Şimdi Ara

Diploma alırken, para vermek zorunda mıyım arkadaş ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün YGS kaydı için okula gittim. M. Yardımcısı, diploma olmadan kayıt yapamam dedi. Çıktım yukarıya, diplomamı almak istiyorum dedim. Bana 20 lira dedi. Ne için bu para dediğim de ise, diplomanın masrafı 15 lira vs vs dedi. Geçen sene 50 liraydı vs. dedi. Bende, bazı okullardaki arkadaşlarım hiç para vermeden aldılar diplomayı deyince, daha da parladı. Öyle şey olmaz falan diye Bende diplomayı da almadım, YGS kaydını da yapmadım çıktım okuldan. Sinirlendim anlayacağınız.

Zorunda mıyım bu parayı vermeye? Nereye şikayet etmeliyim? Okul Alibeyköy end. meslek lisesi. Nereyi aramam lazım, gerçekten orta da hiç yere alınacak bir para var ve ben vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 8 Ocak 2013; 0:24:00 >

• Daha fazla parlamaları bastırmak için alttan alıp ikna etmeye kalksalar başaramayacaklar ...Kimse vermesse okulda işler dönmeyecek .Çünkü okul masrafları vs. için okullara ayrılan bütçeler kısıtlı ...Karne diploma fotokopi vs daha onlarca ufak tefek şeyden bütçe oluşturmaya çalışıyorlar ... Onlarıda suçlamıyorum eğer bu paralar doğru kullanılıyorsa ama sizde haklısınız ...20 tl nin 15 i masraf altında 5 ide okula kalıyor ...

Şikayet konusuna gelince milli eğtime tabiki ...Ama sonuc almak zor yani herkes uğraşmaz vaktin yoksa hiç uğraşma ..Daha fazla sinir olursun ..Olan yine sana olur işin aksar vs ...

Orijinalden alıntı: nıggaa

Daha fazla parlamaları bastırmak için alttan alıp ikna etmeye kalksalar başaramayacaklar ...Kimse vermesse okulda işler dönmeyecek .Çünkü okul masrafları vs. için okullara ayrılan bütçeler kısıtlı ...Karne diploma fotokopi vs daha onlarca ufak tefek şeyden bütçe oluşturmaya çalışıyorlar ... Onlarıda suçlamıyorum eğer bu paralar doğru kullanılıyorsa ama sizde haklısınız ...20 tl nin 15 i masraf altında 5 ide okula kalıyor ...

Şikayet konusuna gelince milli eğtime tabiki ...Ama sonuc almak zor yani herkes uğraşmaz vaktin yoksa hiç uğraşma ..Daha fazla sinir olursun ..Olan yine sana olur işin aksar vs ...

hocam diğer liseleri bilmiyorum ama ben liseye kayıt olduğumda 2 top a4 kağıdı bağış parası daha aklıma gelmeyen onca şey istediler her öğrenciden böyle alıyorlar gerisini siz düşünün 100-150 öğrenci kayıt olsa senede 300 top a4 yapar bağışları geçiyorum birde sonradan gelenlerden yok ketıl metıl felan istiyorlar öğrenciyi kayıt yapmak için bildiğin her fırsatta soyuyorlar yok kimlik kartı 5 lira yok aidat 50 lira vs. çok şey var aklıma gelmeyen birde müdür yardımcısı aidatları ödemiyoruz diye bize diyordiki yok burdaki personellerin parasını nasıl ödeyecez personellerin parasını okul mu veriyor? birde merak ettiğim birşey var okulun elektrik su faturasını kim ödüyor onları bile bahane ediyorları birkere faturayı görmüştümde 1 milyardan fazla su faturası gelmişti

• okulda kaç yılın geçti o okul senin kahrını çekti 20 lirayı nerelere vermiyon senin gibileri baglıycan bi yere yanınada koycan bombayı vay arkadaş hemende sinirlenmiş beyimiz hemen afralar tafralar yapmasssan yapma kaydını kimin umrunda ayrıca kimseye de şikayet edemessin seni bu uslupla kimse dinlemez kaldıki dinleselerde he tamam deyip yollarlar seni

Bazen bilgeler bile sonu göremez
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

quote:

Daha fazla parlamaları bastırmak için alttan alıp ikna etmeye kalksalar başaramayacaklar ...Kimse vermesse okulda işler dönmeyecek .Çünkü okul masrafları vs. için okullara ayrılan bütçeler kısıtlı ...Karne diploma fotokopi vs daha onlarca ufak tefek şeyden bütçe oluşturmaya çalışıyorlar ... Onlarıda suçlamıyorum eğer bu paralar doğru kullanılıyorsa ama sizde haklısınız ...20 tl nin 15 i masraf altında 5 ide okula kalıyor ...

hocam diğer liseleri bilmiyorum ama ben liseye kayıt olduğumda 2 top a4 kağıdı bağış parası daha aklıma gelmeyen onca şey istediler her öğrenciden böyle alıyorlar gerisini siz düşünün 100-150 öğrenci kayıt olsa senede 300 top a4 yapar bağışları geçiyorum birde sonradan gelenlerden yok ketıl metıl felan istiyorlar öğrenciyi kayıt yapmak için bildiğin her fırsatta soyuyorlar yok kimlik kartı 5 lira yok aidat 50 lira vs. çok şey var aklıma gelmeyen birde müdür yardımcısı aidatları ödemiyoruz diye bize diyordiki yok burdaki personellerin parasını nasıl ödeyecez personellerin parasını okul mu veriyor? birde merak ettiğim birşey var okulun elektrik su faturasını kim ödüyor onları bile bahane ediyorları birkere faturayı görmüştümde 1 milyardan fazla su faturası gelmişti

O a4 yığınları benim okulda da mevcut. En iyisi bir 10 lira verip, öyle almak. Yoksa o parayı onlara yedirmek gibi niyetim yok. Ayrıca parayı vermiş olsam bile, milli eğitime de şikayette bulunacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: İplenmeyen Adam

okulda kaç yılın geçti o okul senin kahrını çekti 20 lirayı nerelere vermiyon senin gibileri baglıycan bi yere yanınada koycan bombayı vay arkadaş hemende sinirlenmiş beyimiz hemen afralar tafralar yapmasssan yapma kaydını kimin umrunda ayrıca kimseye de şikayet edemessin seni bu uslupla kimse dinlemez kaldıki dinleselerde he tamam deyip yollarlar seni

Kimse seni iplemiyor ama ben seni ipleyip yazayım.

Ben orada bana cevap veren 3 kişiye, gayet sakin ve tane tane konuşarak durumu izah ettim. Ancak haklı olmama ve parayı bağış adı altında almalarına rağmen halen kendilerini haklı gösterdiler. Kavrayabildin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 8 Ocak 2013; 0:55:12 >

• Doğrudur Hocam ..dediğim gibi düzen bu ...Konu bir iki cümleyle özetlenecek durum değil .Haklısın bütün öğrenciler haklı bu konuda ..Ama işte malum okullara ayrılan bütce az faturaları okul ödüyor fakat sanırım bunlar için belli bir miktar MEB den bütce ayrılıyor ..Fakat yetmiyor ..Birde yıl içinde kırılan dökülen işin içine girince para toplamak zorunda kalıyorlar ...Dikkat ederseniz bu konularda deşifre olmayan haberler dışında kimse bişi yapmıyor yada yapamıyor ...Yani bir yaptırım yok devlet tarafından ...Sonucda okula harcıyorum ve makbuz karşılığı kayıt dışı değil diye işin içinden çıkıyorlar ...Zor yani sen öğrenci olarak haklısın okul dediğim gibi paralar okula kullanılıyorsa o da kendi açısından haklı ...İster istemezde baskın çıkmak için taviz vermiyorlar deselerki size kalmış verin yada vermeyın bilmiyorum ama kimse vermez ..Kimsenin gönlünden para kopmaz yani ... Bu işlere nasıl çözüm getirilir öğrenci nasıl madur edilmeden eğtim verilir bilemiyorum ...

Bu arada eğtimci değilim .. Yazdıklarım sanki okulları savunur gibi oldu ama ..Sadece Tek taraflı düşünmemek gerekir diye düşünüyorum .

Son olarak sana sadece haklısın diyebiliyorum ...Önündeki öğrenim hayatında başarılar ...

• quote:

Doğrudur Hocam ..dediğim gibi düzen bu ...Konu bir iki cümleyle özetlenecek durum değil .Haklısın bütün öğrenciler haklı bu konuda ..Ama işte malum okullara ayrılan bütce az faturaları okul ödüyor fakat sanırım bunlar için belli bir miktar MEB den bütce ayrılıyor ..Fakat yetmiyor ..Birde yıl içinde kırılan dökülen işin içine girince para toplamak zorunda kalıyorlar ...Dikkat ederseniz bu konularda deşifre olmayan haberler dışında kimse bişi yapmıyor yada yapamıyor ...Yani bir yaptırım yok devlet tarafından ...Sonucda okula harcıyorum ve makbuz karşılığı kayıt dışı değil diye işin içinden çıkıyorlar ...Zor yani sen öğrenci olarak haklısın okul dediğim gibi paralar okula kullanılıyorsa o da kendi açısından haklı ...İster istemezde baskın çıkmak için taviz vermiyorlar deselerki size kalmış verin yada vermeyın bilmiyorum ama kimse vermez ..Kimsenin gönlünden para kopmaz yani ... Bu işlere nasıl çözüm getirilir öğrenci nasıl madur edilmeden eğtim verilir bilemiyorum ...

Bu arada eğtimci değilim .. Yazdıklarım sanki okulları savunur gibi oldu ama ..Sadece Tek taraflı düşünmemek gerekir diye düşünüyorum .

Son olarak sana sadece haklısın diyebiliyorum ...Önündeki öğrenim hayatında başarılar ...

Yaptıkları ve yapacakları işte yerin dibine batsın ne diyeyim. Hani parayı hakeden bir okul olsa, 200 lira bile olsa bulur veririm ancak öyle okul değil. Neler döndü o okulda bir bilseniz... Neyse.

Cevabınız için teşekkür ederim. Sağolun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.