Şimdi Ara

direk bios ekranı geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. Pc yi açınca direk bios ekranı açılıyor. asus z yongalı bir anakartım var. boot menüsü bölümünden windows un kurulu olduğu diski seçtiğimde pc açılıyor. ancak tekrar yeniden başlattığımda yine bios ekranı açılıyor. boot ayarlarına girdiğimde işletim sisteminin kurulu olduğu disk gözükmüyor. Sadece depolama için kullandığım disk gözüküyor. Boot diski yok yani. Benim aklım sarmadı bu işe. Bir yardım eder misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2)boş(veya rastgele)
    3)boş(veya rastgele
    şeklinde düzenle ve kaydet.
    Eğer UEFI işletim sistemi kullanıyorsan secure boot ve fast boot gibi ayarları enabled olarak değiştir.
    Değişiklikleri kaydetmeyi unutma.

Eğer olmazsa sistemde bir sıkıntı olma ihtimali var.Ram ayarlarının düzgün yapılmamış olması veya ikinci diskte boot'u engelleyen dosyaların bulunması veya sisteme takılı duran usb bellek, CD-DVD bulunması anakartın otomatik olarak biosa girmesine sebep olabilir.Sistemi kullanmak zorunda olduğunuz parçaları takarak test edin.Tek ram,tek disk şeklinde.Optik sürücü veya kasaya usb üzerinden takılı bir cihaz olmasın.Ram gecikme ve frekanslarını doğru biçimde elle ayarlayıp, oc varsa iptla edin.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam bios ekranından f8 e basınca windows yüklü diski seçip windows a geçiş yapıyorum. Ancak Advanced mode ye girip boot a tıklayıp boot sıralamasını yapmak istiyorum ancak o kısımda da sadece depolama için kullandığım disk gözüküyor windows diski yok yani
  • 3232amacor 3 kullanıcısına yanıt
    Ama dedim ben dimi Oluyo bazen böyle şeyler

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.