Şimdi Ara

Diş eti hastalıklarının tedavisi için antibiyotikli çubuklar geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Diş eti hastalıkları, yaygın ağız hastalıklarından birini oluşturmakla birlikte bu duruma genellikle bakteriler sebep oluyor. Ağır diş eti hastalıkları genel olarak oral olarak uygulanan antibiyotikler ile tedavi ediliyor. Bilim insanları ise bu durumu daha iyi yönetebilmek için çeşitli çalışmalar yürütüyorlar ve yeni geliştirilen bir yöntem ile bu durumun çok daha etkili ve yan etki oluşturacak şekilde tedavi edilebileceğini düşünüyorlar.



    Diş eti hastalığından muzdarip kişiler, tedavi için antibiyotik kullanıyorlar ancak kullanılan antibiyotik enfeksiyon bölgesine izole olarak yayılmak yerine sistematik olarak yayılıyor ve vücudun her bölgesinde etki gösteriyor. Bu durum da yan etkilerin artmasına ve göreceli olarak yüksek doz antibiyotik kullanılmasına sebep oluyor.



    Yeni çubuklar hastaların diş etine yapıştırılıyor





    Bu problemi göz onunda bulunduran Martin Luther University Halle-Wittenberg araştırmacıları hastanın diş etine yerleştirilebilen esnek polimer bir yapı geliştirdiler. Biyolojik olarak bozunabilen çubuklar magnezyum stearat adı verilen bir çeşit materyal kılıf ile kaplı olarak bulunuyor ve bu kılıfın içerisinde minosiklin adı verilen antibiyotik yer alıyor.



    Çubuklar yerleştirildikten sonra vücut tarafından zararsız bir şekilde parçalanıyor ve ilaç direkt olarak enfeksiyon odağına salınıyor. Böylece antibiyotik, sistemik etkilere ve sistemik yan etkilere sebep olmaksızın istenilen bölgeye ulaşmış oluyor.



    Ayrıca Bkz.Kanamayı durduran manyetik sıvı geliştirildi



    Yeni çubuklar yapılan in vitro testlerde başarı göstermekle birlikte yeni araştırma International Journal of Pharmaceutics dergisinde yayımlandı.




  • Aylardır diş eti iltihabı sorunları yaşamaya başladım, kendime göre bir takım nedenlerden tedavi yaptıramıyorum. Antibiyotik kullanmanın da zararlı olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle sürekli tekrarlayan iltihabı yok etmek ve önlemek amacı ile tek kurtuluşu sarımsakta buldum. Ağzımı çok yakacak biçimde çiğnediğim sarımsak, ağızda dezenfektanı etkisi yapmaktadır. Deneyenlere yutmamaları gerektiğini de belirteyim. Şunu da belirteyim sarımsağın yakıcı etkisine herkes katlanamaz fakat zorluğu göze alıp kullanırlarsa da mükafatını görürler.
  • Aylardır diş eti iltihabı sorunları yaşamaya başladım, kendime göre bir takım nedenlerden tedavi yaptıramıyorum. Antibiyotik kullanmanın da zararlı olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle sürekli tekrarlayan iltihabı yok etmek ve önlemek amacı ile tek kurtuluşu sarımsakta buldum. Ağzımı çok yakacak biçimde çiğnediğim sarımsak, ağızda dezenfektanı etkisi yapmaktadır. Deneyenlere yutmamaları gerektiğini de belirteyim. Şunu da belirteyim sarımsağın yakıcı etkisine herkes katlanamaz fakat zorluğu göze alıp kullanırlarsa da mükafatını görürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 2 Aralık 2019; 8:26:46 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Peki kokuyu nasıl yok edeceğiz?

  • O konuda haklısınız tabii ki. Gece yatmadan önce kullanıp, biraz zaman geçince diş fırçaladıktan sonra bir de sirke ile ağzınızı çalkalarsanız koku azalacaktır.
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Misvak tavsiye ederim belki faydası olur.

  • Çok teşekkür ederim. Bilgi bilgidir.
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    diş taşlarınızı temizletmeyi deneseniz? devlet hastanelerinde ucretsiz yapılmakta.

  • ufuCX U kullanıcısına yanıt
    Olabilir, çok teşekkür ederim. Diş taşı dışında çürük sorunu da var. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Hocam acil olarak periodontologa gidin. Durumunuz cok ciddi olabilir. Dis kemigi erimesinden dolayi sikinti yasiyor olabilirsiniz. Normal bir dis hekimi kesinlikle sizin sorununuza care olmaz. Iltihap varken sakin dis tasi temizligi falan da yaptirmayin. Dedigim gibi cok acil periodontologa gidin. Hatta gitmeden rontgen cektirip oyle gidin. Sogan sarimsakla olacak is degil bunlar. Saglam dislerinizin teker teker dokulme riski bile yasiyor olabilirsiniz.

    Nerden soyluyorum bunlari peki? Ayni sorunlari ben de yasadim da ondan. Cok pisman olmadan gorunun. Istanbuldaysaniz Cekmekoyde Selahi hoca var. mutlaka gorun onu. Turkiyedeki en adam gibi adam dis hekimi bence.
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Süpersiniz, teşekkür ederim de ben maalesef İstanbul'da değilim. Ben sorunun kaynağını biliyorum. Bir tane çürük bu duruma neden oluyor. Ona da yakın zamanda doktora gidip çözüm bulacağım. Daha önce film çektirmiştim ve doktor bana çürük olduğu bilgisini vermişti. Ben üst üste film çekilmesini engellemek için sadece bir süre ara verdim. Sonuçta röntgen de kanser sebebi olabilir. Gene de yakın ilginize çok teşekkür ederim.
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    iltihap varken diş taşı temizliği yaptırmasında ne gibi bir sıkıntı var acaba? zaten diş etindeki iltihabı çözebilmek için yapılan bir işlem. not: diş eti hastalıkları uzmanı olmak üzereyim :)
  • ufuCX U kullanıcısına yanıt
    Ben de onu demek istiyorum zaten. Periondologa gorunmeden gidip rastgele bir dis hekimine gidiliyor. Ayni benim yaptigim gibi. Onlar da gorunen taslari temizleyip asil dis etinin altinda olan bu iltihaba yol acan dis taslarini temizlemiyorlar. Cok derinlere inmis olan dis tasi surekli orada iltihap üretiyor. O yuzden dedigim sey iltihap varsa dis tasi temizliginden once mutlaka dis eti uzmanina gorunmek. Birakin taniyi o koysun cunku dis etindeki iltihap dogrudan dis eti uzmaninin konusu. Allah kimseyi isi bilmeyenin eline dusurmesin. Size de meslek hayatinizda basarilar diliyorum. Dis meselesinde benim icin hayati olan bolumde uzman oluyorsunuz. Tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Aylardır diş eti iltihabı sorunları yaşamaya başladım, kendime göre bir takım nedenlerden tedavi yaptıramıyorum. Antibiyotik kullanmanın da zararlı olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle sürekli tekrarlayan iltihabı yok etmek ve önlemek amacı ile tek kurtuluşu sarımsakta buldum. Ağzımı çok yakacak biçimde çiğnediğim sarımsak, ağızda dezenfektanı etkisi yapmaktadır. Deneyenlere yutmamaları gerektiğini de belirteyim. Şunu da belirteyim sarımsağın yakıcı etkisine herkes katlanamaz fakat zorluğu göze alıp kullanırlarsa da mükafatını görürler.
    Diş eti iltihabı ve iltihaba eğilim ağız ve vücut sağlığı ile ilgili ciddi sorunlar yaratabilir. Mesela zehirlenmenize ve ateşlenmenize yol açabilir. Kendinize dikkat edin. Durumunuz bence diş hekimliğinin ötesinde ağız diş çene cerrahisi kapsamına giriyor. Kalıcı bir tedavi veya en azından bir teşhis - ağız yapısının tahlilini elde edebilecekken ömür boyu risk ve bilinmezlik ile yaşamak mantıklı değil. Bence bir ağız diş çene cerrahına görünün. Kloroben vb gibi analjezik antienflamatuar antiseptik özellikli gargara yazıp sizi sarımsak yeme işkencesinden de kurtarabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız.Risklerin farkındayım fakat 2 diş sorunumu çektirerek çözdüm, diş sorunlarım bir araya denk geldiği için tedavileri ara ara tercih ediyorum. Sık aralıklarla röntgen çektirmeyi ve kimyasal gargaraları riskli gördüğüm için tedavileri aralıklı olarak uygulamayı tercih ediyorum. Şu an için acil tedavi gerektiren sadece tek bir dişim var, onun da yakın zamanda (büyük bir ihtimalle çekilmesi gerekecek) tedavisine bakacağım. Sarımsak işkence gibi olsa da zarar verici riskleri olmadığı için tercih ediyorum. Aşırı gargara türü ilaçların kullanımı kanser riskini artırıyormuş. Yakın ilginize çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 4 Aralık 2019; 2:15:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.