Şimdi Ara

Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
3.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Roumiruez kullanıcısına yanıt

    Sen eğer Faşizmin, Darwinizm den kaynaklı olarak ortaya çıktığını bilmiyorsan, sana diyecek bişey bulamıyorum kusura bakma.


    Gerçi ne diyecen, diyorum zaten farkında olmadan müridi olunan bir Dindir(Darwinzm)


    Friedrich Nietzsche 'nin ölümünden sonra ortaya çıkan sözde son kitabının (Nietzsche'nin Rüyası) Hitler'e destek çıkılması amaçlı Darwinist öğretiler sonucunda çarpıtıldığını da bilmezsin şimdi sen. Hitler'in peşinde gidenlerin aslında Nietzsche'nin o çarpıtılmış son kitabı sayesinde Hitler'in peşinde gittiğini bilmiyorsan, öğrenmen gereken daha çok şey var demektir.


    Darwinzm'in nasıl bir felsefe(din) olduğunu göstermek amaçlı sana güzel bir film tavsiye ediyorum;


    Doğaüstü - Chronicle (2012)



    Şu fotoğrafın hikayesini bir öğren istersen;


    Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri.


    Bu arada;

    Adnan Oktar sadece bu gerçekleri ekleyip, kendi doğrularını yaratıyor.


    Zira bu gerçek çok az biliniyor. Ayrıca Adnan Oktar Evrimi de işin içine katıyor. Ben Evrim vardır diyorum. Zaten hep Adnan Oktar yüzünden insanlar bu olaya kayıtsız kalıyor. Evrim yoktur ne demek. Evrim her yerde vardır. Kur'an da bile Evrim vardır diyor, Bilim de yine Evrim vardır diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 19 Nisan 2021; 16:32:28 >




  • Biz, bütün batı islamla uğraşıyor, zarar vermek için her şeyi yapıyor en büyük dertlerinden biri islamdır diyince, "sizi hiç kimse takmıyor kimsenin umurunda bile değilsiniz, islam ülkeleri kendi kendilerine savaşıyorlar" diyorlardı.


    Şimdi de diyorlar ki batı, müslümanları daha çok dindarlaştırmak için bombalıyor, islamafobi bu işin bir parçası olabilir diyen bile var. Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. 


    Hayırlı olsun sonunda ayıkmışınız batı'nın islam dünyasıyla bir şekilde uğraştığına, şu anki sıkıntıların kaynağının batı olduğuna ayıkıyorsunuz heralde ufak ufak? 3-5 mağara adamı eline silah alıp canlı canlı müslüman yakmasının islamla - cihalta bir alakası olmadığını anladınız mı? Ne hikmetse müslüman olduğunu iddia eden bir topluluk, sürekli ortadoğuda müslüman kesiyor. Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. 


    Ateistler de aaa bakın müslümanlar böyle böyle insan katlediyor diye ortalığa dökülüyor. Bunlar bi de zeki ve açık fikirli, sorgulayan insanlar sözde. E peki siz niye sorgulamıyorsunuz bir avuç ışidciyi süper güçler niye yok etmiyor diye? Madem bütün batı terör örgütlerine karşı, madem islamofobi denilen şeyin kök noktası bu ışidcilerden bilmemnecilerden çıkıyor, o zaman 1 ayda tertemiz edemezler mi bu ışidcileri? Madem bu ışidciler batıya düşman, batı elini sallasa ortada ışid kalmaz niye yapmıyorlar? .


    Bu güruhtan rasgele biri geliyor bazen sağda solda bir kafa kesme fotoğrafı atıyor, yani güya müslümanlar kafa kesiyor demeye getirecek... Kafayı kesen de ışidci öküzün teki, kafası kesilen ise bir ortadoğu ülkesinden bir sivil, çok büyük bir ihtimalle müslüman. Attıkları fotoğraftan bile çıkarım yapamıyorlar daha. Yav bu tiplerin yaptığı paylaşımlarda zaten kafası kesilenler, canlı canlı yakılanlar, çoluğu çocuğu katledilenler zaten müslümanlar. Ondan sonra utanmadan yine müslümanları suçluyorlar, öldürülen müslüman, suçlu olan yine müslüman. Siz harbiden sorgulayan bir topluluk musunuz şimdi ateistler?


    İyi insanlar olduğunuzu iddia ediyorsunuz, iyi insan böyle mi yapar? İçinizde bunları gören sorgulayan 1 tane görmedim daha.


    Siz şimdi bu yaptıklarınızın bir hesabının görülmeyeceğini, hepsinin yanınıza kalacağını düşünerek yaşamaya devam edin. Ecel herkese yakındır, ömürler kısa.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: moneyTalks_

    Tam tersi hemen de ispatlayayım;


    Dinden çıkan toplumlar, Dünya barışını savunmak zorunda kalırlar. Cunku tutunabilecekleri başka hiç bişey kalmaz. Aslında Rusya'ya tutunabilirler ama Rusya'nın da eti budu kalmadı artık, neresinden tutacan!


    Dünya Barışını sadece zayıflar savunur, onunla avunurlar. Bu da aslında bir savunma veya direnme değil, Bildiğin DİLENME dir.


    Düşman senin Barış Dilenmeni ister. Barış dilenmen için Cihat etmeyi bırakman gerekir, Cihat nedir? Din'in Emri!


    Amerikan yapımı "İron Man" filminde Tony Stark'ın bir sözü var, şöyle diyor;


    "Eğer bi yerde Barış varsa, Taraflardan birinin, diğerinden daha büyük bir silahı var demektir!"


    Bizdeki dinden çıkıp, küreselciyim diyen, barış yanlısı olan kitlelerin aksine;

    Batı, Dünya barışı ile zerre kadar ilgilenmiyor!


    Yaşı olanlara Hatırlatırım;

    Amerikan Askerleri, Irak ta beyaz bayrak kaldırıp teslim olan herkesi öldürüp, beyaz bayrakları ile beraber kayalıklardan aşağı yuvarlamıştı.

    Bu insanlar dindar olsaydı, Cihat'ın önemini bilir, şehitliğin kıymetini bilir. Asla beyaz bayrak kaldırmazlardı!


    Eğer Batı, Müslümanlar arasındaki çatışmayı ateşliyor dersen bu doğru. Dinde ihtilaf çıkmasına zemin hazırlıyor dersen bu doğru. Ancak Batı dinini bilen bir müslüman kitleyi asla karşısında görmek istemez. Dolayısıyla dindarlığı artırmak yönünde bir çabaları asla olmaz.

    ----

    Ne zaman İngiliz işgalcilere karşı birleşip ayaklanmaya kalksak; Müslümanlar ile Hinduların olduğu bölgenin ortasında Kesilmiş bir inek buluyorduk ve yine birbirimize giriyorduk - Mahatma Gandhi

    ----

    Dalından kopan yaprağın akıbetini Rüzgar tayin eder - Alparslan Türkeş

    Alıntı

    metni:
    Batı dinini bilen bir müslüman kitleyi asla karşısında görmek istemez.

    Beyaz bayrak sallayan adam zaten yenildiğini anlamıştır. Dinini bilip bilmemesi, ha uçurumdan yuvarlanması, ha çatışıp ölmesi sonucu değiştirmez.


    Askerliği çürük raporuyla yapıp oraya buraya savaş narası atan adamlar gibi, gidip dinini bilen beyaz bayrak çekmez demek oradan kolay. Dinini bilen müslüman kitle dediğin kim? Alevi mi, sunni mi, şii mi?

    Dinini bilen müslüman kitle ortalığı karıştırmasa kime silah satacaklar? Düz din edebiyatı ile git roman yaz. İçerisinde bu kadar mantık hatası dolu bir makaleyi ancak öyle irdeler insan. Bu tür sözler tahrikat şeyhlerinin milleti keklemek için söylediği, söylerken arkasından coşkulu bir gazlama yaptığı laflar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 20 Nisan 2021; 1:32:29 >




  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt

    Alevi de, Sünni de, Şii de..

    Müslümandır ama bi lafta Müslüman olmak var, Bir de öz de Müslüman olmak var.


    Beyaz Bayrak sallayan o adamlar yenilmemişti. Kaçabilirdiler ve zaten sivildiler, sivil öldürmek zaten savaş kanunlarına göre yasaktır. Uyacak olsalar bu kurala uyarlar zaten, durduk yere beyaz bayrakla teslim oldular, keşke bulabilsem o günkü haberi. Kaçıp veya gizlenip daha sonra gelip Cihat edebilirdiler veya Şehit olabilirdiler ama onlar kitleler halinde beyaz bayrakla teslim oldular yani pes ettiler.


    Ama bak Irak halen ayakta, Onlar nerde!


    Yenildiler diyorsun ya güzel kardeşim, sana bir Büyük nasihatı vereyim. Ben verdim sayma. Banada Büyük insanların nasihatı idi bu, aldım kulağıma küpe yaptım bu nasihatı eminim sen de hak vereceksin, çok güzel bi nasihattır;

    Unutma; İnsan kaybetmekle değil, Pes etmekle yenilir!

    Umutsuz bir insan görürsen, teselli etmek için çok güzel bir mesajdır.


    Müslümanın Cihatı da böyle bişeydir. Pes ettin mi yenilirsin.



    Dinini bilen Müslüman ortalığı karıştırmaz. Zira Bozgunculuk haramdır!

    Kaldı ki; ABD, Irak'a sözde Atom bombası yapıyorlar bahanesi ile girmişti, bu konuda biraz saçmalamış olmuyor musun? Irak halkının bunda suçu ne ki?


    Kendim hakkında da şunu söyleyim, Roman yazarsın diyorsun ya; ben aslında Müslüman değilim!





  • Sen ülkedeki teroristlere laf etme, bana dokummuyor zaten elin gavuru ile oynaşsın de gününü gün et, tepende amerika belirince aman efendim halk neden suçlu oldu. Allah allah halk neden suçlu acaba?



    edit: Şuan Yazdıklarımın %80ini sildim. Din alanında bilgi öğrenmek isteyip de pörtföyündeki kitapların %90'ını tek din üzerinde yoğunlaştıran diğer din kitaplarını da taraflı bir şekilde okumuş, "okumuş cahil" tanımına cuk diye oturan bir şeysin. Senin gibi adamlar sadece müslümanlarda yok tabiki ki. Bütün dinlerde var. Keza bu din kapsamında değil bütün alanlarda var. Örneğin fotonlar hem dalga hem parçacık özelliği gösterir ancak sen hayatının tamamını tek birine adayıp diğerini de neden böyle olduğu değil, neden böyle olmadığı üzere düşünmekle geçirmişsin.


    En basitinden önce gelip beceriksiz yöneticilerin üstünü kapatmak için dış düçler diye ağlayan propaganda araçlarından bahsediyosun.

    ""Bu din Darwinizm dir.

    Hemen yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. Evrim Biyolojidir, Darwinzm ise Felsefedir(Dindir)""

    Daha sonra gelip

    ""Bugün Darwinzm dünyanın hakimi, Ve Darwinzm e en az inananlar yine Müslümanlar. Dolayısıyla en çok çileyi Müslümanlar çekiyor, en çok zararı Müslümanlar görüyor.""



    Diyorsun halbuki senin deyiminle zulüm gören arapların çoğunluğu kendilerini peygamber soyundan görüp (ümmetcilik) bütün dünyayı dışlıyor.

    Ancak sen bu gerçekten haberdar dahi değilsin.!!! Bu dediklerini endonezya gibi asya tarafında müslüman olan bir ülkeye uygulayamıyoruz, veya afrikadaki müslümanlara çünkü afrikadaki hristiyan topluluklarda aynı şekilde yaşıyor. çile çeken müslümanlar dediğin o halde sadece arapları kapsıyor burada kendi söylediğin darwinizm'ciliği yapan yine sensin. Buna mantık hatası denir, türkçesiyle safsata


    Evrim her geçen gün kaçınılmaz olarak doğruluğunu gün yüzüne çıkartıyor ve buna uyum sağlamak için Kendine modern bir din uydurmuşsun. Etrafından topladığın bilgilerden senin bu uydurma dinine fayda sağlayacakları alıp gerisini atmışsın. Onlar- bunlar gerçek müslüman değil, bunlar din bilse bunu yapmaz tarzı söylemlerle bunu çok rahat anlıyoruz.


    Kendini her şeyin güzel olacağını düşündüğün bir sisteme inandırmışsın. Etrafından topladığın bilgileri öğrenmiyor, tamamen kendi düşünceme nasıl fayda sağlar düşüncesi ile ezberleyip safsatalar üretiyorsun ve buna kendin inanıyorsun.


    Milletin haberdar olmadığı güya entellektüel örnekler vererek konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların yolundan çekilmesini sağlıyorsun. Halbuki verdiğin örneklerin asıl olayla hiçbir alakası yok. Bilmeyen insanlar, bunun konu ile bir bağıntısının var olup olmadığını bilmediği için ses edemiyorlar. İngilizlerin ırkları birbirine düşürmesi yeni bir şey değil 2000 yıl öncesinde dahi olan birşey. Bunu çeşitli insanların kendine göre biçimlendirip ismine Darwinizm dini demek, uydurma kılıflar üzerinden konuşmak...


    Özet: Eğitim psikolojisi üst lisans tezim için güzel bir örnek arıyorudum uzun zamandır. Televizyonda beyni yıkanan elemanların safsataları çerezlik geliyordu artık. Ama bu kadar üst düzey bir örnek ilk defa gördüm reyiz. Zira Bozgunculuk haramdır! deyip milleti bozgunculuğa sürükleyen koca yürekli reyiz. ♥


    Neyse bütün dünya artık bireyselciliğe geçiyor. Artık bu dediklerinin önemi de azalıyor ama yinede sen yaşatmak için ihmal etmemişsin yapay zekalarla ırklara özel virüslerle fantaziyi bulmuşsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 20 Nisan 2021; 3:43:31 >




  • Ortadoğu ve K.Afrika 19.yüzyıldan itibaren İngilizlerin,Fransızların,Almanların ve İtalyanların etki ettiği yerlerin başında gelir.Bu devletler II.Dünya Savaşının sonuna kadar öyle ya da böyle bu ülkelerde egemen güç oldular.Peki soru şu;On yıllarca bu ülkeleri idare eden Batı Dünyası neden bu ülkelerde demokrasi ve laik anlayışı yerleştirmedi?Neden bu ülkelerde tarikatların var olmasına ve sömürge idarelerine etki etmelerine göz yumdu?Neden bu ülkelerde mezhepsel çatışmaları sonlandırmak yerine körükledi?


    Yakın tarihi ele alalım.Afganistan,Sovyetler tarafından işgal edilinceye kadar kısmen Batılılaşmış ve modernleşmiş bir ülkeydi.Ancak Sovyetlerin işgalinden sonra Amerika bölgeden Sovyetleri atmak için Afgan milliyetçilerini desteklemek yerine ülkede yeni yeni ortaya çıkan cihatçı mücahitleri destekledi.Bu cihatçılara askeri ve mali her türlü desteği sonuna kadar verdi.Böylece Afganistanın dincileşmesinde birinci dereceden sorumlu oldu.Savaş ülkedeki aydınları,solcuları ve milliyetçileri ezip geçerken ne ilginçtir cihatçılar ezilenlerin arasında olmadı.Bu cihatçılar ise 'Taliban' adıyla örgütlenmişti.Savaş bittikten sonra Taliban 1996 yılında başkent Kabile girerek dönemin Afgan devlet başkanı Muhammed Necibullahı asmış ve ardından 'Afgan İslam Emirliğini' ilan etmişti.Bu emirlik 1996-2001 yıllarında Afganistanı idare eden tek güç olmuştur.


    2001 yılında ise meşhur 11 Eylül İkiz Kuleler saldırısının ardından Amerika bu saldırıdan hem Talibanı hem de Afganistanda faaliyet gösteren El Kaideyi sorumlu görerek Afganistanı doğrudan işgal etti.Amerika'nın amacı Afganistanda cihatçı/dinci rejimi yıkarak yerine demokratik bir Afganistan kurmaktı.Ancak işgalin üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen ne Taliban ne de El kaide yok edilebildi.Hedeflenen demokratik Afganistanda ancak kağıt üstünde kuruldu zira Amerikan ve Nato güçlerinin olmadığı kırsal bölgelerde Taliban gücünü korudu.Bugün çoğu uzman Amerika'nın Afganistandan çekilmesinin ardından Talibanın kağıt üstünde kalan Afganistandaki rejimi yıkarak kendi rejimini getireceğini düşünmektedir.


    Kısacası Amerika ve Batılı güçlerin doğrudan işgalinde kalan Afganistan ne demokratik olabilmiştir ne laik olabilmiştir ne de modernleşebilmiştir.İşgalden sonra bizzat Amerika'nın kurmuş olduğu devletin resmi adının 'Afgan İslam Cumhuriyeti' olması bile başta Amerikalılar olmak üzere Batılıların islami bir yönetime karşı olmadığını gösterir.


    Irakta da aynı benzer senaryo işlemiştir.11 Eylül saldırılarıyla uzaktan yakından ilişkisi olmayan Saddam Amerika'nın suçlamalarına maruz kalmış ve Irak 2003 yılında Amerikanın öncülüğündeki koalisyon güçlerince işgal edilmiştir.Saddam devrildikten sonra Afganistana göre daha demokratik bir Irak kurulmuş olsada bu ülkede daha önce görülmemiş şekilde Sünni-Şii rekabeti kasten körüklenmiştir.Bugün görünürde Irak milli bir devlettir ancak tüm kurumları sünniler ve şiiler olarak bölünmüş durumdadır.Devlet içinde mezhepsel bir rekabetin olduğu da biliniyor.Dahası Irak'ın Kuzey'in de özerk bir Kürt bölgesi kurulmak suretiyle de devletin üniter yapısı darbe almış durumdadır.


    Kısacası Amerikanın işgalinden sonra Irakta ne tam anlamıyla demokratikleşebilmiştir ne laik olabilmiştir ne de modern olabilmiştir.Dahası 2014 yılında İşid'in Musul'u işgal etmesiyle beraber 2018 yılında kadar Irakta resmen sünni-şii savaşı yaşanmıştır.Bu savaşta on binlerce kişi hayatını kaybetmiştir.


    En yakın tarihten Suriye iç savaşına bakalım.Suriye'de lafta Esad devrilerek demokratik bir rejim kurulacaktı.Ancak yaşanılanlar ortadadır.Zamanla cihatçılar Suriye'ye akın etmiş ve Suriye'de şeriata dayalı bir rejim kurmak için savaşmaya başlamışlardır.Özellikle 2014 yılında tüm cihatçı terör örgütleri arasından sıyrılarak ortaya çıkan İşid Suriye'de çok büyük etnik ve dini katliamlara imza attı.Ne hikmetse bu terör örgütünün tüm üst düzey yöneticileride zamanında Amerikan hapishanelerinde yatan tipler olduğunu gördük.Dahası Suriye'de kan donduran birçok infazın infazcılarınında Amerikada ve Batıda doğup büyüyen kişiler olduğu anlaşıldı.Lafta Suriye'de demokratik bir rejim getirilmek için çıkartılan savaş cihatçıların 'islam devleti' kurma amacına hizmet eder hale geldi.


    Tesadüf mü şimdi bu?


    Türkiye'de yaşanılanlara bakalım.Bu ülkede 2000 yılından sonra laiklere,ulusalcılara ve milliyetçilere yönelik özellikle 2007-2014 yılları arasında Amerikan merkezli bir cemaat tarafından operasyonlar gerçekleşti.Bu operasyonlar sonucunda yapılan kumpas davalarla Türkiye'de ki tüm devlet kurumlardan laikler,ulusalcılar ve milliyetçiler adeta tasfiye edildi.En büyük kıyım ise TSK'da yaşandı.Binlerce vatan sever,aydın,laik ve cumhuriyetçi subay sudan sebeplerle ya emekli edildi ya pasif görevlere çekilerek emekli olmaya zorlandı ya da kumpas davalarla içeri atılarak tasfiye edildi.Hem TSK hem de devletin tüm kurumlarına belli bir cemaatin adamları göz göre göre dolduruldu.OKS,ÖSS,LYS,YGS ve KPSS gibi birçok kiritik sınavların soruları çalındı.Askeri okul sınavlarının ve mülakat soruları da çalınanlar arasındaydı.ÖSYM tarafından birçok usulsüz yerleştirme sonuçları da ortaya çıktı.Devlet göz göre göre 2007'den sonra Amerikadan yönetilen dinci bir cemaat tarafından baştan dizayn edilmeye çalışıldı.


    En sonunda da 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gerçekleşti.Bu darbe başarılı olsaydı bugün Türkiye'nin başında Amerikadan idare edilen dinci bir cemaatin adamları oturuyor olacaktı.


    Tarihte yaşanılanlar bizlere Batı'nın hiçbir zaman İslamla veya İslami yönetiminden rahatsız olmadığını aksine özellikle sömürmek istediği,kontrol altına almak istediği İslam ülkelerinde tarikatları,cemaatleri,radikalleri desteklediğini dahası bunlara karşı olan laikleri,demokrasi ve cumhuriyet taraftarlarını tasfiye etmeye çalıştığını göstermiştir.


    Batı hiçbir zaman Ortadoğuda ve Türkiye'de dahası sömürmek istediği ülkelerde dine ve dincilere karşı olmadı.

    Tarih bize bunu söylüyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 20 Nisan 2021; 8:34:12 >




  • @Oğuzhan/ adlı kullanıcının, alıntılanan mesajı:

    Sen ülkedeki teroristlere laf etme, bana dokunmuyor zaten elin gavuru ile oynaşsın de gününü gün et, tepende amerika belirince aman efendim halk neden suçlu oldu. Allah allah halk neden suçlu acaba?

    CEVAP;

    Anlamak mı istemiyorsun ne alakası var teröristlerle? Amerika Irak'a bunun için mi girdi! Amerika Irak'a bomba üretiyorlar iddiası ile girdi. Türkiye de uzun süre teröristlerle mücadele etti, her ülkenin kendi meseleleri olur. Onla bunun ne alakası var?


    edit: Şuan Yazdıklarımın %80ini sildim. Din alanında bilgi öğrenmek isteyip de pörtföyündeki kitapların %90'ını tek din üzerinde yoğunlaştıran diğer din kitaplarını da taraflı bir şekilde okumuş, "okumuş cahil" tanımına cuk diye oturan bir şeysin. Senin gibi adamlar sadece müslümanlarda yok tabiki ki. Bütün dinlerde var. Keza bu din kapsamında değil bütün alanlarda var. Örneğin fotonlar hem dalga hem parçacık özelliği gösterir ancak sen hayatının tamamını tek birine adayıp diğerini de neden böyle olduğu değil, neden böyle olmadığı üzere düşünmekle geçirmişsin.

    CEVAP;

    Keşke silmeseydin. O dediğim tanımla da hiç bir alakam yok. Ben sadece eskiden Müslümandım, şimdi değilim. Tabi normalde Müslümanlıktan çıkanlar, direk İslam a karşı atağa geçerler, bende bir süre öyleydim. Ama daha sonra İslam dininin bir zararı olmadığının farkına vardım. Ümmetçilik yapıyorlar dediğin Araplar varya. Onlar aslında ciddi anlamda İslam dininden kopmuşlar. Zaten sırf Amerika ile iş tutuyorlar. Şeytan taşlama alanını iyi para getiriyor diye 1 den 3 e çıkaran Araplardan bahsediyoruz. Bunların İslam dini ile bir alakası yok. Ve ben yine de bunlar birbirlerinin yaşamını saygı duyduğu sürece, Batı toplumundan daha medeni olduklarına inanıyorum. Batı da kadın erkek ayrımı yok evet. Kadını da tekme yumruk dövüyorlar, erkeği de tekme yumruk dövüyorlar. İslam dini en gerçekci anlamda Türk dünyasında yaşanıyor. Şimdi diyeceksin ki, Araplara gelen dini Türkler nasıl daha iyi yaşayabilir. Ona bakacağına Araplar ile Türklerin sayısını karşılaştır. Bu sayıyı karşılaştırdığında görürsün ki İslam dinin sahibi artık Araplar değil. İnen kitap Kur'an değil mi! Temel olan Kur'an değil mi bitti. Tefsirler zaten çeşit çeşitdir. Bu bağlamda zaten orta yolu bulamazlar. Dolayısıyla Müslümanlar birbirlerinin yaşamlarına saygı göstermeyi eninde sonunda öğrenecekler.

    (Fotonlar 1. Örneğin)

    -----------

    En basitinden önce gelip beceriksiz yöneticilerin üstünü kapatmak için dış düçler diye ağlayan propaganda araçlarından bahsediyosun.

    CEVAP;

    Roma 1 günde kurulmadı. Batı da 1 günde Dünya'ya hakim olmadı. Senin sığ görüşün anca 5-10 sene Başbakanlık yapan yöneticileri kapsar. Bu öyle basit bişey değil. Devrim gerekir bazen ama yapamazsın kolay değildir. RTE nerdeyse 20 yıldır Hükümetin başında. Bir Başkanlık sistemi getirdi, onu bile ne kadar zor getirdi. Ne tür Devrim olursa olsun. Yapması öyle kolay değil. Bekara karı boşamak kolay. Sen geçte sen yönet, bakalım yönettirecekler mi...

    ----------

    ""Bu din Darwinizm dir.

    Hemen yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltiyorum. Evrim Biyolojidir, Darwinzm ise Felsefedir(Dindir)""

    Daha sonra gelip

    ""Bugün Darwinzm dünyanın hakimi, Ve Darwinzm e en az inananlar yine Müslümanlar. Dolayısıyla en çok çileyi Müslümanlar çekiyor, en çok zararı Müslümanlar görüyor.""



    Diyorsun halbuki senin deyiminle zulüm gören arapların çoğunluğu kendilerini peygamber soyundan görüp (ümmetcilik) bütün dünyayı dışlıyor.

    Ancak sen bu gerçekten haberdar dahi değilsin.!!! Bu dediklerini endonezya gibi asya tarafında müslüman olan bir ülkeye uygulayamıyoruz, veya afrikadaki müslümanlara çünkü afrikadaki hristiyan topluluklarda aynı şekilde yaşıyor. çile çeken müslümanlar dediğin o halde sadece arapları kapsıyor burada kendi söylediğin darwinizm'ciliği yapan yine sensin. Buna mantık hatası denir, türkçesiyle safsata

    CEVAP:

    Zülum derken kastettiğim şey sadece, öldürmek, kesmek değil. Ekonomik zulüm de buna dahil.

    Arapların ümmetçiliğine nerden bağladın bu konuyu, kendimi sorguluyorum şu anda ama bir türlü bulamıyorum. Arapın ümmetciliği ile Darwinzm in ne alakası var. Sen Darwinzm i sadece Faşizm olarak mı ele alıyorsun? ümmetcilikten kastın ırkçılık galiba. Eğer öyleyse bu çok sığ görüş yine. Ve bu benim haberdar olmadığım bir durum değil, sen o 3 adet ünlem işaretini evinin bahçesine dik.


    Evrim her geçen gün kaçınılmaz olarak doğruluğunu gün yüzüne çıkartıyor ve buna uyum sağlamak için Kendine modern bir din uydurmuşsun. Etrafından topladığın bilgilerden senin bu uydurma dinine fayda sağlayacakları alıp gerisini atmışsın. Onlar- bunlar gerçek müslüman değil, bunlar din bilse bunu yapmaz tarzı söylemlerle bunu çok rahat anlıyoruz.

    CEVAP;

    Bu Modern bir din değil. Dinin adı İslam... Bugüne kadarEvrim yoktur diyen Müslümanların hepsi cahildir, açıp Kur'an okumamıştırlar. Kur'an ne diyor; "İnsan çamurdan yaratıldı" Var mı ötesi bu Evrimdir! Adnan Oktarcılar da diyor ki; Orda ayet de "hemencecik yaratıldı" diyor, o sayılmaz diyor. İyi o sayılmaz ise;

    1) Sıçramalı Evrim nedir onu araştırsınlar..

    2) Hac Suresi, 47. Ayetde; "Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduğunuz bin yıl gibidir." Yazıyor. Zamanın göreceli olduğu resmen bu Ayet de belirtilmiş. Şimdi sana sorsak dersin onu Einstein buldu.

    (Tarzı Söylemlerinle 2. Örneğin.)


    Kendini her şeyin güzel olacağını düşündüğün bir sisteme inandırmışsın. Etrafından topladığın bilgileri öğrenmiyor, tamamen kendi düşünceme nasıl fayda sağlar düşüncesi ile ezberleyip safsatalar üretiyorsun ve buna kendin inanıyorsun.

    CEVAP;

    Sana göre kendimi inandırdım, Bana göre gerçeği gördüm. Bu göreceli bir durum. sana göre, Bana göre... Bu tartışılmaz.

    (Sisteme İnandırmışsın 3. Örneğin)


    Milletin haberdar olmadığı güya entellektüel örnekler vererek konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların yolundan çekilmesini sağlıyorsun. Halbuki verdiğin örneklerin asıl olayla hiçbir alakası yok. Bilmeyen insanlar, bunun konu ile bir bağıntısının var olup olmadığını bilmediği için ses edemiyorlar. İngilizlerin ırkları birbirine düşürmesi yeni bir şey değil 2000 yıl öncesinde dahi olan birşey. Bunu çeşitli insanların kendine göre biçimlendirip ismine Darwinizm dini demek, uydurma kılıflar üzerinden konuşmak...

    CEVAP;

    *Yani Sen İngilizlerin, Kendi Askerlerine "Türklerin kuyruğu var" deyip, bizi alt ırk olarak lanse ettiklerini, dolayısıyla öldürüldüğümüzde, Askerlerinin vicdan azabı çekmelerini önlemeye çalıştıklarının yalan olduğunu mu söylüyorsun? Bu olmadı mı yani, ben masal mı anlatıyorum?


    *Hitler'in, Nietzsche'nin Darwinist öğretilerle çarpıtılmış "Nietzsche'nin Rüyası" adlı kitabı sayesinde tüm ülkeyi kendine yoldaş yaptığının gerçeği yansıtmadığını mı iddia ediyorsun?


    *Fransızların, Kafatasçı Faşist olduğu gerçeği sana hiç mi şaşırtıcı gelmiyor? Fransız ya hani bunlar... Fransa, Cezayir de Kafatascılık yapmaya ne zaman başladı? Ben söyleyim 19.Yüzyılda başladı. Charles Darwin'in "Türlerin Kökeni adlı ilk Darwinzm doğuşu kitabı ne zaman yayınlandı 1859 da... Kafatasçılık nedir onu anlatmama gerek var mı? Kafaların boyutunu ölçüyorlar, beğenmedikleri boydaki kafaları kesiyorlar.


    Eğer bunlar doğru ise o zaman neyi iddia diyorsun?


    Özet: Eğitim psikolojisi üst lisans tezim için güzel bir örnek arıyorudum uzun zamandır. Televizyonda beyni yıkanan elemanların safsataları çerezlik geliyordu artık. Ama bu kadar üst düzey bir örnek ilk defa gördüm reyiz. Zira Bozgunculuk haramdır! deyip milleti bozgunculuğa sürükleyen koca yürekli reyiz. ♥


    CEVAP;

    Allah zihin açıklığı versin, Tezini yazmadan evvel B vitamini almayı unutma.


    Neyse bütün dünya artık bireyselciliğe geçiyor. Artık bu dediklerinin önemi de azalıyor ama yinede sen yaşatmak için ihmal etmemişsin yapay zekalarla ırklara özel virüslerle fantaziyi bulmuşsun


    CEVAP;

    bla bla bla..





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

    Şaka mı yapıyorsun. Neden batı Ortadoğuyu dindar ister sayayım tek tek.

    1. Komünizme karşı kalkan.

    2. Dindar devletler içe kapanık olur, gelişim ve değişime direnç gösterir. Teknoloji ve bilim üretmek zorlaşır. Sömürmesi çok daha kolay olur. Tek başına bir İsrail'in bütün müslüman ülkelerden 10 kat fazla patente sahip olması normal midir?

    3. Manipüle etmek, radikalleştirmek kolay olur, toplumları galeyana getirmek daha basittir. Bir resim ile, bir kitap ile milleti galeyana getirebilirsiniz.

    4. Mezhepsel ayrılıklar ile iç savaş çıkarmak ve halkı bölmek daha kolay olur.

    5. IŞİD, Taliban, El kaide, boko haram, Fetö gibi terör grupları ile devleti zayıflatabilir kendine muhtaç hale getirebilirsin.

    Tüm bunların Dindarlıkla Din ile hiç bir alakası yok. Müslümanların toprakalrının işgali , yakılıp yıkılması, sosyal düzenlerinin yıkıklması , tarihlerinin yok edilmesi, ülkelerinin zenginliklerinin yok edilmesi, kadın çoluk çocuk bebek demeden ailelerini yok edilmesi, göçe zorlanması, hayatlarının mahv edilmesi ile alakası var. Tespite bak, hem yak yık öldür katlet, elindekini gasp et, sonra suçu mazlumlara yükle, bu nasıl adalet, nerde izan nerde vicdan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 20 Nisan 2021; 18:16:49 >




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    dindar

    1. (dindin inancı güçlü, din kurallarına bağlı, mütedeyyin


    Konu sahibinin aslında anlatmak istediği şu:

    Dindarlık(Dinine bağlı olmak=İslamın gereği) = terörizm, cahillik, isyan, iç savaş.


    Tarihine, atalarına, değerlerine açıktan düşmanlık yapacak hale gelmiş, beyinleri ele geçirilmiş bu insanlarımıza çok yazık gerçekten. Oradan oraya savruluyorlar.





  • nötron yozluğu N kullanıcısına yanıt

    Tarih, ata, değer ohoooo

    bu vatan millet Sakarya muhabbetleri sıktı artık yeter bee.

    Tarihe, ataya değer vermek 1400 yıl öncekiler gibi yaşamak değil.

    Git bozkır steplerinde, mağarada yaşa öyleyse çok atalarına düşkünsen. Orman kanunlarıyla yönetelim ülkeyi. Atalarımız öyle değil mi?


    Asıl düşmanlık böyle çağ dışı yönetim şekillerini bu millete reva görmektir.

    Dinin senin olsun, benim devletime, milletine zorla empoze etmeyin yeter. Git ötede yaşa dinini. İstersen taşa tap. O taşı alıp benim kafama atma yeter.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Neyin empozesi, istediğine inan inanma seni zorlayan mı var.


    Sıkıntı dindarlığı(dine bağlı olmayı) terörizmle/kaos/iç savaşla ilişkilendirmen. Aynı küreselci algıcı batılıların İslam'la uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen IŞİD'e islami terörist örgüt demesi gibi.

  • nötron yozluğu N kullanıcısına yanıt

    Bizim derdimiz siyasi islam. İslamcılık yani.

    Devletin dini olmalı diyen, dini her yere sokmaya çalışan güruh.

    Bu illa İslam olması gerekmez aslında.

    Devlete herhangi bir ideoloji dayatmaya çalışmanın sonu felakettir.

    Kuzey Kore'de ateizm dayatması,

    Ortadoğuda İslam dayatması,

    Eski Avrupa'da Hristiyanlık dayatması


    Hepsinin sonuçları hep felaket olmuştur.

    İster İslam olsun, ister Hristiyanlık, ister ateizm farketmez.

    O yüzden devlet seküler olmalı, bütün ideolojilere mesafeli olmalı. İdeolojini kendi içinde yaşayacaksın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    O zaman kullandığın kelimeleri doğru seçmeliydin. "Dindar" dinine bağlı demektir. Dindar birinin yönetici olması, onun insanlara inandığı dini zorla dayatacağı anlamına gelmez.

  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt

    ""En iyi müslümanlık türkiyede yaşanıyor" lafındaki türkleri göremesem de, tek tek cevap zahmet etmişsin, saygı duydum. Daha fazla uzatmaya gerek yok. Ama bu kadar ilgiliysen ve bilgi topluyorsan, en azından çabanın küçük bir kısmını da bilimsel yazı yazma üzerine ayır. Bir taraftan yazıyorsun diğer taraftan kendi yazdıklarını çürütüyorsun.


    Benim eleştirdiğim asıl nokta senin çok sığ bir şekilde tek taraflı baktığındır.

    Batılılar müslümanlara baskı uyguluyor diyorsun, analiz yapıyoruz 1.5 milyar müslüman nüfus içerisinde oranlarsak senin bu dediğine uyan az bir miktar var. sonra gelip en iyi müslümanlar türkiyede diğerleri din bilmiyor deyip dışlıyorsun. 1.5 milyar müslümana oranla bir avuç insan kalmış. ee? Mülümanlık ne alaka? Yani batılı güçlerin derdi müslümanlar mı yoksa belirli ülkeler mi diye çok önemli bir soru ortaya çıkıyor.


    adam seni darwin ile ayrıştırıyor, meksikayı uyuşturucu ile, venezüellayı petrol ile kübayı komunizm örneği ile brezilyayı kolombiyayı çeteler ile, arjantin'i toprak sahipleri ile birde bunun afrikada hristiyan mezhepciliği onlardan hiç bahsetmiyorum bile.


    sen adamın elindeki sopayı tarif ediyorsun, sopayı bir şekilde elinden düşürse bile adamın niyeti belli. Nedenlere bakmak yerine sonuçlara bakıyorsun.


    Dünya sizin etrafınızda dönmüyor anlayın artık. Güçlü olan gücünü korumak zorunda kalıyor. Osmanlı da bölgesinde büyük bir güç halinde gezerken aynı taktikleri kullandı. Ya bizi eziyorlar diye ağlarsın yada oyunu kurallarına göre oynarsın.





  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt

    ""En iyi müslümanlık türkiyede yaşanıyor" lafındaki türkleri göremesem de, tek tek cevap zahmet etmişsin, saygı duydum. Daha fazla uzatmaya gerek yok. Ama bu kadar ilgiliysen ve bilgi topluyorsan, en azından çabanın küçük bir kısmını da bilimsel yazı yazma üzerine ayır. Bir taraftan yazıyorsun diğer taraftan kendi yazdıklarını çürütüyorsun.


    Benim eleştirdiğim asıl nokta senin çok sığ bir şekilde tek taraflı baktığındır.

    Batılılar müslümanlara baskı uyguluyor diyorsun, analiz yapıyoruz 1.5 milyar müslüman nüfus içerisinde oranlarsak senin bu dediğine uyan az bir miktar var. sonra gelip en iyi müslümanlar türkiyede diğerleri din bilmiyor deyip dışlıyorsun. 1.5 milyar müslümana oranla bir avuç insan kalmış. ee? Mülümanlık ne alaka? Yani batılı güçlerin derdi müslümanlar mı yoksa belirli ülkeler mi diye çok önemli bir soru ortaya çıkıyor.

    ----------------

    CEVAP;

    Kendi yazdıklarımı çürüttüğümü sanmıyorum. Aslında sığ bakış açısı işte senin bu yaptığın analizdir; Sen şu kadar müslümanın, şu kadarı şöyle diyorsun, ben ise gelecekte nasıl olacağını görüyorum. Diyeceksin ki; İslam coğrafyasının geleceğini nasıl görebiliyorsun? Ben uzun bir süre müslümandım. Eğer Darwinzm in müslüman kesimi etkilemesini az daha azaltabilirsek(büyük ihtimalle bu da yeterli olabilir) Göreceksin bundan 20 yıl sonra, Batı nın özenilecek bir yanı kalmayacak, artık Batı buraya özenecek. Ve bu özenmeyi onlara ilk Türkler başlatacak. Darwinist beyinler eninde sonunda bencilliğinde boğulacak. Onlar sadece kendi yaşadıkları süreyi düşünürler. Kendinden sonra gelecek nesiller umurlarında değildir. Darwinist kafa yapısını çözen insan da bunu bilir.

    -----------------



    adam seni darwin ile ayrıştırıyor, meksikayı uyuşturucu ile, venezüellayı petrol ile kübayı komunizm örneği ile brezilyayı kolombiyayı çeteler ile, arjantin'i toprak sahipleri ile birde bunun afrikada hristiyan mezhepciliği onlardan hiç bahsetmiyorum bile.

    ----------------

    CEVAP;

    Oyun içinde elbette oyun var. Ancak Darwinzm söylediğin şekilde bir ayrıştırma sağlamaz, beni halen anlamıyorsun. Darwinzm insanları yukarda verdiğim film vardı ya Doğaüstü (2014). O filmdeki Endru isimli karaktere çevirir.

    Arkadaşı Endru ya diyor ki; Bunu Baban mı yaptı? Sana böyle davranamaz!

    Endru da ona diyor ki; Umrundaymışım gibi davranmayı kess!


    Darwinzm'in insana verdiği karakter tam olarak budur; Ben bencilim ve normal(darwinzm) olan şekliyle tüm dünya bencil, saftrik insanlar zaten arkadaşım dahi olamaz. Kimsenin umrunda değilim. Herkes sadece rol kesiyor. Fakat ben bunun farkında olan zeki bir insanım. İşte Darwinst kafalar böyledir. Onlara iyilik yapmak istersen. Ona acıdığını düşünür. "Canım benim, Kızdın mı?" diye sorarsan "Evet kızdım" dediği takdirde "Kızdıysan buz koyayım!Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. " deyip dalga geçmeye devam edeceğini düşünür! "O yüzden ne kızacam" falan der. Bu şekilde şartlanmış bi kafa yapısıdır bu. Şimdi anladın mı o çevrende ki bazı insanların neden öyle davrandığını!!

    --------------


    sen adamın elindeki sopayı tarif ediyorsun, sopayı bir şekilde elinden düşürse bile adamın niyeti belli. Nedenlere bakmak yerine sonuçlara bakıyorsun.


    ---------------

    CEVAP;

    Bana göre nedenler belli, sonuçlar da belli ve baktığım şey sopa değil, sopayı o ele verendir. Sürekli anlatmaya çalıştığım da bu.

    ---------------



    Dünya sizin etrafınızda dönmüyor anlayın artık. Güçlü olan gücünü korumak zorunda kalıyor. Osmanlı da bölgesinde büyük bir güç halinde gezerken aynı taktikleri kullandı. Ya bizi eziyorlar diye ağlarsın yada oyunu kurallarına göre oynarsın.


    -----------------

    CEVAP;

    Ağlıyor olsak, TURAN davasının peşinde koşmazdık. Esas ağlayanlar Anlantik Eroinmanlarıdır. Dolar çıkınca yandık bittik kül olduk diyenlerdir. PS5 alamıyorlar diye ınga ınga edenlerdir. Esas ağlayanlar NATO dan medet umanlardır.

    Şu an Erdoğan Hükümeti Afrika da rol üstlenmiş, Libya da rol üstlenmiş, Karabağ da zafer getirmiş. Afganistan barışı sağlamak üzere rol üstlenmiş, 2 Arap ülkesinde geçenlerde su krizi vardı adlarını unuttum, savaşın eşiğine gelmişler Türkiye yi arabulucu olarak davet ettiler. Ukrayna'da keza safımız belli...


    Hiç ağlıyor gibi görünüyor muyuz? Allahın aşkına bari şunu sen deme :)

    --------------------Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 22 Nisan 2021; 4:14:30 >




  • "Bunların hepsi Amaringonun oyunu" diyorsun yani. Ulan sanki elin batılısı gelip saldırıyor dine müslümana. Sen ve senin gibiler saldırıyor. Sabah akşam şu forumda yazılan mesajlar bile hangi zihniyetteki, ideolojideki insanların saldırdığını gösteriyor. Bu durumda hepiniz batı ajanı mı oluyorsunuz? Demek ki dindarlık artsın diye yapıyorsunuz, şimdi anlaşıldıDine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca hristiyan ve müslümanlar komünizmi, materyalizmi, dinsizliği ortak tehdit ve insanlık için tehlike olarak göremez mi? Bundan doğal ne var? Sen İslam'a karşı herkesle ittifak yaparken, İsrail şakşakçılığı yaparken iyi, başkaları kendi değerlerine göre hareket edince mi kötü?
    Madem bunun planlı bir "dıj güjler" oyunu olduğuna inanıyorsunuz, çanak tutmayın o zaman. Chp'nin bütün siyasi tarihini dinle, dini değerlerle, başörtüsü, ezan gibi şeylerle uğraşmak üzerine kurmasını neyle açıklayacaksın? Chp dindarlık artsın diye mi yaptı bunları?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 22 Nisan 2021; 7:12:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyleri 1930'lar kafalı ideolojinizi (kimileriniz için din) zorla koca bi topluma empoze etmeye çalışırken demiyorsun ama. Orada farklı bi karaktere bürünüyorsun çünkü işine gelmiyor :) Zaten insanların inançlarına saldırmanızın, toplumu kendi zihniyetinize göre dönüştürme çabanızın da sebebi o değil mi? Sen kendi ideolojin için dinlerle, dindarlarla savaş, karşıdaki kendi değerlerini korumaya çalışınca suçlayıp daha da saldırganlaş. Madem saldırınca dinine bağlılık artıyor ve sen de bundan rahatsızsın, o zaman saldırmayın karışmayın insanların inancına dinine. Batı mı emrediyor size sabah akşam manevi değerlerle uğraşın diye?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Göreceksin bundan 20 yıl sonra, Batı nın özenilecek bir yanı kalmayacak, artık Batı buraya özenecek. Ve bu özenmeyi onlara ilk Türkler başlatacak. Darwinist beyinler eninde sonunda bencilliğinde boğulacak. Onlar sadece kendi yaşadıkları süreyi düşünürler. Kendinden sonra gelecek nesiller umurlarında değildir. Darwinist kafa yapısını çözen insan da bunu bilir.

    OOO gardaşım o zaman dans Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri.  son uzunca bir süre müslümandın da biz son iki yılda imana geldik. Ondan önce dinsizdik


    Alıntı

    metni:
    Bana göre nedenler belli, sonuçlar da belli ve baktığım şey sopa değil, sopayı o ele verendir. Sürekli anlatmaya çalıştığım da bu.

    Anlatmaya çalıştığın şey sonuç.Halen aynı kafa.



    CEVAP;

    Alıntı

    metni:
    Ağlıyor olsak, TURAN davasının peşinde koşmazdık. Esas ağlayanlar Anlantik Eroinmanlarıdır. Dolar çıkınca yandık bittik kül olduk diyenlerdir. PS5 alamıyorlar diye ınga ınga edenlerdir. Esas ağlayanlar NATO dan medet umanlardır. Şu an Erdoğan Hükümeti Afrika da rol üstlenmiş, Libya da rol üstlenmiş, Karabağ da zafer getirmiş. Afganistan barışı sağlamak üzere rol üstlenmiş, 2 Arap ülkesinde geçenlerde su krizi vardı adlarını unuttum, savaşın eşiğine gelmişler Türkiye yi arabulucu olarak davet ettiler. Ukrayna'da keza safımız belli...


    Su krizini çözün helal. Nato doğrudan ukrayna'ya mudahale edemiyor aradan seni çapa yapmış, ama gelip nato hakkında atıp tutuyorsun ewqewqewqwqe


    Televizyon izlemeye devam et sen. Başka bir iş bilmiyorsun gibi görünüyor.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.