismanlik oldu cunku benim kazanmam icin birilerinin kaybetmesi gerekiyordu bazisi ozgur iradesiyle mali zirveden alip ertesi gun %50 zarar yapti kimisi de ozgur iradesiyle degil. Sonuc olarak kotu birsey oldugunu anladim. Ama bu vesileyle butun piyasalarin ayni mantikla isledigini fark ettim butun piyasalarda en cok parasi olan fiyati belirler ve ekonomistler falan su yuzden boyle oldu filan diye aciklamaya calisir ama her zaman olmasi gerekenin tersi olur misal turkiyede her sey kotuyken borsasi yukselir cunku herkes dusmesi gerektigini dusunur ve o dusuncesine gore hareket edenlerin parasi gasp edilir. Ekonominin "gorunmez el"ine dogal duzenine falan olan inancim da yitti, tipki gercek hayatta oldugu gibi olaylar durumlar dis dunya gorunmez el falan tarafindan degil bizzat insanlar tarafindan yaratiliyor.



    Gecen hafta kuzey korenin hidrojen bombasi denemeleriyle 5 gun boyunca her gun 1000 liradan fazla kazandim. Para gercek birsey degil bunu ogrendim. O kazanci yapmak icin iki hafta filan beklemistim ama iki haftanin kazanci iki gunde silindi. Cunku hareketi yapan para babasindan baska kimse hangi hareketin ne kadar surecegini bilemez.



    Bugun yine cok para kazanabilecegim bir spekulasyon vardi ama bu seyi artik surduremem. Su an butun parami o kucuk piyasada spekulasyona yatirip bir dahaki aya kadar bir yilda kazanacagim parayi da kazanabilirim ama umrumda degil. Parayi kazanmaktan cok nasil kazandigin onemli. İnsanlarin kaybiyla kazanmak istemiyorum. Olayim allah korkusu yada ahlakla alakasi yok dunyam karariyor insanlara yaptigim seyler aninda benim basima geliyor. Durust olmayan yollarla kazanilan servet kalici olamaz. Ve kimsenin omru biri de beni bitirecek mi, benim para ne olmus falan diye gecirilecek ve sonunda tum kazandigini ayni yollarla geri vericek kadar degersiz olmamali.



    Sonuc olarak spekulasyonu biraktim ve parami dokundugu herkese iyilik yapacak isler kurarak arttirmaya calisicam. "Kole sahibi de kole de koledir cunku ikisi de koleligi dusunur" James Allen'in bu sozunu cok iyi anladim. Hayattaki en onemli sey ne dusundugumuzdur. Einstein demis ki once sormaniz gereken bir soru var: bu dunya bana dost mu dusman mi? Tum gun insanlarin yanlisiyla para kazanmayi dusunen biri dunyayla dost olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aga kafamda yine aynı olumsuzluklar dolaşıyor. Bunun artık olmaması için beni strese sokan kendimi yetersiz gördüren olaylar8n üzerine gitmekle ilgili şeyler düşündüm.



    Bir de kendimi salak gibi hissediyorum. Kasıntıyım da. İyi bir insan olduğumu veya aptal olmadığımı kendime kanıtlamaya uğraşıyorum sık sık.



    Beni en strese sokan konseptlerden birisi "taklit içinde olmak" mesela bir genç düşünün siyasetr pek kafası basmıyor ama şekil için solcu takıl8yor ve iyi de konuşuyor. Bu çocuk kendi içinde ne yaptığ8ndan bihaber. Veya ben zekiyim tribine girip felsefe kitabı okuyan birisi.

    İşte beni strese sokan konsept bu. Diyelim kitap okuyorum. Ama neden okuyorum abi? Veya bir bilgilendirici video izliyorum. Neden yap8yorum ki bunu? Birine teşekkür ediyorum. Nazik birisi tribine girmek için mi? Belki. Bilinçaltımda çoğu şeyi kendimi aklamak için yaptığımı düşünüyorum. Bunu gözlemleyip emin olucam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendimi özledim aga. Bu başlığın sahibi mesela kendi kendine tespitler yapıyor, kendini motive ediyor. Ben ne tespit yapıyorum doğru düzgün ne de nereye doğru gittiğimden bir haberim var. Dediğim gibi salak gibi hissediyorum. Ve artık umutsuzluk, umursamazlık içindeyim ama aslında bir yandan da çok fazla umursuyorum. Hani sınava çalışmayan bir genç kafasından sınav düşüncesini atmaya çalışır hiç sınavla ilgilenmez ya güya. Ama bir yandan aslında umursar ve umutsuzluğu vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl önceki bazı hayallerime olsa nolucak ki gibi bakmaya başladım. Neyse yeter bu kadar kafa ütdürmek.



    Ders çalışmak için buraya her gün ne yapacağ8mı yazıyorum.

    Her eve geldiğimde direkt ders çalışmaya başlayacağım böylece kafa olarak serviste bile kendimi hazırlamış olurum. Eve gelmek dersle özdeşleşir.

    3 saat aralıksız çalışacağım. Baygınlık geçirirsem bir duş alacağım.



    Lanet internet sörfü konusundaki sıkıntı şu. Aslında gereksiz pek bir şey yapmıyorum nette. Çünkü efe aydal, barış özcan gibi kanallar boş kanallar değil. Ama yine de çok vakit harcıyorum ve sorun odaklanmadan yapıyorum. Hani arkadaşlarla film izlemek var odaklana odaklana. Bi de yazın kendindengecmiş birşekilde 5. Filmini izlemek var. Bu yüzden bu tarz şeyleri de düzene sokucam. Ders olayından sonra sıradaki g9rev vücut çalışmak. Bu da bitince duş almak vs. Bu süre içinde nete girmemek bile beni zorlayacak ve depresyona sokacak. Ulan ne işe yarayacağını da bilmiyorum ama en azından ders çalışıp vücut gelistirmiş olurum. Tüm bunlardan sonra da kalan zamanımda 1-2 saati aşmadan film, podcast takılırım. Bakalım neler olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsan kendisini ihmal edebiliyor hersey iyi giderken bi anlik ruhsal cokuntuler yasayabiliyor.

    Benim size tavsiyem bi kopek almaniz. Yemegiyle suyu egzersizi ile ilgilenirseniz hayat disiplini elde edersiniz. Dedigim gibi kendinizi ihmal edebilirsiniz ama size emanet olan bi canliyi ihmal etmezsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye ettiginiz kitaplari paylasir misiniz bir de?
  • bana da lazım disiplin.
  • 1- her zaman aç gözlü olun. değişiklik yaptıysanız ve hayatınız daha kötüyse sebebi geçmişin daha iyi olması değil degisikligi yaparken istediginiz seyi unutup geçmişe saplanmanız, daha iyi hayat istemekten pes etmeniz.

    2- insanlar gerizekalı onlar başarılı olsun diye zaman harcamayın. paranın, kızların, mutluluğun, devlet allah için değil kendin için çalışmanın kötü olduğunu düşünecek kadar gerizekalılar.

    3-istediğin şey neyse ona koşun başka saçmalıklarla zaman kaybetmeyin. istediğin kızsa para kazanmaya çalışma, git kızları elde etmek için birşeyler yapmaya başla. istediğin şey paraysa, gidip ders çalışma parayı kovala. ve salak gibi 3 yıl geçicek 5 yıl geçicek o zaman tam olacak istediğimi alabilecem diye düşüneceğine bir gözünü açarsan istediğin şeylerin sen elde et diye sana yalvardığını görebilirsin. elde edeceksin ve sana çok kolay görülecek ve 3 yıl 5 yıl sonraki hedefin önceden düşünebildiğinin 100 katı olacak.

    4- dünyadaki en büyük güç asla vazgeçmeme gücü olabilir. asla vazgeçmeme gücünü de düşünce gücüyle elde edebilirsin. otur bütün gün hedefini elde ettiğini düşün, gözünde canlandır, deftere hiç durmadan seçtiğin aynı cümleyi yaz, saatlerce yap bunu her gün. sonunda öyle bir inanacaksın ki en büyük başarısızlığını sadece test olarak görüp aynı yolda devam etmeye devam edeceksin.

    5- yol belli değilse bulunduğun konumda ne yapabiliyorsan onu yap. en imkansız yada saçma isteklerine bile ulaşmak için o an yapacağın ufacık birşeyi yap ve devam et 3 yıl sonra elde ettiğinde o ufacık şeyle başladığın için başardığını göreceksin.

    6- istediğin şey sana koşa koşa geldiğinde alamıyorsan. (çok büyük para, çok güzel kız) Sebebi yeterince bencil olmaman olabilir. O para o kız sana gelmek istiyordur senin onu hak ettiğini biliyordur ama sen öyle düşünmüyorsundur. G*tünü de yırtsan o parayı, kızı kabul edemiyorsun o zaman ne yapacaksın? Daha fazlasını istemeyi öğreneceksin. Ondan da güzel kızı. Ondan da çok parayı. Hepsini isteme hakkın olduğunu öğreneceksin. Hepsini hak ettiğini öğreneceksin. Bunun yolu bencil olmakda ve ne istiyorsan onu yapmakda. Başkaları için yaşamayı bırakıp kendin için yaşamakta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoa

    1- her zaman aç gözlü olun. değişiklik yaptıysanız ve hayatınız daha kötüyse sebebi geçmişin daha iyi olması değil degisikligi yaparken istediginiz seyi unutup geçmişe saplanmanız, daha iyi hayat istemekten pes etmeniz.

    2- insanlar gerizekalı onlar başarılı olsun diye zaman harcamayın. paranın, kızların, mutluluğun, devlet allah için değil kendin için çalışmanın kötü olduğunu düşünecek kadar gerizekalılar.

    3-istediğin şey neyse ona koşun başka saçmalıklarla zaman kaybetmeyin. istediğin kızsa para kazanmaya çalışma, git kızları elde etmek için birşeyler yapmaya başla. istediğin şey paraysa, gidip ders çalışma parayı kovala. ve salak gibi 3 yıl geçicek 5 yıl geçicek o zaman tam olacak istediğimi alabilecem diye düşüneceğine bir gözünü açarsan istediğin şeylerin sen elde et diye sana yalvardığını görebilirsin. elde edeceksin ve sana çok kolay görülecek ve 3 yıl 5 yıl sonraki hedefin önceden düşünebildiğinin 100 katı olacak.

    4- dünyadaki en büyük güç asla vazgeçmeme gücü olabilir. asla vazgeçmeme gücünü de düşünce gücüyle elde edebilirsin. otur bütün gün hedefini elde ettiğini düşün, gözünde canlandır, deftere hiç durmadan seçtiğin aynı cümleyi yaz, saatlerce yap bunu her gün. sonunda öyle bir inanacaksın ki en büyük başarısızlığını sadece test olarak görüp aynı yolda devam etmeye devam edeceksin.

    5- yol belli değilse bulunduğun konumda ne yapabiliyorsan onu yap. en imkansız yada saçma isteklerine bile ulaşmak için o an yapacağın ufacık birşeyi yap ve devam et 3 yıl sonra elde ettiğinde o ufacık şeyle başladığın için başardığını göreceksin.

    6- istediğin şey sana koşa koşa geldiğinde alamıyorsan. (çok büyük para, çok güzel kız) Sebebi yeterince bencil olmaman olabilir. O para o kız sana gelmek istiyordur senin onu hak ettiğini biliyordur ama sen öyle düşünmüyorsundur. G*tünü de yırtsan o parayı, kızı kabul edemiyorsun o zaman ne yapacaksın? Daha fazlasını istemeyi öğreneceksin. Ondan da güzel kızı. Ondan da çok parayı. Hepsini isteme hakkın olduğunu öğreneceksin. Hepsini hak ettiğini öğreneceksin. Bunun yolu bencil olmakda ve ne istiyorsan onu yapmakda. Başkaları için yaşamayı bırakıp kendin için yaşamakta.



    Kalitesiz işe yaramayan kişisel gelişim sözleri Kitap yaz parayı kırarsın sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://m.youtube.com/watch?v=bCeg4JUgUKI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cetinsangu kullanıcısına yanıt
    sus lan bloklu k*. kim bilir kaç yıl önce engellemişim de hatırlamıyorum sen hala konumu bulup yorum atıyosun. senin babanın aylık maaşını bir günde kazanıyorum. tek bir insan, senin gibi çöp tenekelerinden oluşmuş bir toplumdan ne kadar üstün olabilirin kanıtıyım defol.
  • Stoa kullanıcısına yanıt
    Ayip degil mi ergence asosyal konusmalar yapip cocugun babasinin kazandigi ekmek parasina laf etmek ? Yalan yanlis beyanlarla sanal ortamda kendinizi zengin cok parali gostermek,parasi olan insanlar buralarda bos bos vakit oldurmez hobileri ve hayat felsefeleri vardir.



    İse girmek yerine,askere gitmek yerine ergence seylerle nereye kadar bu surec devam edecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoa

    sus lan bloklu k*. kim bilir kaç yıl önce engellemişim de hatırlamıyorum sen hala konumu bulup yorum atıyosun. senin babanın aylık maaşını bir günde kazanıyorum. tek bir insan, senin gibi çöp tenekelerinden oluşmuş bir toplumdan ne kadar üstün olabilirin kanıtıyım defol.

    O kadar kendini boşuna geliştirmişsin, senden hiçbir b*k olmaz allahın görgüsüz ayısı adamlıktan birhaberdarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Ayip degil mi ergence asosyal konusmalar yapip cocugun babasinin kazandigi ekmek parasina laf etmek ? Yalan yanlis beyanlarla sanal ortamda kendinizi zengin cok parali gostermek,parasi olan insanlar buralarda bos bos vakit oldurmez hobileri ve hayat felsefeleri vardir.



    İse girmek yerine,askere gitmek yerine ergence seylerle nereye kadar bu surec devam edecek ?

    aç bak bakim son mesajımı kaç yıl önce atmışım foruma? tabiki zengin adamın burda işi olmaz. İşe girip başkaları için çalışmak ve askere gidip başkaları için ölmek hobilerimden değil. Hayat felsefem de bu, problemin varsa internet çöplüğünde başka yerlerde dolaş düşünceleri hiç umrunda olmayan birinin 3 yıllık konusuna gelip hayatıyla ilgili tavsiyeler verme.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.