Şimdi Ara

DirectX geliştiricilerinden Eric Engstrom hayatını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DirectX geliştiricilerinden Eric Engstrom hayatını kaybetti



    Windows 95 işletim sistemi ile birlikte oyun dünyasında taşları yerinden oynatan ve aynı zamanda DirectX platformunu geliştiren ekipte yer alan Eric Engstrom; 55 yaşında hayata gözlerini yumdu.



    Eric Engstrom kimdir?



    1994 yılında Eric Engstrom, Alex St. John ve Craig Eisler bir araya gelerek Windows 95 işletim sistemini oyunlar açısından daha pratik hale getirmek için çalışmalara başlamıştı. O dönem geliştiricilerin Windows 3.1 yerine daha fazla kontrol sunan DOS işletim sistemini tercih etmesi bunda etkili olmuştu.



    Ayrıca Bkz.Şarjı bitsin diye bekledim "Honor Watch GS Pro incelemesi"



    Eric Engstrom ve Alex St. John aynı zamanda DirectX adını verdikleri bir yazılım üzerinde de çalışmaya başlamıştı. Ne var ki Microsoft içerisinde bu çabalar ilk dönemlerde destek görmedi. Hatta Windows şefi Brad Silverberg; bu üçlüye destek vermek için şirket içerisinde büyük bir mücadele başlatmıştı.



    Kendi şirketini dahi yanıltan ekip DirectX ile birlikte oyun dünyasında değişimin de fitilini ateşledi. Windows platformu PC oyunculuğu için vazgeçilmez hale gelirken Xbox projesine giden yolu da açtı. Hatta Sega Dreamcast konsolunda da Windows CE versiyonuna yer verilmişti.



    Bu ekip içerisinde yer alan Eric Engstrom’un 1 Aralık tarihinde talihsiz bir kaza sonucu oluşan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Engstrom 55 yaşındaydı. Microsoft haricinde Engstrom cep telefonlarının ilk dönemlerinde faaliyet gösteren Wildseed adında bir girişime de hayat vermişti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/windows-directx-pioneer-eric-engstrom-dies-215944868.html







  • 1 ay önce DirectX'in hikayesini okumuştum. Bu mühendislerden birini ölmesi üzücü ama yapacak bir şey yok. Windows 95 ve 98'in yeri büyük. Epey anımız var.

    Toprağı bol olsun.

  • Allah rahmet etsin. İnsanlar için faydalı bir iş yaptı bu hayatında.

  • Çok üzücü o zamanlar 3DFX’in voodoo glide apisi vardı hep onda oyun oynanırdı bende ilk Direct3D destekli kartlardan Rendition Verite 2100 kartım vardı “Diamond Multimedia Stealth II S220 PCI “ bayağı özel hissediyordum açıkcası bayağıda tutmuştum elimde.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    İlk Diablo 1 CD' sini aldığımı hatırlarım. Oyunu kuruyordum fakat oynanmıyordu. Çok sinirlenmiştim. Meğer CD' de DX kurulumunun olduğu yer çizikmiş. Ulen ne olaki bu DX derken kavga dövüş Bilgisayarcıdan değiştirtmiştim CDyi. İlk tanışmam o zamana denk gelir kendisiyle. Yıl 1996 olmalı.

  • işte bu adam yüzünden linux ta adam gibi oyun oynanmıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.