Şimdi Ara

Dinin Başını Sonunu Görememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Atalarim mesela dedem dinin Başını da sonunu da göremedi

Mesihin gelisini vs

Hayati boyunca dine inandi gereklerini yerine getirdi

Sonuç?

Dine dair kesin bir kanıt bulamadan öldü

O zaman dine inanmanin manasi neydi?

Binlerce nesildir bu döngü devam ediyor çok saçma değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tövbe kapılarıda kapanıyo haliyle o an.Bilgim bu yönde.Yanlışsam düzeltin.

*Bir nefes sigarasından çeker gözleri dalar*
    Dinin en zekice tarafı da bu zaten. Cevabı asla alamayacağın bir vaade seni bağlar.
    Sadece umut ettirir.
    Her kuşak bir öncekinden devraldığı bilinmezliği aynı törenle aynı teslimiyetle sürdürür.
    Tekerleğin döndüğünü görürler ama nereye gittiğini kimse bilmez. Ve yine de döndürmeye devam ederler.

Belki de mesele inanç değil, alışkanlık.
    İnsan anlam veremediği şeye tapar çünkü yoksa sabah uyanmak için sebebi kalmaz.
    Ama eğer anlamın kendin tarafından yaratıldığını fark edersen işte o zaman zincir kopar.

Deden belki cevabı bulamadı, ama belki de asıl cevap buydu:
    Hiç kimse bulamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfred hitchcock -- 13 Ekim 2025; 10:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alfred hitchcock kullanıcısına yanıt

son nefeste dinden çıkmazsak iyi hocam

tüm ömrümüz dinin vadettiklerini beklemekle geçti artık inancım sarsılıyor

kaç gün uyumadan durabilirsin

yada kaç gün uyuduktan sonra uyanmadan durabilirsin

uyku ve uyanmak da geçici bir ölüm ve diriliş değil mi

varlığını bize ilahi kitaplar ile bildiren bi ilah öldükten sonra herkesi diriltip aynı anda mahşerde huzurumda toplayacağım diyor dünya da bile geçici ölüm ile uyuyup uyandıran allah biz öldükten sonra da muhakak diriltip hesaba çekecektir

ayrıca bizden önce ki ümmetler azabın biran önce gelmesini istediler ve helak oldular inanmak isteyen firavunun ve lut kavminin bozulmayan bedenlerini araştırabilir

inanmak isteyene ibretler çok inanmak istemeyene mucize göstersen bile şüphe içinde olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemdar1985 -- 21 Ekim 2025; 22:21:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alemdar1985 A kullanıcısına yanıt
    Firavunun bedeni mumyalandığı için bozulmadı
    Lut kavmine gelince pompeii cesetleri nasıl çıkarılıyorsa öyle çıkıyor alçılama yoluyla... bir tanrı kullarını yola getirmek için neden tehditkar hitaplarda bulunurki veya neden sadece bu dünya?q

Dünya da bile seni sınav yapan bir sistem var okul daki öğretmene yada müdüre neden sınav yapıyorsunuz diye sordun mu yada neden herkes aynı okula gitmiyor diye sordun mu ayrıca yaratıcının iradesi o şekilde dünya hayatını insanlara ve cinlere yanlız Allah'a kulluk etsinler diye yarattı ve şeytanın apaçık düşman olduğu emretti peygamber ile de dininin emirlerini insanlara öğretmesi için bir öğretmen olarak gönderdi

Okulda öğretmen olmadan okumayı yazmayı matematiği fiziği kimyayı bir öğretici olmadan nasıl öğrenebilirdik

insan merak ettiği sürece bir öğreticiye ihtiyaç duymaz diye düşünüyorum

Merak etmiş olsaydın cevabını bulurdun yağmurun yağması insanın bi meniden oluşması gökyüzünde bi tane bile çatlak olmaması insan elindeki parmak eklemlerinin işlevi yada baş parmak olmasaydı insanın hiç bişey üretemeyecek olması veya şimdiye kadar yaratılan her insanın parmak izinin farklı olması
    Düşünen bir insan için ibretler vardır diye düşünüyorum

Din mükemmel demiyorum ama onsuz kesinlikle olmaz.Dinin zayıf olduğu insan yada topluluklara bakın insan doğasına ters ne varsa yapılıyor.

Kadınların erkekleşip namussuz hale gelmesi.

Erkeklerin zayıf kırılgan ağlak hale gelmesi

Eşcinselliğin ve zinanın yaygınlaşması

Aile değerlerinin yok edilip kedi,köpeğe çocuk muamelesi yapılıp demografik çöküş yaşanması vs.

Din toplumsal ahlak ve düzen için olmazsa olmazlardan.

Bak bugün Çin'de o dediklerinin alayi yasak toplum gayet normal

Ama amerikada kureselci elitler demokrat seytantaparlar toplumu mahvediyor

Komunizm de din sayilabilir mi acaba bazisi din diyor? Bak belki de o yüzden çin bu kadar iyi komünizm aslinda materyalizm temelli bir din sayilabilir hakikaten herkes icin sonunda mutlak iyiyi guzeli istiyor sonuçta

ACER SWIFT 3 SF315-52G Intel i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işin başka bir yolu yok.Ya Çin gibi tamamen baskıcı topluma nefes aldırmayan bir yönetim yada dini değerlerin toplumun üstünde olduğu bir yapı başka yolu yok.

Ama bir taraftan demokrasi deyip insan ve toplumları olduğu gibi bırakırsan o toplumda her türlü pislik ve yozlaşma yaşanır.Batı ülkeleri bunu en büyük örneği.Çünkü insan doğası gereği suça ve günaha meyillidir.

Şunu söyleyeyim ben Türk toplumunun muhafazakarlaştığına inanmıyorum.Toplum hiç olmadığı kadar seküler hale geldi.Bana 10 sene önce kızların bu kadar açık saçık dolaşacağına,Sokaklar da el el tutuşan eşcinsellerin olacağına,kedi,köpeklerin çocuk muamelesi göreceğine söyleseler gülüp geçerdim.

Ama özellikle son 10 yılda sosyal medya aracılığıyla ateizm,feminizm,hayvantaparlık,lgbt,bireysellik ve dinsizliğin yaygınlaşmasından sonra toplum tamamen çökmeye başladı.

• Reis okey tutarli noktalarin var ama

İslam toplumunun düzgün olduğu çağlar çok uzakta kaldı

Osmanli tarihini senelerdir okurum Fatih dönemi nirvana sonrasında Yavuz doneminde bile isyanlar toplumda cozulmeler basliyor kanuni ile isler sarpa sarmaya kesin olarak gitmeye basliyor 1600lerden itibaren gg zaten

Yani senin alternatif olarak gördüğün dini yaşam din toplumu da çözülmüş halde

Şuan dini yasayan guya yahudi milleti kaldi sadece dunyada ama onlari da görüyoruz 20 yaşında kiz asker olup hamas tarafindan oldurulurken zengin yahudinin cocugu epstein adasinda takılıyor

Yani din odakli yasam cok zor bence artik hele ki din bu hizli uruyen kalitesiz insan yetistiren arap milletinin elindeyken isler eskisi gibi değil ben yeniden bir Osmanlı Selçuklu Abbasi Emevi altın çağ İslamının gelecegine grrram umit meslemiyorum 2 milyar müslüman varsa bunun 10da 9undan fazlasi kalitesiz insan

• Sayın hocam

öncelikle din imtihandır. Sınavdayken sonuçlar açıklansın diyemeyiz. Yapılan kötülükler cezasız kalacağı düşüncesi insanlarda hakim olursa dünya zaten cehenneme döner. o zaman madem bende yoldan geçenleri öldürüp gaspedip kaçayım. Hiç mi birileri görmeyecek bunu. Vicdan sahibi insan imanı sorgular. bu konu çok uzun

Diğer husus mehdi, mesih meselesi. bu konuda size anlayış gösteriyorum. Çünkü Hz peygamber zamanında mehdiyet ile alakalı çok hadis söylenmiştir. Bazı sahabeler şartlar gerçekleşti bazı sahabeler geçti bile demiştir. Çok enteresan değil mi dinin hamilleri kuranın sena ile defalarca kere övdüğü sahabeler yanıldılar mı.

tabiki hayır. Bu mesele imanın bir rüknü. Aslında her devire ait bir kötülük ve onu defedecek iyilik gelecek demektir. Mesela Atilla, moğollar, hitler, şimdiki israil vs.. global bazda çeşitli dönemlerde bu tip insanlığı perişan edenler illaki olur. Ve onu yenecek mehdi sıfatına sahip oluşumlar da gelir. Hadisi şeriflerde anlatılan tabirler onun gücüne istinaden belirtmedir. Emin olun kötülüğün kralı belki de bu dönemde yaşanıyor. İşte bu zamanda hadislerde ifade edildiği üzere İsa AS kılıncını alıp müslümanlara hizmet edecek. İman dürbününü alın dikkatle bakın hristiyanlığın hakikatlerini anlayanlar müslümanlara yardım ediyorlar. En basitinden Müslümanlar ne budist ne de dinsiz memleketlerde rahatça yaşayamaz. Musevilikte dahil buna. Hadislerin çok büyük kısmı gerçekleşti aslında. Asıl daha kötü durum şu ki Müslümanım diyen devletlerin çoğunda ki müslüman yaşayaşının din ile alakası yok. Yurtdışında yaşayanlar bu konuda çok daha iyi olmaya başladı.

• Hamza çok yanlış ve sakat bir konu açmışsın, çünkü Allah katında tek ve geçerli din İslam dinidir, inanma yarım yamalak, başı ve sonu düşünerek olmaz, ya tam inanırsın ya hiç inanmazsın durum bundan ibarettir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

BSN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.