Şimdi Ara

Silinsin .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silinsin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 26 Haziran 2022; 18:17:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • diş hekimliğindeyim bitti sayılır. bu camdan izlerim içim gider düşüncesi çocukca geldi açıkcası. Bu ülkede tıp okuyanların %90'ı parası mevkisi için okuyor. Ben insan anatomisine fizyolojiye biyolojiye çok ilgisi var diye tıp okuyan nadir gördüm. Memleketteki on yıllardır süregelen ekonomik dengesizlikler insanları bu zihniyete sürükledi.

    Ben şahsen van tıpa gitmezdim. Büyük konuşmayayım iç anadoludaki tıpa da gitmezdim. Tıpa giden çoğu kişi kalp beyin cerrahı olacağım diyerek başlıyor, eğer gerçekten çalışkan biri ise 10 yıl sonra kolay ve para var diye cildiyeci gözcü olarak çıkıyor. Diş hekimliği de böyle, bu ülkede bir meslek tanımına uygun olarak nadir icra edilir. Dişte bi motto vardır. Dentist = doctor engineer artist. Gerçekten tanımına, teoriğine, yabancı ülkelerde icra edilen mesleğe bakarsan böyle. Hem hekimlik bilmen lazım hem elinin çok ince iş görmesi lazım hem de mekanik bilmen lazım. Peki bu ülkede diş hekimliği böyle mi işliyor ? Hayır!. Tıptaki gibi ya performans için çok hasta bakacaksın ya da sivrilip kendi alanında yüzlerce hekimin önüne geçip mesela haftada 2 operasyona girip paranı kazanacaksın. 2. dediğim şeyi çok nadir insan yapar, nedenini başta söyledim. girerken herkesin hayali kalp damar cerrahı, beyin cerrahıdır. Çıkarken en zeki en çalışkanlar gözcü cildiyeci radyolojici olur. Kafa rahat hasta çok nöbet yok.

    Yani kendinizi kandırmayın. Tıpa, insan anatomisini çok sevdiğiniz, biyolojiyi biyokimyayı fizyolojiyi çok sevdiğiniz için gitmiyorsunuz. Parası için gidiyorsunuz. Eger mantık böyleyse bence gidin de. Çünkü en basitinden yemekhaneye gidince yeni heves tıpçıların boyunlarında steteskopla yemekhane kuyruğuna girdiklerini görünce ezik hissedeceksiniz. Ama gittikten sonra tıpın da aynı bokun yeşili olduğunu görünce hayal kırıklığına uğramayın.

    Keşke bu ülkede " çok kazandıran değil de ilgi duyduğunuz sevdiğiniz işi yapın" diyebilseydik. Ama diyemiyoruz, gerçekten severek mühendis olmuş arkadaşlarım verdikleri onca emeğin karşılığında 3.5 4k maaş alıp gece gündüz çalışıyorlar. Az değil ama hiç hak etmeyen insanların 5 haneli maaşlar aldığı bir ülkede acınacak durum.
  • Tıpa geçtiğinde pişman olmayacağının garantisi varsa geç.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scienceandart -- 18 Kasım 2017; 15:17:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahah boş bulundum .d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence geçme keyfin yerindeyse.hele bi de yarı bursluysa hiç geçme.

    diş hekimliği de gayet iyi.
  • Ortalamanı yüksek tutup devlete geçme şansın yok mu?
  • Geçme. Özellerde okumak çok mantıksız.

    o 30.000 lirada artacak zaten mezun olana kadar 42.000-45.000 bandına rahat gelir.

    Mis gibi diş hekimliği oku işte.

    4 yıl sonra şu anki parayla 7-8 bin lira işe başlayacaksın.

    Tıpta ise hala okuyor olacaksın.
  • sen kendindemisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk tarlayı satın 200-250 Ederse geçersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle geçme. Tıp için birçok seyi geride bırakıp gittiğinde diyeceksin ki ben bunun için mi 1 senen boss gitmiş 1 sene daha fazla 6 yıl eğitim almış yani 2 yılın gitmiş ve bunun için senelik baya bi para vermiş. Ve okurken sürekli içinde kalacam mi masrafım fazla sıkıntısı olcak. Diş tip tan iyidir ayrıca. Birçok + sı var tıpa gore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben mesela diş için gireceğim tekrar sen tıp istiyorsun hayallerinin peşinden koş diyeceğim ama kararı sen vereceksin sadece ukte mi kaldı yoksa diş sektörü kötüye mi gidiyor? bilgi verir misin bilgin varsa veya bu nedenlerle tıp istiyorsan
  • Bende diş istedim tip ta okuyorum. 1. Si gördüğünüz dersler bizle asla.ayni değil bunu kafana sok tıp teorikte hep daha ağırdır. Diş teki arkadaşımdan biliyorum . Ya kısaca geçme illaki dersin keske geçmeseydim diye. Uzun uzun yazdırma bana. Ayrıca dış hekimliği hekim ne demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yedi yılda vereceğin toplam para 315.000 tl.İhtiyaç kredisi baz alırsak 48 ay, 1,31 faiz üzerinden aylık 9,750 tl çıkar.Tarlanın 70 bin tl ettiğini düşünsek aylık masraf pekala 7500 e kadar inebilir.Annen ve babanın aldığı maaşın 3.500 tl'den ikisinin toplam 7000 birikimi olsa yine 500 tl içeridesin.Bitmedi.Evinizin kira olmadığını,su yemek vb. Şeyler toplamda minumum 1000 tl etse.1500 tl gibi bir açık söz konusu.7 yıl içerisinde doğal,veya sunni sebeblerden ötürü gider olma durumu olabilir.(sağlık,hastane vb.).Olabilecek en iyi seneryo uzatalmış ve ötemeli ödemede hesaplamalarıma göre minimum ailene aylık 4750 tl gibi bir açık oluşturacaksın.Bu ödemelerin maddi düzeyin getirdiği psikolojik,sosyal ve statü gibi dalgalanmalar seyredeceği stotif olarak %65 oranında bir risk var.Genel olarak bakıldığında tıp fakültelerinin ilk 3 yılı bırakma-gelgitlerle ve ağır derslerle doludur.Hatta 2. Ve 3. sınıf.Bu seyreden zaman diliminde ailenin ufak bir gelgit yaşaması (boşanma vb) senin patoloji,histoloji gibi ders kitaplarının arasında "acaba okulu bıraksam mı?" tarzda dissosiyetif soyutlanmalara yol açabilir.Genel olarak risklerden ve en olası minumum kötü seneryodan bahsedildi.Başarılı olma oranı %50 ye %50.Ancak açık pozisyonda görebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mis gibi diş hekimliği fakültesi geçme bence hocam. Boşuna masraf boşuna efor.
  • Geçişlerde burs oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çapa dişte okuyan bir kaç tanıdığım geçti.Okuldan okula mı fark ediyor o zaman?
  • Şu anda da diş hekimi olacaksın hekim yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drpetrıchor44 D kullanıcısına yanıt
    En kısa zamanda yeşil çam filmlerini bırakmanı öneririm camdan izlemek ne hocam gülme tuttu beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan karşıyorlar masrafını o zaman birde kredi çıkar işler sıkıntıya girer.Hayalin olabilir ama özel okuman gerekmez,devlette dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yerinde olsam hiç özel tıpa falan gitmezdim. Bu sene ve seneye tyt yks ye çalışır, seneye tıp kazanırdım. Kırık obp de olmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.