Şimdi Ara

Diş Hekimleri Dişimdeki Ağrıya Anlam Veremiyor (SS'Lİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kanal tedavisi yapılalı 1 yıl oluyor. 3 farklı doktora göründüm kanal yapılan dişte sıkıntı yok diyorlar ama ağrı bitmek bilmedi. Röntgeni bir de siz inceler misiniz? Gözden kaçan bir şey mi var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 13 Eylül 2021; 20:7:38 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağrı kanal yapılan dişimde hocam. Yarın tedaviyi yapan doktorun yanına gidip duruma anlatacağım. Öğrenci halimle o kadar para verdim fayda göremedim. İnanın konu dışında diş ağrılarıyla ilgili çok konu açtım birçok hekimle de görüştüm. Bilimi çok seven ve takip eden birisi olarak insan sağlığında insanlık olarak bir adım bile atamadığımızı düşünüyorum.

Başıma gelenleri sayıyorum:

1- Diş etlerim ağırıyor dedim, şuan çözümü yok ilerlerse bakarız dediler.

2- Kanal yapılan diş ağırıyor diyorum, bir sıkıntı gözükmüyor diyorlar.

3- Dişlerimde hassasiyet var diyorum yapacak bir şey yok diyorlar.

4- Yirmilik dişlerim arada ağrıyor diyorum, onlar çıkmadan ağrımaz sana öyle geliyor diyorlar.

5- Egzamam var diyorum, kesin çözümü yok diyorlar.

6- Damağımda şişlik var diyorum, kendiliğinden geçer diyorlar.

7- Gerekli tedavi neyse yapalım diyorum, şuan yapamayız 4 ay sonrasına randevu verelim diyorlar ve bazı işlemleri devlet karşılamıyor para yatırın diyorlar.

8- Özele gideyim diyorum, ciddi miktarlar söylüyorlar.

9- Dişimde hassasiyet var flor vernik tavsiye ettiler diyorum, doktor sekretere dönüp "Bu hastayı almasam mı acaba florurden performans vermiyorlar" diyor.

Gerçekten tıpta insanlık ilerliyor mu? Yoksa hep böyleleri bana mı denk geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: eski_nesil

Ağrı kanal yapılan dişimde hocam. Yarın tedaviyi yapan doktorun yanına gidip duruma anlatacağım. Öğrenci halimle o kadar para verdim fayda göremedim. İnanın konu dışında diş ağrılarıyla ilgili çok konu açtım birçok hekimle de görüştüm. Bilimi çok seven ve takip eden birisi olarak insan sağlığında insanlık olarak bir adım bile atamadığımızı düşünüyorum.

Başıma gelenleri sayıyorum:

1- Diş etlerim ağırıyor dedim, şuan çözümü yok ilerlerse bakarız dediler.

2- Kanal yapılan diş ağırıyor diyorum, bir sıkıntı gözükmüyor diyorlar.

3- Dişlerimde hassasiyet var diyorum yapacak bir şey yok diyorlar.

4- Yirmilik dişlerim arada ağrıyor diyorum, onlar çıkmadan ağrımaz sana öyle geliyor diyorlar.

5- Egzamam var diyorum, kesin çözümü yok diyorlar.

6- Damağımda şişlik var diyorum, kendiliğinden geçer diyorlar.

7- Gerekli tedavi neyse yapalım diyorum, şuan yapamayız 4 ay sonrasına randevu verelim diyorlar ve bazı işlemleri devlet karşılamıyor para yatırın diyorlar.

8- Özele gideyim diyorum, ciddi miktarlar söylüyorlar.

9- Dişimde hassasiyet var flor vernik tavsiye ettiler diyorum, doktor sekretere dönüp "Bu hastayı almasam mı acaba florurden performans vermiyorlar" diyor.

Gerçekten tıpta insanlık ilerliyor mu? Yoksa hep böyleleri bana mı denk geliyor?

Halen ağrı var mı hocam? Önceden diş üzerine çok iyi hastaneler vardı, bir çok kez tedavi oldum ama ne yazık ki o hastanelerin çoğu kapatıldı. İstanbul da diş tedavisi eğer özel hekiminiz ya da özele yetecek maddi durumunuz yoksa çok büyük sıkıntı. Eyüp Sultan da tanıdığım özel diş hekimliği var, oraya gidiyorum genelde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Iste hekimlerin sikintisi bu. "Ben bilmiyorum, bulamadim. Su doktor yardimci olabilir." vs. demek yerine "Bir seyin yok." diyorlar. %90'i kibir abidesi.

Gerci sadece doktorlar degil, ulkede kimse bilmiyorum demiyor. Sozlukten cikmis!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • quote:

Orijinalden alıntı: eski_nesil

Diş hekimi misiniz hocam? Röntgeni incelediniz mi?

Dostum bu rötgende çıkmaz yakın film gerekiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Detaylı muayene yapılması lazım belki gözden kaçan bir kanal olmuş olabilir ya da kanal bir yerde dallanıyor olabilir. Film çok net değil ama dolumu iyi gibi. Çok nadirende olsa pulpa tabanı kemik dokusuna çok yaklaştıysa ağrı oluşuyor ancak detaylı muayene etmeden bilmek zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BağKurluSamuray -- 14 Eylül 2021; 23:14:26 >

1 Bilmiyordur

2 Uğraşmak istemiyordur

3 Yemeğe çıkacaktır

4 Sekretere çıkacaktır

5 Ağrıya müdahale yapmıyorlardır

6 Estetik görünüm için operasyon yapmıyordur falan filan

Özel doktora git 2 dakikada çözer, devlet dişçileri birşey yok birşey yok dedi diye dişlerim mahfoldu hala acısını çekiyorum.

Geçen sene dişçiliklerde hasta bakmadılar korona varmış diye. Ben de öğrenci halimle özele gittim, çare olmadı. O doktora yine gidiyorum ilk kanal hariç para falan almıyor bakalım kanalı bulabilecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 15 Eylül 2021; 1:9:29 >

Geçen sene devlet hastaneleri coronadan dolayi dişe bakmadilar. Bende biraz birikmişm vardi kitap paralarim falan onlarla özele gittim. Kanala özel bakıyor dişimdekine.

Hocam benim okulum var sınavım var benim dişim ağırıyor, diş etlerim çekiliyor ve dişlerimde hassasiyet var. Doktorlar diyor ki yapacak bir şey yok. Şimdi ben ne yapayım, plan yapıyorum ders çalışamıyorum. Param yoksa sigortam var, neden bana yardımcı olmak yerine bu insanlar bahane üretip işlerini yapmıyorlar. Hoş bir söylem değil ama benim babam 40 yıl sigortası eksiksiz yatmış, vergisini vermiş ve elinden geldiğince iyi çalışmış.

Ben tedavi olurken doktor ilgilenmeyip bir şeyin yok diyorsa ben ne yapabilirim? Ödenmesi gereken bedelin kat ve kat fazlasını ödedik zaten.

Eve bir usta getirip tesisat iş yaptıralacağı zaman bile usta ilk başta işe bakıp yapıp yapamayacağına karar veriyor. Yeri geliyor telefon açıp başka ustalara soruyor. Ben inşaatta da çalıştım alçıcı elektrikçinin elektrikçi de doğalgazcının işine karışmaz. Yeri gelir birbirlerinden fikir alırlar. Ne hikmetse bu tıpta herkes her şeyin ustası olmuş. Geçen senelerde hemşire damarımı patlattı kolum mosmor oldu. Kalktı beni azarladı, neymiş benim damarım niye inceymiş. Yahu ben ne yapabilirim damar inceyse ben mi yaptım?

Saygımı korumaya çalışan bir insanım, hitabetim ve işlerine olan saygımı hep belli ederim. Fikrimi beyan ederken "siz daha iyi bilirsiniz" diyerek başlarım. Yaptıkları işin stresli olduğunu bildiğim için güler yüz ve tatlı dille yaklaşırım. Ama bana yaptıkları ve bana verdikleri dönütler hiç hoş değil. Yediğim azarın haddi vardır hesabı yoktur.

• Kimse ağırmayan canına ağırdı demez. Ben keyfimden gitmiyorum doktora. Pimpirik konusunda da iyi sayılabilecek bir pedagojik alt yapım var ama kimseye bu tarz yakıştırmaları yapacak bir seviyeye henüz gelemedim. Sizin saydığınız şeyleri doktor inceliyor, irtibat halinde olduğum uzaktaki akademisyenler de var. Bu konuda makaleler de okuyorum, dişime bakan hekim de yaptığı tetkikler sonucunda dişte gerçekten bir sorun olduğunun farkında. Tek sıkıntı sorunun kaynağının bulunamaması.

İlginizden ötürü teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 15 Eylül 2021; 1:42:22 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.