Şimdi Ara

Discovery Channel'in belgesel kayitlari!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5-6 yildir Kablo TV'den Discovery izlerim. Bilimsel nitelikli Belgeseller arasinda birkaci vardir ki benim icin cok onemli. Video'm olmadigi icin kasede cekemedigimden cok hayiflanmisimdir. Ceken arkadaslar varsa cok rica ederim haberdar etsinler:

    1. Remote Viewing (CIA'nin uzaktan gorenler projesi). Bir saatlik bu belgeselde, simdi iptal edilmis olan (ABD Savunma Bakanligi'na bagli)bu projede calistirilanlar konusturuluyor. Cogu hassas yapili, sair ruhlu adamlar. Uzun suren egitim ve seanslardan sonra, adamin eline kagit kalem veriyorlar. Su enlem su boylama git ve bak bakalim ne goruyorsun diyorlar. Adam oturdugu yerden dunyanin obur ucundaki (ozellikle askeri) bir bolgeye gidiyor telepatik olarak. "Odaya gir, cekmeceyi ac, dosyayi cikar ne goruyorsan buraya ciz" filan diyorlar. Dehset bir seydi. Bir kaydini mutlaka edinmek isterim.

    2. Yahudi bilim adamlarinin incil yazarlarina (ozellikle Markos'a) epeyce agir sozler sarfettigi, Hristiyanlarin kutsal kitaba nasil zarar verdiklerini anlatan bir saatlik bir program. Tam adini bilmiyorum maalesef. Ama sonunda; incillerdeki birbirini tutmayan Hz. İsa'ya ait celiskili hikayelerin nasil anlasilmasi gerektigine vurgu yapiliyordu: "Asil gorulmesi gereken rivayetler ve cümleler degil, onlarin arkasindaki mesajdir" deniyordu. Boylece elestirilerden kacis yolu bulunmus oluyordu.

    3. Yine Yahudi Kralliginin (daha dogrusu Kutsal Mabed'in) ikinci yikilisindan sonra kaybolan ve su ana kadar akibeti bilinmeyen "Kutsal Ahid Sandigi"nin Urdun topraklarindaki yerini arastiran Batili ihtiyar bir arkeologun calismalarindan goruntulerin yer aldigi bir program. Sandigin bulundugu yerin bakir levha uzerine kabartilmis haritasi var adamin elinde. 1950'lerdeki bir kazida bulunmus yanilmiyorsam. Ancak her sey sifreli oldugundan tam tahmin yapmak zor. Adam yillardir bunun pesinde. Arap iscilerle colde cukur kaziyor. Cunku Hz. Musa'ya indirilen 10 emrin yazili oldugu kutsal tabletler o sandiklarin icinde...

    iste bu 3 program beni cok etkileyenlerden bazilari. Hakkinda bilgisi olan ve ozellikle kayda alan ya da kayda alanlari bilen arkadaslara ihtiyacim var.



  • ne güzel digital uydudan izliyordum...
    şifreli kanala aldılar izleywemiyorum...
    çok güzel bir kanal...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.