Şimdi Ara

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi: Kuran’ın meailini okuyan gençler ateizme yöneliyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
590
Cevap
7
Favori
28.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
270 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen öyle kardeşim ben de siteye yükledim link attım açıp okusun bakalım sorun Kuran'da mı yoksa okuma yazmadan düşünmeden yoksun veya iftira ve yalana meyilli kendilerinde mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy_M -- 23 Haziran 2020; 18:39:51 >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Diğer dini kitaplara da bu şekilde yaklaşıp okudunuz mu?

    Çok büyük çoğunluk için cevap hayırdır, kendisinin de yapmadığı bir şeyi insanlar farklı dinlerdeki insanlardan bekliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Tevrat, Zebur, İncil kitaplarını ve bunlara bağlı dinleride Allah gönderdi.Bu dinleri veya kitapları inkar eden yok zaten.Hiç bir müslüman bunu inkar edemez inkar edende müslüman değildir zaten.Hz.İsa , Hz.Musa , Hz.Davut' ta bizim peygamberimizdir.

    Ama tarihte bu kitaplar değişime uğradı.En son din olan islam dinine inen kuranı kerimde herhangi bir değişiklik olmamıştır.Herhangi bir değişime uğramadan kitap haline getirilmiştir.

    İncilin bile şuan benim bildigim 4 çeşidi var.

    Kuranı kerimin farklı bir çeşidine rastladınız mı? Hayır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Dininiz öyle söylediği için direk öyle kabul ediyorsunuz, diğer kitaplarında doğru olabileceğini düşünüp o hassasiyetle okumadıysanız başka dinden birini İslam'ı araştırmadığı için eleştiremezsiniz.

  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında mesajımda net bir şekilde belirttim.Diğer kitaplar değişime uğrayıp Allahın gönderdiği şekilde değil de insanların istediği şekild değiştirilmeye başladı.Bundan dolayı diğer 3 kitabın birden fazla çeşidi ortaya çıktı.

    Bizdede birden fazla meshep ortaya çıktı lakin herkes kafasına göre kitabı değiştiremedi çünkü en başta önlemi alınmıştı.Yoksa şuan birden fazla kuranı kerim çeşidi olmaz mıydı?

    Örneğin ben incili okumak istesem 4 çeşidi vae hangisini doğru kabul ederek okuyacagım?Veya şöyle söyleyeyim diğer kitaplarda olupta kuranı kerimde olmayan ne var?Allah en son gönderdiği kitapta bir öncekilerden bahsediyor zaten sence öncekilerden eksik bir yanı varmı?.Kuranı kerim kendinden önce gönderilen diğer kitapların üstüne eklenmiş hali gibi düşünebilirsiniz.

    Nasıl ki telefonuna, bilgisayarına güncelleme geliyor kutsal kitaplardada öncekilerinde eksik olan şeyler sonrakinde eklenmiştir.

    O halde diğer kitapları okumamın bana ne gibi bir faydası olabilir zaten okudugum kuranda yazıyor herşey.Tabi sizinde benim gibi düşünmenizi bekleyemem çünkü herkesin dini kendinedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Birden fazla birbirinden farklı hadis kitapları da olduğu için onları da reddediyorsunuz aynı mantıkla anladığım kadarıyla. Ama Kuranda her şey yazmıyor dini gereklilikleri yerine getirmek için farklı kaynaklar kullanmak durumundasınız.

  • HeavenlyBlue kullanıcısına yanıt
    Birden fazla hadis kitabının olmasının bir nedeni var.Hadisler peygamber efendimize eşlik eden sahabeler tarafından peygamberimizin yaşantısında her söylediği cümle ezberlenerek yazılan şeyler.

    Yani peygamber efendimiz bir tesfirde bulundugunda her zaman aynı sahabeler yanında olmuyordu bundan dolayı hepsinin duyduğu ezberlediği farklı cümleler.Hepsi aynı zamanda aynı yerde olsaydı zaten 1 tane hadis kitabı olurdu.Hadisler kuranı kerimin peygamber yoluyla uygulamaya dökülmüş halidir.

    Örnek:Kuranda namaz nasıl kılınır ve abdest nasıl alınır yazmıyor.Biz bunu peygamber efendimizin uygulaması ve hadisler yoluylada bize ulaşmasına göre yapıyoruz.

    Ek olarak hiçbir hadis kitabı birbiriyle veya kuranı kerimle çelişmiyor.O yüzden değişime uğramış kitaplarla karşılaştırılamaz.

    Umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 23 Haziran 2020; 20:40:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oMeR24 kullanıcısına yanıt

    Avrupada yaşayan islamcı? Ya git işine bir de gelmiş din edebiyatı yapıyorsun. Senin gibiler nedense sabah akşam dinden bahseder ama gavur memleketlerinde yaşar. Sorsak dindarsın ama kilise çanları altında yaşamaktan gocunmazsın. Zaten bunu söyledin ya gerisi hikaye. O ülkelerden kovsalar yine girersin din falan hikaye para tek derdiniz.


    Sen değil kralın gelse kara cahil falan ispatlayamaz. Bir kere eğitimli birşey olsan işini surilere kaptırıp avrupaya kaçmazdın burada iş bulurdun. Senin neyine kara cahil demek? Suriler benim işimi niye alamıyor? Çünkü vasıf gerektiriyor.


    Daha Türk tarihini bilmezsin salla dur. İslamiyet sonrası Türk devletlerinde arapça ne dili olarak kullanılıyordu acaba? Sonra bu Türkçe arapça kelimelerden oluşuyor da farsça kelimeler nereden geldi onu hiç merak ettin mi? Yok tabi burada arapçayı savunacaksın ya farsça görmezden gelinir. İslamiyet öncesi Türkler zaten konuşamıyordu değil mi? Türkçe diye bir dil yoktu. Orta asyadaki orhun yazıtlarında arapça kelime varmıymış? Bir milletle etkileşime girmezsen nereden o dildeki kelimeler gelecek senin diline? Arapça kökenli kelimeler kullandıysam bunların Türkçe karşılığıda var.

    Arapçadan fransızcaya kelimler geçmişmiş kime göre? Fransaya göç eden arap kökenlilere göre mi?

    Ben fransada köpek kadar değer göreceksem gitmem ama sen köpek kadar değer görmediğin yerlerde yaşıyorsun o ne olacak? Sen hristiyan memleketine gidip orada din dersen tabi sevmezler ne işin var sömürücü dediklerinin ülkesinde? Oraya kadar gitmişin ya o da birşey. Oranın insanı değilsin seni neden istesinler?

    Fransız beni sömürmedi senin arapları sömürdü bundan bana ne? Şu sömürü işi de süper biz zamanında balkanları alırken oralarda güller mi attık? Yönetirken halktan birşey almadık mı? Sonra osmanlı ordusu kimlerin çocuklarından kuruluydu acaba? O fransa dediğin ülke zayıfken ondan para almadık mı? Biz yaparken görmezden gel onlar yapınca vay sömürdüler.


    Senin gibiler hep aynı hem eğitim seviyesi düşük hem dindar geçinir hem de Türkiyenin kurucularına sallar durur. Osmanlı tarihini, selçukluyu bilmesek neyse. Senin gibiler açıp okumadıkları gibi osmanlı devletini kutsal birşey gibi görür halifelik dediğin makamı bile kimin elinden neler yaparak aldığını bilmezsiniz. O devletin yıkılmasını dine saldırı gibi görüp Türkiyenin kurucularına saydırır durur biriniz farklı değilsiniz.

    Sen işi kureyş arapçasından dinden nerelere getirdin. İsteyen istediği dilde okur. Bu zihniyetle orta çağ hristiyanlarından farkınız yok. Bu dilleri sanki Allah vermedi sonradan icat oldu da biri eksik biri fazla oldu.





  • aksoy_M kullanıcısına yanıt

    yaa hala boş yapıyosun

    şu ayetlere cevap ver sen once bırak 100 ü 99 u ;

    veremiyosan artık cevap atma. Ayetlere cevap ver hadi bilinçlendir

    Orijinalden alıntı: emclord00


    YAZDIĞIM 100 MADDEYE SALLAYANLAR NERDESİNİZ ? DİLİNİZİ Mİ YUTTUNUZ YOKSA ? YA DA FESUPANALLAH NASIL OLUR BU YAVVV MI DEDİNİZ

    DÜNDEN BERİ ŞU 2 POSTUMA CEVAP BEKLİYORUM;


    1-) Peygamberin küçük karısı hz. aise anamızın efendimizi aldatmadığna dair Tabiatı yaratan TANRI' nın müminleri ikna etmek için yolladığı ayetler EKTEDİR Kaynak DİYANET;


    NUR SURESİ İLGİLİ AYETLER

    11﴿ O iftirayı atanlar içinizden bir gruptur. Bunu kendiniz için kötü sanmayın, aksine bu hakkınızda hayırlıdır. Onların her biri işlediği günahı yüklenecektir. İçlerinden günahın büyüğünü üstlenen için ise büyük bir azap vardır.

    ﴾12﴿ Bunu işittiğiniz zaman mümin erkekler ve kadınların birbiri hakkında hüsn-i zan beslemeleri ve "Bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi?

    ﴾13﴿ Bu iddialarına dört şahit getirseler ya! Şahit getiremiyorlarsa onlar, Allah nezdinde yalancıların ta kendileridir.

    ﴾14﴿ Eğer dünyada ve âhirette Allah’ın lutfu ve rahmeti hep sizinle olmasaydı içine daldığınız günah yüzünden size büyük bir azap gelecekti.

    ﴾15﴿ Çünkü siz, iftirayı dilden dile yayıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir şeyi ağızlarınızla söylüyorsunuz; bunu da önemsiz sanıyorsunuz; halbuki Allah katında o büyük bir şeydir.

    ﴾16﴿ O kulağınıza geldiğinde "Bunu konuşmak bize yakışmaz, fesübhânallah, bu apaçık bir iftiradır" deseydiniz ya!



    Ya koskoca Evreni- tabiatı - doğayı var eden TANRI nın bu gibi işlerle uğraşması?

    Dinler tarihini bilmeyenler için; ALEVİLİK bu olaydan sonra ortaya çıkmıştır.



    2-)ahzab﴾50﴿ Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları kadınları hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.

    AHZAB﴾51﴿ Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Bu hüküm onların mutlu olmaları, üzülmemeleri ve hepsinin senin verdiğine razı olmaları için en uygun olanıdır. Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir.

    AHZAB﴾52﴿ Bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; mülkiyetin altında bulunanlar dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz. Allah her şeyi görüp gözetmektedir.


    mücadele12﴿ Ey iman edenler! Peygamberle özel görüşme yapmak istediğiniz zaman, bu görüşmenizden önce bir sadaka verin. Sizin için en iyi ve en nezih davranış budur. Şayet bulamazsanız, bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.


    AHZAB﴾37﴿ Bir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, "Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork" demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun, kendisinden çekinme hususunda Allah’ın önceliği bulunduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla beraber olduktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir.

    (Allah zeydin eski karısı ile muhammed peygamberi evlendiriyor)


    Kaynak: kuran.dyanet.gov.tr


    Hadi cevapla bunları bana şimdi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksoy_M

    Aynen öyle kardeşim ben de siteye yükledim link attım açıp okusun bakalım sorun Kuran'da mı yoksa okuma yazmadan düşünmeden yoksun veya iftira ve yalana meyilli kendilerinde mi?

    1-) Peygamberin küçük karısı hz. aise anamızın efendimizi aldatmadığna dair Tabiatı yaratan TANRI' nın müminleri ikna etmek için yolladığı ayetler EKTEDİR Kaynak DİYANET;


    NUR SURESİ İLGİLİ AYETLER

    11﴿ O iftirayı atanlar içinizden bir gruptur. Bunu kendiniz için kötü sanmayın, aksine bu hakkınızda hayırlıdır. Onların her biri işlediği günahı yüklenecektir. İçlerinden günahın büyüğünü üstlenen için ise büyük bir azap vardır.

    ﴾12﴿ Bunu işittiğiniz zaman mümin erkekler ve kadınların birbiri hakkında hüsn-i zan beslemeleri ve "Bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi?

    ﴾13﴿ Bu iddialarına dört şahit getirseler ya! Şahit getiremiyorlarsa onlar, Allah nezdinde yalancıların ta kendileridir.

    ﴾14﴿ Eğer dünyada ve âhirette Allah’ın lutfu ve rahmeti hep sizinle olmasaydı içine daldığınız günah yüzünden size büyük bir azap gelecekti.

    ﴾15﴿ Çünkü siz, iftirayı dilden dile yayıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir şeyi ağızlarınızla söylüyorsunuz; bunu da önemsiz sanıyorsunuz; halbuki Allah katında o büyük bir şeydir.

    ﴾16﴿ O kulağınıza geldiğinde "Bunu konuşmak bize yakışmaz, fesübhânallah, bu apaçık bir iftiradır" deseydiniz ya!



    Ya koskoca Evreni- tabiatı - doğayı var eden TANRI nın bu gibi işlerle uğraşması?

    Dinler tarihini bilmeyenler için; ALEVİLİK bu olaydan sonra ortaya çıkmıştır.



    2-)ahzab﴾50﴿ Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları kadınları hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.

    AHZAB﴾51﴿ Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Bu hüküm onların mutlu olmaları, üzülmemeleri ve hepsinin senin verdiğine razı olmaları için en uygun olanıdır. Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir.

    AHZAB﴾52﴿ Bundan sonra sana kadınlar helâl olmaz; mülkiyetin altında bulunanlar dışında kadınlarını, güzellikleri hoşuna gitse bile başka eşlerle değiştirmen de helâl olmaz. Allah her şeyi görüp gözetmektedir.


    mücadele12﴿ Ey iman edenler! Peygamberle özel görüşme yapmak istediğiniz zaman, bu görüşmenizden önce bir sadaka verin. Sizin için en iyi ve en nezih davranış budur. Şayet bulamazsanız, bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.


    AHZAB﴾37﴿ Bir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, "Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork" demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun, kendisinden çekinme hususunda Allah’ın önceliği bulunduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla beraber olduktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir.

    (Allah zeydin eski karısı ile muhammed peygamberi evlendiriyor)


    Kaynak: kuran.dyanet.gov.tr


    Diyanetin okuma yazması yok glb





  • Eskiden solcu ailelerin çocukları ateizme yöneliyor diye biliniyordu, KONDA'nın 1,5 sene önceki araştırması gösterdi ki muhafazakar ailelerin çocukları da ateizme ya da deizme yöneliyormuş. Aileleri ve çevresi anlamasın diye cuma namazı için camiye gitmeye devam ediyorlarmış 😄


    https://tr.euronews.com/2019/03/19/turkiye-de-deizm-neden-yukseliste-ateizm-deizm-agnostizm-panteizm-ne-demek

  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    Mesaj olarak attım yöneticilerin sildi, link olarak ektedir, boş yapacağına yukarı bak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attığın linkte ayetleri açıklamamışssın, boş yapmaya devam etmişsin

  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    Örnek ver ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YÖNETİCİLERİM mi sildi ? aman tanrım onlarda ateist galiba!!

  • AHZAB﴾51﴿ Onlardan dilediğinin beraberliğini erteler, dilediğini yanına alırsın. Uzaklaştırdıklarından birini tekrar istemende senin için bir sakınca yoktur. Bu hüküm onların mutlu olmaları, üzülmemeleri ve hepsinin senin verdiğine razı olmaları için en uygun olanıdır. Allah gönüllerinizdekini bilir, Allah ilim ve hilim sahibidir.


    Şu ayeti yeni ergen birine okutsak ne anlattığını anlar :D Sen boş yapmışsın ama. Yetti mi örnek ?

  • Bak diyorum ki yöneticiler sildi yukarıda word dosyası olarak bir siteye yükledim indir oku diyorum eğer sen ayetleri de böyle okuyorsan umutsuz vaka olman normal :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    Benim anlamadığım burada onun eşlerinden bahsediyor ve yeterli olarak sana cevap verdim istediğin şey tam olarak ne ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaa bırak git işine hadi hocam, TÜRKÇE YAZMIŞ ORDA İŞTE İSTEDİĞİN İLE BERABER OLUR İSTEDĞİNİ ERTELERSİN DİYE. ÖBÜRLERİNİDE TESELLİ ETMİŞ ÜSTELİK. ALLAHIN İŞİNE BAK NELERLE UĞRAŞMIŞ TABİATI YARATAN ALLAH. HALA SAVUNCAM DİYE Bİ TARAFINI YIRTIYORSUN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emclord00 -- 23 Haziran 2020; 22:1:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksoy_M

    Benim anlamadığım burada onun eşlerinden bahsediyor ve yeterli olarak sana cevap verdim istediğin şey tam olarak ne ?

    Allahın işi gücü yok muhammedin eşlerinden, karılarından, evlatlıklarının yanlız kalmasın diye evlendirilmesinden vs vs uğraşıcak. Evreni yaratan yaratıcının bu tip işlerle uğraşacağı senin aklını alıyorsa diyecek bişey yok

  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.