Şimdi Ara

Din hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
2
Favori
10.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Islam kölelere insanca yaklaşılmasını emrettiği gibi onların azat edilmelerini teşvik etmiştir. Bu konuda ayetler mevcut.

    Olayları değerlendirirken zamanı ve coğrafyayı es geçemezsin. Lincoln bunu yaptığında alt yapı hazırmış demek ki. Ayrıca sana göre kölelik gerçekten kalktı mı? Köleliği kaldıran örnek milletin diğer toplumlara karşı tutumu ne? Günde 1 doların altında yaşayan 1 milyar! insanın durumu ne?

    Ayrıca köle dediğin insan seninle savaşmış ve esir düşmüş kişidir. Sen esir aldığın kişiyi köle yapmayıp ne yapardın? Besler miydin? Ya da öldürür müydün? Ya da "tamam evlerinize dönün, başkalarıyla anlaşıp bir daha da saldırmayın" mı derdin?

    Islam konuşulurken kölelik ön plana çıkarılır ama Roma "medeniyeti" konuşulurken kimsenin sesi çıkmaz. Oysaki Islamdaki kölelik çok daha insanidir. Sadece neden diye sor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 8 Kasım 2019; 10:0:21 >
  • Kişi kendinden bilirmiş işi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-288644A72

    "Atomun parçalanmasının büyük olay olarak kabul edilmesi" geçici trend. Yarın insanların önemsiz gördüğü bir şey olabilir. 1000 yıl sonraki insanlar da "puahaha Kur'an atom parçalamaktan bahsetmiş" diye gülebilir.

    Pozitif saydığın bilimler olmadan huzur içinde yaşayabilirsin. Ama pozitif saymadıkların eksik olursa (mesela çevrendeki ahlak, anlayış, edep) mutluluk bulamazsın.

    Islam dini bilimsel klavuz değil. Teknolojiye bir anlam yükleyip böyle bir beklentiye girmek seninle alakalı bir durum.

    Islam toplumsal huzur için klavuz.
    hayır geçici bir trend değil mikropların keşfi 2 yy öncesine dayanıyor ama hala önemli hep de önemli olacak zira o bir temeldir

    bilimler arasındaki ayrımı ben yapmıyorum bilimsel kriterlere dayanan ispatlanabilir tekrarlanabilir dallara pozitif bilim denir

    pozitif bilimler olmadan değil huzur içinde yaşamak,yaşayamazsın bile tıp olmadan huzurlu olsan ne olur ilk hastalıkta 4 kolluya koyarlar

    gene islam demişsin ben tamamından bahsettim, bilimsel kılavuz değil demişsin katılıyorum bilimsel kılavuz değil bunu ilk mesajında iddia eden sendin ben değil zamanın ötesinde bilgi sunmaktan bahsederek.

    Toplumsal huzur demişken islam coğrafyası mı huzurlu ? çık sokağa 100 kişiye sor kaç tanesi norveçte kaç tanesi afganistanda yaşamak ister hatta o kadar ankete de gerek yok göç haritalarına bak afganistandan norveçe mi yoksa tam tersine doğru mu akım




  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Her yerde kullanılmaması gereken bir laf. Empati, sezi veya öngörü diye bir şey yok mu?

    Ateistlerden en az birisi blokladı, ogzhnakcy90 nickli kullanıcının ifadeleri ortada. Başkalarıysa her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor alay etmek için. Dürüst olalım ki bu tavır müslümanlarda çok daha az.
  • zira diğerleri sayısal anlamda islamdan çok daha az inananı olan dinler onları ya kaale almıyor ya tarikat diyip geçiyorsunuz veya deizm gibi akımlara sapıklık diyorsunuz (diyanetin başındaki kişinin beyanı) hristiyanlıktaki 3leme islamın temel anlayışına ters mesela ama budizmde ineğe tapıyorlar derken (yanlış bilgi) çok daha yaygın olduğu için hristiyanlık için tahrif edilmiş demeyi tercih ediyorsunuz
  • Bu fikirlerin sahibi olduğu ve ateist olduğu iddia edilen kişi her kimse çok derin ama bir o kadar da önemsiz detaylara takılmış. Ya da siz ateistleri aptal, saf yerine koymak için özellikle bu tırt argümanı seçtiniz veya uydurdunuz. Bilemedim şimdi. Bir de şu anlamıyor, okumuyor cahil muhabbeti sadece ateistlere özgü bir şey değil Türk toplumu genel olarak okumuyor zaten. Yani %99 olduğu(!) iddia edilen Müslüman kesim de okumuyor. Sanki inançlılar derin felsefe bilgisine sahipmiş yazıp çizmeyelim lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serebrum kullanıcısına yanıt
    Zındık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bloklusun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur'an-ı Kerim içerik olarak çelişkiler ile dolu. Bunu paylaşmak dinsizlerin veya başka din mensubundakilerince caizdir sorun yoktur.


    Lâkin, tarafgirlik yapayım ayağına dalkavukluğun kralını überi yapılacaksa vay ülkenin ve ümmettin haline.


    Sadece çelişkiler çarşaf çarşaf yazılsa bile kâfi.


    Ne demişler: Aklını ve iradeni kullan. Ama gerçeğe.

    Doğru denen kelime görecelidir algıdadır ve niceliksel kriterlere göre da belirlenebilir yani çokluk ne derse o doğrudur.

    Ama her doğru da gerçektir veya hakikattir denilemez.


    Dogmalarımızı yıkalım.

    Fikirsel inançsal olguları kutsiyetiyle aymazlaşmayalım.


    Şuan için her birey böyledir ama yarın birey nasıl olacak bilinmez.


    Değişmeyen şeyler sakıncalıdır.


    Biz evrimleşiyorsak fikren fiziken başka şeyler da neden gelişmesin.

    Dünyevi gerçeklik üzerine ifade ediyorum elbette.


    Zaten en can alıcı soru şu olabilir: Islamiyet in o kitabı neden ilk ve son olarak gelmedi da birçok kitaplı Peygamberler geldi ?


    Haşa Allah düşünemedi mı?


    Buna cevap uydurmak kolaydır ama gerçek olan birçok kitap geldi yok edildi veya değiştirildi..... Neden izin verdi . Bu süreçte dinden sebep katliamalar menfaatler yaşandı ?



    Test derler....


    Lâkin, Cennet denen yerde aklınız yoktur bilme yoktur. Koyun gibisinizdir.... Baksanıza Cennet ten konulma sebebi bilme ve idrak etme Cennet te yasakmış en büyük suçmuş !


    Şeytan gerçekleri ifade etti.

    Nasıl biri ki Allah ile anlaşma yapmış kıyamete kadar filan falanlar....



    Bence birçok detayda uydurma çarpıtma var....



    Camilerde minare ve kubbe üzerindeki hilal neden direk yukarı bakıyor? Şeytan temsili dir...

    Yeni de değil üstelik.


    Dünyanın heryerinde varlar...


    Kâbe da bile. İhtişamı bitince Kâbe toz gibi zerre kadar görüncek.



    Mümin bireyler aslında çözmeniz gerek birçok sorunlar var....


    Imam sapkınlıkları had safhada. Markana kadın atıyor gazetelere haber oluyor açığa alınıyor ama öncesi görevine bu rezalete rağmen epeyce devam ediyordu. Tepkiler daha da arttı anca öyle.



    Cemaatler tarikatler ayrıca bir rezalet.

    Yetmedi devleti ele geçiriyorlar . Dünyevi emelleri daha baskın ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle din tarihini iyi bilmek gerekir.İnsanoğlu ağaç kavuğunda mağaralarda yaşarken gelişim sürecinde düşünme yetisiyle nereye gelebildi.Korku - istek - bilinmezlik - merak.İnsanoğlu düşünen bir hayvandır evet hayvanız...Nerede doğduk ,nerede yaşıyoruz!!!

    Yukarıda saçma sapan yazdığım şeylerden şuraya geliyorum.

    Bu gezegen üzerinde ne yazıldıysa "insan" yazdı , ne söylendiyse "insan" söyledi... Kur'an muhammed öldükten 26 yıl sonra insanlar tarafından yazılmıştır. Gökten kitap inmemiştir.Gelelim sorulara...Gelecek olan cevapları biliyorum ama yazayım...


    -Kur'an'ı kimler ne zaman yazdı?

    -Ridde savaşları adı üstünde (dinden dönenler) neden yapıldı?

    -Bu savaş sonrası Ömer kitap yazılmaması gerektiğini neden söyledi? Ebu Bekir neden sahabeler ölüyor yazmamız gerekiyor dedi ?

    -Ebu Bekir döneminde yazılan kur'an neden yakıldı! yok edildi?

    -Osman zamanında yazılan kur'an ı kimler ne zaman yazdı?

    -Muhammed ve islam düşmanı olan Ebu süfyan oğlu muaviye neden ve nasıl islam devletini kurdu.

    -Müslümanların elindeki en eski kuran kaçıncı yüz yıla aittir ve nerededir? Neden orjinali yoktur?



    Not: İslam ve kur'an. Arap ideolojisinden başka bir şey değildir.

    Not2:Bir Müezzin oğlu dindar bir sülalede yetişmiş , kütübi sitte , icma , sünnet kur'anı defalarca hatim etmiş yetmemiş incil , tevratı yutmuş.Ne ateist ne de başka biriyim.Hiç kimseyim.Bana yol gösteren tek şey vicdanım.İnanç bir tür akıl hastalığıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmasterrizmir -- 8 Kasım 2019; 10:45:39 >




  • Çok güzel ve uygun bir dil bunları belirtmiş olmanı çok beğendim. Öncelikle nazik olduğun için teşekkür etmek isterim.

    Forum içerisinde kendine ateist diyip sadece dalga geçme üzerine konuşan kişilerin farkındayım. Daha önceki benzer postlarda da bunu dile getirmiştim. Ancak şöyle bir noktayı da dile getirmek isterim.

    - Bir kişi müslümanlığı, kur'an'ı kerimi, muhammedi savunuyorsa bununla ilgili biri bilgi, birikimi olmak ZORUNDA. Kişiye soru sorduğun zaman, mantık çerçevesinde değilde "zındık, kafir, yanacaksın vb." cevap verdiği taktirde dalga geçilmesini gayet rahat anlıyor ve yadırgamıyorum.

    - Ay'ın 2'ye ayrılması, çekirge saldırıları, sıcak ve soğuk suyun karışmaması, dağlara - dünyaya baksana, kusursuz düzen, kusursuz DNA ve listenin uzayıp gitmesine yardımcı olacak yüzlerce "sadece yarım saatlik araştırma ile kendi söylediğinin yanlış olduğunu anlayabilecek ancak o beyinini kullanmayan" düzgün bir argüman sunmayan teist arkadaşlar olduğu sürece yine senin problemin devam edecek.

    ya aslında bu listeyi o kadar uzatabilirim ki ama kısa tutmak istiyorum. Aslında söylemek istediğim şeyin özeti,

    Evet bazı kendine ateist diyen arkadaşların yaklaşımları doğru değil. Bir ateist olarak ben benim görüşümdeki insanları gözlemliyorum. Oda benim gibi ateist haklıdır diyip çekilmem asla, sorgulamak daha mantıklı geliyor. Aynı süreci sende yap. Saçma sapan yorumlar yapan müslümanları, sadece müslüman olduğu için haklıdır deme. Sadece ben müslümanım diyerek bunu savunabileceğini sananlar var olduğu sürece ateistlerin dalga geçmeleri de bitmeyecek ne yazık ki.




  • Altyapı çok hazırdı Lincoln zamanında öyle ki iç savaş çıktı. Hiç mi okumadınız?

    İnsan insanı hediye eder mi?
    Bebekler alınabilir satılabilir, hediye edilebilir, kiralanabilir mal hükmünde doğdu diyorum. Başka söze gerek var mı?
    İnsan insanı hediye eder mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kacirdigin nokta bizim ateistlerin derdi din ile degil islam ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Herkes keşiflerin önemli olduğunun farkındadır. Benim geçici trend diyerek kastettiğim şey bugünün heyecan uyandıran ve zor görünen işinin yarın sıradan ve kolay görünmesi. Dediğim gibi 1000 yıl sonrasının insanı "Kur'an atomları yazmış puhahahha" diye gülebilirdi de.

    İspatlanabilir diye bir şey yok. Sen rölativite %100 ispatlandı mı sanıyorsun? Ya da Quantum teorisi? Ya da String theory?

    Pozitif bilimler olmadan kesinlikle huzur içinde yaşayabilirsin. Sana göre Afrika kabileleri ya da aborjinler depresyonda mı? Hiç medeniyete karışmamış olanları örnek verdiğin Norveçten kat be kat mutlular.

    Zamanın ötesinde ile kastettiğim zamandan ve teknolojik koşullardan bağımsız. Zamanla değerini, önemini yitirmeyecek bilgi. Atom bilmesen de olur -oldu da 200 sene önceye kadar- ama insanlık bilmezsen hiç olmaz.

    Islam coğrafyası huzurlu değil. Çünkü Islam doğru uygulanmıyor.
    Bir yere göçmek mutluluk bulmakla eşdeğer değil. Çok gurbetçi var pişman olan.
    Ayrıca Afganistan benzer bir ülke olduğu için göç etmeye değmez. Elbette ki göç haritaları farklı ülkeleri gösterecek.



    Bu arada bir insan inanmak istemezse onu ikna edebilecek bir şey yoktur. Aklıma bir kaç şey geldi pozitif diye adlandırdığın bilimlerle alakalı.

    Kur'anda toz zerresinden daha küçük şeylerden bahsediliyor Toz zerresinden küçüğü olamaz gibi bir algı yok. Yunus 61

    Gökyüzü çoğul kullanılıyor. Belki farklı evren katmanlarına, karanlık maddeye vaya bir yüzyıl önceye kadar tek sanılan galaxilere işarettir.

    Kıtaların hareket ettiğinden bahsediliyor.

    Güneşin sabit olmadığından bahsediliyor.

    Ayın yarılmasından bahsediliyor. (Buradaki yarılma terimi Kur'an'da tarım amacıyla topragın sürülmesi şeklinde de kullanılıyor)

    Bunun gibi bir sürü şey var. Ama birisi bilimsel terimler Latince'nin ve kendi uydurduğumuz sembollerin ipoteki altında olsun, 2000li yılların geçici akademik diline göre olsun istiyorsa tabii ki öyle inmemiş Kur'an.

    Şunu da dikkate al ki bir şeyi tüm gerçekliğiyle söylemek onun kabul edileceği anlamına gelmez. Kur'an galaxyleri yazsaydı sen bugün iman edebilirdin ama 1000 yıl önceki adama göre uzayın o kadar geniş olması saçmalık ve imkansız. Tıpkı bugün bazı dini kavramlarla alay edildiği gibi galaxylerin büyüklüğüyle alay edecekti o zamanın insanı. Biz 1000 yıl öncesinin insanından daha değerli değiliz ki sadece bizim anlayacağımız şekilde insin.




  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    O senin kendi hipotezin. Hz. Adem, Nuh, Ibrahim, Yakup ve bunların ardından gelen Yahudilik ve Hristiyanlık ve Islam arasındaki bağ aşikardır. Incil'de bile Hz. Isa için geçen oğul ifadesi başka peygamberler için de kullanılıyor. Oğul kelimesini yanlış anladıkları veya 3-4 kademe tercüme sırasında tahrife uğrattıkları ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 8 Kasım 2019; 11:26:20 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Asla ateistlerin tamamını bilgisiz görmüyorum. Çok bilgili ve detaylı düşünen ateistler muhakkak var.

    Başlığın ilk entry'sinde verdiğim örneği okuyun. Hangi tavrı kastettiğimi anlarsınız. Aynı kişinin üç boşama hakkındaki savunmasını 10- 15 entry yukarıda okumaya devam edebilirsiniz.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Belki çelişki dediğiniz şey sizin yanlış çevirileriniz veya yorumlarınızdır? Açık fikirli olalım. Lütfen aralıkları biraz daha kısa tutarak çelişkilerden bir kaçını yazın.

    Rölativitenin temeli olan "evrendeki son hız ışık hızıdır" dogma değil mi sizce? Islam zannettiğiniz kadar dogma değil ayrıca.

    Neden çok kitap geldi? Insanoğlu gelen bilgiyi tahrif edebilecek şekilde yaratıldığı için olabilir. Başka sebepleri de olabilir.
    Insanoğlu neden böyle yaratıldı? Bu sorunun cevabını anlamak solucanların insanları anlayabilmesinden bile zor olabilir.

    Cennette bilmek, idrak etmek yasak değil. "Yasak elmayı" siz öyle yorumlamışsınız. Beğenmediğiniz şey sizin kendi senaryonuz.
    Eğer idrak ve bilmek olmasaydı, şeytanın sözleri Adem ve Havva'yı nasıl kandırabilirdi?

    Camilerdeki konuda haklı olabilirsiniz. Bu sonradan çıkma bir şeydir. Evet ne yazık ki Kabe'de bile var.

    Imam sapkınlıkları hakkında konuşmak için yüzdeye vurarak toplumun kalanıyla (ve diğer ulke toplumlarıyla) karşılaştırılmalı. Bu şekliyle nasıl görmek istemişseniz öyle görüyorsunuz.

    Cemaat ve tarikatların ne yazık ki bir çoğu rezalet.

    Islam başka insanların uygulamaları başka. Ikisini karıştırmayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 8 Kasım 2019; 11:28:9 >




  • webmasterrizmir kullanıcısına yanıt
    Bunu ayrı bir başlık olarak açar mısınız?
  • Teşekkürler. Yalnızca "sadece yarım saatlik araştırma ile söylediğinin yanlış olduğunu anlayabilecek" kısmına katılamıyorum. Vakit ayırıp yanlışlıkları yazabilirseniz bilgilendirici olur.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğin Islamla gelen veya sadece Islam topraklarında uygulanan bir şey değil. Islam'ın teşvik ettiği bir şey de değil. Bazı konuları din değil insan psikolojisi üzerinden değerlendirin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.