Kendime, DirectX® 8.1 & OpenGL® 1.3 desteği bir Ekran kartı almak istiyorum. Hangilerinde vardır acaba...?
Ayrıca, Bazı ekran kartları özelliklerinde şöyle bir şey yazıyor; <b>Microsoft® DirectX® Optimizations and support Complete OpenGL® 1.3 and OpenGL® support </b>
Burdan DirectX® 8.1 desteği olduğu anlamını çıkarabilirmiyiz..?
Teşekkürler,
geforce3 serileri...gf4 4200 ve sonrası...radeon 8500 ve sonrası...
Teşekkürler, Fakat almayı düşündüğüm ekran kartı; GF 4, MX 440 128 MB, 128 bit ve samsung 3.6 ramleri var.... ve şunlar yazıyor;
Microsoft® DirectX® Optimizations and support Complete OpenGL® 1.3 and OpenGL® support
Burdan DirectX® 8.1 desteği olduğu anlamını çıkarabilirmiyiz..?
Teşekkürler,
mx serisi dx 8 destekli değil dx8 uyumludur
Arasındaki farkı anlayamadım...açıklarsanız sevinirim..malum, bir hata falan yapmıyayım.[help]. "dx 8 destekli..<b>=</b>..?...x8 uyumlu.
Haa..ayrıca kart 8x agp..söylemeyi unuttum..[clvr]
Teşekkürler..
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by nerser</i> <br />geforce3 serileri...gf4 4200 ve sonrası...radeon 8500 ve sonrası... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Arkadaş Directx 8.1 diye özellikle belirtmiş. Geforce 3 ve 4 maalesef Directx8.1 destekli değildir (DirectX 8.0 destekli).
DirectX 8.1 için Pixel Shader v1.4 gerekir. Bunu Radeon 8500 (9100) Radeon 9000, 9500, 9700 ve yeni çıkan tüm Radoen 9xxx kartları desteklemektedir. 3DMark2001 de Radoen 8500lerin Geforce 4Ti serileri ile yarışabilmesinin en önemli sebebi de Nature da Radeon'un daha hızlı olması ve bu sayede puanını arttırmasıdır.
Uyumlu olursa directx 8.1 sürücülerinde sorun çıkartmadan çalışır. Bazı yazılımsal yenilikleri kullanır. Ama donanım olarak desteksiz olduğu için directx 8.1 in asıl donanım için olan nimetlerinden yararlanamaz. Kısaca uyumlu olursa sorunsuz çalışır, destekli olursa sorunsuz çalışma + yeni grafik özellikleri...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ColdShadow</i> <br />Uyumlu olursa directx 8.1 sürücülerinde sorun çıkartmadan çalışır. Bazı yazılımsal yenilikleri kullanır. Ama donanım olarak desteksiz olduğu için directx 8.1 in asıl donanım için olan nimetlerinden yararlanamaz. Kısaca uyumlu olursa sorunsuz çalışır, destekli olursa sorunsuz çalışma + yeni grafik özellikleri...
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> aha abimiz açıklamış işte tam olarak[clps]
Arkadaşlar, Kısacası başımı belaya soktum ben galiba. <b>Hegamonia</b> diye bir oyun var. DirectX® 8.1 istiyor. Demin bahsettiğim Kart 71+ Kdv=$84.- Ati Radeon 9100 ise 97+ kdv yani aralarında bayağı fark var. Bu oyunu oynayabilmek için illa <b>$30 fark </b>vermek mi zorunda kalacağım..?
Teşekkürlerimle,
bildiğim kadarıyla senin dediğin kartla 9100 arasında 30$ ın kapatamayacağı bir kalite farkı var. yani 30$ a değer. ben de onu almayı düşünüyorum ama OEM ler var piyasada ve ramleri 5ns. o yüzden şimdilik beklemedeyim.
evet malesef hem ati alırsan ge force dan daha cok performans alırsın
Bu GeForce4 Mx 440 128 Mb, 8x Agp Ekran kartının ramleri en fazla 4, ve büyük bir olasılıkla 3,6 Nanosaniye ve Samsung....nanosaniyesinden 3,6 mı yoksa 4 mü..emin değilim ama Samsung olduğu kesin ve 4 ten büyük değil..ondan da eminim.
Yaw, çok fark var be..[8)] $30.- = 50.000.000.-
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme