Şimdi Ara

Dinler ne emrediyor,dini kullananlar nasıl yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dinler içkiyi yasaklıyor(çoğu)
    Dinler hırsızlığı yasaklıyor(hepsi)
    Dinler öldürmeyi yasaklıyor(hepsi)
    Dinler gösterişi,gururu yasaklıyor(hepsi)
    Dinler isyan etmeyi yasaklıyor,şükür etmeyi telkin ediyor(hepsi)

Ben çok okuyan biriyim.küçüklüğümde çoğunuzun tasolarıyla oynadığı yaşta ben dini kitaplar okurdum,o zaman dinle kafayı bozmuştum.Ama büyüdükçe aklımda belirli sorular belirdi.

Şimdi dini liderler olsun,dini kullanan politikacılar olsun(tüm politikacılar dünyanın her yerinde dini suistimal eder) Zengin insanlar olsun.Hemen hepsi din neleri yasaklıyorsa dibine kadar bu imkanlardan faydalınıyorlar.İçki gırla,kadınlar zina gırla,en dindarı bile dinen yasak olan şeylere allahtan daha çok bağlılar.Dinler gururu ve gösterişi yasaklarken,ülkemizden örnek verirsek,başımızdakiler saraylarda yaşıyor,altın varaklı tuvaletlere s.yorlar.En pahaşı antika porselenden yiyor,en nadide gümüş çatal bıçak kaşıklarla en pahalı yemekleri götürüyorlar.Çalıyorlar,çırpıyorlar,gurur deseni,gururun,kibrin allahını yapıyorlar.Kibirleri öyle boyutta ki.Yanlarına yaklaşılmıyor.Tüm bu yazdıklarıma en koyu partili bile katılır,bunlar gerçek,sır değil.
    Geçmişten örnek verirsek osmanlı padişahlarından 4. murat içki ve sigarayı katı bir şekilde yasaklamış,uymayanları yasağa katlettirmiştir.Ama ne hikmetse kendisi ayyaşlık derecesinde içkiye düşkün,sigara ,tütün mamulleri ve otun müptelasıydı.Bu sır değil tarihi gerçek

Keza az biraz araştıranlar,osmanlı saraylarında içkinin şelale gibi aktığını bilir.Sonra bir harem olayı var,osmanlı padişahları zinanında alasını yapardı.hemen hepsi yabancı uyruklu eşler almışlardır.

Batıya bakarsak ,keza ortaçağ dan beri,katolik kilisesinin,nasıl dini siyaset aracı olarak kullandığı,krallıkların ve fakir halkların hakkı olan malı,mülkü parayı nasıl acımasızca yağma ettikleri,avrupanın iliğini kuruttukları ortadadır.Kilise o kadar aç gözlüdür ki,goethe nin ölümsüz eseri faust'u okuyanlar çok iyi bilir,bu nadide eser de çok iyi tasvir edilmiştir kilisenin nasıl bir yapı olduğu,nasıl aç gözlü olduğu.

Savaşlar hemen hepsi din sömürüsüyle çıkmış tarihte,Liderler,krallar,papazlar,padişahlar,başbakanlar,cumhur başkanları,devlet başkanları hemen hepsi yemiş ,içmiş,kibre kapılmış,zina yapmış,çalmış,öldürmüş.Aç gözlülüğün kitabını yazmışlar,ama dini kullanmaktan geri kalmışlar

Tartışalım ,ben çok şey yapabilecekken bu faydalı konuyu burada açıp,zaman harcıyorum,insanlar uyansın istiyorum.Tüm bu anlattıklarım ışığında,dinin emrettiği her şeyi reddeden,yasakladığı her şeyi yapan kesim,dünyanın her yerinde din adamları ,yöneticiler,zenginler,siyasiler,siyasi ve ekonomik erk sahipleri,politikacılar

ama dinin yasaklarına uyan,dinin emrettiklerini harfiyen yapanlar dünyanın her yerinde fakir insanlar,ezilen insanlar,bu insanlar sırf dinn emrediyor diye,şükrediyor.,elindekine razı oluyor,isyan etmiyor.

Şimdi soruyorum kendime ve sizlere,ya dinler yalansa?Ya dinler zenginlerin kendilerini korumak için kullandıkları uydurma bir kalkan ise? Verilere bakarsak dinler yalan olmalı ki,nerde sapkın en dindarların içinden çıkıyor mesela,çocuk istismarı,aşırı gösteriş,zina,lşehvet.

Mantık çerçevesinde tartışalım,dinler olgusu olmasa,zengin ve güç sahibi erk(siyasiler,krallar,padişahlar,zenginler,din adamları,politikacılar) iktidarlarını nasıl korurdu?

Ya da bu dinler nasıl din ki,her türlü zulmü,yokluğu,yoksunluğu fakirlere reva görüp,onları zincir gibi sıkarken.Zenginlere,güç sahiplerine söz geçiremez.

Tartışmaya açılsın.Faust'u üç kere okudum bu arada konudan bağımsız herkes mutlaka okumalı.Hayata farklı bir boyuttan bakacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi METMETALLICA -- 3 Nisan 2016; 21:41:01 >

• Geldi yine.

Ben ateistim, ben bile sevmiyorum seni öyle düşün yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Geldi yine.

Keşke konuyu okusaydın yazmadan direk

Orijinalden alıntı: METMETALLICA

quote:

Geldi yine.

Keşke konuyu okusaydın yazmadan direk

Direk değil direkt.

• Biz taso oynarken sen hangi dini kitapları okudun ?

Tartışmak için bilgi sahibi olmak gerekir , en basitinden cariye ve harem konusunu yanlış bildiğin muhteşem yüzyıldan öğrendiğin ortada. Önce o konularla ilgili doğru bilgi edin sonra tartışırkın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• İyide konuyu açan arkadaş sen ateistsin bildiğim kadarı ile.

İnançlı olanlarda inançlı olanlar. Yani onların inancına göre dinlerin uymalarını öğütlediği kurallara uymazlarsa cezalandırılacaklar. Bu cezalandırma meselesi onların inançları ile alakalı yani inanmayan sen için bu konu ile ilgili bir sıkıntı yok.

Şimdi bu inançlılar için yada inançlı olduğunu iddia edenler için söylenebilecek iki şey var.

Bir tanesi inançlı olduğu halde inançlarına uygun yaşamayanların cezası yine kendi inandıkları güç tarafından verilecek yani bizi ilgilendiren bir durum yok.

İnançlı olmadığı halde inançlı numarası yapanlar ise zaten aslında inançlı olmadıkları için ortada bir cezalandırma vs. söz konusu değil yani yine bizi ilgilendiren bir durum yok.

Her halükarda inançsız olduğunu dile getiren deist ateist vs. gibi kişilerin inançlı kişilerin inançlarına uygun yaşamadıklarına dair şikayet etme hakkı yok. Çünkü bu kişiler zaten bu inançların öğütlerini kabul etmiyorlar.

Kısacası bu konuyu ancak inançlı olup ben tebliğ görevimi yerieng etiriyorum diyen biri açarsa anlamlı olur. Bir ateistin bu konuyu açmasında hiç bir mantık yok.

Forum kurallarında dini konular yasak olduğu için inançlı olup tebliğ görevini yerine getirmek isteyen kişide ceza alıp uzaklaştırılacağı için bu konu tamamen boş konu oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

Edit:Konu sahibi klasik kötülük argümanı deizmin Tanrı tasavvurunda geçerlidir.En başta sorduğun sorunun mantıki temellere sahip olup olmadığını değerlendir.Öyle sor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 3 Nisan 2016; 22:21:32 >

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

Al bendende okadar. Forumda asau bile daha içi dolu şeyler yazıyor bunun yanında.

Seni ilk defa iyi bişeyde andım gel fotoğrafını çek asau zuhahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: 35_izmirli_35

quote:

Orijinalden alinti: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alinti: Tarihçi

Geldi yine.

Ben ateistim, ben bile sevmiyorum seni öyle düsün yani.

Benden de o kadar

niye ya ne yapti bu adam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blgrçoban

quote:

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

Al bendende okadar. Forumda asau bile daha içi dolu şeyler yazıyor bunun yanında.

Asauyu artıladığım oldu (evet ben de şaşırmıştım ) ama konu sahibini artıladığımı hiç hatırlamıyorum

Gel bu konuya mübarek insan korkut ve titret bizi

@asau

• quote:

quote:

quote:

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

Asauyu artıladığım oldu (evet ben de şaşırmıştım ) ama konu sahibini artıladığımı hiç hatırlamıyorum

@asau

Gelir birazdan :) konu başlığı buram buram asau gel yorum yaz diye bağırıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

@asau

Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir derler

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

quote:

quote:

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

@asau

Konuyu açan arkadaş için söyleyeceğimiz tek şey var ozaman ;

Hangi Saat ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

quote:

quote:

quote:

Geldi yine.

Benden de o kadar

@asau

Aynısını yazmıştım asaunun bir mesajına

• @asau

Halk seni istiyor reis. Sandığa gel.

Orijinalden alıntı: 35_izmirli_35

quote:

Orijinalden alinti: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alinti: Tarihçi

Geldi yine.

Ben ateistim, ben bile sevmiyorum seni öyle düsün yani.

Benden de o kadar

niye ya ne yapti bu adam.

Yanlış hatırlamıyorsam bu arkadaş rus sevdalısıydı. Garip garip konular açıyor.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Tarihçi kullanıcısına yanıt
    direkt degil, dogrudan. turkce kullanalim

PSN : Jeopol
  • Kardeş önce bence sen şunu sorgula ben Allahın emirlerini ne kadar yerine getiriyorum ne kadar yasaklardan kaçıyorum.o bahsettiğin konu zenginlik fakirlik kader konusuna girerki Allah c'c şöyle buyuruyor "BİZ ilmi isteyene zenginliği istediğimize veririz.yani Allah haşa zenginlik veya fakirlik verirken sana soramaz nice zenginler var bizden çok keşke dedikleri şeyler var bence bu konuyu açmadan önce bir hastahaneleri gezip hastaların halini hatırını bir sorsa idin fikrin bayağı değişirdi bu arada bu kadar din bilginlerinin kitabı dururken gidip farklı kaynakları göstermenin mantığı nedir anlamış değilim yani pireye kızıp yorganı yakmaya çalışmak doğru olmaz yani biraz tefekkur ve tevekkul etmeni öneririm hadi hayırlı geceler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.