Şimdi Ara

Diş Hekimliği Yazacak Tayfa Toplanıyoruz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
7
Favori
10.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam neden dis ile tipi karsilastirmaya calisiyorsunuz ki? Yani ikisi de cok guzel meslekler. Hicbir muhendislik arasinda boyle kiyas yok bile... Yok dis oyacagima tus calisirim falan, yani siz sevmezsiniz digeri sever.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 95 tyt 60 ayt 93 obp var karar verdim tıp gelse bile diş yazacağım. Bu kararı vermemde bazı sebepler etkili oldu. Birincisi büyük ihtimal tıp gelse bile doğudakiler gelecek ve benim sevmediğim bir yerde değil 6 yıl bir saniye bile geçirmeye tahammülüm yok. Zaten çocukluğumdan beri sevmediğim bir şehirdeyim.. İkincisi 6 yıl + üstüne 4 veya 5 yıl uzmanlık + zorunlu hizmet + askerlik yapıp 18 yaşından 31 yaşına kadar hayatımın en güzel ve en aktif yaşayabileceğim zamanlarını hala çalışarak kendimi zora sokarak geçirmek istemiyorum. Dişte inşallah 5 yıl okul bittikten sonra devlette başlayıp bir süre tecrübe kazanacağım. Ardından memleketim olan ilçede güzel bir muayenehane açıp tıpa göre çok daha az zahmetle fazlasıyla para kazanacağımı düşünüyorum. Zaten düşündüğüm yerde adam akıllı bir dişçi yok. Hayaller bu şekilde hayatlara gelecek olursak bu netlere ege diş gelir mi :) İzmir olursa benim için süper olacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Galeksus4 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun. Ege gelir gibi :)

• Sturmfahrt kullanıcısına yanıt
    Türkiye de sayılı profesör veya genel cerrah değilsen özel sektörde sizin aldığınız para için canınızı çıkartırlar yazdığımı okuduysanız Avantajlarınızdan bahsettim. Şuan tıpta uzmanlık yapan arkadaşlarım diş de uzmanlığını bitiren cerrahi ortodonti protez vb branşlara özeniyor.

Aynı miktarı daha rahat kazanırsınız diş hekimliğinde ayrıca bizimkisi dişçilik se sizinkisi de tıpçılık. Tüm Global dünyada DİŞ hekimliği Tıbbın Cerrahi branşlarından Biri olarak kabul görür Ünvan DDS dir. Yani

Doctor of Dental Surgery demek, ve bilimler geliştikçe dallara ayrılır ilk bilimin matematik olup geometri ve fizik gibi dallara ayrılması gibi Tıptan ilk ayrılan branşta Diş Hekimliğidir. Bir Pratisyen hekim Cerrahi hiçbir uygulama yapmazken 4. Sınıftan itibaren bir stajyer diş hekimi kanın içinden çıkmaz diplomayı aldıktan sonra bol bol cerrahi yapar. Hatta hocalarına da sorabilirsin, Modern Anestezinin babası ve Nitröz Oksit bulan eskiden yapılan anestezisiz ameliyatlar karşısında ilk çareyi bulan kişi bir Diş Hekimi olan Horace Wells tir. Yine senin kafanda ki kıskanç güruh yüzünden iftira ve hakarete uğrayıp intihar etmiştir.

Ben birçok yönden tıbbı daha iyi buluyorum işin parasında değil, idealist olan vatana millete yarar noktasında daha iyi buluyorum. Ve bence en değerli bölümler Temel tıp Bilimleri ve Cerrahi branşlar ve Çocuk branşlarıdır.

Özel sektöre gelecek olursak

Genel cerrah olup Türkiyede 400-2000000tl aylık kazancı olan ekstrem cerrahlar var. İstanbul ve Ankara da aynı şekilde eskişehirde de 400+ kazanan tek bir tane prof var.

Ancak bunlar ekstrem koşullar

Tıpta özel hastanede Tek Radyoloji uzmanı olup 35-40bin kazanabilirsiniz ancak canınızı çıkartırlar, bunu yaşayan çevremizden duyduk ve okul dönemindede tüm arkadaşlarım tıpçıydı. Bizimkilerle pek anlaştığım söylenemez.

Ayrıca Çene Cerrahisi Ağız Diş Çene Cerrahisinin uzmanlık ve yetki alanıdır. Tabipler odası bakanlığa bastırarak bu hakkı plastikçilere de vermiştir.

Buna rağmen Türkiye de en iyi çene cerrahisi operasyonları Çene Cerrahlarına aittir.

Diş hekimliğinde bireysellik daha ağır bastığı için birçok ünlü diş hekimi vardır. Sektörde, estetik diş hekimliği gibi apayrı bir sektör var. DİŞ hekimliği birçok yönden para akan bir bölüm, Tıpta kullanılan tüm aletler rutinde kullanılır ve üstüne üstlük kullanılmayan birçok aletde vardır. CNC den sonra İlk Cad-Cam diş hekimliğine girmiştir ve uzun sürelerdir kullanılır. Daha sonra bundan ilham alanlar 3D yazıcı mantığına bürünmüşlerdir. Başkasının yanında çalışacak Diş hekimi doktor kadar para kazanmayı hayal etmesin. Ama hiçbir tıp doktoruda uzman olur kendi muayenemi açarım diş hekimi kadar kazanırım diye hayal etmesin.

Mesleğinizi iyi icraa ettikten sonra iyi kazanırsınız. Okulu kazanan sığır sürüsü olursanız salla pati geçerseniz sizde kendinizden birley beklemeyin.

• Galeksus4 kullanıcısına yanıt
    Bu netlere Ege diş zor gelir doğudaki dişlere bak derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rolls Royce ll

Bu netlere Ege diş zor gelir doğudaki dişlere bak derim
    ahshsjsIjajshsjs Kuyruk acısına bak konusunda çaktık diye eski mesajlarımı bulup yazmaya başlamış. Çok kötü depresyona girdim bu yorumdan sonra şimdi de Doğu ekspresi bileti bakıp mont stoğu yapıyorum :(((((((

Orijinalden alıntı: AdıTYTolsun

Hocam çapa da arkadaş var adam yatıyor acaba orası mı kolay bilemedim bak birde kendi yerini açar günde 3-5hasta bakar çıkarsın dert etmeyin böyle şeyleri uzmanlığa kadar yoğun olacaklar ama sonra kaymağını toplayan toplar ilk sorum çapa çok mu kolay?
    Kusura bakma yeni gördüm bildirimi, çapa kolay evet ama öğrencilik dönemiyle ilgisi yok bu dediklerimin sonrasıyla ilgisi var. Bir şekilde bitiyor okul kolay veya zor fark etmez. Bunu yaşamadan kimse anlamaz. Ha şöyle mesela anadan babadan oradan buradan parasal destek vardır, hasta çevresi vs. vardır, doktoralar, eğitimler vs. rahatça tamamlanır o zaman keyif alırsın, paranı da kazanırsın, istediğin gibi klinik, adsm, hastane vs de açarsın. Böyle olan kişi sayısı %1 anca var veya yoktur. Eskisi gibi değil artık. Bu kadar zorluğa değecek bir para kazanılmıyor, hastaların çoğunun zaten saygısı yok mesleğe öyle olunca da nereden seçtim bu mesleği diyorsun.

Yoksa ben diş hekimliğini seviyorum, işimi yapmayı da seviyorum ama bu her şartta seveceğim demek değil. Genel olarak her meslekte var bu dediğim maalesef, kimse yaptığının karşılığını alamıyor ülkede. Ve herkes her işi çok biliyor maalesef.

• kardeş diş iyi ama tıp istiyorsan tam bir eziyet yani tıp isteyip de dişe gitme sakın

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • xaxti X kullanıcısına yanıt
    Hocam siz nerde okuyorsunuz hamgi üni

• marmara diş vs ankara diş?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

kalma konusu nasıl işliyor? sene tekrarı mı dönem tekrarı şeklinde mi? geçme kalma notları nasıldır yüksek midir? bölümün zorluğu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

marmaraya Türkiyenin kalbi istanbul olduğu için daha sıcak bakıyorum olanaklar konusunda vs, İngilizce olması ve sene tekrarı yaptırması düşündürüyor biraz. hazırlığı atlatım ancak sene içinde bir şey anlamazsam bir anlamı olmaz. ankarada ise evimiz var bana ait olacak balgatta. büyük bir artı bu ancak istanbula kıyasla türkiyenin beyni diyebilirim, iş imkanı olarak İstanbul daha ağır basıyor gözümde. bir de İngilizce olması dusta işime yarar mı diye düşünüyorum

ANKARA ÜNİVERSİTESİ
    http://forum.gelecegindishekimleri.com/showthread.php?tid=10

Buna da bakabilirsiniz, hocam da size yardımcı olur.

2 yıl önceki konumu upladığın için çok teşekkürler 😜

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    link için teşekkürler çok yardımcı oldu hocam.
    geçme/kalma, konaklama ve Türkçe olmasından dolayı İstanbula kıyasla çok avantajlı görünüyor ancak sınava hazırlanırken ya itü endüstri ya marmara diş diye hazırlandım. şimdi 2 gün içinde marmaradan ankaraya dönmek kolay olmuyor açıkçası ancak dediğim gibi Ankara çok daha mantıklı duruyor. bir de istanbulda kız meselesi var kafam çok karışık

İşin içinde duygusal yönelimler varsa tabii takdir sizin.

Marmara da çok saygın ve köklü bir fakülte fakat İngilizce oluşu biraz kök söktürücüdür. Alarm.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.