Şimdi Ara

Diş hekimiyim sorularınızı yanıtlıyorum. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
12
Favori
24.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gecen doktora gıttim neyse bı curugu tedvıe etti diğelrnde de minik syahlıklar vardı. dedım onlrda temızle, sen sirkeli su ıle agzını grgara yprak sileblrsın dedı yaptım 1 hafta duenlı hıcbı degısıklık yok . bı de dısardan sadece dıs beyzltma drumu var o ne kadar saglıklı ve ne kadr kalcı? şimdden tskkur edrm cvp için.
  • Merhaba hocam ben de Dis Hekimligi 1.sinif ogrencisiyim.

    Normalde tıp hedefliyordum ama gelmedi.Tıp gelmeyince de istemeye istemeye dis yazdim.

    Pratik derslerinden hic hoslanmiyorum.Sabun,mum ve alci ile yapilan calismalari oluyor bildiginiz gibi.Ben bunlarda basarisiz oluyorum,elestiriliyorum ve telafi aliyorum.Bunlar beni uzuyor.Ki sinif ilerledikce daha da zorlasacak diyorlar.Yani anlayacaginiz benim el becerim kotu.Hatta siniftaki en beceriksizlerden birisi de benim.Asistan senin ekstra çaba vermen lazim diyor.Sizce benden dis hekimi olmaz mi?

    Ayrica son yillarda cok fazla dis hekimi alindi.Bundan dolayi yakinda işsizlik problemi olacagi soyleniyor.Hatta twitterda dis hekimleri atanamiyor diye gundem olmustu bir aralar.Yakin gelecekte dis hekimligine KPSS gibi bir sinav gelir mi?

    Diş mezunu olan insan sayisi cok fazla olursa maaslar dusecek midir?

    Devlet klinik açma konusunda kisitlamalar getirebilir mi?Yani her onune gelen artik klinik acma hakki elde edemeyebilir gibi geliyor bana.Tipki eczane acmada oldugu gibi.

    Aydinlatirsaniz sevinirim tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 29 Kasım 2018; 17:55:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • abı yabnde su tel olayını srcam sadece on dış ust bolume ne ısterler ya da olur mu? bi de bi dıse kanal tedavısı yapılıp dıs kırırldı ve dışı yaptılar çivi benzrı bsı koydler buna rgmen olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KasarHood!

    Dişimizdeki seramik kaplama düştü ve 3 doktora gittik.

    İlk doktor tekrar kanal tedavisi yaparız "kesin" kurtarırız
    İkinci doktor kanal yeterli olmaz implant "şart" dedi
    Üçüncü doktor ne kanalı ne implantı tekrar üstüne seramik kaplarız birşey olmaz dedi.

    Dördüncü doktorda sakin olamayacağımı düşünmeye başladım. Böyle bir durumda biz hastalar şansımıza mı güvenmeliyiz?
    Garanti verene git özel sonuçta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçankeko

    En ucuz diş teli kaç tl
    5 bin tl civarı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Ön dişlerimin iç kısımda diş kökleri ortaya çıkmaya başladı ne yapacağız buna? Diş eti çekildi yani.



    Birde dişlerim çok narin sürekli kırılacak gibi geliyor ki dişimin biri sürekli kırılıyor dolgu yapıyorlar bu sefer dolgu olmayan yeri kırılıyor. Düzenli fırçalarım dikkat ederim.
    Bnece bi doktora görün altında yatan bir hastalık varsa tedavi ol yoksa çekilmen devam edebilir. Yada genetik açıdan bu konuda şanssızsın.
  • hocam hayırlı akşamlar benim sağ alt 20 lik dişin yanındaki diş 12 yaşımdan beri ağrıyordu iltihaplanmıştı doktor düşer demişti ama diş kırıldı mırıldı kökü içinde kaldı ve çenem şişik duruyor resmini instagramdan size atabilirim ve çenenin o alt bölgede oynayan bir şey var şimdi bu dişi çektirirsem çenem düzelirmi ?
  • Kimleri görüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lewizsthank1

    1-) İğne fobim var, dişleri iğnesiz başka bir uyuşturma yöntemiyle tedavi etme şansımız var mı?
    2-) Üst ön dişlerin arası dolgu olmadan başka bir yöntemle kapatabilir miyiz? (Yaprak porselen gibi), bu kapatma iğnesiz bir şekilde yapılır mı?
    3-) Yaprak porselen ile kapatılan diş arası ne kadar sağlam olur? Mesela Ayva veya diğer sert meyveleri ısırarak yediğimizde zararı olur mu?
    1- Maalesef yok
    2-Tel tedavisi iğnesiz olur.
    3-Çok aşırı basınç olmamalı hatta ters bi kuvvette laminete düşebilir
  • .rascho. kullanıcısına yanıt
    Taksit yapılıyor mu hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitoo

    Aynı durumdayım dişim dolgulu yan taraftan apse yaptı doktor ağrı olmamasına şaşırdı aynı ilaçları ben de kullandım çekilmesi lazım dedi nasıl yapacağım bilemiyorum çektirsem mi başka bir hekimden de görüş alsam mı kararsız kaldım.
    Akıl akıldan üstündür. Kaana en çok yatana tedavini yaptır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotoburak

    Hocam esimin dislerinde ayriklik olduğu icin dis teli takildi 4 ay olmasina ragmen bir kere kontrole çağırmadi benim bildigim bellk araliklarla teller gerdirilmez mi
    4 ay uzun bir süre. Ben ayda 1 kontrol ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hdhdjdjdbdbd

    Hocam hangi diş hekimliğinden mezunsunuz? Ben İstanbul veya Marmara diş düşünüyorum ingilizce olmasının nasıl bir artısı vardır sizce ? Bir de yurt dışna çıkış nasıl diş hekimliğinde?
    Yurtdışına çıkış biraz sıkıntılı baya bi kalifiye eleman olman lazım. İngilizcenin türiyede pek artısı yok ama kendi gelişimin açısından çok iyi.
  • Sa hocam benim sağ köpek dişim şişti çektirdim dişi çeken doktor dediki bu çektiğim bebeklik dişiymiş muhtemelen gerçek köpek dişin içeride gömülü bir röntgen çektir dedi çektirdim nitekim de içeride duruyo diş tel takıp sürdürme dedikleri birşey uygulanması gerekiyormuş sorum şu tel takım ücreti nekadar olur devlette veya özeldemi yaptırmak daha mantıklı birde o teller nekadar kalıcak cevaplarsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuavoHuncho

    Yurtdışından ( Avrupa Amerika Kanada ) iş teklifi geliyor mu ? Veya isterseniz kendiniz çalışmaya gidebilir misiniz diş hekimi olarak ? Bende diş hekimliği veya bilgisayar/yazılım mühendisliği arasında kaldım ama bilgisayar/yazılım sektöründe yurtdışında daha rahat iş bulursun diyenler var o yüzden bu mesleğe doğru kayıyorum
    YUrtdışında elektrik ve elektronik, bilg müh. bunlar diş hekimliğinden daha rahat iş bulunacak alanlar. Ülkemizde tam tersi. Evet Katar ve Norveçten teklif aldım ama gidemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Dişlerimde görünür bir çürük vs olmamasına rağmen ağzımda sürekli kan oluyor. Neden olabilir ? Her sabah uyandığımda ağzımda kan tadı oluyor. Günde 2, bazen 3 kez diş fırçalıyorum.
    Diş eti sorununa göre paradontax yada klorhex dentasve kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: break the cycle

    Çok yanlış bir söz. Başarıyı tamamen kendin belirlersin. Bugün Einstein ya da Tesla'nın başarılarını, diğer insanlar belirlemedi herhalde değil mi.

    Diğer insanların belirlediği başarılar, bugün başımızdaki hırsızları yönetime getiren insanların belirlediği başarılara bir örnek.
    Aynı konudan bahsetmiyoruz. Bana göre Hawking başarısızdı abime göre başarılı. Sana göre Tesla başarılı. Demek istediğim ben kendi hakkımda yorum yapmazsam daha sağlıklı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Am I Evil ?

    Ön dişlerimden birinde seneler önce uygulanmış kanal tedavisi mevcut. Bu diş diğerlerine göre daha koyu griye yakın duruyor. Soluk renkli yani. Bu çirkin görüntünün bir çözümü yok değil mi?
    Kanal içi beyazlatma yöntemleri var ama özelde maalesef.
  • Hocam aklımda çok soru var
    Tel için heveslendim sol yirmilikleri çektirdim. Ama şimdi 15 gün geçti o taraftaki birinci molar kuvvetli isirinca agriyor yoksa agrimiyor.. ilk gün antibiyotik alamadım cektirdikten 24 saat sonra antibiyotik başladım. geç kalmiş sayılır miyim

    Ben takıntılı bir insanim . rahatlamak için tıp gelişti hiç disim olmasa bile dolgu kanal implant gibi seçenekler var hiç kaygilanmama gerek yok değil mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    Listerine gibi urunlere bakis aciniz nedir?



    "Beyazlatici" diye reklami yapilan dis macunlarina yuksek paralar odenmeli mi?



    Elektrikli dis fircalarini normal dis fircalarina kiyasla tavsiye eder misiniz?
    1-Listerine bence ağızda mikrobik bir odak yoksa kullanılmamalı. Ama sıkıntı varsa çok iyi bir ürün.
    2-Kesinlikle beyazlatıcı macunlar kullanılmamalı. Ha evlenirsin atıyorum 1 hafta önceden başlarsın fırçalamaya sonra bırakırsın :)
    3-Manuel her zaman daha iyidir kontrol sende.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.