Şimdi Ara

dilencilere para verirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla genelde cuma günleri hep dükkana gelip istiyorlar.ben veriyorum + nedense hep cuma günleri geliyorlar

• İşin taktiği o zaten, duygularını sömürecek senin. Bütün dilenciler aynı değil ama 80%i kolpa. Vermeyeceksin en iyisi.
  • Versen suç vermesen suç aga. Bende arada bi' veririm çok muhtaç gördüğüme. Ama en güzeli böyle kenar mahallelerde çalışıp çoluk çocuk okutmaya çalışanlar. Onları bulup yardım edersen en güzeli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianfresco -- 2 Eylül 2008; 12:05:17 >
  • hiç vermedim..cuma günleri mübarek olduğu için insanlar iyilik yaparlar. dilencilerde iyilikleri toplamak için cuma günleri işleri yoğun oluy
  • vermem gitsin çalışıp para kazansınlar elindeki 3 aylık bebeklerin günahı ne sokakta karda kışta onlar aracılıgıyla insanları sömüren salaklar
  • Müzik Yapıyorsa,Kalem,Çakmak,Mendil vs. satıyorsa satın alırım,ama dilenciye beleşten para vermem.
    Herkez para kazanmak için çabalarken o neden beleşten para kazansın?
    [edit:imla]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radionomy -- 2 Eylül 2008; 12:09:32 >
  • Genelde vermezdim, geçen ne olduysa verdim. Sonradan öğrendim ki kadın hayat kadınıymış. Bu arada en az 60 yaşında.
  • Hiç para vermedim. Vermem de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lvthsgm

Genelde vermezdim, geçen ne olduysa verdim. Sonradan öğrendim ki kadın hayat kadınıymış. Bu arada en az 60 yaşında.

onunda sana vermesi gerfekiyodu bu şartlarda
  • 1 kuruş vermedim, vermiyorum, vermeyeceğim. Onların özelliği neymiş insanlar para kazanmak için çalışırken onlar bedavadan kazanıyor.
  • Kimisinin cidden ihtiyacı olabilir ama öyleleri var ki kesin benden zengindir ve sırf onlar yüzünden ihtiyacı olanlara da vermemiş oluyorum

Bu arada kalem/selpak satan demiş bir arkadaş

normal yetişkin ise satan sorun yok

ama ÇOCUKLARA SATTIRILIYORSA ALMAYIN

Sonuçta siz ondan almakla çocuk istismarına katkıda bulunuyorsunuz. Ve çocuklar onları satıp para götürdükçe daha çok zorlanıyorlar bunu yapmaya. Temel hakları ellerinden alınıp yol kenarlarında selpak sattırılıyor buna destek olmayınız. Çünkü verdiğiniz para malesef çocuğa değil onu sömüren aşşağılık heriflere gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _panzerschreck_ -- 2 Eylül 2008; 12:14:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lvthsgm

Genelde vermezdim, geçen ne olduysa verdim. Sonradan öğrendim ki kadın hayat kadınıymış. Bu arada en az 60 yaşında.

hacu koptum ya 60 yaşında hayat kadını buruşmuştur o

• 20 $ vermiştim 2 ay önce.Bir kadın çocuğuna olanları söylerken ağlıyordu.Ne oldu? dedim.Konuştuk işte böyle böyle çocuğum engelli falan.Ama inanmadım.Git doktor raporu getirde inanalım dedim.Yarın geçiyordum aynı yerden.Kadını gördüm.Gösterdi raporu.Çok üzüldüm gerçekten.O kadına daha öncede para vermiştim.Çocuğu çok tatlı bir bebekti.Çok üzüldüm.Karınlarını doyursunlar diye yanımdaki 20 doları verdim.

Pişman değilim yaptığımdan
  • Bir de böyle yolunu kesen tipler var. Aynen şöyle diyorlar;

Abi ben X memleketten geldim, dilenci değilim, otogarda valizimi kaybettim, akrabaları bulamadım, sokakta kaldım vs. bana bir çorba parası.

Sonra ertesi gün sizin ona para verdiğinizi unutup tekrar aynı şeyleri söyleme cesaretinde bulunabiliyor. Tabii ki başkalarına da.

• quote:

Orjinalden alıntı: loodyeyes

20 $ vermiştim 2 ay önce.Bir kadın çocuğuna olanları söylerken ağlıyordu.Ne oldu? dedim.Konuştuk işte böyle böyle çocuğum engelli falan.Ama inanmadım.Git doktor raporu getirde inanalım dedim.Yarın geçiyordum aynı yerden.Kadını gördüm.Gösterdi raporu.Çok üzüldüm gerçekten.O kadına daha öncede para vermiştim.Çocuğu çok tatlı bir bebekti.Çok üzüldüm.Karınlarını doyursunlar diye yanımdaki 20 doları verdim.

Pişman değilim yaptığımdan

ama hepsi öle değil.bazıları ALLAH rızası için ALLAH ne muradın varsa versin vs.. şeyler diyip duruyor.ALLAH sana güzel kız versin diyor bende otomatikmen yavşıyorum

• Eskiden verirdim . Yaşlı bir dilenci kadın var dilenmek için 80 km yol gidiyor haftanın 3 günü. Ortalama 60 ytl yol parası veriyor. Ayrıca dilenci kadın bankadaki hesabına günlük 50 ve üstü para yatıyor bizzat şahit oldum.
    Bir başka dilencinin 3 katlı evi(kiracılarıda mevcut) ve 1 tane dükkanı var.Teşkilatı kurmuşlar kadınlar dileniyor ,çocuklar bebekse dilenen kadının kucağında ,çocuklar büyükse mendin-sakız satıyor. Erkek çocuklar boyacılık ve hurdacılık,Evin babası ise tombalacılık yapar.
    Bunların mesleği olmuş bu iş artık çalışmadan gelsin paralar.
  • çocuksa kesinlikle vermem. imkanı yok vermem yani. çünkü biz verdikçe, onları çalıştıranlar daha fazla çalıştıracak.

ama düşünsenize kimsenin vermediğini, o zaman çalıştıramayacaklar işte.

geçen gün de kabataş'ta bir adam geldi, otobüs param yok falan dedi herkesi geziyordu. normalde pek vermem ama bu adama veresim geldi. üstümde bozuk olmadığı için veremedim. sonra kendi kendime "belki otobüs parası hikaye, sadece dileniyordur" dedim. otobüse bindim. etrafıma bakınırken otobüste adamı gördüm. gerçekten otobüse binecekmiş meğer. üzülmüştüm. aynı otobüse bineceğimi bilsem kendi akbilimden basardım.

ha dün de birisi geldi, 50 kuruşu var elinde, 75 kuruş lazım dedi. buna da verecektim, elindeki sigarayı görünce vermedim.zevkine para veriyorsan veya herhangi bir şekilde buluyorsan, otobüs paran var demektir.

• 4. sınıfa giderken yani 8 sene önce oluyor evin kapısını çalmıştı, evde kimse yoktu para istedi işte gittim annemin hep para koyduğu yerden 10 lira alıp verdim O zamandan beri vermiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalemtraş

çocuksa kesinlikle vermem. imkanı yok vermem yani. çünkü biz verdikçe, onları çalıştıranlar daha fazla çalıştıracak.

ama düşünsenize kimsenin vermediğini, o zaman çalıştıramayacaklar işte.

geçen gün de kabataş'ta bir adam geldi, otobüs param yok falan dedi herkesi geziyordu. normalde pek vermem ama bu adama veresim geldi. üstümde bozuk olmadığı için veremedim. sonra kendi kendime "belki otobüs parası hikaye, sadece dileniyordur" dedim. otobüse bindim. etrafıma bakınırken otobüste adamı gördüm. gerçekten otobüse binecekmiş meğer. üzülmüştüm. aynı otobüse bineceğimi bilsem kendi akbilimden basardım.

ha dün de birisi geldi, 50 kuruşu var elinde, 75 kuruş lazım dedi. buna da verecektim, elindeki sigarayı görünce vermedim.zevkine para veriyorsan veya herhangi bir şekilde buluyorsan, otobüs paran var demektir.

hocam seninde gönlün yok vermeye.istesende veremiyorsun

• Son yıllarda asla vermiyorum.. Ve diyorum bazen içimden bazen dışımdan ; Seçim zamanı size para verip oyunuzu satın alanlardan isteyin para.... Benden değil..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.