Şimdi Ara

Din hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
2
Favori
10.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Aynen! ...
    Ek olarak ifade edilmesi gerekir ki; ilahi okumak ta uydurma bir dindir!


    Yani ibadete muzik katmak! Bunlar da insan sonradan eklenmis eseridir! Kabul edilmesi kemiklesmesi kaniksanmamasi hayret edici sok edici utanilasi bir durumdur!

    EN ACI olani ilahi okumak sanki Allah emretmis gibi!

    ISlam in Allah ina kufurdur! Nice kufurler gibi bu da ufak ama onemli anlamli bir rezalettir! ...
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Aksine forumdur herkes her sekilde araya girebilir. Diaolog veya monolog durumu yoktur! Forum ozelliklerinde biridir . Herkese aciktir katkisi olacaklar elbette araya girebilir vs ...

    Metafor/ benzetme ile izah edeyim yine


    Ingiliz Anahtari : Islam olsun veya Kur'an-i Kerim vs olsun ...



    Sen farkinda olmadan ise yaramayan bir ingiliz anahtarini yuceltiyorsun ama aslinda Ingiliz Anahtari vazifesini yapamiyor...

    Birseyin sayginligi kutsiyeti islev goruyorsa anlamlidir!


    Ingiliz Anahtari in vidalar uzerinde hayri yoksa! Suclu/ kabahatli vida mi olur ? ...


    Ingiliz Anahtari bir aractir! Onemli olan kullanabilme iradesidir! ...




    Kur'an-i Kerim e uymayan isine geldigi gibi meal eden veya yorumlayanlar oldugu surece pozitifi iyimserlik kollama oldugu surece aslinda muhtac oldugunu da ifsa ifade ediyordur Islamiyet adina ...


    Birey duzgun degilse bunu beceremiyecek kadar aciz bir kitap VARSIN ilahi guclerle korunsun! Neye yazar! ...


    Gerci daha once de sormustum ortaya! Madem diger Semavi denilen dinlerin kitapli PEygamberleri geldi keske Hz. Muhammed ilk once gelseydi de TEK hep oyle devam etseymis Ama yok! ...


    Ek olarak TEST/SINAMA/idrak vs dunyasi olarka olarak gorulen ISlam a gore neden bu test aleminde hileler var! Neden ilahi kitaplar ve elciler var! Sinav yapan ogretmen ayni zaman da kopye cekin diye kendisi vermesi ne kadar dogrudur! O zaman niye bu dunya!

    Zaten ISlami mantiga gore sucu isleyen Havva ile Adem ! Onlar ceksin neyse! .... Digerlerini baglamaz! ...





    Yani farkinda olmadan inancsal dunyevi tabanli degerlerle bir putlastirma var Musluman bireyde !

    Ise yaramiyor ve sebebini de ilahoi kitabin sonuc itibariyle acizligi ile dunyada Musluman olmayan Milyarlarin var olusunu da degistirmiyor!

    Son kitap vs bunlar kibirli ifadelerdir! ...




  • Her namaz kilan Musluman yonunu kup seklindeki Kabe ye yonelmektedir ve Hac/Umre adiyla da KAbe ye giderler etrafinda donerler yani tavaf ederler! Kutsal bir istir. Bence bu putperestliktir... Ibadet edilecekse bir yonu olmamali!


    Insanoglu secde etmemelidir ! ...

    Islam korku uzerine kurulu cezasi olan bir dindir. Bu korku ve mukafatlar/oduller ile yapilan iyi ve kotu seyler inanilan olum sonrasi CEnnet icin hicbir sekilde kriter olmamali .


    Illa bir inanc olacaksa mukafat veya ceza sebebiyle birseyden sakinmak veya iyi seyleri yapiliyorsa bence SAMiMi degildir kandirmacadir. Ben Allah'in yerinde olsam derim ki : Sen korktugun icin sakindin! Sen mukafat icin iyi davrandin! ...


    Insanin ozunde iyi ve kotu KISTASI anlasilacagi uzere iSLAM inanci veya Muslumanlik pratiksel acidan bir anlami da yoktur!


    ZAten bu alem icin bile iyi olmak kotulerden sakinmak icin klavuzu iSLAM olan biri her turlu yuksek ihtimalle cogunlugu da dahil SAMiMI olamaz!


    Devir aretik degisiyor!


    Anti-Madde var...


    Bilinen evrenin en az %70 i karanlik madde olarak ifade ediliyor.


    Karanlik deen olguyu psikolojik bakis acisiyla algilanmamali. Insan gorsel algisina gore idrak edilemeyen siyahtir! Kor/ ama olmak gibi .



    Duz dunyacilar da modern cagin cahilleri! Teknolojiyi yanlis bilgiden cok eksik bilgilerle ALGI olusturmaktalar! En buyuk tehlike de birseyi yanlis bilmek degildir insan kendini bilir surekli gelistiryor kisi her halukarda er yada gec gercegi kabul edecektir ama eksik bilgi ile dogmalasmis sozde bilimsel olgular ve analizler en SAKINCALI olanlaridir. Oyle ki gorebildigim kadariyla bir tur inanis var Duz Dunya gorusundekilerde! Bilimsel malzemelerle gerceklik iddiasindalar Duz Dunyacilar ve ona benzer seyleri iddia edenler! ...


    Mesele artik ifade ozgurlugu capinda hosgoru altan alma vs degildir! ...



    Putperestlik diye tabir edilen fikirsel olanlari da var onun adi da DOGMA denir! Dogmalar da sakincalidir! Sadece dini dogmalar yoktur! Ulkusel dogmalar da sakincalidir. Ozellikle tokezliyorsa veya yanlissa ...


    Onemli olan devingenliktir ve degisimi kabul etmedir!

    Bilimin yolunda ilerlemektir ...


    Saygi duymak dogrudur manasina da gelmez! Elestirelere acik olmama zaten ISlamiyetin sartlarindandir diyebiliriz! Kibirlik uzerinedir pratiksel acidan ele alirsak! Yani Islam Kibire karsi ifadeleri olsa da pratiksel acidan insanlarin yaptigi KiBiR kabak gibi ortadadir ... Son din diye algilanmasi bu kacinilmaz hali olusturmaktadir! Bin yildan fazladir da boyle! ...


    Dinler/Peygamberler devri pratiksel acidan bitmistir :) Mevcut olanlar yerlesik gelenekselligin varolusuna borculudur! Yani yeni nesiller isi kof bos Islam ile dogmaktadir!


    Imam Hatiplilere bakiyoruz turbanli ama Ateist veya Deist veya Nihilist veya Agnostik vs ..

    Hakikatler bunlardir...




  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Dediklerimin arasinda " kibir " vardi. Biraz da onla alakali ...


    Aslinda bircok din vardir dunyanin bircok kitasinda enteresandir kendi kitaplari da var elcileri de... Islamiyet bunlari kabul etmiyor ...


    Mesele Zerdust Dini ... Zerdust Peygamber. Kutsal kitabi Zend Avesta ... Ki bu kitap bircok kitaptan da olusmaktadir bircogu yakildi da cok azi gunumuzde kalmistir.


    Arap kulturu ve siyasetinin sirayeti altinda asimile olan Arap hariciler enteresandir Bu Zerdust dinindekilere karsi kini cok eski ve derindir ki camur da atarlar ... Dini rahipleri Magu lara Arapca kelime olarak telafuz edilemiyor olmasi ile zamanla Arapca dilinde evrimlesen telafuzu Magu oldu mu Mecusi ...

    Zamaninda Islamiyet halifelik doneminde yani Hz. Muhammed sonrasinda yayilmalarda once soyle kademe kademe yaklasirlar ama ayni bizde de var der Zerdust Dinindekiler ... Yani TEK YARATAN var. Peygambeleri var. Kitaplari da var! Halefilik donemi Araplar ofkelenmislerdir ya KILICLA olmek ya da iSLAM! ... O donem de mesele dunyevilestirilmis dunyevi emellere alet edilmis bir Islam anlayisina burunmustur. Gerci Muslumanlar bile kendi aralarinda nice katliamlar sozde din adina kendi dindaslarina Muslumanlarina yapmis yapacaklardi da . Baska dinlerdekiler de niye yapmasin ! Sonucta Afrika kabile dinleri gibi olanlara elbette ISlamiyet mantikli idi kendilerine birsey katacaklardi ...

    Ayrica merak ettigim sey de sudur :

    Hz. Muhammed in doneminde ve Hz. Muhammedin Hristiyanlara karsi katildigi bir SAVAS var midir




  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Tarihinde öyle olması hakikat ve doğruyu değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CECCBCE5F

    Tarihinde öyle olması hakikat ve doğruyu değiştirmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Yani bazı insanlar yanlış yapabilirler ama doğru değişmez. Tebliğ döneminde onca zülme karşı şiddet uygulanmamış. Görev insanlara doğru olanı anlatmak, bazıları İnanır bazıları ise inanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    En sevmediğim tarz konuda, boş muhabbet konusu ama...

    "Ateizm zaten çökmüş bir safsata" saçmalığını a.o.'dan mı öğrendin? Tanrı kesin vardır' ı ispatladıysan sağ taraftan nobele doğru ilerleyebilirsin.

    Ayrıca "İslamiyet zaten çökmüş boş bir safsatadır" demekten daha saçma ve daha çok hakaret içerir bu. Sonuçta islamiyete "safsata" diyebilmek için elinde bir kitap, bir tarih vardır, ama ateizme safsata diyebilmek için elinde hiç bir şey yok.
    İleride can beden kafesinden çıkarken,son nefeslerini verirken neden gelmiştim dünyaya,herşey amaçsızmıydı,hayat yemek içmek yatmak eğlenmek ve sonunda ölmek miydi sorularını soracaksın.Nihayetinde bakmasını bilene sadece bir gül veya dalında yenmeyi bekleyen bir meyve,o meyveyi ısıracak bir dil tadını alacak dilin varlığındaki uyum,bu güzellikleri görüp hissedebilecek gözün varlığı bile çok şey anlatır.Bakmasını bilmeyene de kendiliğinden evrimleşmiş amacı ve hikmeti olmayan bir maddedir bunlar.Hayatı hızlıca obez olarak yaşamakla hissederek farkındalıkla yaşamak bambaşka şeydir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Ben bunu a.o.'dan öğrenmedim. Zorlama bir ifade de yok. Sen "ancak zorlama bir ifade olmalı, yoksa nasıl bilebilirler ki" diye düşünüyorsun. Ayet ortada, kullanılan dil de Arapça, okuyabilirsin.

    Bilim dediğin insanlıkla birlikte var. Ama bundan bahsetmen bir şeye cevap vermiyor. Madem bilim o kadar eskiye dayanıyordu, Kepler "güneş sabitmiş" dediğinde neden kimse, "Yok, galaxilerin ortasında kara delik var, güneş onun etrafında dönüyor" demedi?

    Sen birisini rezil statusune sokmaya çabalamadan önce daha detaylı düşün bence. Hatta kimseyi rezil statusune sokmak gibi bir amacın olmasın. Belki de senin anlamanı engelleyen şey budur.

    Sen de umarım "en azından" bilemeyeceğimiz şeyleri kafamıza göre yok saymadığımızı ve "alternatif açıklamalar olabilir mi" dediğimizi görebilmişsindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 11 Kasım 2019; 3:13:23 >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konu hakkında ciddi bilgi eksikliği veya çarpıtma varken konuşulmuş.

    Islam bundan sonra "din" gelmeyecektir demiyor. Kur'an'da "...Muhammed Allah'ın rasulu ve Nebilerin mührüdür" ifadesi geçer. Bu kelimelerin hepsi Arapça, Türkçe karşılıklarını kendiniz araştırabilirsiniz. Islam bilginlerinin tamamına yakını bu ifadenin Hz. Muhammed'in son "gerçek peygamber" olduğu anlamına geldiğini söylemiştir. Mantıklı bir yorumdur, bu yüzden de ittifak vardır.

    Islam'ın doğduğu topraklarda bile onlarca farklı din varken kim dünyada sadece 3 din olduğunu zannediyor? Böyle bir basitleştirme çabasına neden girdiğinizi sorgulamalısınız.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Siz hayatınızda hiç bozuk vida gördünüz mü?

    Allah dileseydi o bozuk vidaları tek tek yerinden sökerdi, veya yerine gömerdi.

    Ancak amaç "sizin algıladığınız gibi" bütün vidaları sökmek veya takmak değil. Insanların çoğunluğunun cehennem için yaratıldığını yazmaktan çekinmiyor Allah.

    Ortada bir "acziyet" durumu yok. Siz insanın varoluşunu ve dinin bu varoluş içindeki fonksiyonunu ve amacını yanlış anlamışsınız.

    Kur'an'ın korunması konusu tartışmalı. Korunmak derken ne kastediliyor?

    Her halukarda, Hz. Muhammed ilk de gelebilirdi. Sonuçta Allah öyle yapmak istememiş. Siz kestirmeler istersiniz çünkü gücünüz sınırlıdır, Allah kestirmeye ihtiyaç duymaz. Çünkü güç ve zaman zaten tamamiyle onundur, her şey ondandır ve ona döner. Insan algılarıyla kendi kısıtlılığımıza göre oluşturduğumuz beklentiler Allah katında önemsizdir.

    Siz bu "sınav" konseptine çok takılmışsınız. Daha ciddi araştırın.

    Adem ve Havva'dan ne kadar farklı görüyorsunuz kendinizi?




    "Bazı" müslümanlarda putlaştırma olabilir. Sizi Islam'ın ne anlattığı ilgilendirir.

    Islam'ın "acizliği" olarak algıladığınız, aslında sizin (bilgisizliğiniz neticesinde oluşan) "kendi beklentilerinizin" karşılanmaması. Yoksa kitap amacı her neyse onu gerçekleştiriyor.

    Kibir büyüklük demektir ve tamamiyle Allah'a aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 11 Kasım 2019; 7:56:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serebrum

    Bu mesaj silindi.
    Din hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler
  • Eğer dünyadaki tek insan olsaydınız ve toplum diye bir şey olmasaydı belki de kıble diye bir şeye ihtiyaç olmazdı. Bilemeyiz. Allah her yönün kendisine ait olduğunu Kur'an'da bildirmiş.

    "Insanoğlu secde etmemelidir" ifadesini neye dayandırıyorsunuz? Kendi heveslerinize mi? Anlamlı bir dayanağı var mı? Siz hiç bir şeye secde etmiyor musunuz?

    En başta secde etmek ne demektir? Araştırın.

    Islam korku üzerine kurulu değildir. Islam "gerçek" üzerine kuruludur. Ne yaparsanız nasıl bir ceza (olumlu veya olumsuz karşılık) alacağınızı söyler, siz de insan olduğunuz için korkarsınız veya ümitlenirsiniz.

    Ceza (karşılık) üzerine kurulu olmayan sistem hangisidir?

    Siz hangi işi karşılığı için yapmıyorsunuz? Yalnızca Tanrı bir karşılık beklentisi içinde olmaz. Geri kalan her şey muhtaçtır ve daima bir beklenti içinde eylemde bulunur. Gerçek SAMİMİYET kendi acziyetini görmektir.

    Karanlık maddenin veya duz dunyacıların anlatmaya çalıştığınız şeyle ne alakası var?

    "Dogmalar sakıncalıdır" lafı bile bir dogmadır. Bilim de dogmalar üzerine kuruludur. Insan her şeyi bilmediği sürece dogmalar olacaktır.

    Onemli olan doğru yöndeki değişimi kabul etmektir. Bilimin her şeyi bilmediğini farketmektir. Bunu anlamak için 1000 yıl sonrasından bakın, bugün neredesiniz?

    Islam önderleri ve yorumcuları kararları ve yorumlaru yönünden eleştirilere açıktır. Açık değillerse bu onların kendi hatasıdır.

    Daha önce yazdığım gibi Islam'ın son din olma iddiası yoktur. Ancak Hz. Adem'den beri süregelen tek gerçek dinin son gerçek versiyonudur.

    Dinlerin devrinin bittiğini düşünen kişi hangi gezegende yaşıyor acaba?

    Düz dünyacılara sorsanız uzay çalışmaları da "kof boş"tur. Gerçekten öyle midir? Düz dünyacılar çok bildiklerini sanıyor olabilir mi?

    Din işlerinde insanin hangi okula gittiğinin bir önemi yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-288644A72 -- 11 Kasım 2019; 3:19:15 >




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Zerdüştlük ve Islam hakkında bilgin olmadan konuşmuşsun.

    Zerdüştlük hakkındaki zayıf veya güçlü hadisleri okudun mu hiç? Yoksa kafadan senaryo yazıp konuşmayı mı seversin? Olur da araştırırsan okuduğun hadisleri orijinal dilinden mi okuyacaksın?

    "Ya kılıçla ölmek ya Islam" diye bir şey yok. Bir şehir kuşatılırsa tebliğ yapılır. Kabul etmezlerse vergi istenir. Onu da kabul etmezlerse artık geri kalanlar komutanın kendi stratejik tercihidir, diğer tüm milletlerin komutanları gibi.
  • Ben onu öncekiler için değil sonrakiler için dedim islamdan sonra doğan inançlar var mı var, ama müslüman arkadaşlar bunları din olarak kabul etmiyor tarikat diyor başka isimler takıyor vs o yüzden 3 din olduğunu zanneden yazdım, basitleştirme çabası değil
  • Sen Türk müsün? Türk ise arapların sana yedirdiği ve atalarına zorla kabul ettirdikleri bu masallara göre hayatını dizayn edip yaşayacağına kendi insanlarının tarihini , kültürünü , adet ve inançlarını araştır git araplara veya başka milletlere yayıp davet et bir işe yaramış olursun.

    Dünyada arapların ne oldukları ortada zengini altın wc yapıp içine edeken fakiri de beyni yıkanıp kendini bomba olarak patlatıp cennete gideceğine inandırılıyor. Ortadoğu dan hiç bir şeye ne özenmen nede kabul etmen gerekir bir abin olarak sana tavsiyem içinde bulunduğun bataklıktan çıkıp özüne dönmen yazık edeceksin kendfine 60 70 yaşına geldiğinde belki anlayacaksın ama çaresizlik içerisinde yapabileceğin hiç bir şey olmayacak.
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Önce Insanız.

    Araplar Islamı atalarıma zorla kabul ettirmedi. Kimse kimseye zorla bir şey kabul ettiremez.

    Türk kültürünü neden "masal" olarak görmüyorsunuz? Belki de hiç bir anlamı yoktur artık?

    Arap'ın Türk'e örf aktarmasını reddederken "Türk'ün Arap'ı kendi örfüne davet etmesini" tavsiye etmeniz kabul edilebilir mi?

    Arap dünyasının hali onların kendi uygulamalarının sonucu. Birisi adalet diyerek haksız yere can yaktığında adaletten vazgeçiyor musunuz?
  • Din hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler

    Çünkü bizim masal olmayacak kadar gerçek ve güzel tarihte izlerimiz var.

    Bizim örf adetlerimiz araplar kadar yaygın olsaydı sapkınlıklar hırsızlıklar atalara saygı küçüklere sevgi vatanına milletine bağlılık ve diğer insanlara karşı hoşgörü dünyada hakim olur huzur verirdi.Siz bir önce kendiniz anlayın araştırın sonra davet edin insanları hangisinin daha iyi olduğuna onlar karar versin.

    Kendimize ve diğer insanlara zarar veren masallarla dolu gerçekte barbarlıklarla bezeli arap ve yahudi kültür mirasını benimseyip tatlı sözlerle savunmak gerçekten çok üzücü geliyor.

    Bizim şu anki halimizde kendi benliğimizden çıkıp ne kadar işe yaramaz batı ortadoğu imajı ve geleneği varsa benimsemeye çalışmaktan oldu.
    İslam hristiyanlık yahudilik bunların hepsi zorla ve barbarlıkla kabul ettirilmiş inançlardır gittikleri her yeri talan edip masum insanları hunharca öldürüp günümüzde dünyada bu şekilde varlıklarını sürdürmüş ortadoğu kanserleridir.Baist bir tarih araştırması yaparsan çok daha iyi anlayacaksın.

    Bizde bu gün hoşgörü yerine nefret , kadına saygı yerine şiddet , çocuğa sevgi yerine pedofili yaygınlaşıyorsa bu öve öve bitiremediğin araplardan bize geçmiş sapkınlıkların sonucunda olduğunu anlamalısın.

    Önce Türk olarak süregeldiğini unutmamalısın karşındaki insanların çoğu sana insan olduğu için saygı duymaz ilk fırsatta yok olmanı ister. Bak en yakın örneği barış harekatımız. Arap dünyası kınayıp işgalci dedi abd avrupayı zaten saymıyoruz ne oldukları neye baktıkları belli. Yol yakınken dön özüne arap ağzı ile değil kendi ağzınla konuş önce kendi insanına daha sonra dünya insanlarına fay6dan olsun bir hiç uğruna yitip gitme.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.