Şimdi Ara

Direksiyon tam sağdayken araç yaylandığında gelen metal sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Direksiyon tam sağdayken aracım bozuk bir yerden geçtiğinde metal sürtme sesi gibi bir ses geliyor. Kısa fakat baya yüksek tonda. Onun dışında setlerden gecerken çukurdan geçerken hiç ses yok ya da direksiyonu sağa sola çevirdiğimde falan da bir ses yok. Sadece tam sağdayken oluyor.

Direksiyon tam sağdayken ön takımda ne gibi parçalar geriliyordur? Sorun ne olabilir? Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim :)

• Amortiör takozları
    İnci akü 82 amper -- Boss 3,5 farad kapasitör -- 2x 4 AWG Power cable -- Pionner DEH-X7550SD -- M acoustic msx 465 -- M Acoustic MSX 1000.1 Mono -- Kicker Comp 38 -- Pioneer TS-A 6995 S -- Pionner ts s20 --JBL GTO 6508C 16cm Mid
  • arkadaşlar aynı sorunun farklı sesle gelmesi gibi bi sorunum var direksiyonu virajlarda sağa kırdığım zaman sol lastik tarafından küt küt birşey vuruyor ama metal sesi filan değil konu açmak istemedim şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

Orijinalden alıntı: serseri006

arkadaşlar aynı sorunun farklı sesle gelmesi gibi bi sorunum var direksiyonu virajlarda sağa kırdığım zaman sol lastik tarafından küt küt birşey vuruyor ama metal sesi filan değil konu açmak istemedim şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

arkadaşın dediği gibi amortisör takozu olabilir, viraj demir çubuklarıyla bi ilgisi olabilir. Gevşeyen bi parça olabilir.

• abi şimdi motor kulağı diğer adıyla takozu değişti değiştikten sonra ilk günüm çok mutlu geçti çünkü ses kesildi oh dedim akşam oldu arabayı uzun uzun kullandım sonra park ettim sabah çalıştırdığımda sorun yine başladı moralim sıfır yüzüm asık bunun sebebi nedir acaba akslar ile ilgili olabilirmi

ekleme: viraj lastiği olabilirmi birde ankarada bana helaliyle iş yapan bir usta arıyorum arabam ford mondeo 2000 model v6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri006 -- 4 Mayıs 2011; 13:23:50 >

Orijinalden alıntı: punk89

Selamlar,

Direksiyon tam sağdayken aracım bozuk bir yerden geçtiğinde metal sürtme sesi gibi bir ses geliyor. Kısa fakat baya yüksek tonda. Onun dışında setlerden gecerken çukurdan geçerken hiç ses yok ya da direksiyonu sağa sola çevirdiğimde falan da bir ses yok. Sadece tam sağdayken oluyor.

Direksiyon tam sağdayken ön takımda ne gibi parçalar geriliyordur? Sorun ne olabilir? Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim :)

Alt salıncağın ucunda rotili tutan kelepçe vidası gibi bir sıkma vidası vardır (pinch bolt). Mutlaka askıya aldırıp süspansiyon düzeninden anlayana belgeli bir ustaya (teknisyene) çatalla kontrol ettirin. Yük altında normal görünür. Sesin başka sebepleri de olabilir ancak bu güvenlikle yakından ilgili.

Bazı düzeneklerde rotilin çalışma sırasında temasta kalmasını güvenlik altına almak için geometrisi sadece tam sağ veya sol yapınca çıkmaya izin verecek şekildedir. Aracın statik yükü rotilin yuvada kalmasına yardım eder. Böylece sıkma vidası tamamen düşse dahi rotil düzenekle irtibatını korur. Ancak tehlikeli bir arızadır.

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

arkadaşlar aynı sorunun farklı sesle gelmesi gibi bi sorunum var direksiyonu virajlarda sağa kırdığım zaman sol lastik tarafından küt küt birşey vuruyor ama metal sesi filan değil konu açmak istemedim şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

Sol aksta dış eklemi kontrol ettirmek gerekli.

• tam olarak anlamadım ustaya gidip usta sol aks dış ekleme bir bakarmısın diycem

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.