Şimdi Ara

Din dünya çapında azalıyor: ABD'de 18 ila 29 yaşındaki insanların % 39'u Tanrı'ya inanmıyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
13.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üzülmeye gerek yok. Bir gün herkes ateist olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    😅 çok güzel.. Her kötü şeyi tanrıya bağlamak, peki iyi insanlar ?? Tüm olumsuzlukları allah'a bağlamak kurtuluş reçetesi değildir. Iyi düşün, iyi bir şey yaparsa kendi iradesi kötü bir sey yaparsa tanrının suçu. Sence basit bir düşünce degilmi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LEAME kullanıcısına yanıt
    Sizinde canınız çekti dimi. Çok beyazım brozlaşmış tenle cennete girmek istiyorum belki :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İslam dini, kerbela olayında hz hüseyinin şehit edilmesi ile doğduğu topraklara gömüldü. Bir daha da gün yüzüne çıkmadı.
  • Kardeşim insanin yaradılış gayesi,yaratıcısını tanımak ve şükretmek..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim Kaypakkaya

    Onları boşver de sizin sonunuz daha çok osmanlı gibi olacak Mustafa Kemal gibi biri gelip içinizden geçecek. Ne olduğunu bile anlamadan çöp olacaksınız kimse hatırlamayacak.
    mustafa kemal benim torpağım gardaş. can sıkma sen.

    Atatürk önce gomünistlerin içinden geçecektir kalkıp gelirse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

    😅 çok güzel.. Her kötü şeyi tanrıya bağlamak, peki iyi insanlar ?? Tüm olumsuzlukları allah'a bağlamak kurtuluş reçetesi değildir. Iyi düşün, iyi bir şey yaparsa kendi iradesi kötü bir sey yaparsa tanrının suçu. Sence basit bir düşünce degilmi?
    Mantığı kullanmak ne zamandan beri kötü bir şey oldu? Tekrar okusan iyi olur mesajımı.
  • Tanrı ile uğraşmadıkça mutlu olabiliriz demek mi oluyor
  • ta4cmj T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar tekrardan, yeni vakit bulabildim yazmak için biraz geç oldu ama kusura bakmayın.

    Öncelikle evrim teorisinin neyi açıklamak istediğini anlamamız gerekiyor. Çünkü adı üstünde teori, kanunlar bir olayın gerçekliğini belirtir, teoriler bu kanunların nasıl işlediğini açıklamaya çalışır. Dilimizdeki yanlış kullanımdan dolayı muhtemelen teorileri kanıtlanmamış, sadece fikirden ibaret şeyler sanıyoruz fakat öyle değil. Şu an evrimin olduğundan %99.99 eminiz (kalan yüzde septisizm içeriyor). Evrim teorisi ise evrimin nasıl olduğunu açıklama amacı güder. Evrim ile ilgilenen birisi ilk canlının nasıl oluştuğuna dair en fazla kişisel fikirlerini belli başlı kanıtlarla destekleyerek sunabilir çünkü dediğim gibi evrim teorisi bu olayı kapsamaz. Şu an evrimi reddetmek tamamen anlamsızdır çünkü elimizde kanıtlar var, dahası biz bu teorinin doğruluğunu kullanarak insanlığın gelişimini sağlıyoruz. Bknz: modern farmakolojinin temelinde evrim vardır. Ayrıca gözümüzün önünde evrimin izleri duruyor bizzat bizim vücudumuzda. Kuyruğumuz yok ama kuyruk sokumumuz var. Yemekleri daha kolay sindirmeye başladığımız için bağırsaklarımız kısalıyor, yeni neslin çoğunda 20lik dişlerin kökü bile yok çünkü artık ihtiyaç yok (Bunu dişçiye gidip teyit edebilirsiniz 20lik dişlerde ciddi azalma var nesil ilerledikçe).

    Giriş yaptıktan sonra sizin evrime olan bakış açınızdaki hatayı belirtmek istiyorum. Evrim teorisinin gayesi canlılığın nasıl başladığını açıklamak değildir. Canlılığın başlangıcından bu yana türlerin nasıl çeşitlendiğini açıklamaktır asıl amacı. Yani ilk canlının nasıl oluştuğunu açıklamak evrim teorisinin görevi ve amacı değildir. İlk canlının nasıl oluştuğuyla ilgili hipotezler var tabi ki ama kesin olarak bilmiyoruz. Diğer bir yanlışınız ise, evrimle alakasız olarak, ilk canlının yapısı. İlk canlıda bahsettiğiniz gibi organeller ve DNA bulunmaz. Bu konuda elle tutulur kanıtlar mevcut araştırabilirsiniz siz de. Fosillerden gördüğümüz kadarıyla bu canlılar neredeyse 3.7 milyar yıl önce oluşmuşlar. Canlılığın yapı taşı olan amino asitlerin göktaşları aracılığı ile dünyaya geldiğinde dair oldukça fazla kanıtımız var örneğin. Fakat tabi ki bu amino asitler nasıl oluştu, nerede oluştu bilmiyoruz.

    Ek olarak aslında imkansız gözüken olasılıklar bile yeteri kadar zaman tanındığında gerçekleşebiliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

    Kardeşim insanin yaradılış gayesi,yaratıcısını tanımak ve şükretmek..
    Tamam soruyorum o zaman insan tanrının oyuncağı mı oyun hamuru mu yani sırf birinin nefsi ve olaki isteği üzerine mi yaratıldı bu kadar basit mi.

    Bu noktada bakarsak kendini doğa üstü varlık gibi gören ve ülkeleri bu şekilde yöneten kişilerdeki olguyuda insan mı bahşetti.

    Tanrı var mı.Merhametli mi bu dünya ile alakası var mı yoksa.Tanrı mı tanrılar mı bu da ayrı sorun dünyada 7 bin tane din var.Fetih amacı yağma yığma katletme ve benimsetme ideolojisi güderek yayılım gösteren ise 2 din var(bunlara birde ilahi diyorlar).

    Tanrı gaddar mı merhametli mi.insanın yarattığı tanrı mı doğru yoksa.Belki dünya ile alakası olan veya olup olmadığı belli olmayan tanrı mı çelişki yaratan.

    Kitaplar fasa fiso o açık.Menfaat oldu mu din kardeş denilen olgu bile hikaye oluyor.Asıl mesele şu sen varsa eğer tanrının bir oyuncağı mısın.Düşün bakalım.Biri seni yapmış ama keyfi yapmış.Fakat o seni yaptığı için ona minnet duymalısın.Yeri gelince seninle canın istediği gibi oynuyor.Seni yasaklıyor cezalandırıyor.Bana kölesin diyor.

    Değerlendir bakalım.Bu asıl tanrının isteği mi yoksa insanlar üzerinde hüküm sürmek isteyen topluluklarının isteği mi.

    Dünyada hak adalet ve eşitlik diye bir ilke yok.İnsanlar bunu belirliyor sadece ve buda dini kitapları resmen oyun dışı yapıyor.Dünyada pek çok rezalet yaşandı bu zaman kadar insanlar bihaberdi ama günümüz dünyasında herşey parmağının ucunda ve herşey sorgulanabilir konumda.Buda artık pek çokşeyin silinmesi veya bırakılması anlamına geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Haziran 2020; 17:7:29 >




  • ta4cmj T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uzun yazmak marifet değil. Hatta şu anda olduğu gibi boş yazıyorsan, soruya cevap vermeyip etraftan dolanıyorsan uzun yazmak kötü bir özellik. Ben bu platformda uzun yazmıyorum, çünkü ne zaman uzun yazsam genelde siliniyor. Laf kalabalığı yapmayı da sevmiyorum.

    Ben prionların başka proteinleri etkilemediğini söylemedim. Verdiğin kaynakların hiçbiri prionun kendini eşleyemediğini söylemiyor. Alıntı yaptığın yerlerin benim sorduğum soruyla hiçbir ilgisi yok. Hatta verdiğin kaynaklardan birtanesi benim dediklerimi doğruluyor:

    Bilinen prionlarda en sık görülen amino asit dizilimleri ile tuz-tetiklemeli peptit oluşum tepkimesinde tercihan oluşan dizilimin (ilkel dünya koşullarında peptitlerin oluşmasına olanak tanıyan en basit mekanizma) basit bir kıyaslaması, dikkat çekici bir tutarlılık sergiler; bu da, prionların erken evre peptit evriminin bir kalıntısı olduğu hipotezini destekler.

    Şu araştırmada prionun kendini eşleme mekanizması, kendini eşleme durumları arasındaki ilişkileri ve geçişleri hem in vitro ortamda hem de in vivo ortamda detaylı biçimde anlatılıyor:

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4395513/

    Makalenin özetinden ilk cümle:

    Prion proteininin, iyi huylu Prpsc veya şusa özgü Prpsc varyantlarına ek olarak kendi kendini kopyalabilen çok çeşitli yapılar oluşturabileceği açıktır.

    Şimdi istediğin kadar uzun yazabilirsin. Yapacağın şey sadece kendini tatmin etmek olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 9 Haziran 2020; 17:34:49 >




  • Ya insanın bir yanı diyor ki: politik doğrucu ol, yorum bile yapma.

    Ama bunu okuyan ve kendini dindar veya muhafazakar olarak tanımlayanlar varsa malesef ki özür dilerim... güzel haber.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah insani özür irade ile yaratmıştır. Yaptıklarından dolayıda ödül ve ceza vaat etmiştir. Reis boşa gerilme hemen, bize verilen süre dolduğu zaman öleceğiz. Kul'a bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça!!!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dini kişilerin özgür düşüncelerine ve kendi kararlarına bırakırsan dün yükselir. fakat dini bir yönetim aracı veya bir baskı aracı olarak kullanırsan o din çöker. Hiç bir peygamber eline kırbaç alıp insanları dinine zorlamamıştır. İnsanlar o dindeki güzelliklere hayran olup, o dini benimsemiştir. Günümüzde dinlerin bütün güzellikleri alındı, yok edildi. Geriye sadece kurallar ve baskıcı din adamları kaldı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 30 kupona alınmadı bu vatan

    Allah insani özür irade ile yaratmıştır. Yaptıklarından dolayıda ödül ve ceza vaat etmiştir. Reis boşa gerilme hemen, bize verilen süre dolduğu zaman öleceğiz. Kul'a bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça!!!
    Özgür irade ile mi yaratmış.

    Hm sakat doğmada buna dahil mi, down sendromlu, görme engelli olma, elleri veya kolları olmama.Yada çirkin olma yani insanlar senden iğrenecek kadar ve sevilmeme gibi durumlar.İnsan içine çıkamaman mesela.

    Savaşın ortasında bir hiç olarak doğma ile bir multimilyarderin yalısında havuzlu bir bebek yatağında dünyaya gözünü açmak bir mi.Bunların hayat şansları eşit mi yada yaşayacakları süreç.

    Köle olarak doğmayacağın ne malum seni hür yetiştirecek ebeveynlerin olacak mı yada bu ebeveynler sen aklın açıllmadan sana baskı ve zorlama ile istedikleri kıvama mı sokacaklar zombiye mi dönüşeceksin.


    Hür iradeden kasıt nedir hangi ülkelerde hür irade var müslüman geçinen kaç ülkede hür irade ile yaşıyor insanlar,insanlar seçimlerinde ne kadar özgürler yada haklarında.Bu haklar bize doğarken mi tanındı yada birileri mi belirledi.


    İnsanlar bu belirlenen durumlar karşısında eşit mi yoksa birileri daha da mı eşit.

    Neden insanoğlu gücü eline geçirince delirip herkesi ezmeye çalışıyor.İnsan neden bu kadar bencil yoksa varlığı şüphe unsuru olan tanrıda mı bencildi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ta4cmj

    Tabi tabi ne demek .Günümüz mikrobiyoloji ilminin geldiği son noktada biliniyor ki DNA daki bilgi olmadan protein sentezlenemiyor. DNA sentezi için proteinler gerekir; protein sentezi için de DNA gerekir. Bunu mikrobiyolojiden en ufak bilgisi olan bilir bilinmeyen birşey değildir.

    https://labtestsonline.org.tr/glossary/prion
    Normal proteinin düzensiz bir şekli olan, bakteri veya virüs dışında bir enfeksiyon etkenidir. Bir prion proteini Deli Dana Hastalığı ve Creutzfeld-Jacob hastalığı gibi değişik enfeksiyonlara neden olmaktadır. Prion proteinleri normal beyin proteinlerini tetikleyerek düzensiz şekiller almalarına, işlevlerinin bozulmasına sebebiyet verirler.



    https://www.evrensel.net/haber/174295/prion-hastaliklari-ve-motor-proteinler
    18 Şubat tarihli Cell dergisinde yayınlanan araştırma
    Hastalığa neden olan bulaşıcı prion proteinleridir. Normalde her insanda normal prion proteinleri bulunmaktadır. Bunlar beyin sinirlerinin hücre zarında konumlanmaktadır. Bu normal proteinin yanlış katlanmış ve ya da bulaşıcı olan türü deli dana hastalığına ve insanlarda da Creutzfeld –Jacob hastalığına neden olmaktadır. Bulaşıcı prion proteinlerini şekilde alan insanın normal prion proteinlerinin yapısı da değişerek bulaşıcı prion proteinine benzemektedir.


    https://www.klimik.org.tr/wp-content/uploads/2019/02/Yava%C5%9F-Virus-%C4%B0nfeksiyonlar%C4%B1-ve-Prionlar-%C4%B0mran-SA%C4%9ELIK.pdf
    İnfekte hücrelerdeyse PrPsc veya PrPRES
    bulunmakta ve  PrPc
    ’ den geliştiği
    düşünülmektedir
    • Bulaştan sonra PrPsc, beyindeki PrPc
    ile
    etkileşime girerek bu proteinin yapısını
    değiştirmekte (post translasyonel
    modifikasyon)
    • PrPsc ’nin PrPc ’den farkı -heliks yapı
    yerine -dizilim yapısını göstermesi
    • Proteazlara dirençli





    https://bilimfili.com/prionlarin-yasamin-kokeni-ile-ilgisi-olabilir-mi
    Proteinlerin yapı taşları ve katlanışları, onların işlevlerini belirler. Organizmanın yaşamsal süreçlerinin yürütülmesinde görev alan her proteinin amino asit dizilimi de, üç boyutlu katlanma biçimi de bellidir. Eğer dizilişte ya da katlanışta bozulma olursa, protein görevini yerine getiremez; hatta bu durum bazen organizma sağlığını tehlikeye atacak sonuçlar doğurur. Çünkü "prion" adı verilen yanlış katlanmış proteinler, edindikleri hatalı biçimi düzgün proteinlere de bulaştırabilir.





    https://polen.itu.edu.tr/xmlui/handle/11527/14521
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Protein_yanl%C4%B1%C5%9F_katlanmas%C4%B1_siklik_amplifikasyon


    eee sende iki kelime ile konuşma artık biraz doldur sayfayı yada bizim bilimle alakamız yok biz evrim inancına sahibiz inadına savunacaz bunca çıkmaza rağmen de bitsin bu iş.
    50 senelik bilimsel bilgiyle bilim surudurlmeye calisildiginda varacagibiz yer inanctirguncel makaleleri takip ediniz.
    Bikkm dunyasi dna nin arsiv rna nin ise kopyalama makinesi sistrmi oldugu dusuncesinj bile tartismaya baslamis..
    Su olmadan asla su olmax demek inanca girer.
    Bh jaxar tutuculuj iyi degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubillian

    Yakında çocuklarımız bize bir yerleriyle gülecek ulan nelere inanmışlar diye daşşak geçecekler haberiniz yok.

    Ortamda falan deist olduğumu söyleyince bi garipseniyor bi böyle 'lan ne acayip adam' oluyorum :) halbuki bir masal dünyasına inanan onlar. Bana yüzüklerin efendisindeki evrene inanıyorum demenle ben bu yazılan safsataların hepsine inanıyorum demen arasında hiç bir fark yok.Ama yine de ortamda garip ve anlaşılmaz olan ben oluyorum :)
    Cocuklarinizi iskamdwn uzat tutun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: translator66

    Geçmişe baktığımızda ne zaman bolluk varsa ve refah seviyesi (çoğu yerde) zirvelere tırmandıysa bilin ki orada inanç oranı azalmaktadır. Fakat yoksulluk ve savaş durumunda insanlar dine daha çok sarılır burası çok net (yoksul insanların daha çok dindar olduğu zaten bilinen bir gerçek).
    Birlikte yaşamıyor muyuz deprem olsa hemen insanlar ya camilere koşar ya da dua etmeye başlarlar. Oysa zenginlerin (görecelidir tabii) şükretmesi, dine sarılması çok nadirdir.
    Dolayısıyla insanların dine sarılması için bolluğun, refahın ve barış ortamının değişmesi (gönül ister ki insanlar böyle durumlarda da Allah'a sığınsın/şükretsin) gerekir.
    Fakirlesen tollukjn sorguladini cok nadirdir.aksine fakirlestikce din ve ideolojj gorunumlj gizli inanclara sarilir.sosyalizm kimunizm gibi.
    Nundan dolaydir milletin buyuk kismi (oy deposu)fakirlestirilir.yine zenginlikte kesin kistas degildir.ama zenginligin nugusa dagiligimi ciddi emare ve ksitastir.
    Topljmda zengin fakir arasi makas azalip zengin sauisu artiyorsa ordan almanya japonya cikar.tam terdi ise ordan abd ve turkiye cikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    https://forum.donanimhaber.com/sinavda-olmadigimizi-kanitliyorum--141988909
    Bir robot için tamam ama gelişmiş bir yapay zekanın ne yapacağı kestirilmiyor çünkü kendi seçimleri olacak bu yüzden Elon Musk bile yapay zekaya karşı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.