Şimdi Ara

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi: Kuran’ın meailini okuyan gençler ateizme yöneliyor (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
7
Favori
28.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
270 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tefsirini hatim etmis biri olarak söylüyorum ki, Allah birdir.

    Allah’a inanın ve onun yarattığı her kula deger verin. Mütevazi olun. Allah’a Şükretmeyi bilin.

    Bir sekilde ona ibadet edin; bu ibadet sizin rab ile arasinda sizi en iyi şekilde ve manevi huzurunuzu karsilayan bir sekilde olsun. Sekli mühim degil.

    Rab sizden şükretmenizi ve onu unutmamanızı ister. Dürüstlük ve Ahlak yapitaşımız olmalıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah ıslah etsin ya böylelerini Türkçe mealini okuyorum çünkü dilim Türkçe. Maneviyatsız okursan zaten sorgularsın. Beyin deniz gibidir karışırsa ne dibi gözükür nede o deniz de gemi yüzdürülür. Allah nasip ederse Arapça öğrenip o şekilde okumayı da çok isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 21 Haziran 2020; 0:3:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'yi Türk'leri araplaştırma arayışları. çok denendi olmuyor


    dipnot. Türkiye'de güvenilir kurum sıralamasında diyanet ilk 10 da değil. Meteoroloji hava tahmini yapan adamlara güveniliyor. yazarken güldüm yahu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ergenekun -- 21 Haziran 2020; 0:3:15 >
  • Gayet normal yönelmesi. Bilime, ilme, akla uygun değil çünkü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Incil her ulkede o ulkenin dilinde okunuyor.

    Insanlar ne dedigini anlasin diye boyle yapiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkahn -- 21 Haziran 2020; 0:9:56 >
  • Seyrim kullanıcısına yanıt

    adam kuranı kötülemiyor sadece okuyanların kafasında soru işareti kaldığını ve cevaplarını aramadan ateist olduklarından bahsediyor

  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

    Üşenmeyip diyanetin sitesinden ilgili ayetleri oku, sonra 5dk sorgula xd


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

    Kısas bilime, mantığa değil saf intikam duygusuna dayanır. Özellikle toplumda infial yaratmış isimleri örnek vererek tribünlere oynuyorsunuz, demagoji yapıyorsunuz. Hukuk a kişisi b kişisine göre işlemez, getirdiğin bir kuralın bütün sonuçlarını düşünmek zorundasın. Hele ki mağdurun yakınlarına göre hiç karar verilmez. Zaten müebbet yeterince ağır bir ceza, ötesini istemenin hiçbir anlamı yok.


    İdam cezasının üzerine literatürde bir çok araştırma vardır. Bu araştırmalar gösteriyor ki idam cezası caydırıcı değil. Yani suçu engellemek öldürmekten, işkencelerden geçmiyor. Ortacağ Avrupası'nda engizisyon işkenceleri suçu önleyememiştir. Bugün Irak, Sudan, Pakistan, Nijerya, Botsvana, Yemen gibi ülkelerde idam cezası uygulanmasına rağmen cinayet oranı yüksektir. Norveç'te müebbet bile yok fakat cinayet oranı dünyanın en düşük ülkelerinden biri olmasının yanında hapisten çıkanların tekrar suç işleme oranı çok düşük. İdam cezası uygulanmayan Avrupa'da genel olarak suç oranları dünyanın geri kalanına göre epey düşük.


    Allah'ın adaletine gelince... Allah kendisini ne zaman fiziksel olarak gösterip bizimle direkt konuşur, aracı olduğunu söyleyen kişilerle iletişim kurmaya çalışmaz, o zaman adaletini tartışmaya başlayabiliriz.

    Allah kendisini ne zaman fiziksel olarak gösterip bizimle direkt konuşur, aracı olduğunu söyleyen kişilerle iletişim kurmaya çalışmaz, o zaman adaletini tartışmaya başlayabiliriz.


    Bu kısım güldürdü açıkçası. Bir anlığına Allah'ın varlığına inanın, yani kendinizi inançlı biri varsayın bir anlığına. Şimdi düşünün: bir Allah var, siz ona muhtaçsınız yani her gün yediğiniz yemeğe kadar sizi rızıklandıran o, 3 gün susuz kalacak duruma düşseniz kuruyup ölürsünüz, o derece aciz ve Allah'ın nimetlerine muhtaçsınız, ama size hiç muhtaç olmayan bir kudret için "hele bi kendini göstersin de tartışırız adaletini" diyorsunuz.


    Şaka galiba?   Daha dünyevi bir örnek ile yakınlaştırayım: Bir şirkette çalışıyorsunuz, patron sizinle pek muhattap olmuyor ama iş vereniniz o, rızkınız buradan çıkıyor aksi halde işsiz kalacaksınız. Siz patronun emirlerini uygulamadan önce şunu diyebilir misiniz: Patron bey, hele bi kendini gösterde ondan sonra verdiğin işleri yapıp yapmamayı tartışırız. Bu mümkün mü? Patron elini sallasa ellisi, sizi kovar başkasını alır. Bakın insanlar arasındaki muhtaçlık ilişkisi bile bu haldeyken, siz Allah'a mı diyeceksiniz kendini gösterde adaletini tartışalım diye?


    Siz inanmayın, isterseniz adaletine de güvenmeyin. Eninde sonunda öleceksiniz, kim kaybedecek? Allah mı siz mi? Milyarlarca insan geldi geçti, hepsi toprak, altı üstü bir topraktan ibaretsiniz yani.


    Bu paragraftan itibaren tekrar inançsız özünüze dönebilirsiniz, yukarıdaki örneği kendinizi inançlı biri olarak sayın diyerekten verdim ki ne kadar saçma bir şey istediğinizi anlayın diye. Öyle bir artistliği iş yerindeki patronunuza bile yapamazken çok saçma bi cümle yani.


    ====


    Bir diğer mevzu, toplumumuzdaki acı çekmiş insanları örnek vermek duygu sömürüsü değildir. Keza ben size bebek katili apo idam edilmesin mi kısas olmasın mı diyorum, sizin kafa yapınız diyor ki yok o vahşettir idam edilmesin müebbet yeter. Kitaplarla kebaplarla besleniyor adam içerde. Bu adam öldürülsün demek duygu sömürüsü yani o zaman?


    Öyleyse sizden önce tartıştığım arkadaşın verdiği TSK'dan içeri alınan komutanlar örneği de bal gibi duygu sömürüsü olmuyor mu? Toplumdan örnek getirmeyelim uzaydan mı getirelim? Sizin tuzunuz kuru, kızınızın bilekleri kesilip tecavüz edilip canlı canlı yakılmamış, gözlerinizin önünde öz babanız annenizin boğazını kesip inim inim inletmemiş. O yüzden bol keseden sallarsınız kişilerin isteğine göre ceza verilmez vs. diye rahat rahat konuşursunuz. İslamda kişilerin isteğine göre ceza verilmiyor zaten, kan dökenin kanı dökülür cezayı uygulama yetkisi de devlete aittir. Aileler adamı alıp kellesini koparmayacak yani. Yarın benzer bir şey başınıza gelirse duygu sömürsü mü değil mi o zaman görürsünüz ama umarım böyle kötü bir şey yaşamazsınız tabi, temennim başınıza bunların gelmesi yönünde değil yani.


    Kısas suçu bitirmez, A kişisi idam korkusu ile suç işlemekten vazgeçebilir, B kişisi elinin kesileceği korkusu ile arabanızı çalmaktan vazgeçebilir. C kişisi ise ölümü göze almıştır vazgeçmeyebilir, siz yine ona da o cezayı verirsiniz ki canından korkanlar bu suçu işlemesin diye.


    Suç oranı eğitim kalitesi, sosyal ve ekonomik refah durumuna göre ve ayrıca nüfusa göre değişkenlik gösteriyor. O konuya gireceksek zaten toplumun ilimlendirilmesi de lazım, rızıklandırılması da lazım, açların doyurulması da lazım bunlarında islami boyutu var. Kısası getir ötesine karışmayıp yan gel yat demiyor. Kısas cezai bir sistem, suç oranını düşürmenin %100 bununla alakalı olduğu gibi bir şey söyleyen olmadı zaten.


    İnsan yetiştirmesini de bilmek lazım, rasgele sabıkalı mı sabıkasız mı ne idüğü belirsiz adamları da ülkeye almamak lazım. Bunlar işin diğer yüzü, uygulanması gereken bir sürü şey var.


    Topu siz ateistlere atıyorum öyleyse, bilimsel becerileriniz ve kanunlarınız ile ülkemizi kurtarın güzelleştirin. Bilimden ve çağdaşlıktan konuşarak sadece boş laf ediyorsunuz, ben hiçbirinizden bir hareket görmedim daha. Sadece konular alıp müslümanlarla kavga etmek derdiniz, bu kadar konuşuyorsunuz alay edip hakaret ediyorsunuz da onun yerine bilim alanında bir şeyler yapıp ülkeyi geliştirin o zaman. Bunların sadece adını kullanmayla olmuyor bu iş.  

  • spidey1907 kullanıcısına yanıt

    Bık bık bık,, algı yapnışmışım. Gir diyanete bak bakalım ayetlere. Özellikle cinsel ilişki sırası ile ilgili ayet çokomelli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada atesit olmadım. Sadece sorguluyorum. Beynimi kullanmayı bildiğim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur'an karanlıklardan aydınlıklara çıkaran bir rehberdir. Onu kendi dilinde okuyup anlamadan "İnanıyorum" "Allah katındandır" "Kutsal kitabımızdır" demek Allah'ı adeta aldatma gibidir. "Kur'an anlaşılmazdır" demek Allah'a din öğretmektir. Allah anlaşılsın diye onu Arapça olarak indirmiştir ki muhatabı olanlar "bize neden kendi dilimizden değil de başka dilden gönderildi?" demesinler. (Demek ki kim anlamak istiyorsa kendi dilinden anlamayı talep etmesi lazım. Tabii çok meraklı olur hevesli olur, Arapça'yı da öğrenip o dilde anlamaya çalışır ama Arapça bilmenin de işleri çözmediğini söylememe gerek var mı?) Kur'an'a yeter ki önyargısız yaklaşıp anlamaya çalışalım. Yoksa Kur'an anlaşılmaz deyip dindar(!) da (artık hengi dinin dindarlığıysa) olabilirsiniz içinde çelişkiler var deyip "ateist" de olabilirsiniz. İşin en acı yanı "Müslümanım" diye iddiada bulunanların Kur'an'a adeta onu aşağılamak istermiş gibi "Kur'an'da o da yok, bu da yok" diye yaklaşıp yetersiz görme çabasıdır. İnanın bence bu ateistlerin Kur'an'ı yok sayma çabasından daha büyük bir faciadır. Kur'an'ı Kur'an açıklar. Diğer kaynaklara adeta kutsal metinlermiş gibi yaklaşmak onları Kur'an ile bir tutmaya çalışmaktır ki Allah'ın sözlerinden daha güzeli olamaz.

    Ha diyeceksiniz ki "Kur'an anlamaya çalışan sapıtır". İnanın önyargısız, artniyetsiz ve aklını kullanmadan bir insan neyi okumaya ya da neyin yolunda gitmeye kalkarsa kalksın sapıtabilir. Ancak yine Allah'ın bize yüklediği akılla (Allah'ın bu büyük nimetini, bizi insan yapan nimetini elinin tersiyle itip aşağılayan İslam(!) aleminin durumu ortada) yol almaya kalkan insanlık bu nimeti yoksayıp önemsemeyen ve din diye kafalarındaki hatta başkalarının kafalarındaki fikirlere saplanan beyinlerin yanında her zaman daha üstün olmuşlardır. Bakın "Allah katında üstün olmuşlardır" demiyorum. Elbette ki sırf akıl da mutlak iyiye, güzele götürmeyebilir. Pozitivizm de insanlığa çare olmamıştır. Savaş, soykırım, sömürü vs saf ve temiz aklın ürünü de değildir Allah'ın emri de. Ancak akıl Allah'ın insana yerleştirdiği BIOS gibidir. Ama bir de güzel bir işletim sistemi de olursa tadından yenmez. Tabii bu işletim sistemine el değmemiş, içine virüs, solucan vs koyulmamış olması şartıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 21 Haziran 2020; 1:35:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ironeagle

    Kur'an karanlıklardan aydınlıklara çıkaran bir rehberdir. Onu kendi dilinde okuyup anlamadan "İnanıyorum" "Allah katındandır" "Kutsal kitabımızdır" demek Allah'ı adeta aldatma gibidir. "Kur'an anlaşılmazdır" demek Allah'a din öğretmektir. Allah anlaşılsın diye onu Arapça olarak indirmiştir ki muhatabı olanlar "bize neden kendi dilimizden değil de başka dilden gönderildi?" demesinler. (Demek ki kim anlamak istiyorsa kendi dilinden anlamayı talep etmesi lazım. Tabii çok meraklı olur hevesli olur, Arapça'yı da öğrenip o dilde anlamaya çalışır ama Arapça bilmenin de işleri çözmediğini söylememe gerek var mı?) Kur'an'a yeter ki önyargısız yaklaşıp anlamaya çalışalım. Yoksa Kur'an anlaşılmaz deyip dindar(!) da (artık hengi dinin dindarlığıysa) olabilirsiniz içinde çelişkiler var deyip "ateist" de olabilirsiniz. İşin en acı yanı "Müslümanım" diye iddiada bulunanların Kur'an'a adeta onu aşağılamak istermiş gibi "Kur'an'da o da yok, bu da yok" diye yaklaşıp yetersiz görme çabasıdır. İnanın bence bu ateistlerin Kur'an'ı yok sayma çabasından daha büyük bir faciadır. Kur'an'ı Kur'an açıklar. Diğer kaynaklara adeta kutsal metinlermiş gibi yaklaşmak onları Kur'an ile bir tutmaya çalışmaktır ki Allah'ın sözlerinden daha güzeli olamaz.

    Ha diyeceksiniz ki "Kur'an anlamaya çalışan sapıtır". İnanın önyargısız, artniyetsiz ve aklını kullanmadan bir insan neyi okumaya ya da neyin yolunda gitmeye kalkarsa kalksın sapıtabilir. Ancak yine Allah'ın bize yüklediği akılla (Allah'ın bu büyük nimetini, bizi insan yapan nimetini elinin tersiyle itip aşağılayan İslam(!) aleminin durumu ortada) yol almaya kalkan insanlık bu nimeti yoksayıp önemsemeyen ve din diye kafalarındaki hatta başkalarının kafalarındaki fikirlere saplanan beyinlerin yanında her zaman daha üstün olmuşlardır. Bakın "Allah katında üstün olmuşlardır" demiyorum. Elbette ki sırf akıl da mutlak iyiye, güzele götürmeyebilir. Pozitivizm de insanlığa çare olmamıştır. Savaş, soykırım, sömürü vs saf ve temiz aklın ürünü de değildir Allah'ın emri de. Ancak akıl Allah'ın insana yerleştirdiği BIOS gibidir. Ama bir de güzel bir işletim sistemi de olursa tadından yenmez. Tabii bu işletim sistemine el değmemiş, içine virüs, solucan vs koyulmamış olması şartıyla.

    Bu arap ülkeleri kendi dilinde okumuyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    Bu arap ülkeleri kendi dilinde okumuyor mu?



    Alıntıları Göster

    Mesajımı düzenlerken cevap yazmışsınız. Onunla ilgili de düşüncemi yazdım.

  •  adam kafayı çekip 5 paragraf boyunca saçmalamış. Saçmaladığını anlamış olacak ki blok koymuş cevap vermeyeyim diye.

  • Hiç biriniz açıp haberi okumadı mı? Adam böyle bir şey demiyor bile. Site tık almak için başlık atmış, aynı amaçla tık almak için burada da aynı başlık girilmiş.


    Okuma alışkanlığınız olmadığını bildikleri için başlığı yapıştırıyorlar. Herkes başlığa göre sallıyor.


    “Ateist ve deistlerin temel argümanları şu anda felsefi olmaktan ziyade Kur’an çevirileri üzerinden oluşmaktadır. Meal çevirisi, bağlamı tam veremiyor. Bu konuda Diyanet’in ve ilahiyatların ortak bir çalışma yapmasının çok yerinde olacağını ve rüzgârı tersine çevireceğini düşünüyorum. Din kültürü öğretmenleri Diyanet’ten ücretsiz meal isteyip öğrencilere dağıtıyorlar. Öğrenciler okumaya başlayıp anlamlandırma sorunu yaşadıklarında kafaları karışıyor ve işte bu akımlara yönelebiliyorlar. Şu anda bizim en temel sorunumuzun, âcizane bu konu olduğunu düşünüyorum.”


    Adam bunu demiş. Evet sizin için çok uzun sayılacak bir paragraf.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Hiç biriniz açıp haberi okumadı mı? Adam böyle bir şey demiyor bile. Site tık almak için başlık atmış, aynı amaçla tık almak için burada da aynı başlık girilmiş.


    Okuma alışkanlığınız olmadığını bildikleri için başlığı yapıştırıyorlar. Herkes başlığa göre sallıyor.


    “Ateist ve deistlerin temel argümanları şu anda felsefi olmaktan ziyade Kur’an çevirileri üzerinden oluşmaktadır. Meal çevirisi, bağlamı tam veremiyor. Bu konuda Diyanet’in ve ilahiyatların ortak bir çalışma yapmasının çok yerinde olacağını ve rüzgârı tersine çevireceğini düşünüyorum. Din kültürü öğretmenleri Diyanet’ten ücretsiz meal isteyip öğrencilere dağıtıyorlar. Öğrenciler okumaya başlayıp anlamlandırma sorunu yaşadıklarında kafaları karışıyor ve işte bu akımlara yönelebiliyorlar. Şu anda bizim en temel sorunumuzun, âcizane bu konu olduğunu düşünüyorum.”


    Adam bunu demiş. Evet sizin için çok uzun sayılacak bir paragraf.

    Adamın söyledikleri başlığa uyuyor.

    Ayrıca meal anlam demektir.

  • Türkçesini okumak ve söylemek havaya ateş etmek gibi, hiç bir anlam ifade etmiyor.


    TEBBET SURESİ ANLAMI

    Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

    1- Ebu Leheb'in iki eline yuh oldu, kendine de yuh

    2- Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı.

    3- O, bir alevli ateşe yaslanacak.

    4- Karısı da odun hamalı olacak!


     Namazlarımızda Tebbet süresini öğle namazının sünnetlerinde, ikindi namazının sünnetinin 3. rekatında, Vitir namazının 3. rekatında okuyabiliriz.


    Tebbet suresi uykusunda korkarak uyanan kişiler yatmadan üç kere okuduklarında o gece rahat bir uyku çekerek korkularından uzak bir gece geçirirler. 


    Sen şimdi bunu her gün oku, nasıl bir manevi destek bulacaksın allahtan? 1400 yıl geçmiş hala ebu leheb'e diss mi atacaksın?


    Mesela evrensel olarak tasarlanmış kılavuz bu mudur? Peygamberin akrabasına bundan 1400 yıl sonra da diss atmak?


    Size Harry Potter'dan örnek vereyim


    Wingardium Leviosa.


    Bunu söyledimi egzotik bir şeymiş gibi geliyor kulağa veya ingilizce bir şarkı. Mealini takır takır anlamadığımız şeyler kulağa iyi bir tını veriyor.


    Arapça okunmasını istemek de bu yüzden, herkes bence herşeyin çok iyi farkında. Arapça okuyun ki çok göze batmasın, türkçe olursa insanlar bu ne ya? diyecek.



    Mesela fil suresi.


    Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

    1- “Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi?

    2- Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı?

    3- Onların üstüne ebabil kuşları gönderdi.

    4- O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu.

    5- Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi.


    Bunu Türkçe her gün tekrarlayan adam düşünmez mi? Bu ne ya? Boeing uçak ile insanlar kıtalar arası yolculuğa çıkmış biz hala taş atıp fil delen kuşlardan bahsediyoruz.


    İslam'ın olayı budur. Ne okuduğunu anlarsan bir süre sonra sorgularsın. Harry Potter büyüleri gibi anlamadığın şeyi tekrarlaryıp dursan da sana batmaz. Sürekli sevap point


    nasıl olsa yazıyor diyip devam edersin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabus2224

    Allah kendisini ne zaman fiziksel olarak gösterip bizimle direkt konuşur, aracı olduğunu söyleyen kişilerle iletişim kurmaya çalışmaz, o zaman adaletini tartışmaya başlayabiliriz.


    Bu kısım güldürdü açıkçası. Bir anlığına Allah'ın varlığına inanın, yani kendinizi inançlı biri varsayın bir anlığına. Şimdi düşünün: bir Allah var, siz ona muhtaçsınız yani her gün yediğiniz yemeğe kadar sizi rızıklandıran o, 3 gün susuz kalacak duruma düşseniz kuruyup ölürsünüz, o derece aciz ve Allah'ın nimetlerine muhtaçsınız, ama size hiç muhtaç olmayan bir kudret için "hele bi kendini göstersin de tartışırız adaletini" diyorsunuz.


    Şaka galiba?   Daha dünyevi bir örnek ile yakınlaştırayım: Bir şirkette çalışıyorsunuz, patron sizinle pek muhattap olmuyor ama iş vereniniz o, rızkınız buradan çıkıyor aksi halde işsiz kalacaksınız. Siz patronun emirlerini uygulamadan önce şunu diyebilir misiniz: Patron bey, hele bi kendini gösterde ondan sonra verdiğin işleri yapıp yapmamayı tartışırız. Bu mümkün mü? Patron elini sallasa ellisi, sizi kovar başkasını alır. Bakın insanlar arasındaki muhtaçlık ilişkisi bile bu haldeyken, siz Allah'a mı diyeceksiniz kendini gösterde adaletini tartışalım diye?


    Siz inanmayın, isterseniz adaletine de güvenmeyin. Eninde sonunda öleceksiniz, kim kaybedecek? Allah mı siz mi? Milyarlarca insan geldi geçti, hepsi toprak, altı üstü bir topraktan ibaretsiniz yani.


    Bu paragraftan itibaren tekrar inançsız özünüze dönebilirsiniz, yukarıdaki örneği kendinizi inançlı biri olarak sayın diyerekten verdim ki ne kadar saçma bir şey istediğinizi anlayın diye. Öyle bir artistliği iş yerindeki patronunuza bile yapamazken çok saçma bi cümle yani.


    ====


    Bir diğer mevzu, toplumumuzdaki acı çekmiş insanları örnek vermek duygu sömürüsü değildir. Keza ben size bebek katili apo idam edilmesin mi kısas olmasın mı diyorum, sizin kafa yapınız diyor ki yok o vahşettir idam edilmesin müebbet yeter. Kitaplarla kebaplarla besleniyor adam içerde. Bu adam öldürülsün demek duygu sömürüsü yani o zaman?


    Öyleyse sizden önce tartıştığım arkadaşın verdiği TSK'dan içeri alınan komutanlar örneği de bal gibi duygu sömürüsü olmuyor mu? Toplumdan örnek getirmeyelim uzaydan mı getirelim? Sizin tuzunuz kuru, kızınızın bilekleri kesilip tecavüz edilip canlı canlı yakılmamış, gözlerinizin önünde öz babanız annenizin boğazını kesip inim inim inletmemiş. O yüzden bol keseden sallarsınız kişilerin isteğine göre ceza verilmez vs. diye rahat rahat konuşursunuz. İslamda kişilerin isteğine göre ceza verilmiyor zaten, kan dökenin kanı dökülür cezayı uygulama yetkisi de devlete aittir. Aileler adamı alıp kellesini koparmayacak yani. Yarın benzer bir şey başınıza gelirse duygu sömürsü mü değil mi o zaman görürsünüz ama umarım böyle kötü bir şey yaşamazsınız tabi, temennim başınıza bunların gelmesi yönünde değil yani.


    Kısas suçu bitirmez, A kişisi idam korkusu ile suç işlemekten vazgeçebilir, B kişisi elinin kesileceği korkusu ile arabanızı çalmaktan vazgeçebilir. C kişisi ise ölümü göze almıştır vazgeçmeyebilir, siz yine ona da o cezayı verirsiniz ki canından korkanlar bu suçu işlemesin diye.


    Suç oranı eğitim kalitesi, sosyal ve ekonomik refah durumuna göre ve ayrıca nüfusa göre değişkenlik gösteriyor. O konuya gireceksek zaten toplumun ilimlendirilmesi de lazım, rızıklandırılması da lazım, açların doyurulması da lazım bunlarında islami boyutu var. Kısası getir ötesine karışmayıp yan gel yat demiyor. Kısas cezai bir sistem, suç oranını düşürmenin %100 bununla alakalı olduğu gibi bir şey söyleyen olmadı zaten.


    İnsan yetiştirmesini de bilmek lazım, rasgele sabıkalı mı sabıkasız mı ne idüğü belirsiz adamları da ülkeye almamak lazım. Bunlar işin diğer yüzü, uygulanması gereken bir sürü şey var.


    Topu siz ateistlere atıyorum öyleyse, bilimsel becerileriniz ve kanunlarınız ile ülkemizi kurtarın güzelleştirin. Bilimden ve çağdaşlıktan konuşarak sadece boş laf ediyorsunuz, ben hiçbirinizden bir hareket görmedim daha. Sadece konular alıp müslümanlarla kavga etmek derdiniz, bu kadar konuşuyorsunuz alay edip hakaret ediyorsunuz da onun yerine bilim alanında bir şeyler yapıp ülkeyi geliştirin o zaman. Bunların sadece adını kullanmayla olmuyor bu iş.  



    Alıntıları Göster

    Ya dayı bak siyaset yapmıyorum sadece örnek olsun diye veriyorum, bu aralar aşırı denk geliyor. AKP'nin yönettiği ülkede her suç muhalefet partisinden biliniyor sanki ülkeyi onlar yönetiyormuş gibi her olayda cehape zihniyeti. Aynı şekilde çok müslüman olduklarını iddia edenlerin yönettiği bir ülkede yine yönetimde gram söz sahibi olmayan ateistler suçlu çıktı allah allah işe bah yav. Ülkeyi de ateistler yönetiyor zaten bilime verilen önem baya fazla.


    Sen gerçekten ülkedekinin çağdaş adalet olduğunu falan mı sanıyorsun ki? Bu ülkede bir bilim adamı çağdaş fikir sunsun kafir damgası vurulur o adamı kimse takmaz. Şu ülkede ateist/deist/agnostik/nihilist olduğunu varsayıp fikir beyan ettiğin bi senaryo oluştursana kafanda?O eksik dediğin adalet sistemi siyasal islam yüzünden bu halde zaten.


    Farkındaysan kızını bilekleri kesilip tecavüz edilip canlı canlı "ÇOK MÜSLÜMAN" ülkede yakılıyor.


    Gözlerinizin önünde öz babanız annenizin boğazını kesip inim inim inletenler "ÇOK MÜSLÜMAN" ülkenin mensubu.


    Bu sorunu "daha da" islam mı çözücek? Artık dinle yönetim olamaz herhangi bir şeye de entegre edilemez. Ortada ortak bir fikir kalmadı çünkü. Herkes kendi kafasında kurduğu dini yaşıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt

    Adam açıkça "meal tam anlamını veremediği için meal okuyanlar çelişkiye düşüyor" diyor. Yani meal okuyanlar değil mealin kendisi çelişkili.


    OECD ülkeleri arasında anadilde okuduğunu anlamada 44 ülke içinde 42. olan bir ülkeyiz sonuçta.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Adam açıkça "meal tam anlamını veremediği için meal okuyanlar çelişkiye düşüyor" diyor. Yani meal okuyanlar değil mealin kendisi çelişkili.


    OECD ülkeleri arasında anadilde okuduğunu anlamada 44 ülke içinde 42. olan bir ülkeyiz sonuçta.

    Buna siz de dahilsiniz bence. Ayrıca Norveç gibi ülkelerde niye inançsızlık çok yüksek?

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.