arkadaşlar benim bir sağlık problemim var ben diş teli takıyordum sonra süresi doldu doktorum çıkardı ve şeffaf plak verdi.Yaklaşık 3 yıldır şeffaf plak kullanıyorum ve 1,5 yıl önce ön iki dişimden birinin sallandığını farkettim,plağı ne zaman çıkarsam sallanan bu dişimden birinin çok hızlı şekilde dışa doğru kayıyor,hareket ediyor Doktorumda bu durumu söylediğimde bana d vitamini magnezyum gibi vitamin ilaçları yazdı bu şekilde sallanan dişimde yeniden kemik oluşturacakmış böyle bişey var mı ne yapmam lazım? |
diş teli kullanmış/kullanan ya da diş hekimi olan var mı?

-
-
Tedavi bittikten sonra ön dişlerin arkasına ince bi tel takmıştı doktor bana dişler eski haline dönmesin diye sana takmadı mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5 yıl diş teli tedavisi gördüm.Ardından teller çıkınca dişlerimin arkasına koruma teller takıldı ve çıkarılmadı.Doktora sorduğumda arkadaki koruma teller olmazsa yeniden bozulma ihtimali varmış ama öyle ön tarafa takılan tel gibi değil hiç rahatsız etmiyor.Benim durumum böyle hocam herkese aynı işlem yapılmıyor yüksek ihtimalle
takılmadı valla
-
o telden bana takmadı doktor
-
allah belasını versin o doktorun var ya hayatımı mahvetti
-
bahsettiğiniz tel kaç yıl duruyor
-
2012de tedavim bitmişti o zamandan beri duruyo
O zaman ben de bir sonraki gittiğimde tel takmasını isteyeceğim inş düzelir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Retainer diyorlar.
-
Üst dişlere de takılıyor mu hocam bu
Uo
Ben yeni mezunum ortodontist değilim ama bizim fakültede hiç sallanan diş için d vitamini magnezyum vs verildiğini görmedim, teorik olarak kitaplarda da görmedim. Dediğim gibi ortodontist değilim ama bir doktora daha gidin bence
merhaba hocam ben tel çıkaralı 7 ay oldu ama çıkarırken arkasına üst ve alttaki orta kısımlardan 4-5 dişe tel taktı ekstra da gece yatarken plak verdi. normalde bu 2si olunca bozulma imkansıza yakın oluyormuş sadece şeffaf plak yeterli olamayaibliyor dedi böyle garantiliyolarmış. doktoruna gidip arkasına tel takmasını iste bence 2 sene de öyle takılcaksın dedi ama ömür boyu bile takılırsın hiç hissetmiyorsun dış teller gibi değil daha yumuşak ve ince bişey şuan 7 ay geçti dişlerimde gram kayma vs yok bence gidin doktorunuza ya da başka diş hekimi de yapar ekstra ücretle o kadar masraf yapmışsınız garantileyin içerden tel taktırarak şeffaf plağa devam tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X