Şimdi Ara

Dinleri suçlayan günümüz ateistleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanların davranışları en büyük yön verici bir araç olan dinin günümüzdeki insanları saptırmasında suçu yoktur. Aşağı yukarı dinlerin hepsi bir hayat pusulası olarak aynı temel işlevleri görür.
    buradaki ve türkiyedeki esas mesele devletin kendi halkına, dini, bir ideoloji olarak empoze etmek istemesinden kaynaklanır.

    yoksa dinin -islamın- bu konuda bir suçu olmadığı bellidir. bir bakteri kültürü gibi gerekli ortam koşullarını cemil meriç gibi düşünürler ve yöneticiler tarafından sağlamasaydı ne günümüzdeki gibi islam algısı kirlenecekti, ne de ülke deperlerimiz ve ahlakımız yerlerde olacaktı.
    varsa yoksa islama taş atmak aklı başında bir insanın yapacağı bir eylem değildir. ateist olup da 1980 darbesinden türk-islam sentezinin mucidi cemil meriçlerden ve bu gibi ideolojileri milletin başına çorap ören ciadan bahsetmemek oksimoronluktur.

    Kuranda basit mantık hatalarını çözdüm diyerek başınızın arşa değdiğinizi sanmayın ki islam elbette mistik semavi bir din olarak matematik teoremi değildir. burada önemli olan bir ateist olarak mevcut türk-islam ideolojisini reddederek tarihsel benliği farklı perspektiften oluşturmak; bunun yanında hayattan kaybolan dinin ve onun öğretilerinin yeri doldurabilecek donanıma sahip olmaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 4 Temmuz 2017; 22:14:10 >







  • Ateistlerin çoğu toplumsal algıların kölesi olmuş durumda
  • Büyük ölçüde katılıyorum ancak dinler bu konuda suçlu olarak kabul edilebilir. Zira bir din toplumsal ölçekte uygulama imkanına ne zaman kavuşsa beraberinde çürümüş bir toplum düzeni getiriyorsa o halde dinleri suçlamak yersiz değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ateist değilim, dinlere de karşıt değilim.

    Fakat sen daha beyini yeni şekillenen ve gerçeği ayırt edemeyen çocuklara dini empoze ederek gerçeklik algısıyla oynarsan, bu manzaraya karşı çıkarım işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Ateistlerin çoğu toplumsal algıların kölesi olmuş durumda

    Sade bir biçimde ne demek istediğinizi açarmısınız rica etsem.Toplumsal algılar dini destekler benim bildiğim.
  • Bir ateist olarak, dinlere karşı saygım var dersem kendime saygısızlık etmiş olurum.
    Yalnız ateistlerin saygısızlığı, inançlı kesime göre deve de kulak kalır. Tabi bu beni haklı göstermez.
    Türk'ün yanına islam ibaresi konulmasını da absürd buluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 4 Temmuz 2017; 23:28:33 >
  • islam'ın bunda suçu yoksa neden islam ülkeleri geri kalmış durumda? neden islam ülkelerinde kadına karşı şiddetin önü alınamıyor?

    yanılıyor olabileceğiniz ihtimalini neden göz önünde bulundur muyorsunuz?

    Belki yanılıyorsunuz ya da en azından yanıldığınız noktalar var?

    neden yaratıcının size verdiği aklı kullanıp sorgulamaktan korkuyorsunuz? yaratıcı size bu amaçla verdiği mekanizmayı kullandınız diye kızıp sizi yakacak mı sanıyorsunuz? sonuçta bu mekanizmayı düşünesiniz sorgulayasınız diye size vermedi mi?

    yani bir mantık hatası gösterildiğinde korkmak yerine neden üzerine gidip mantıklı bir cevap arayamıyorsunuz?

    Bu şekilde yaratıcının verdiği aklı kullanmaya korkarak yaşarsanız yaratıcı sizi sever sanıyorsunuz. yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dinler ise yarasaydi dunya bu halde olmazdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Ateistlerin çoğu toplumsal algıların kölesi olmuş durumda

    Sade bir biçimde ne demek istediğinizi açarmısınız rica etsem.Toplumsal algılar dini destekler benim bildiğim.

    İmgelerle reaktif yargılara varıyorlar derin bilgileri olmadan.Mutezile düşünce şekliyle vahabbilik tanımları değerlendirmesi aynı potada eritilemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Temmuz 2017; 0:1:11 >
  • Yuh ama bu kadar da saçmalanmaz ya

    Hayatında bir tane bile Cemil Meriç kitabı okudun mu çok merak ediyorum. Her islam düşmanı gibi yükseklerden uçmadan önce bir şunu biraz düşün.

    Cemil Meriç ne yapmış ya? İslamcılar onun "bazı" fikirlerini kullandılar diye adam niye suçlu olsun. Ki Cemil Meriç bunların dönekliğini görse suratlarına tükürürdü. Adama ateist diyorsunuz bir de.

    Ha Cemil Meriç hem oryantalist, hem oksidentalisttir. Buradan eleştirin hak vereyim. (gerçi Avrupalı birçok büyük düşünür de böyle de o ayrı mesele) Her şeyi geçelim bizim milletin alayı böyle. Batıya veya doğuya ya tapar, ya da yerin dibine sokar. Temel problemimiz işte bu. Önce şu kafa yapısından kurtulmak gerek. Ateisti de müslümanı da gerçekten kopuk bir şekilde tüm dünyayı basit mukayeselerle ve tek boyutlu karşılaştırıyor. Daha sonra çok bilgiliymiş gibi aklını kullanın diyorlar.

    Ayrıca bu millete kemalizm gibi sivil dinleri tutturma çabası tutmadı, tutmayacak. neoliberal ahlakıyla ahlaklanmış islamcıları durduramazsınız bu kafayla.

    Edit: Konu sahibine saçmalıyorsun dediğim için özür dilerim. Yorum atanlar çok daha fazla saçmalıyorlar çünkü.

    İşine geldiği için tamamen üçüncü dünya ülkesi vatandaşı kafasıyla kendi içinde yaşadığı toplumu ezikliyorlar. Bak sadece ezikliyorlar. Konu hakkında hiçbir şey okumaya ihtiyaç duymuyor, toplumumuz yüz yıldır hangi süreçlerden geçti de bu hale geldi, bu hal gerçekten çok mu kötü diye sorgulamıyor. Şu an hakim olan görüşler nelerdir?, ağzına din lafını sakız edenlerin fikriyatı nedir?, sahiden dinin paradigması mı hakim yoksa modernitenin paradigması mı? diye araştırmıyor.

    Sanıyorlar ki 'bak işte böyle geriyiz, bunun sebebi din, kahrolsun islam' deyince herşeyi çözmüş oluyorlar. Ve utanmadan gelip sorgulamaktan, araştırmaktan söz ediyorlar. Neyse böyle devam edin sorgulayan ve aklını kullanma tavsiyesi veren vatandaşlar.

    @Zodion'un dediği gibi toplumsal algıların kölesi olmaya devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1151292116 -- 5 Temmuz 2017; 9:21:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu İslam mükemmeldir,müslümanlar değil geyiği de bir bitmedi gitti.Bir din,insanları düzene sokmak ve her şeye gücü yeten,en bilge varlık olan Allah'ın koyduğu kuralları tanıtmak için geliyor ve genelde işe yaramıyorsa orada tek suçlu müslümanlar değildir.Bu aynı eğitim sistemine benzer.Bir eğitim sistemi çok iyi öğrenciler yetiştireceğini iddia edip genelde beceremiyorsa o eğitim sisteminde sorunlar vardır.
  • Bizim dersaneden bu sene hic kimse universite sinavini kazanamadi. Ama bunda dersanenin kesinlikle bir kabahati yok. Ogrenciler yetersiz.



    Gecen sene ilk 10 da 8 ogrencimiz vardi. Cunku biz en iyi dersaneyiz. Gercek dersanecilik bizimki.



    Iyi sonuclar suphesiz ki dersanemizin vizyonu ve kalitesi sebebiyle aliniyor, kotu sonuclar dersanemize dusman bazi dis gucler ve beceriksiz ogrenciler sebebiyle alinmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    konuya bakınca cem yılmazın şu lafı aklıma geldi "birisi bakıyo istanbula şiir yazıyo öbürü bakıyo istanbul ananı ...." dinler zaten çürümüş toplum düzelsin diye geldi.ancak özgür irade nedeni ile tam manası ile yaşanamıyor.
  • Dinler; taşkınlığı, kötülüğü, ahlaksızlığı, toplumun inanan büyük bir kesimini kontrol altında tutmak için vardırlar. Bunları yapamıyorsa tabii ki suçlanabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    1) Burada bahsi geçen dinler semavi dinlerdir ve semavi dinlerin en yenisi olan islam ortaçağda ortaya çıkmıştır. Şuanda 21. Yüzyıldayız, bu ne demek? 21. Yüzyıl toplumlarına ortaçağdan kalma bir toplum düzeni oturtmaya çalışmak 30 yaşında ki adama 10 yaşında giydiği kıyafetleri giydirmeye çalışmaya benzer. Yani, olmaz. Olmuyorda zaten.

    2) Dinler yapısı gereği şiddete eğilimlidir zira insanları parçalayıp ayrıştırmaktadırlar. İnsanları birleştirip barışı getireceği düşünülen dinlerin insanları daha çok parçaladığı ortadadır.

    3) Hadi onu geçtim insanın kişisel hayatıyla alakalı kararlara toplumun karışması en baştan sıkıntı çıkartır. Dini bir toplum düzeninde de böyle bir sıkıntı kaçınılmazdır. Şu veya bu din olması farketmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 5 Temmuz 2017; 13:24:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    1)verdiğin örnekten örnek vereyim.islam dininde kişilere kılık kıyafet şu olacak denmez.bi moda dayatılmaz.benim bu duruma örneğim internettir.peygamberler zamanında internet yoktu.peki şimdi neden en dinci bile kullanıyor?hakkıdan peygamberin bi hadisi yok.allah ı zaten umursamıyorlar.allah kitabında güzel işler yapan gibi ifadeler kullanıyor.yada ekmek bıçağı ile ister yemek yap ister adam öldür.önemli olan yapacağın işler ve amacın.
    2)islam dini savunmaya yönelik savaş vb emreder.genel olarak örnek verilen "gördüğünüz yerde öldürün" gibi ifadeler,zaten müslümanlara savaş açmış kişiler içindir.durduk yere öldürün diye değil.
    3)bir insanın "kendi" kararlarını verebilmesi zor bir iştir.etkilenmeyeceği şey yok gibidir.o yüzden "kendi kararları" gibi bişey demek tam manasını bulmuyor.aslında buna da bi örnek vermeni isterim.kapitalizmi gören dinci iş adamlarının,gayri müslüm kapitalistlerden daha acımasız olması gibi.burada acımasız dememden kastım vurdum duymazlıklarının şiddet gibi görünmesi.

    geleneksel müslüman tasviri yapmışsın.adı üstünde gelenek.değişmez,değiştirilmesi teklif dahi edilemez.edenlere neler yapıldı hem anlatıyorlar hem öyle bişey olmamış gibi davranıyorlar.her peygamber toplumlarının geleneksel olarak yaptıkları yanlışlıkları düzeltmek için,tek neden bu değil,gönderildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom.watsis

    Yuh ama bu kadar da saçmalanmaz ya

    Hayatında bir tane bile Cemil Meriç kitabı okudun mu çok merak ediyorum. Her islam düşmanı gibi yükseklerden uçmadan önce bir şunu biraz düşün.

    Cemil Meriç ne yapmış ya? İslamcılar onun "bazı" fikirlerini kullandılar diye adam niye suçlu olsun. Ki Cemil Meriç bunların dönekliğini görse suratlarına tükürürdü. Adama ateist diyorsunuz bir de.

    Ha Cemil Meriç hem oryantalist, hem oksidentalisttir. Buradan eleştirin hak vereyim. (gerçi Avrupalı birçok büyük düşünür de böyle de o ayrı mesele) Her şeyi geçelim bizim milletin alayı böyle. Batıya veya doğuya ya tapar, ya da yerin dibine sokar. Temel problemimiz işte bu. Önce şu kafa yapısından kurtulmak gerek. Ateisti de müslümanı da gerçekten kopuk bir şekilde tüm dünyayı basit mukayeselerle ve tek boyutlu karşılaştırıyor. Daha sonra çok bilgiliymiş gibi aklını kullanın diyorlar.

    Ayrıca bu millete kemalizm gibi sivil dinleri tutturma çabası tutmadı, tutmayacak. neoliberal ahlakıyla ahlaklanmış islamcıları durduramazsınız bu kafayla.

    Edit: Konu sahibine saçmalıyorsun dediğim için özür dilerim. Yorum atanlar çok daha fazla saçmalıyorlar çünkü.

    İşine geldiği için tamamen üçüncü dünya ülkesi vatandaşı kafasıyla kendi içinde yaşadığı toplumu ezikliyorlar. Bak sadece ezikliyorlar. Konu hakkında hiçbir şey okumaya ihtiyaç duymuyor, toplumumuz yüz yıldır hangi süreçlerden geçti de bu hale geldi, bu hal gerçekten çok mu kötü diye sorgulamıyor. Şu an hakim olan görüşler nelerdir?, ağzına din lafını sakız edenlerin fikriyatı nedir?, sahiden dinin paradigması mı hakim yoksa modernitenin paradigması mı? diye araştırmıyor.

    Sanıyorlar ki 'bak işte böyle geriyiz, bunun sebebi din, kahrolsun islam' deyince herşeyi çözmüş oluyorlar. Ve utanmadan gelip sorgulamaktan, araştırmaktan söz ediyorlar. Neyse böyle devam edin sorgulayan ve aklını kullanma tavsiyesi veren vatandaşlar.

    @Zodion'un dediği gibi toplumsal algıların kölesi olmaya devam edin.

    Nesil çatışmasının karikatürize olmuş halleri aslında dinsizlerin genel zihin imgesini tarif etmek açısından yeterli metafor olmuştur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 5 Temmuz 2017; 14:39:2 >




  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Enfal 39 u savunma savaşı olarak mı nitelendiriyorsun ? (Fitne kalmayıp, yalnız Allah'ın dini kalana kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse bilsinler ki Allah onların işlediklerini şüphesiz görür.)
    Ayrıca islam yediğinden içtiğine giydiğinden kimle arkadaşlık edeceğine kadar müdahil olan bir inanç sistemi ayette yoksa hadiste var hadiste yoksa fıkıh da var. Kadının başının açık olmasını geçtim erkeğin diz kapağını örtmeyen şort giymesi bile caiz değil yanılıyor muyum ?
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    "Kişisellik" denince kılık kıyafetten bahsedip iş basitleştirilmiş. Benim bahsettiğim islamın öteki semavi dinler gibi bir ahlak anlayışına sahip olması ve öteki insanlara dayatmasıdır. Zaten öteki semavi dinler gibi islam toplumsal boyutta ne zaman uygulanmaya çalışılsa herkesi kapsıyan yargılarından ötürü totaliter bir düzen olup çıkmıştır. İnsanın bireyselliğini başı ezilmiştir.

    Ben şu din bunu emrediyor demedim. Dinler yapıları gereği toplumsal boyutta bir etkiye sahip olursa şiddeti ortaya çıkartır dedim ki zaten öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 5 Temmuz 2017; 17:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Geleneksel olarak ele alınan İnanc sisteminde Dediklerim doğru. Ama ayete savasacagin onlar kim? Baglamdan mangadan kopartarak laf cevirmek. Ayni isi gelenekaelci muslumanlarda yapıyor. Dusuncenize uyana kadar kirpin dogrusuna iki taraf da inanmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.