Şimdi Ara

Dışarıdan Aldığımız Çiğ Köftelerin Kıvamını Nasıl Ayarlıyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben yaklaşık 3-4 senedir çiğ köfte yapıyorum. Önceleri etli yapardım ancak ev ahalisi etli istememeye başladı ben de mecbur etsiz yapmaya başladım.

    Önceden yaptığımda çok kuru oluyordu. Tadı güzel onda sorun yok.

    Ancak kıvamını bir türlü tutturamadım. Hele ki bu fabrikasyon çiğ köfteciler türedikçe onlar gibi kıvamlı yapmak istedim beceremedim.

    Önce ceviz olayını duydum, ceviz öğütüp kattım ancak işe yaramadı.
    Sonra yağ katıyorlar dedi birisi, bir çay bardağı yağ katmaya başladım yine olmadı.
    Sonra patates püresi (muhtemelen sütsüzdür yoksa hemen bozulur) katıyorlar dedi birisi. Oturdum onu da denedim ama yok yok yok.

    En sonunda gramajları arttırdım. 1 su bardağı zeytinyağı, 1.5 avuç ceviz içi, bir tabak patates püresi ve kıvamlı olsun diye de nar ekşisi ve ketçap kattım.

    Nihayet kıvamı biraz dışarda satılanlara benzedi.
    Ancak onlar gibi macun kıvamında olmuyor yahu! Dışarıda satılanlara yakından baktığımızda sanki dışında bir tabaka varmış gibi. Ketçap da kuruduktan sonra öyle bir tabakayla kaplanıyor. Bence kesinlikle içinde kimyasal var.

    Ellerim soyuldu yoğurmaktan ama öyle kıvam tutturamadım.

    Bilen varsa allah rızası için söylesin de Allah'ın bulguruna tonla para saymayalım evde kendimiz yapalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 18 Mayıs 2012; 20:25:48 >







  • Makinası var. Sürekli takıldığım çiğköfteci 47 bin liraya makina getirttik almanyadan diyodu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nkA

    Makinası var. Sürekli takıldığım çiğköfteci 47 bin liraya makina getirttik almanyadan diyodu



    Elbet makinayla yapılıyordur. Ancak ben de yeterince yoğuruyorum. Makinada 1 saatte oluyordur ben 3 saat yoğuruyorum yine olmalıydı.

    İçinde her ne varsa onu öğrenmek istiyorum. Farklı bir şey var zira o bulgurlar ben elimle yoğurunca daha fazla eziliyor. Dışarda satılan çiğ köftenin bulgurları garip bir şekilde ezilmemiş oluyor ama kıvamı macun gibi.
  • 1-2 çorba kaşığı yoğurtta koy kardeş, kıvam verir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #berk

    Ben yaklaşık 3-4 senedir çiğ köfte yapıyorum. Önceleri etli yapardım ancak ev ahalisi etli istememeye başladı ben de mecbur etsiz yapmaya başladım.

    Önceden yaptığımda çok kuru oluyordu. Tadı güzel onda sorun yok.

    Ancak kıvamını bir türlü tutturamadım. Hele ki bu fabrikasyon çiğ köfteciler türedikçe onlar gibi kıvamlı yapmak istedim beceremedim.

    Önce ceviz olayını duydum, ceviz öğütüp kattım ancak işe yaramadı.
    Sonra yağ katıyorlar dedi birisi, bir çay bardağı yağ katmaya başladım yine olmadı.
    Sonra patates püresi (muhtemelen sütsüzdür yoksa hemen bozulur) katıyorlar dedi birisi. Oturdum onu da denedim ama yok yok yok.

    En sonunda gramajları arttırdım. 1 su bardağı zeytinyağı, 1.5 avuç ceviz içi, bir tabak patates püresi ve kıvamlı olsun diye de nar ekşisi ve ketçap kattım.

    Nihayet kıvamı biraz dışarda satılanlara benzedi.
    Ancak onlar gibi macun kıvamında olmuyor yahu! Dışarıda satılanlara yakından baktığımızda sanki dışında bir tabaka varmış gibi. Ketçap da kuruduktan sonra öyle bir tabakayla kaplanıyor. Bence kesinlikle içinde kimyasal var.

    Ellerim soyuldu yoğurmaktan ama öyle kıvam tutturamadım.

    Bilen varsa allah rızası için söylesin de Allah'ın bulguruna tonla para saymayalım evde kendimiz yapalım.

    hocam yaptığınız etsiz çiğ köftenin tarifini verirmisiniz? yavaş yavaş deniyorum en iyi tarifi bulmaya çalışıyorum




  • Konuyu hoplatayım.
    L-Sistein denen ve sanırsam domuz kılından üretilen yağ gibi bir kıvam arttırıcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içerisinde kimyasallar maddeler vardır kesin evde yapmanın tadı bir başkadır sonuçta dışarda ne kadar iyi olabilir ki.
  • Çiğ köfte hiç yapmadım ama internette bazen izliyorum. yağ, nâr ekşisi koyuyorlar. Tabii su ve domateste var. Birazcık daha arttır bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.