Şimdi Ara

DİN NEDİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnsanların bir şekilde dayanabilecek bi sırt oturabileceği bi sandalye lazım.

    Biz insan vucudu da bulunan bi noktayı ve düşüyoruz. Bu düşüşün sonu denen ölüm aslında noktasal bi ışının uğradığı bu bedenden devam edegelen v hızı şeklinde düşünülür. Totalde din bu big fall denen halin örtünmesi gizlenmesi denen şey.

    Bi kısmı ruh diyor bi kısmı kanın deveranı vs. Ancak bu düşen şey uğradığı bedende bir kısım değişiklikler yapmak zorunda hissetmiş benzer. Bu değişiklik Özünde dokunmanın yasak olduğu bi alem denebilir.

    Kendimi bi fraksiyona dahil etmek istesem kendime o denen şeyi ifade etmek için nesneci derdim.

    Esasen bi eserden sonraya kalan şey her daim öznesi i yitirmiş bir nesnedir de. Kainat biz olmadan bizim özneliğimize mukabil nesne den bahsedecek.

    Din argumantif olarak nesne den bahseden bi kavramdır. Yeryüzüne inmiş kılıç pala sallayan bi tanrinin anlatımı özneleşmiş olandır.

    .........

    Bu açılardan bana kalırsa eser sahibinin kendisine olan rahmeti bi anışı kadar ansal bi zamanda insan kendisinin nesnesine özne anlamı vermek için uğramış noktasal bir düşüştür.

    Big bang big crouch belki ama big fall bence kesindir.

    Öznesine anlam arayan nesne dünyevi olanda beden giymiş iken bunun dünyevi müşahhaslaşmış halleri de öznesini kaybedeceği zamanı bilmesi ve tekrar yeniden nesne olacağı bilinci ile hep o denen şeyi arayacağının önceden erişilmiş bilinci olmalıdır ki bu en genel manada din olarak tanımlanmış.

    Biz düşüyoruz ve bu durum bizim tekrar düşeceğimize olan inancı varettiği veya yansıttığı ölçüde dinler var olacaktır.

    Ne zamanki nesne ize kavuşur ve kainat hep ondan bahseder amacımız bu alemde sona erer.

    Ben sırf yaşamış olduğuma bir delil olması için bi eser meydana getireceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pilosopo kullanıcısına yanıt
    Din evrimsel bir sürecin sonucu değildir, hangi bölgede doğarsanız o bölgedeki din sizin algınız ve mantığınız olur, bu şunu gösterir, dinin o bölgedeki bir beyin yıkama sistemi olduğunu ve insanların mantıklarını ve algılarını şekillendirdiğini, yani evrimle alakası yoktur... Din ile alakalı olmayan bölgelerde doğan çocuklar din ve uyduruk kutsal imgelerin yokluğunu aramaz, ayrıca çocuk yaşta beyinleri yıkanmadığı için bu saçmalıkları anlamaları çok daha kolay olur, mesela bugün ülkemizde din insanları öyle beyinsizleştirir ki Kur-an'da "size cennette altın takılar vericez, bakire kızlar vericez der" Buna bile inanırlar, ölüdkten sonra döl yoluna gireceğini bakirelerini düzeceğini bile sanır din ile beyni yıkanan insanlar, düşünün insanları buna bile inandırabiliyorsanız din ile her şeyi yaptırabilirsiniz, Dünya'da bundan büyük rant varmı? İşte Türkiye'de de iktidarlar bu rtantın kaymağını yer, yani toplumun kerizliğiinin ekmeğini yer :) Din bölgesel bir siyasi uygulamadır, insanları daha rahat gütmelerini ve sömürmelerini sağlar, tabi bunun kötü yanı bireylerin hiç bir igerçek Dünya'da yaşama şansını gerçek Dünya'yı algılama fırsatını bulamaz, dini kurgulayan efendilerin şekillendirdiği, tayyibin dediği gibi güncelleştirdiği bu siyasetin pençesinde yitip gider, bunu anlamamak sizin seçiminizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 10 Eylül 2019; 17:38:49 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    "Din teorik olarak güzel ahlaktır. Ancak özü vahşet denen şeyi açıklar ve çözümler üretir." Bunu yazan kör cahildir

    İnsanın okuduğunu anlaması bir kenara yazdıklarınıda anlamasıda gerekir, dini ahlak sanan biri bana ahkam kesemez, şu cümleyi yazdığı an olay biter zaten

    Daha önce yazmıştım dinler öylesine aşşağılık ideolojilerdir ki her türlü pisliği ve sahtekarlığı barındırırlar, mesela sen bu pisliklerden birinin etkisinde kalmışsın nedir bu?

    Elbette hatırlarsın DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ... Ne yazıyor dinin yanında? Ahlak, ne algılıyorsun? Dinim aynı zamanda ahlak ve doğru olan, olması gereken insan kurallarını belirliyor, ve senin beynine böyle çakıyor, bunu böyle anlamalıyım.. Görüyormusunuz içinde olduğunuz sahtekarlığı ve siyaseti, yönlendirme ve beyin yıkama siyasetlerini?? Dinin ahlakla zerre kadar alakası yoktur! Her din ahlakı kendine yamar, bu bir taktikdir.. Arabistan dini denen dininden olmayanları öldürten, saldırı, işgal dini, katliam ve tecavüz dini kim ki ahlak olarak bana dayatılacak? Bu dini bana çocuk yaşta dayatan herkes benim düşmanımdır, benim onlardan alacağım var... Bana borçlular.. Bu uygulamaları boşuna yapmadılar, kullandıkları dini bireyin her şeyi ahlakı, sevdikleri, saygı duydukları, duyguları yaptılar.. Böylelikle o din adına konuşan diyanet ( klise ) ki bunlar iktidarların uşağı kurumlardır, iktidarlar ne isterse onu tanrının ve kutsallarının ağzında halka konuştuklarında, bu din ile zihin şekillenmiş kim varsa otomatikman boyun eğer ve kabul ederdi... amaaaa bunun için ne yapacaksın, koşulsuz ve şartız tüm çocukların beynini zorbalıkla kullandığın din yapacaksın, işte bu ekmek böyle yenir, bu para böyle kazanılır, insan zihni üzerinden... Bu yöntem geömiş kralların kölelerini kullandığı yöntemdir, bunun adı dindir... Ve sizler dinden kurtulmadığınız sürece ülke olarak telef olackasınız bunu böyle bilin. Şunu da eklemek isterim ucuz ama süslü kelimelerle yazıyorsunuz, basit ve sığ... 20 senedir dinler araştırıyorum bana ahkam kese kese yazıp kendinizi yormayın. Bana şunu yazacaksın din gerçekmi palavramı? Bırak bana süslü kelimelerle artislik yapmayı, özne yüklemi boş şeyler onlar geç, yalanmı değilmi bu kadar basit. Onu söyle ötesini özlemini yüklemini bırak başkaları karar versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elendil Azrael -- 10 Eylül 2019; 18:13:36 >




  • Alıntılayamıyorum kusura bakılmasın.

    Burası felsefe bölümü malessef. Konu dışı siyaset veya off topic değil.

    Bu şekilde konuşmak istemezdim hatta söylemek bile istemiyordum ancak mecbur kaldığımı anladığınızı bilerek ve mazur göreceğinize tam imanla diyebilirim ki bu başlık altında resmen zırvalıyor gibi gözüküyorsunuz.

    Özne nesne felsefede en önemli mevzulardandır bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    hado77, çokfazla hado hödö hödü yapıyorsun, din gerçekmi değilmi onu söyle, ben senin süslü kelimelerinle ilgilenmiyorum ben geçeli çok oldu onları, bu insanlara allah varmı onu anlat.
  • İlgi için teşekkürler.

    İlahiyat çok geniş bi kavram. Yaratılış ya daha başlamadı ya da daha bitmedi. Tablo tam oturmadı ya da daha ilk çizgi çizilmedi dersek durum daha netleşir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim din gerçekmi değilmi uzatma yav, felsefe insana doğru düşünmeyi öğretir, felsefeyle doğru düşünmeyi öğrenebilirsin ama bunu basitçe anlatman gerekir, kendini iyi ifade edebilmen gerekir, bir felsefeciyle tartışmada kullandığın kelimeleri ben anlarım ama herkes anlamaz, o nedenle basitçe din gerçekmi değilmi onu söyle, bunları aş artık. Bu insanların kafası senin kelimelerine basmaz, anlamazlar boşuna yazarsın.
  • Alıntılayamıyorum mobilim biraz sorunlu.

    Benim dememle olacak bi ilah olsa ona ol demiş olmam gerekir. Var mı yok mu derken 'sence' cevabı önemli.

    Bana göre olan bi kavramın size göre anlamı üzerinden gidersek bu ilah 1000 tane değil.

    Sorular soruyoruz ancak fikir beyan etmeden sizce var mı ya da yok mu ki bence bi anlamı olsun demem gerek aslında.

    ...........

    Bu soruya biraz düşünürsek aslında sizin cevap vermeniz gerekiyor gibi. Yazı ifadeyi gösterebilir ancak meramı eksik anlatır. Bu nedenle yazıdaki anlamı doldurursanız ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

    Para kadın net şekilde bi ilah olmuş zaten. Aranan ilahın o mu değil mi olduğunu ben değil siz cevaplamalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Para ve kadın ilah değildir, ilah dinlerle ilgili bir kavram, sen dinler gerçekmi değilmi kendi fikrini belirt yeter, kullandığın felsefe dilini burada anlayan insan sayısı 4-5 kişiyi geçmez, boşa yoruyorsun kendini anlamazlar, basit anlat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    Alıntılayamıyorum mobilim biraz sorunlu.

    Benim dememle olacak bi ilah olsa ona ol demiş olmam gerekir. Var mı yok mu derken 'sence' cevabı önemli.

    Bana göre olan bi kavramın size göre anlamı üzerinden gidersek bu ilah 1000 tane değil.

    Sorular soruyoruz ancak fikir beyan etmeden sizce var mı ya da yok mu ki bence bi anlamı olsun demem gerek aslında.

    ...........

    Bu soruya biraz düşünürsek aslında sizin cevap vermeniz gerekiyor gibi. Yazı ifadeyi gösterebilir ancak meramı eksik anlatır. Bu nedenle yazıdaki anlamı doldurursanız ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.

    Para kadın net şekilde bi ilah olmuş zaten. Aranan ilahın o mu değil mi olduğunu ben değil siz cevaplamalısınız.
    Ooooooo emir metafiziği
  • -A oğul, derler adama,
    Kabir azabı varya, işte 'o' yatana değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabın bi iddiası var. Bu kitabın benzerini getiremem yönünde. Bazı hayatların bi şekilde kitaba örnek gösterilmesi yasak olan hayatları mevcut.

    Porno uyuşturucu anarşi vs. Bunlar kitabın içresine yer etmiş kavramlar ancak bazı hayatlar var ki bu beyanı bi şekilde karşılar nitelikte.

    Bu hayatlar istençle yaşanabilir şeyler değil ancak ifade ve meal bi sanat iken bu hayatları merama yetecek harf ya da kelime bulunamadı denebilir.

    Sonuçta kitabın beyanını yine kitap tasdiklemiş ise ciddi şekilde dünyaya bakmak ve bu düşünüşler katili bulmak gerek.

    ..................

    Bazen ne diyeceğimi bilemem bazen ses veremem bazen de cevapsız kalmanın mümkün olmadığı bi dünyada skadoosh yapmam gerekir.

    Birilerini ölümlülerin diyarına getirme adına ruhlar dünyasından almam gerekti diyebilirim.

    Merakım acaba bu beyanı sahibi aynı zamanda guranı goran yapan zihniyet midir?

    Yoksa korkularımız gerçek de biz bunu ifade edemeyecek kadar korkak mıyız?

    Bizler korkmayız korkmayız. Zira bizler gerçek evlatlarız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu kadar nankör aptalı başka bir yerde bir arada bulamazsınız.

    sizler bu nankör körlüğe devam edip din yok diye sayıklarken elin haçlıları tonlarla silah yığmış sizi kendi kitaplarına göre nasıl katledeceklerinin hesabını yapıyorlar.

    vay zekiler vay

    siz dinsiz olsanız ne yazar mustakbel katilleriniz aşırı dindar.

    ve her yeri sarıyorlar

    siz uyurken

    kendinizi akıllı sanmayın zerre alakanız yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Din ALLAH'ın çizdiği kurallar bütünüdür, İlk insan ve peygamber Hazreti Adem'den günümüze bir çok din ALLAH'ın bilgisi dahilinde peygamberler aracılığıyla gönderilmiş ve peygamberler insanlara devamlı ALLAH'ın varlığından, ahiretten bahsetmişler ama günümüzde olduğu gibi insanlar özgür yaşamayı seçmiş ve kendi eliyle sonsuz Cehenneme gitmek için adeta her şeyi yapmıştır, zira ister kabul edin ister kabul etmeyin ALLAH katında tek geçerli son din İSLAM'dır ve iki eski ana din olan YAHUDİ ve HİRİSTİYAN dinlerinin kutsal kitapları olan TEVRAD ve İNCİL insanlar tarafından değiştirilmiştir ve günümüze kadar tek harfi değiştirilmemiş kutsal kitap ise KUR'AN'dır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.