Şimdi Ara

Diş Hekimliği Yazacak Tayfa Toplanıyoruz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
7
Favori
10.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

    hocam dişte sakal kesmek zorunlumu zorunlysa kaçıncı sınıfta birde uzmanlık konusu hakkında bilgi verebilrmin uzman olunca iş imkanları nasıl maaşlar basıl devlette özelde
    lab a girdigin an zorunlu. genelde 2.sinif. protez derslerinde filan orasini burasini yakan çok oluyor



    normal bir diş hekimi devlette şu an 6.5 ila 7.5 arasi aliyor. doktorlarin maas odemeleri bir cok ek odemeden olusutor. performans baktigin hasta . hastanenin geliri gibi. fakar yeni bir mezun diş hekiminin 6.5 ila 7.5 arasi devlette bir maaş alacagini soyleyebilirim.



    ozelde diplomayi assaniz 8 bin tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp tutmadı diye yazmayın arkadaşlar. Mutsuz olursunuz. Ömrünüz bu meslekle geçicek ona göre düşünün. 5.sınıfa geçtim üniversiteye hazırlık zamanında bile bu kadar bunaldığım olmamıştı.

    4.sınıf için konuşursak 13 dersimiz vardı. Final ve vize zamanları çok yoğun olur. Diğer fakültelerdeki vize haftası tatili olmadığı gibi bütün gün klinikte hasta kotanızı doldurmaya çalışırsınız. Genellikle vize haftalarına klinik sözlüleri de denk gelir.

    Klinik sözlüleri tüm yıllardan şimdiye kadar gördüğünüz her konudan yapılır ki bir hekim olarak teorik anlamda ne kadar iyi olduğunuza bakılır.

    Klinikten geçip geçemediğiniz sözlüye ve kota doldurmanızla alakalıdır. Sözlüler bütün klinikler bittikten sonra açıklanır genelde. Yani finallerden bir gün önce öğrenirsiniz sınava girip giremeyeceğinizi.

    Finallere gelicek olursak 13dersin 5i tıp dersiydi ve çok zorlamaz ama bölüm dersleri için aynısını diyemem.

    Bölüm derslerinin sınavları klinikler bittikten sonra yapılır. Ama sınav döneminin bitmesine sadece 4 gün kaldığı için o 8 sınav 4 günde bitirilir.

    Arkadaşlarınız gezerken içip eğlenirken sınavlara çalışmak zorundasınız arkadaşlar. O derslere programlı çalışmazsanız işiniz şansa kalır. Riske girerim kopya çekerim sınav çıkmış sorulardan çıkar sadece diye düşünürseniz sonucu hüsran olabiliyor.

    Genel anlamda %70 teorik %80 pratik devamlılığı zorunlu. Bazı hocalar yoklama almaz bazıları alınan yoklamayı takmaz ama bazıları sadece bir gün yüzünden size bir yıl okul uzattırır. Utanmadan sınıfta kaldığınızı final saatinde açıklarlar.

    Kliniklerde %80 devamlılığı kabul etmezler. Bir gün devamsızlığın hesabını sorarlar. Zaten çoğu klinikte devamsızlık yaparsanız kotayı dolduramazsınız.

    Asistanlar genelde size insan gibi davranmazlar. Hastanın yanında yerin dibine sokarlar bi hatanızı gördüklerinde. İyileri de vardır ama çok az.

    Bazı tedaviler çok seanslı olur endodonti, perio, protez gibi. Hastalara randevuyu siz verirsiniz programınızı iyi yapmalısınız. Perioda günde 6ile 8 hasta bakarsınız. Bunların hepsine randevu ayarlamak gerçekten çok uğraştırır. Unutmadan hastanız gelmezse de klinikten kalırsınız.



    Bunlar hep kötü yanlarıydı ama okurken tıp öğrencisinden çok daha fazla mesleğe hakim olucaksınız. Sizin hastalarınız olucak ve siz tedavi ediceksiniz onları. Hastalar sizden memnun kalırsa ufak tefek hediyeler verirler, muayenehanenizin nerde olduğunu sorarlar, telefon numaranızı alırlar, tanıdıklarını size getirirler tedavi etmeye. Sadece öğrenciyken böyle olunca da mutlu oluyor insan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @w@terfly@ -- 6 Temmuz 2018; 6:19:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çapa diş yeni mezun oldum. Soruları alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliğinde kontenjan artışları çok fazla oldu.Ben de sonu ftr gibi olabilir diye düşünüyorum.Diş hekimi odalarının başkanları sürekli kontrnjanlar azaltılmalı derken sürekli aşırı derecede kontenjan artıyor.Hazırda mezun olan diş hekimleri atanamıyoruz diyor yani artık garanti mrslek olmaktan biraz uzaklaşıyor gibi ama yine de mezun olunca iş bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Soruları olan varsa el becerisi vs cevaplayabilirim(bunun yüzünden 1 sene sınıfta kaldım)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepiniz diş hekimliği yazın, bu kadar bedava para kazanan ve bu kadar da ağlayan başka bir meslek yoktur.
    En az 30 tane tanıyorum.

    Bunun dışında, el becerisi olmayan adamın diş hekimliği fakültesinin önünden bile geçmemesi lazım, zira konuyu açan arkadaşın sorduğu "kabusa dönüşebilir mi" sorusu, evet ama HASTA için.

    Gerçekten el becerisi ve pratik zeka isteyen bir meslek. Hoş, bizim memlekette olmasa da olur.
  • Beyler tutuyosa yazin hemen ablamdan biliorum cok iyi tipta yas gecer ve uzman olmazsan bi ise yaramaz muhendislik zaten ilk 5000 de teknik uni lazim onun disinda bi ise yaramaz ama dis uzmanligida kolay uzman olmazsan bile rahat bi is hayatinda 6000+ maas mukemmel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Her fakülte farklıdır. 4.sınıfta kliniğe çıkarsın. Ondan öncesi prekliniktir. Ben 3.sınıfa geçtim. Bizde hocalar sorun etmiyor. Preklinikte kesmenize gerek yok. Klinikte kesersiniz ki onda ben de kestirmem dedi restoratif tedavi hocamız. Mesela stajlara ayrılıyor. Periodontoloji hocamız sorun etmiyor ama protezde kesmek zorundayız. Yani hocaya göre değişir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aenescan1994

    Medipol üniversitesi disteyim. Marmara'dan geçtim.



    Bu komite sistemi Tıp ile aynı mı, diğer bölümlere göre daha masraflı olduğu söyleniyor. Özellikle 4-5'te hastaları tedavi ederken malzemeleri bizim aldığımız söyleniyor çoğu üniversiteler karşılamıyormuş. Bu doğru mu, ortalama harcırah nedir?

    ***Harcama dönem dönem değişmekle birlikte okuldan okula da değişir. Ben zaman zaman bir seferde 150 lira masrafi 2 ay için yapmıştım. Masraflı ama kaydını tutmadığım için bilmiyorum açıkçası.



    Sınavlar test mi oluyor, pratik dersler diğer bölümlere göre çok daha fazla bu yorucu mu?

    *** Okuldan okula değişir. Bizim sınavlar genellikle test. Klasik de olabiliyor. Pratik sınavlar da okuldan okula değişir. Bizde çok zorluğu yok ama yüksek almak için uğraşman gerekli. Marmara'da daha zordu.



    Kontenjan ne olursa olsun hocalar pratik derslerde ne derece ilgileniyor?

    *** Bizim okulda ilgileniyrlar. Dersten derse değişiyor seviye.



    Sizce yakın gelecekte meslek için yorumunuz nedir?

    *** Seviyorsan yapılacak bir meslek. Ben olsam daha rahat bir meslek seçerdim



    Tıp Hekimliği kadar prestijli mi ortamlarda?

    ***



    El becerisi olmayan biri için kabusa dönüşebilir mi?

    *** Çok boş değilsen el becerisi olarak yaparsın. Okulu bırakan olmuştu





    Diş Hekimliği düşünüp yazacak tayfa nereleri yazmayı düşünüyor, aynı yeri yazacak olan varsa şimdiden tanışalım.

    *** Tanıdıklarım var. Yardımcı olurum.. burada tanışıp İstanbul'da tanıştığım da oldu.



    Trakya Diş düşünüyorum var mıdır burayı düşünen başka biri?
    hocam niye marmaradan medipole geldiniz ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _Marvel_ _ kullanıcısına yanıt
    hocam kliniğe 3. sınıfta mı çıkıyosunuz çapada? kurul sistemi mi var sizde de? ayrıca medipolden geçiş yaparsam kaldığım sınıftan devam edebiliyor muyum geçen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyt ayt T kullanıcısına yanıt
    Son tercih edeceğin fakülte olsun.

    Diş Hekimliğinde en zorlu sistem esogüdedir.

    Dus a hazırlandığım için cevap veremeyeceğim buraya her sene yazan arkadaşlara yardımda bulunduk eskileri okuyun

    Uzmanlık kazanamazsanız. Meslek ileride kabusunuz olabilir.

    Esogüde 1-5 sınıf arası biz YALNIZCA MALZEME MASRAFI 12-15bin harcamışızdır.

    Bizden sonrakilerde en az 8bin harcamıştır. Üst dönem olarak ne nerede ucuz öğrettik kendimizden arta kalanların bir kısmını ücretsiz bir kısmını çok ucuza verdik.

    Gözünün üstünde kaşın olduğu için kalırsın.

    İlk mezunuyum bu sene 2. Mezunlarını veriyor okul.

    Gitmeyin. Yaşadığınız en kötü seneler olur. Zaten biz kötülediğimiz için okulun puanı bu kadar düştü.

    Düşünün Dus başarısı olmayan yök.atlas ta listede bile yer almayan bir okul. Bu sene ilk mezunlar olarak çok ciddi başarılar çıkacağına inanıyorum. Ama okul sebebiyle değil. Okulun canımızı okuduğu için ancak 1 sene sonra kendimizi toparlayacak duruma gelebildiğimiz için. Benim ve benim dönemimdeki birçok arkadaşımın gazi ve ege tutuyordu. Hatta hacettepe tutanda vardı. Bizden sonrakilerin puanlarıda bize göre gayet düşüktü. Eski konuları bulun okuyun. Herkesin kendi derdi var arkadaşlar öğrenci olsam yardım ederdim tercih sürecinde ve sonrasında çok arkadaşa yardım ettim hatta malzeme gereği olduğunda da yardım ettiğim arkadaşlar oldu.



    DİŞ HEKİMLİĞİ AKIL VE MANTIĞIN OLMADIĞI KEYFİYET ADAM KAYIRMA İŞKENCE VE MOBBING EN ÇOK BULUNDUĞU BÖLÜMDÜR. BAŞKA HİÇBİR FAKÜLTEDE HERKESİN ÖNÜNDE TÜM SORULARI EN DOĞRU CEVAPLAYIP KALMAZSINIZ(SAYGI ÇERÇEVESİ DAHİLİNDE) BAŞKA BİR YERDE HOCADAN YUMRUK YEMEZ, ANANIZI BACINIZA SÖVÜLMEZ, BABANIZ KALP KRİZİNDEN VEFAT ETTİĞİNDE VEYA ABLANIZ BEYİN AMELİYATI OLDUĞUNDA ÖNCE İZİN İSTEYİP TAMAM SEN GİT DENİLİP SONRA OKULDAN BIRAKILMAZSINIZ. ESOGÜ HAKSIZLIĞIN HUKUKSUZLUĞUN OLDUĞU YEGANE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİDİR.



    Ha buraya gelip eziklemeye çalışan tipler olacaktır. Bir senedir Dusdata ya gidiyorum. Ve Türkiye nin birçok yerinden gelen akademisyenler geliyor. Ve hocaların tek dediği Eskişehir öğrencisi parlıyor. Şuan ankara şubedeki esogülülerde farksız. Bu eğitim kalitesinden değil. Okulu bitirmek için günlük 2-3 saat uyumak zorunda kalan dışarıdan multivitamin santral sinir sistemi eksitatörleri kullanan balık yağı vs alan kütüphanede 1-2 saat uyuyup sınava giren ilk mezun tayfasından kaynaklı ne çıkmış soru vardı ne birşey bizdeki vize soruları birkaç hafta sonra tıpta komite sorusu olarak birebir çıkıyordu.temel tıp Teoriği ağır, tıp fakültesinden farksız, klinik bilimleri fantazi, kliniği çok ağır ama bir o kadarda doyurucu bir fakülte benim tavsiyem

    Rahatça okuyabileceğiniz

    Nefes alabileceğiniz

    Okulu rahatça bitirip

    Uzmanlık sınavına rahatça hazırlanabileceğiniz bir fakülte seçmenizdir.





    Okulumuzun TEK AVANTAJI ASİSTANLARIMIZ TAMAMİYLE DUS KADROSUNDAN GELİR VE %80 i çok iyi niyetlidir. Tek seveceğiniz şey asistan olur. Protez preklinik sevmediğiniz için asistanlar ilk başta gıcık gelebilir 4. Sınıfa geçtiğinizde anlarsınız.



    Bizim dönem 50 kişiydi

    4. Sınıfa 38

    5 e 25

    Kişi geçti

    Bütünlemelerde

    12 mezun verdik 1 i bendim



    Alt dönem

    68 kişiydi

    2. Sınıfta yarılandılar resmen



    Şimdi ise eğer ağustostaki bütü verirlerse 25 kişi veremezlerse 10-15 kişi mezun olacak.



    Birçok arkadaş sistemden dolayı çukurova dicle gibi üniversitelere kaçtı.



    Bizde dd dc gibi notlar yoktur. CC den direk FF e düşer ve tek Ff bir sene kayıp demektir.



    Gerçekten çok masraflı halkın saygı duymadığı hatta Tıpçı camiadaki meslektaşlarınızın bile bir kısmının saygı duymadığı sizin yalnızca diş çekip dolgu yaptığınızı

    Maxillofacial cerrahi veya diğer uygulamalar hakkında bilginizin olduğunu bilmedikleri bir branştır.

    Tıpçılar yalnızca internken nöbet ve basit işlemler yaparken

    Siz bol bol anestezi yapar boyun üzerindeki tüm kas sinirleri bilir. Komplikasyon ve yapılması gerekenleri bilirsiniz. Diş çeker gömülü alır. Asistanlarınız iyiyse kemik kaldırırsınız.



    Ben 5. Sınıfta 175 diş çektim yalnızca 38günlük stajda 250 ye yakın yapan arkadaş vardı.

    150 den fazla dolgu yaptım 18 günde

    3 diş beyazlatma

    Bilmem kaçtane fiber post ve döküm post

    Estetik anterior kompozit yaptım



    Perioda 18 günde 60 a yakın hasta küretaj detertraj ve polisaj yaparsın. Birçok cerrahi ve ultrasonik alet kullanırsın.

    Protezde 38 günde birçok hastaya total sabit parsiyel protez yaparsın.



    Radyoloji de Cbct panaromik periapikal film çeker bunları ve bunlarla çekilmiş rontgenleri okursun tanınj teşhisini koyarsın.



    Bol bol teşhis koyup tedavini yazarsın. Reçete edersin.(imza yetkin olmadığı için hoca veya asistanın üzerinden reçete çıkar)



    Ve daha birçok şey



    Bunların hepsini tek başına yaparsın. Hatta tıp 5-6 sınıf arkadaşlarını muayene eder tanını koyarsın tedavini verirsin. Ama onlar sadece nöbet tuttuğu için senin sabah 7 de gelip masanı hazırlayıp 8 de hasta alıp akşam 17.30 a kadar hasta bakıp, son sene bile sınıfta bol bol. Kalma ihtimaline rağmen 8 saat boyunca hasta ağzında hastayla iki büklüm uğraşmana rağmen TIP daha zor derler. Hiç rejyonel anestezi yapmamışlardır. Bistüri alıp cerrahi yapmamıştır. Onlar komite komite çalışırken sen her vize hop oturur kalkarsın. Haftanın 3 günü pratik ödevin olduğu için dışarı çıkamazsın. Türkiye de çapa dicle çukurova gazi Gaziantep sistemi kolay olan üniversitelerdendir. Temeli en zor bizim okuldur birebir tıp fakültesi ile aynı içerik aynı slayt gidiyordu bizim zamanımızda bunu yazarken omurga ve kaburgalarım ağrımaya başladı iki büklüm devrildim sancıdan. Yazmanı ben ve hiçbir arkadaşım istemez ama Ben sadistim ailemin parası bol 3 senede kalsam dert değil diyorsan buyur gel. 2. Ve 3. Kere kalanda azımsanacak derecede değil. Çalışmana rağmen hoca beğenmediyse kalırsın. Bilsende kalırsın. Kısacası KALIRSIN. hiç kimse okulunu kötülemek ve kendi girdiği puanın ve seviyenin düşmesini istemez. Bende istemem Türkiyenin en yüksek 3. 4. Fakültesiyle aynı puanda girdik birçoğumuz ama biz yandık başkası yanmasın diyoruz. 1-2 seneye yeni binaya geçerler teknoloji olarak çoğu fakülteden üstün durumda Ancak senin için öncelik okulu 5 senedr bitirip uzmanlığa hazırlanmak olsun. Hepiniz için böyle olsun.

    Düzenleme: babası cumhuriyet başsavcısı veya cumhuriyet savcısı olan varsa, ağır ceza hakimi vs olan varsa buyursun gelsin. Eğer böyle bir gücünüz varsa tehdit edin size zulmedenleri, böylelerinin hakkından ancak böyle gelinir.

    Ayrıca tıpı nasıl biliyorsun dersen, fakülteler yanyana ve tıptan her dönemden arkadaşım vardı 4 tıpçıyla aynı evi paylaştım uzun dönem.

    Düzenleme:Aklıma gelmişken diyeyim. Siz hasta Tedavi eder 5 kuruş almaz üstelik malzemeye sürekli para verirsiniz. Intern arkadaşlar ise 600-900tl arası devletten ödeme alır. Üniversite den üniversiteye değişmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 6 Temmuz 2018; 18:55:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okurken tıp daha rahat

    İş bulma konusunda tıp daha rahat

    Maaş konusunda tıp daha rahat

    Özlük hakları konusunda tıp daha rahat

    Halkın gözünde tıp daha saygın siz dişçisiniz



    Çalışırken

    Diş hekimliğinde devlette değilseniz nöbet yok

    Zorunlu hizmet yok



    Özelde uzmansanız



    Uzman bir diş hekimi

    Ortalama uzman bir doktordan daha fazla kazanır.

    Düzenleme: Bu arada siz devlet kanunlarına göre doktor veya hekim değil. Yardımcı sağlık personeli statüsündesiniz. İlk yardımı çok iyi bilirsiniz ama yaparsanızda adam ölürse suçlusunuz. Hayatınız anesteziyle geçer ama tababet ve şuabatı esaslar kanununa göre anestezi yapmanız suçtur. Ve Sedasyonu ve Anesteziyi bulan Horace Wells Diş hekimidir. Anestezinin kurucusudur. Tıpta ameliyatlar onun sayesinde hız kazanmıştır. Birde tdb denilen bir oluşum var özlük haklarınız umurlarında değildir cebindeki paraya bakar.

    Diğer türlü özelde veya devlette diş hekimi pratisyen hekim konusunda tıpçı dişçiden çok kazanır. Devlette uzmanlıktada durun budur.

    Devlette ikisininde de sayısız hasta bakarsınız ve tıpın rahat bölümü çoktur. Dişte ise tıpa nazaran yoktur.



    Yılların diş hekimlerini kıyaslayarak çok kazanacağınızı falan düşünmeyin artık yeri yurdu belli tanındık markalaşmış insanlardır onlar. 6 sene önce 28 veya 31 adet fakülte vardı. Geçen sene sayı 81 oldu. 10 sene sonra asgari ücrete çalışan diş hekimleri göreceğiz. Devlet aşırı miktarda fakülte açtı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YediGüzelAdam -- 6 Temmuz 2018; 16:46:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler.

    Avustralyada fena diş doktoru açığı varmış haberiniz olsun! Özellikle kırsal kesimlerde günde 1500 Av.doları kazanabiliyorlarmış.

    Av. doları: 3.41
  • Özelde doğuda değilsen kimse 8bin tl vermez. Hatta doğuda da diplomaya o parayı vereceklerini düşünmüyorum. AYRICA İSLAMİYETE İNANAN ARKADAŞLAR İÇİN O PARA HARAM.



    Devlettede extrem bölgelerde değilsen o rakamları alamazsın. Benim kuzenim bir ilçede başhekim yardımcısı ve o parayı almıyor. Birçok ilde çalışan arkadaşım var devlette 6.5 üstünü gören yok şuan hepsi 5-6 arası



    Bence mezun olduktan sonra konuşursan iyi olur. Özelde canını çıkartırsan 10-12 alırsın 8-5 haftanın 5 günü çalışırsan 7-8 i geçmez oda hastanın daim olduğunu sayarsak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş hekimliği: milletin ağız kokusunu çekmemek için çalışıp yine de milletin ağız kokusunu çekmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete atama zor olur. Ama özelde iş sıkıntısı yok direk baslarsin. İyi yanı bu işte. Bi de Türkiye şartlarında maddi sıkıntı yaşamazsın.

    Sen bana da çok bakma ya ben pratik dersleri çok beceremiyorum ondan pişmanım yazdım. Belki manipülasyon becerin iyidir, bölüm çok hoşuna gider. Ama ben sevmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Eskişehirli biri olarak söyleyebilirim Osmangazi üniversitesi puanları Eskişehir sayesinde şişirilmis bir okul



    Ve diş hekimliği okuyup henüz yolun başında olan biri olarak kesinlikle tercihiniz şehir için değil fakülte için yapın derim köklü fakülteler her zaman daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken ben sinirlendim ya bu işin bir hukuğu, etiği, yargı dağıtanı yok mudur? Ne bu rezalet? ESOGÜ'de durum gerçekten bu mu?

    Tıpçılarla genellikle iç içe kucak kucağa oluyorlar diğer fakültelerde, biraz karamsarlığınızın sebebini bulunduğunuz fakülteye bağlıyorum. Gerçekten umarım her şey gönlünüzce olur büyük bir imtihandan geçmişsiniz.
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    Asgari ücrete çalışan göreceğiz filan bunlar biraz ütopik olmuş ya bu sene %30'luk artışa rağmen hala senede verilen mezun sayısı 3000 filan diş hekimliğinde ki bu kadar açık varken bu meslekte.

    Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerinde diş konusunda yetersiz olduklarını dile getirdi ve yakın zamanda aile diş hekimliği diye bir projeye geçeceklermiş. Kontenjanın arttırılma nedeninin altında yatan sebep bu.
  • ilk5bin İ kullanıcısına yanıt
    Medipol daha kolay. Marmara'da her dersin sınavı ayrı sikinti oluyor o. Çok sebep var açıkçası ama genel olarak Medipol daha rahat. Çapa diş az farkla kaçmıştı benim. Normalde ben mezundum capada olsam. Marmara'da sınıfta kaldık. :/

    Capaya geçersen kaldığın sınıftan devam edersin ama geçebileceğini sanmıyorum. Marmaraya geçme sakin ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.