Şimdi Ara

DINPUT8.dll nedir yaa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar benin pc de bayağıdır kurulu bikaç oyun var(Half Life 2,NFSU 2 gibi), önceden tıkır tıkır çalışan oyunlar şimdik açmaya çalışınca
    " DINPUT8.dll bulunamadığından uygulama başlatılamıyor.Uygulamanın yeniden yüklenmesi sorunu çözebilir" gibi hata mesajı veriyor.Yeniden yükledim ama fayda yok.Bunu nasıl düzelltebilirim ???

• Yapay Zekanın Yanıtı

DINPUT8.dll: Nedir ve Nasıl Onarılır?

DINPUT8.dll, oyun kumandaları, direksiyonlar ve uçuş çubukları gibi doğrudan giriş cihazlarıyla etkileşime girmek için gerekli olan bir Windows işletim sistemi DLL (dinamik bağlantı kitaplığı) dosyasıdır. Bu dosya, kullanıcı girdilerini işlemek ve bunları oyunlara ve diğer uygulamalara iletmek için kullanılır.

DINPUT8.dll Hatası

DINPUT8.dll dosyası eksik veya bozuksa, doğrudan giriş cihazlarını kullanan oyunlar ve uygulamalar başlamayabilir veya çalışmayabilir. Bu, aşağıdaki hata mesajlarından biriyle sonuçlanabilir:

• "DINPUT8.dll bulunamadı"
    • "DINPUT8.dll dosyası eksik"
    • "DINPUT8.dll yüklenemedi"

DINPUT8.dll Nasıl Onarılır

DINPUT8.dll hatasını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Microsoft Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketi'ni Yükle: DINPUT8.dll dosyası genellikle Microsoft Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketi'ne dahildir. En son sürümü Microsoft'un web sitesinden indirip yükleyerek sorunu çözebilirsin.
    • DINPUT8.dll Dosyasını Manuel Olarak Kaydet: DINPUT8.dll dosyasını güvenilir bir kaynaktan indirebilir ve Windows sistem dizinine (genellikle C:\Windows\System32) manuel olarak kaydedebilirsin.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştır: SFC, bozuk sistem dosyalarını tarayan ve onaran bir komut satırı aracıdır. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır ve "sfc /scannow" komutunu gir.
    • Windows Onarımını Gerçekleştir: Bu işlem, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve bozuk dosyaları onarır. Windows 10 veya 11 kullanıyorsan, Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma > Bu bilgisayarı sıfırla seçeneğini kullanabilirsin.

DINPUT8.dll'nin Uyumlu Cihazları

DINPUT8.dll, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli doğrudan giriş cihazlarıyla uyumludur:

• Oyun kumandaları
    • Direksiyonlar
    • Uçuş çubukları
    • Joystick'ler
    • Dans paspasları
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum bu dosya system32 klasoru altında olan bir dosya.muhtemelen winxp dosyası.xp cd sinde arat.klasore yapistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fciftci06 -- 7 Eylül 2005, 10:44:53 >
  • DirectX'i tekrar yükle...
  • quote:

Orjinalden alıntı: | Spooky |

DirectX'i tekrar yükle...

çalıştır->dxdiag->DirectX Dosyaları dosyaları kontrol et.
  • system 32 nin altında ki bir dll bul bi yerden sorun kalmasın belkide arkkadaşın dediği gibi directx yüklüyordur bu dll i
  • quote:

Orjinalden alıntı: | Spooky |

DirectX'i tekrar yükle...

Evet kesinlikle bu sorunu çözecektir.DirectX dosyaları bozulmuş.DirectX 9.0c yüklersen sorunun ortadan kalkar ki aynı sorunu ben de yaşamıştım.
  • selenvirüsr direck x yüklerken önce 8.1 sonra 9.0 yüklemek gibi bi şart varmış
    direk 9 yüklendiğinde belirli proğramlarda hata veriyormuş temel bi dosya varmış 8 de
    bilgin varmı bu arada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    conhost.exe nedir ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: selenvirus

dll dosyaları windows ve yüklediğiniz yazılımlarla ortak olarak kullanılan dinamik kütüphane dosyalarıdır. sistemden bir yazılım kaldırıldığında, dll dosyalarından bir ya da birkaçı silinebilir. bu durumda, hata mesajında belirtilen dll dosyasını
    code
    www.dll-files.com

adresinde aratarak indirin. bu dosyayı windows altındaki system klasörüne kopyalamanız sorunu çözecektir.

Çok Saol Kardeşim Dediğini Yaptım İşe Yarada Çoğu Kişi Aynı Şeyi Dedi Ayni Dosyayı İndirdim Dosyalar Bozuk Cıktı Seninkisi Sorunsuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.