Şimdi Ara

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi: Kuran’ın meailini okuyan gençler ateizme yöneliyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
7
Favori
28.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
270 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt

    Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. 

    (Nisa24)

    Şimdi aşırı zengin lehçeyi herkes bu şekilde çeviriyor. Kütub i sitte’de de türlü tefsir ve rivayetleri var. Mücahitlere paylaştırılan ganimet kadınlarla ilgili.

    Buyur, zengin lehçe burada nasıl anlaşılmalı bir anlat.


    Galaksileri yaratan sonsuz güç “köle kadınların kocası varsa evlenebilirsin” diyor. Hür kadınlar için ise ayrı hukuk var.

    Kölelere ayrı hukuk tahsis edin dediği iddia edilen bir sonsuz gücü hangi lehçeyle açıklayabilirsin ki?


    Üstelik büyük resimde mevcut devletin günümüzde savaşta köle paylaşımını “insanlığa karşı işlenmiş suç” kabul eden anlaşmalara imza atmış durumda.


    Marie Curie gibi iki nobel almış kadının bir çok meselede tek başına şahitlik yapamamasını sen de “eksik fıtrat, fıtrat gereği diye mi açıklıyorsun? Neyse lehçesini açıklarsan biz de aydınlanırız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Haziran 2020; 9:41:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

    YouTube üzerinde de o kadar konuşmuyor esasen. Muhtemelen kaydedildiğini bilmediği birkaç konferans konuşmasında radikal fikirlerini az biraz dile getirmişliği var o kadar. Televizyonda da YouTube'da da izleyen insan Celal Şengör'ün bol bol sigara içen ve küfür kullanan biri olduğunu dahi anlayamaz mesela  



    Alıntıları Göster

    Geçen evrim ağacı yayınında valla çatır çutur konuştu. 





  • Dincilerin Kuran'ın Türkçesini okumayı önerdiklerini hiç görmezsiniz.Genelde ''Mealini de okuyun ama asıl sevap orjinal dilinde okunandır'' derler.Yani bir nevi insanları mealinden uzak tutmaya çalışırlar?Neden mi peki?Gidin bir Kuran meali okuyun o zaman anlarsınız.


    Dinlerin en büyük gücü 'gizem'dir.İnsan eğer inandığı inancı anlamaya başlarsa o 'gizem' ortadan kalkar.Mesela Kuran'ın arapça okunuşu gerçekten güzeldir ve sesi güzel birisi okuyorsa insanı alır başka diyarlara götürür.Fakat meali aynı etkiyi vermez.Neden mi?Çünkü bu sefer okunanları anlıyorsunuzdur ve aslında öyle insanı düşüncelere daldıracak bir konunun olmadığını fark ediyorsunuzdur.Kuranda miras hukuku hakkında ayetler arapça okunurken anlamadığınız için tesir altında kalırken mealinde ne demek istediğini anlayınca duygulanmıyorsunuz.İşte işin sırrı da tam olarak bu.Din 'gizem' içinde kalacak ki insanlar ondan etkilensin ve sıradanlaşmasın.


    Mesela ben kendimi önceleri 'deist' olarak tanımlıyordum fakat şimdi düşüncem daha çok 'agnostik' düşünceye uyuyor.Beni bu konuda yani dini sorgulamaya ateist insanların görüşleri değil doğrudan doğruya meali neden oldu.Eskiden gözümde çok gizemli ve esrarengiz gelen kutsal kitap mealini okuyunca birden bire gözümde sıradanlaştı.Hatta okuduktan sonra 'Hepsi bu mu?' demiştim.Tabi insan ilk okuyunca bunu kabullenemiyor.En az 5-6 kez okuduğumu yani hatim ettiğimi söylebilirim.Her okuduğumda imanım artsın amacıyla okuyordum fakat her sayfayı çevirdikçe gözümde daha da sıradan bir kitap olarak gözüküyordu.Sonrası malum...Bir yere kadar kendimi kandırdım fakat en sonunda inanmadığımı farkettim.


    Kısacası diyanetin tespiti doğru.Zaten hali hazırda açtıkları İmam Hatip liseleri de ters tepti.Akıllarınca gençleri 'dindar ve kindar' yapacaklardı fakat dediğim gibi aşırı dini düşünce insanlara özellikle gençlere dayatılınca gençlerin gözünde din 'gizem'ini kaybediyor ve sıradanlaşıyor.Düşünsenize arapçasını duyduğunuzda hüngür hüngür ağlama isteği duyduğunuz ayetin mealine baktığınızda miras hukukundan bahsedildiğini görüyorsunuz.Siz olsanız ne düşünürsünüz?





  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    . Kırmızı hap a göre Kur'an kadın hakkında en doğru hükmü veriyor. Kırmızı hap olayını iyice kavramak içinse daygame adı altında bı oyun vardir. Bu oyunu kısaca anlatayım bu bir erkek playboy un günlük kadın tavlamasina denir daygame. Ben fillandiya da Norveç te ve Romanya da daygame yaptım yüzlerce kadınla konuştum muhabbet ettim. Kadınlar herzaman çevrelerinde daha fazla kadın olan erkeğe gider bu tecrübe ile sabittir. Hiç tanımadığım bir kadını görüp muhabbet etmeye baslarsin Avrupa'da. Peki bu kadınlar evli değiller mi yada sevgilileri yokmuydu benim konuştuğum kadınların? Genelde tavlayabildiklerim sevgilisi olanlardi. Hani demem o ki sorgulayacak sin ama önce hayatı yaşayacaksın kırmızı kapı nekadar kadın hakkında doğru hüküm verdiğini anlicaksin. Bugün Türkiye de bı kadın çıksa sana iftira atsa deseki bu adam bana tecavüz etti seni ömür boyu hapse atarlar. Adam karısını başka adamla yatakta basıyor ve kapıyı kitliyor sonra içerideki şahıslar intihar etti diye adama muhebbet veriliyor.?? Evet kardeş kadını doveceksin. Evet cariyelerin olabilir tabi gücün varsaki buna dünyada çok örnek var ha bu senin mantığına sigmiyorsa çık dışarı bak. Kadın erkek eşittir mottosu var şimdide. Ulan daha ben senle eşit degilimki yada ben herhangi biriyle ? Gerçekten eşitlik varmı yani? Saçmalık cahillere atılan yem işte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün terörist örgütler bile kendi ideolojilerini benimsetmek için hadis uydurup sünnet diyorlar. Kuran da başını örtmemenin hiçbir günahı yoktur. Ama başını örtünüz diyor. Birisi bir hadis uydurmuştu küçükken kuran kursunda demişlerdi çok iyi hatırlıyorum kim başını örtmezse önür dünyada saçlrı solucan olacak bu bir hadisişeriftir denilmişti. İslam böyle yozlaştırıldı ve dünyanın em geri kalan toplumu oldu. Hadisin hiçbir geçerliliği günümüzde kalmamıştır. Hani diyorlar ya doğru hadislere itimat ediniz diye kime göre neye göre? Cemaat olan tarikat olan kim varsa şu hazretleri böyle buyurdu deniliyor. Ama Kuran ı okumak kimsenim aklına gelmiyor. Kuran ı okuyan birisiyim ve Kur an ın bile değiştirilmediğini kimse kanıtlayamaz. Emevilerin nasıl islamiyeti kendine göre yorumladıklarını bilmeyen bilim insanı yoktur. Ama bir yerden sonra da kaos oluşur 7 milyar insan var yarısının bir konu hakkında milyonlarca fikri çıkar ve doğru diye bir şey kalmamış olur. Bu durumu yaşamıyor muyuz zaten? O yüzden değişsin ya da değişmesin tek kaynak olan Kuran dan başka ne var ? Günümüzde dünyanın en muhafazakar kişilikleri hep Müslümanlardan çıkıyor. Ne kadar dinci ise (dindar demiyorum o başka bir şey) bilimden akıl yolundan o kadar uzak. İslamiyet ne baskıcıların dediği gibi yasakçı ne de tutucu ? Geri kalmış toplulukların yegane sebebi kendisinden önce gelen her türlü hal ve hareketi düşünceyi doğru kabul etmeleri. Sorgulama yok. Atası neyi doğru kabul ettiyse bir ömür onu doğru kabul ediyor onu savunuyor. Ama islamiyet sorgulayın diyor. Bilimle apaçık uğraşın diyor yerin altını ve üstünü inceleyin diyor. Yasak sayısı bir elin parmağını geçmez. Domuz eti insan öldürmek vs... bak mezheplere hepsi aynı olayı nasıl farklı yorumluyor? Abdest alınca kadına eli değen birisinin abdesti bozuluyor diğerinde bozulmuyor. Bu zırvalık cahillikten başka bir şey değilde ne ? En büyük günah kul halkı yemek. Ama sorgulamayan düşünemeyen insan kul halkının ne olduğunu nereden bilsin? Bırakın özgürce yaşayın islamiyeti. Arapların dayattığı düzenin dışında her şey islamiyet. İyi insan olmak akla da uygun islamiyete de... Üç kere üst üste cumaya gitmeyene şöyle olurmuş da falan da... Kuranda yazmayan hadis kılıfına sokulan hiçbir şeye itimat etmeyin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    arapça duyunca ağlama isteği tamamen melodi gibi gelen hafızın sesinden etkilenildiği için. Kur an ın özü anlaşıldığı için değil ve bilmediğin detayını dilini her şeyini anlamadığın bir arapça metni ne diye okuyasın ki ? Resmen okuyum ama anlamayın diyorlar geri kalan düşüncelerine katılıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt

    Tek cevap veremeyip laf kalabalığı yapmışsın.

    sen o kadınlardan birine “dayanıklı mal hukukundasın” diyebilir misin? Köle kadın ve hür kadın ayrı hukuka tabidir diyebilir misin?


    Marie Curie gibi iki nobel sahibi bir kadına “eksik fıritratlı olduğundan bir çok meselede tek başına şahitlik yapamazsın” diyebilir misin?


    Kadınla erkek eşittir diyen yok. Ama insan parayla alınıp satılmamalı, hediye edilememeli, miras bırakılamamalı, köle ve cariyenin bebeği mal hükmünde doğmamalı, mal gibi miras bırakılamamalı diyen var. Kime ne senin daygame’inden? Bir Avrupa gören sen mi varsın?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 21 Haziran 2020; 10:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye acaba :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halithalit kullanıcısına yanıt

    Hocam türkçenin edebiyat kısmından haberin yok galiba

  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    Hani Kur'an apaçıktı, sadece Kur'an size yeter diye de yazmıyo mu? O zaman tefsire falan ne gerek var? Gerek var diyenler şirk mi yapıyo? :)

  • mysteriousozi kullanıcısına yanıt

    Dikkat edersen bende arapça olduğu için insanı etkilediğini söyledim.Nasıl ki ingilizce bilmeyen bir insan güzel melodili bir ingilizce şarkı dinlerken kendini kaptırıyorsa burada da aynı mantık geçerli.Yani aslında ikimizinde dikkat çektiği nokta aynı.İnsanlar bilmediği ve anlamadığı için arapça okunurken duygulanıyor.Yoksa mealini bilseler zerre duygulanacaklarını sanmam.Zaten Türkçe ezana da o yüzden karşılar.Amaçları insanların hipnotize olmuş gibi inanmalarını sağlamak.Yoksa anlamışlar anlamamışlar zerre umurlarında değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal

    Müslüman olmak sana milyonların inandığı dinlere saçmalık deme, dalga geçme hakkı veriyorsa siz muhammedle komşu olun ya, en azından biz hakkıyla cehennemde yanarız.


    Sen bu hakkı kendinde görüyorsan biri senin dinine sövdüğünde ağlamayacaksınız.


    Valla nerden baksan hoşgörü dini. Sen de en müslümansın evet evet



    Alıntıları Göster

    Sizlerin sıkıntısı şu bir kişiye göre ialam dinini çöpe atıyorsunuz.Sanki islamın elçisi o kişi gibi davranıyorsunuz.islami görmek iatiyorsanız defalarca amcasının yanına müslüman olması için giden, elinde imkan varken zorla müslğman yapabilecekken kendi halina bırakan Hz Muhammed (S.a.v) e Hz Ebubekir Hz Ömer e ve sehabelere bakın.

    Onlar, yalana kulak tutanlardır, haram yiyicilerdir. Sana gelirlerse aralarında hükmet veya onlardan yüz çevir. Eğer onlardan yüz çevirecek olursan, sana hiçbir şeyle kesin olarak zarar veremezler. Aralarında hükmedersen adaletle hükmet. Şüphesiz, Allah, adaletle hüküm yürütenleri sever. (Maide Suresi, 42)

    bakın2. Kısımla alakalı olarak da onları dost edinmemiz kısmında ayetler var

    Bunları ölçüp tartarak dinlemek lazım tabiki. İslam dini çok yüce bir din, Kur'an ı Kerim çok yüce bir kitaptır. Anlamak için üzerinde durmamız lazım. Bugün nasıl bir türev integral denklem çözmeden önce temel olması gerekiyorsa,BAZI kısımlarda da anlamak için gerekli altyapıyı sağlamal gerekli.

    Sağlıcakla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Veronicaa

    Bu durumu geçen samimi bir arkadaşıma anlatmaya çalıştım mal ve gerizekalıymışım öyle hakaret yedim.

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt

    Zaten arap dini başka kimin dini olacakti?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Kabus Celal Şengör üniversiteden atılmak istendi ve pek çok kez hakaret küfür edildi bazı insanlar tarafından YT'da, hatta dava eden bile oldu.


    Bloklamışsın alıntılayamadım.

    Beni de engellemiş  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ofsaytıbozanstoper kullanıcısına yanıt

    Dostum, birincisi Türkçen rezalet.


    İkincisi, anlaman rezalet çünkü ben dini savunmuyorum.


    Üçüncüsü, anlatımın da berbat.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir_150

    Sizlerin sıkıntısı şu bir kişiye göre ialam dinini çöpe atıyorsunuz.Sanki islamın elçisi o kişi gibi davranıyorsunuz.islami görmek iatiyorsanız defalarca amcasının yanına müslüman olması için giden, elinde imkan varken zorla müslğman yapabilecekken kendi halina bırakan Hz Muhammed (S.a.v) e Hz Ebubekir Hz Ömer e ve sehabelere bakın.

    Onlar, yalana kulak tutanlardır, haram yiyicilerdir. Sana gelirlerse aralarında hükmet veya onlardan yüz çevir. Eğer onlardan yüz çevirecek olursan, sana hiçbir şeyle kesin olarak zarar veremezler. Aralarında hükmedersen adaletle hükmet. Şüphesiz, Allah, adaletle hüküm yürütenleri sever. (Maide Suresi, 42)

    bakın2. Kısımla alakalı olarak da onları dost edinmemiz kısmında ayetler var

    Bunları ölçüp tartarak dinlemek lazım tabiki. İslam dini çok yüce bir din, Kur'an ı Kerim çok yüce bir kitaptır. Anlamak için üzerinde durmamız lazım. Bugün nasıl bir türev integral denklem çözmeden önce temel olması gerekiyorsa,BAZI kısımlarda da anlamak için gerekli altyapıyı sağlamal gerekli.

    Sağlıcakla



    Alıntıları Göster

    Dostum tek kişiye göre değil ki günde ne kadar müslüman görüyorsam alayının kafa dolandırıcılığa karıya kıza çalışıyor zamanla tiksinmeye başlıyor insan. Gerçekten günümüzde güzel temsilcileri olsa oturulur saygı çerçevesinde tartışır yanına isteye isteye muhabbete bile giderim ama şu yukardaki tiplere bak gözünü seveyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oMeR24

    . Kırmızı hap a göre Kur'an kadın hakkında en doğru hükmü veriyor. Kırmızı hap olayını iyice kavramak içinse daygame adı altında bı oyun vardir. Bu oyunu kısaca anlatayım bu bir erkek playboy un günlük kadın tavlamasina denir daygame. Ben fillandiya da Norveç te ve Romanya da daygame yaptım yüzlerce kadınla konuştum muhabbet ettim. Kadınlar herzaman çevrelerinde daha fazla kadın olan erkeğe gider bu tecrübe ile sabittir. Hiç tanımadığım bir kadını görüp muhabbet etmeye baslarsin Avrupa'da. Peki bu kadınlar evli değiller mi yada sevgilileri yokmuydu benim konuştuğum kadınların? Genelde tavlayabildiklerim sevgilisi olanlardi. Hani demem o ki sorgulayacak sin ama önce hayatı yaşayacaksın kırmızı kapı nekadar kadın hakkında doğru hüküm verdiğini anlicaksin. Bugün Türkiye de bı kadın çıksa sana iftira atsa deseki bu adam bana tecavüz etti seni ömür boyu hapse atarlar. Adam karısını başka adamla yatakta basıyor ve kapıyı kitliyor sonra içerideki şahıslar intihar etti diye adama muhebbet veriliyor.?? Evet kardeş kadını doveceksin. Evet cariyelerin olabilir tabi gücün varsaki buna dünyada çok örnek var ha bu senin mantığına sigmiyorsa çık dışarı bak. Kadın erkek eşittir mottosu var şimdide. Ulan daha ben senle eşit degilimki yada ben herhangi biriyle ? Gerçekten eşitlik varmı yani? Saçmalık cahillere atılan yem işte.

    Reis onlara Kur-an dilinin çok zor olduğunu ve senin bilen bir üstinsan olduğunu anlat sonu ya psikiyatride biter ya da akşama kalmaz Elon Musk gibi felekten bir gece geçirirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 21 Haziran 2020; 11:26:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    En basit örnek Maun 4. Ayette Yaziklar olsun o namaz kilanlara der. Devamindada onlar gosteris yapanlardir diyerek munafiklarin kıldığı namazdan bahseder. Cımbızla ayet cekerek isine geldigi gibi calip oynamissin. Mevlana “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır!” der. Kur'an'ın ilk muhattabi CAHİLİYE DEVRİni yasayan araplardir tabiki onlara uygun bir dil kullanılmıştır. Ancak verdiği değerler evrenseldir SEVGİ KARDESTLİK ADALET DÜRÜSTLÜK YARDİMLASMA emirlerinin neyi kötü BRO!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.