Şimdi Ara

DirectCompute Benchmark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu performans test yazılımına yabancı forumlardan birinde rastladım, forumun üyelerinden biri hazırlamış ve belli işlemleri hem GPU'da hem de CPU'da yapıp puan vererek performans farkını karşılaştırmanızı sağlıyor. Elbette farklı kartların DirectCompute performansını karşılaştırmak amacıyla da kullanılabilir. Program sadece DirectX11 yüklüyse çalışıyor ancak ekran kartınızın Dx11 olması şart değil, en az Dx10 destekli olması gerekiyor. Yazılımla hem Multi hem de Sigle Thread bazlı test yapabiliyorsunuz. Oldukça sade ve güzel ancak amatör bir yazılımcı tarafından hazırlandığını belirtmekte yine de fayda var. Örneğin benim 8800GT, emektar E6400'üme resmen fark attı

DirectCompute Benchmark

Yazılımı bu sayfadan indirebilirsiniz

• Buda benden: Q9300 + 9800GT

DirectCompute Benchmark
  • Bu dabenim aslan parçası

DirectCompute Benchmark

bu sisteme bu ekran kartı olmadı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 4 Kasım 2009; 23:25:21 >
  • kim demiş ekran kartları işlemcilerden daha hızlı die sadtneverdie in bilgisayarda işlemci ekran kartını tarumar etmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezgin

kim demiş ekran kartları işlemcilerden daha hızlı die sadtneverdie in bilgisayarda işlemci ekran kartını tarumar etmiş

bu arada işlemciyi 3,6 ya çekmişim zalmanın devrını yukseltmıyım dıye arkda calısan programları kapatınca işlemci hanesine +250 puan eklendı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 5 Kasım 2009; 0:04:55 >

• Yahu bende gpu score'da 2017 gibi komik bir puan alıyor gtx275 neden yapar ki bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

Yahu bende gpu score'da 2017 gibi komik bir puan alıyor gtx275 neden yapar ki bunu ?

hocam sorun gtx275 te değil programdadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPU Load hakkında !!!
    12 yıl önce açıldı
    PassMark PC benchmark&test
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu da benim skorlar...

DirectCompute Benchmark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 5 Kasım 2009; 1:14:01 >
  • ayıp olmasın bizde koyalım bari

DirectCompute Benchmark
  • Dx11 yüklü güncel Vista 64 SP2'de denedim, ama "No DirectCompute support" hatası veriyor ve GPU testini yapmıyor. Sadece CPU testini yapıyor.
    "DirectCompute support" karşısında da "no" yazıyor.
    Kart GTX 285, sürücü 191.07 WHQL. Destek zaten 190 serisiyle gelmişti (yazılım notlarında "190.62 gerekir" diyor. Herhâlde "en az" anlamında). 191.07 WHQL ile test yapabilen var mı, özellikle Vista 64'te?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 5 Kasım 2009; 4:29:10 >
  • quote:

Yahu bende gpu score'da 2017 gibi komik bir puan alıyor gtx275 neden yapar ki bunu ?

Bende de aynı şey oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vespasianus

Dx11 yüklü güncel Vista 64 SP2'de denedim, ama "No DirectCompute support" hatası veriyor ve GPU testini yapmıyor. Sadece CPU testini yapıyor.
    "DirectCompute support" karşısında da "no" yazıyor.
    Kart GTX 285, sürücü 191.07 WHQL. Destek zaten 190 serisiyle gelmişti (yazılım notlarında "190.62 gerekir" diyor. Herhâlde "en az" anlamında). 191.07 WHQL ile test yapabilen var mı, özellikle Vista 64'te?

hocam şu güncellemeleri yapmanı öneririm şayet yapılmamışsa

http://downloads.guru3d.com/Microsoft-Windows-Vista-DirectX-11-update-download-2418.html

http://downloads.guru3d.com/DirectX-End-User-Runtimes-%28August-2009%29-download-2367.html

• Hocam Dx11'i zaten kurmuştum Vista'ya. Dx11 kurabilmek için Ağustos 2009 güncellemesi de gerekiyordu ve o en başından beri kuruluydu.
    Bu yaptığım işe de yaradı; zira Heaven Bench Dx11 modunda çalışabiliyor artık (285'le tıraş oluyor o ayrı).

Gerçi belki Dx11'i veya Ağustos 2009'u tekrar kurmayı deneyebiliriz . Ya da belki senin verdiğin Dx11 dosyası daha günceldir (ama ben Microsoft sitesinden, Vista'ya Dx11 desteği resmen çıktığında indirmiştim. Aynı dosya olmalı).
    Neyse laf kalabalığına gerek yok. Vista 64'lü sistemi Windows 7'ye geçiriyorum zaten, fazla uğraşmaya değmez.

--------
    Evet Windows 7'de sorunsuz çalıştı. Tabii, DirectX güncellemesi yapmadan yazılım açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 5 Kasım 2009; 12:26:35 >
  • bende de öle 2160 falan gıbı bı puan verdı alla alla 260 55nm 216c
  • Core 2 duo T7500 + Geforce 8600m gs. Cpu skoru baya bi düşük sanki.
     DirectCompute Benchmark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 8 Kasım 2009; 14:15:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

quote:

Bende de aynı şey oldu.

BENDEDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucifer sam

Core 2 duo T7500 + Geforce 8600m gs. Cpu skoru baya bi düşük sanki.
     DirectCompute Benchmark

Benim t7200 var, cpu skoru 12.5

• Güzel(!) bir benchmark, 1344 puan aldı gtx 480 AMP....9800 GT'yi satmayacaktım ben hata ettim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.