Şimdi Ara

DİŞ HEKİMLİĞİ VE TIP 'A DUYULAN YÜKSEK SAYGI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
4.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler sıralamam 14300. Devlette tıp mı gelir yoksa gazi dis mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diş hekimlerinin eğitimsiz halkla orta kesim halkın gözünde prestiji tıpa göre çok daha az bence bunu sözleriyle bile gösteriyorlar diş doktoru veya diş hekimi yerine dişçi diyerek.zaten ülkemizdeki insanların çoğu ağız sağlına yeterli önemi göstermiyor en son ağızlarında diş kalmayınca total protez yaptırmaya giderler. not: diş hekimliği öğrenisiyim
  • hangover da dişçileri doktor olarak saymıyolar diyaloğu geldi aklıma

haklılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio-Auditore -- 24 Temmuz 2013; 1:25:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

quote:

Adamlar şurda 300 puan alıp dandirik bir yere girmek için kırk takla atıyorlar birde gelmiş diş hekimliğine laf ediyorlar. Tıpı kazandıktan sonra nasıl branş seçiyorsanız cerrah ürolog gibi diş te tıpın bir branşıdır.Yalnız farklı fakülteden alım alıyor okadar.

Dostum kusura bakma ama sacmalamissin. Brans secimiyle dis ne alaka? Bilgisi olmayan yazmasin lutfen iyice suyu cikti.

İşte demek istediğimi anlayamamışsın bende biliyorum tıptan doğru branş olarak dişin seçilemeyeceğini.Benim demek istediğim Tıp eğitiminin sonunda kendine branş seçiyorsun, mesela Ürolog, Kardiyolog Ortopedi tarzı ve sadece bu alanda uzmanlaşıyorsun yani insan vücut sisteminin sadece bir grubu üzerine uzmanlaşıyorsun. Diş Hekimliğini de işte aynı bunun gibi düşünebiliriz yani insan vücudunun belli bir kısmı üzerine uzmanlaşılmış sonuçta yani diş hekimliği de tıp kadar değerli bence.

Diş hekimi sadece dişten vs. anlar. Tıp okuduktan sonra uzmanlık okuyan doktor ise örneğin kalp cerrahları kalpten damardan vs. on numara anlar. Vücudun geri kalnından da anlar ama kalpten anladığı kadar değil. Ayrıca kalp dişten çok daha geniş ve önemli bir konu :)

• tıp eğitiminde kalite düşüşü konusunda çoğu fikire hak veriyorum ama 10 yıl sonra 80 milyonu geçecek bu ülkenin nüfusü hep 5 binden alacak hali yok. üstelik dünyada bir gerçek var ki o da uzmanlık alanlarındaki ihtiyacın sürekli artması. türkiyenin konumu belli şu anda tam bir açık pazarız yani sadece kendi vatandaşlarımıza da tedavi sunmuyoruz. ayrıca avrupa birliği muhabbeti de sürüyor.bir iş yeri hekimliği dediler altından çıkmadılar ama hiç belli olmaz diye düşünüyorum. ülkemizde orta sınıfın güçsüzleştiği bir gerçek ama üst sınıfın genişlediği de ayrı bir gerçek. bunların dışında ne diye tıp yazıyorsun odtü itü yaz diyenleri de görüyoruz . ya arkadaş niye yazssın ki adam yeteneği yoksa o bölümler kolay mı allah aşkına . 5 senede odtu inşaat bitiren kaç kişi tanıyorsunuz. her mesleğin okurken yada yaparken bir zorluğu var adam olmak istiyorsanız babanızın cebinde de milyonlar yoksa katlanacaksınız .bir de tıp hayatın boyunca hasta bakmak mı ? .ben tıp yazdım bu sene sıralamam 5600dü. akdeniz yerine hocalarla daha rahat iletişim kurabileceğim katip çelebiyi yazdım .ailemle de aynı şehirde yaşıycam. planımda bilim insanı olmak var. bakalım hayat bize ne gösterecek. umarım doğru bir karar vermişimdir. yani bilemiyorum abiler ablalar yardımcı olsunlar ben yolun başında olduğum için görebildiklerim bunlar en azından artık yanlışı düzeltin doğruyu söyliyin ne diyim .yani tıpın önünü kesinlikle kapalı görmüyorum ,bence hiçbir zaman da öğretmenlik gibi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigerblade -- 24 Temmuz 2013; 7:52:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tigerblade

tıp eğitiminde kalite düşüşü konusunda çoğu fikire hak veriyorum ama 10 yıl sonra 80 milyonu geçecek bu ülkenin nüfusü hep 5 binden alacak hali yok. üstelik dünyada bir gerçek var ki o da uzmanlık alanlarındaki ihtiyacın sürekli artması. türkiyenin konumu belli şu anda tam bir açık pazarız yani sadece kendi vatandaşlarımıza da tedavi sunmuyoruz. ayrıca avrupa birliği muhabbeti de sürüyor.bir iş yeri hekimliği dediler altından çıkmadılar ama hiç belli olmaz diye düşünüyorum. ülkemizde orta sınıfın güçsüzleştiği bir gerçek ama üst sınıfın genişlediği de ayrı bir gerçek. bunların dışında ne diye tıp yazıyorsun odtü itü yaz diyenleri de görüyoruz . ya arkadaş niye yazssın ki adam yeteneği yoksa o bölümler kolay mı allah aşkına . 5 senede odtu inşaat bitiren kaç kişi tanıyorsunuz. her mesleğin okurken yada yaparken bir zorluğu var adam olmak istiyorsanız babanızın cebinde de milyonlar yoksa katlanacaksınız .bir de tıp hayatın boyunca hasta bakmak mı ? .ben tıp yazdım bu sene sıralamam 5600dü. akdeniz yerine hocalarla daha rahat iletişim kurabileceğim katip çelebiyi yazdım .ailemle de aynı şehirde yaşıycam. planımda bilim insanı olmak var. bakalım hayat bize ne gösterecek. umarım doğru bir karar vermişimdir. yani bilemiyorum abiler ablalar yardımcı olsunlar ben yolun başında olduğum için görebildiklerim bunlar en azından artık yanlışı düzeltin doğruyu söyliyin ne diyim .yani tıpın önünü kesinlikle kapalı görmüyorum ,bence hiçbir zaman da öğretmenlik gibi olmaz.

Bende nörolog (beyin cerrah sanırım) olmak istiyorum ama şu bel ameliyatları yüzünden soğuyorum. Sıkılırım ben o ameliyattan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: G.House M.D

quote:

tıp eğitiminde kalite düşüşü konusunda çoğu fikire hak veriyorum ama 10 yıl sonra 80 milyonu geçecek bu ülkenin nüfusü hep 5 binden alacak hali yok. üstelik dünyada bir gerçek var ki o da uzmanlık alanlarındaki ihtiyacın sürekli artması. türkiyenin konumu belli şu anda tam bir açık pazarız yani sadece kendi vatandaşlarımıza da tedavi sunmuyoruz. ayrıca avrupa birliği muhabbeti de sürüyor.bir iş yeri hekimliği dediler altından çıkmadılar ama hiç belli olmaz diye düşünüyorum. ülkemizde orta sınıfın güçsüzleştiği bir gerçek ama üst sınıfın genişlediği de ayrı bir gerçek. bunların dışında ne diye tıp yazıyorsun odtü itü yaz diyenleri de görüyoruz . ya arkadaş niye yazssın ki adam yeteneği yoksa o bölümler kolay mı allah aşkına . 5 senede odtu inşaat bitiren kaç kişi tanıyorsunuz. her mesleğin okurken yada yaparken bir zorluğu var adam olmak istiyorsanız babanızın cebinde de milyonlar yoksa katlanacaksınız .bir de tıp hayatın boyunca hasta bakmak mı ? .ben tıp yazdım bu sene sıralamam 5600dü. akdeniz yerine hocalarla daha rahat iletişim kurabileceğim katip çelebiyi yazdım .ailemle de aynı şehirde yaşıycam. planımda bilim insanı olmak var. bakalım hayat bize ne gösterecek. umarım doğru bir karar vermişimdir. yani bilemiyorum abiler ablalar yardımcı olsunlar ben yolun başında olduğum için görebildiklerim bunlar en azından artık yanlışı düzeltin doğruyu söyliyin ne diyim .yani tıpın önünü kesinlikle kapalı görmüyorum ,bence hiçbir zaman da öğretmenlik gibi olmaz.

Bende nörolog (beyin cerrah sanırım) olmak istiyorum ama şu bel ameliyatları yüzünden soğuyorum. Sıkılırım ben o ameliyattan :)

nöroşirürji olmasın o ? Asistanlığı en sıkı olan dönemlerden biridir. TUS'da da puanı düşüktür. 1.5 2 yıllık genel cerrahi asistanı bir fıtık ameliyatını sadece hemşire yardımıyla yapabilir ama beyin cerrahinin bütün ameliyatlarına çok fazla uzman girer o yüzden biraz sıkıntılıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: LacunaCoil

quote:

quote:

nöroşirürji olmasın o ? Asistanlığı en sıkı olan dönemlerden biridir. TUS'da da puanı düşüktür. 1.5 2 yıllık genel cerrahi asistanı bir fıtık ameliyatını sadece hemşire yardımıyla yapabilir ama beyin cerrahinin bütün ameliyatlarına çok fazla uzman girer o yüzden biraz sıkıntılıdır.

Hiç bilgim yok ki :) Ben onları nörologları beyin ve sinir hastalıkları uzmanı diye biliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Tony

quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

Yarbay olmuşsun hala caps açık yazıyosun.

Caps mi, burası Donanımhaber, İNCİ DEĞİL !!!111birbir

hahahaahahahahahhhh :DD:DD:D:D:D:D::D:D:DS:Fwdsanjkcsbhvnsdfs ulan gülmekten karnıma ağrı girdi :D bu ne lan :D:D:DD:asdfghjklşasdfghjklasdfghjasdfghfdsdfgdsdfghgdfghajsdfghj :D neyse tamam sakinim. yok ya ne sakini hala gülüyorum :D:D:D:D:D:D:D:D:WGfsjdcbşjfna
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BoLD_39

quote:

Adamlar şurda 300 puan alıp dandirik bir yere girmek için kırk takla atıyorlar birde gelmiş diş hekimliğine laf ediyorlar. Tıpı kazandıktan sonra nasıl branş seçiyorsanız cerrah ürolog gibi diş te tıpın bir branşıdır.Yalnız farklı fakülteden alım alıyor okadar.

Dostum kusura bakma ama sacmalamissin. Brans secimiyle dis ne alaka? Bilgisi olmayan yazmasin lutfen iyice suyu cikti.

İşte demek istediğimi anlayamamışsın bende biliyorum tıptan doğru branş olarak dişin seçilemeyeceğini.Benim demek istediğim Tıp eğitiminin sonunda kendine branş seçiyorsun, mesela Ürolog, Kardiyolog Ortopedi tarzı ve sadece bu alanda uzmanlaşıyorsun yani insan vücut sisteminin sadece bir grubu üzerine uzmanlaşıyorsun. Diş Hekimliğini de işte aynı bunun gibi düşünebiliriz yani insan vücudunun belli bir kısmı üzerine uzmanlaşılmış sonuçta yani diş hekimliği de tıp kadar değerli bence.

Diş hekimi sadece dişten vs. anlar. Tıp okuduktan sonra uzmanlık okuyan doktor ise örneğin kalp cerrahları kalpten damardan vs. on numara anlar. Vücudun geri kalnından da anlar ama kalpten anladığı kadar değil. Ayrıca kalp dişten çok daha geniş ve önemli bir konu :)

Diş hekimleri de ilk iki sene(tam emin değilim) tıp fakültesiyle aynı eğitimi görüyor ondan dolayı gene diş haricinde bilgisi var. Unutulmamalıdır ki insanlar dişlerine gerekli önemi göstermedikçe diş hekimliğinin değeri daha da artar ve itibar kaybetmez buda bilinmelidir :)

• Sürekli CAPSLOCK açık dolaştığı için banladılar herhalde sonunda arkadaşı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

quote:

Orijinalden alıntı: redand

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vince Gilligan

quote:

evet dediğin gibi yığılma olabilir tus'ta kendi adıma şöyle dikkatli düşünce ben ya diş hekimliğine ya da tıp fakültesine giderdim diyorum , bu tercih döneminde de uzun araştırmalar sonunda tıp fakültesini seçtim belki hata ettim,belki mezun oluncaya iş sıkıntısı olacak ama hayalimi gerçekleştirebilmek de güzel abiniz çok isteyerek mi girdi peki tıp fakültesine

küçüklükten beri diyordu tıp okumak istiyorum falan diye, 4. sınıfta bırakma seviyesine geldi zor çevirdiler okula tekrar

genellikle duyduğum aile,çevre ve mali baskıyla gidenler böyle dönme noktasına gelirler ama abiniz benim gibiymiş bende küçüklükten beri istiyordum, bu kötü oldu işte

Hocam konuşmanıza dalmak gibi olacak kusıra bakma ama her tıp öğrencisi 3. Yada 4. Sınıfta bırakma noktasına geliyormuş...bunu bana söyleyende ctf'den bir abim

yok hocam est.
    ben de çok zor bir eğitim olacağını bıkma noktasına geleceğimi kestirebiliyorum çoğu kişiyle görüştükten sonra ama insan arzuladığı bölümde olmak istiyor dediğim gibi belki hata ettim deyip döneceğim ileride kararımdan ama o istek başka be üstad

Sonuç?

• Helal olsun

• Artık insanların tıp olmadığı için değil de tercih olarak diş hekimliği seçtiğimizin farkına varabiliyor olması güzel :)

• quote:

Orijinalden alıntı: the best or nothing

quote:

Orijinalden alıntı: ..:lion_boy:..

Hocam diş hekimliği niye tıptan daha prestijli sizce ?

Son dönemde açılan kontenjanlar tıpın getirilmek istendiği noktayı gösteriyor, geleceği böyle. Sadece benim fikrim bu. Neticede ikiside hekim. İkiside doktor. Köylerde bile "Diş Doktoru" diyor insanlar...Ayrı katagorize etmek de anlamsız. Bana göre bu.

İkisi de hekim , buna lafım yok. Ama köyleri bırak şehirlerde bile çoğu kişi dişçi diyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.