Şimdi Ara

Dilciyim YGS Mat-Fen kasmamın yararı olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 11im, yavaş yavaş YGSye başladım. Mat-Fene zaman ayırmak yerine LYS ing çalış dediler. Sizce YGS önemli mi, hedefim ilk 1k?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dile yatkınlığın varsa İngilizce bekleyebilir(okulda zaten görüyorsun). Türkçe ve sosyali yalayıp yut yaza kadar. Sonra matematik ve fene geçersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 8 Mart 2017; 21:53:15 >
  • 1k ygs mat yapamıyosan unut* o yüzden mat çalış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 8 Mart 2017; 21:59:35 >
  • Dilciysen mat fen kascana lol oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiden başlaman çok iyi,çoğu dilci nerdeyse hiç çalışmıyor YGS'ye(yüksek hedefliler hariç). Ben de bir dilci olarak fen için bir şey demeyeyim de matematik ve geometri çalışmanı öneririm. Fenin getirisi daha az matematikten onun yerine sosyal ve türkçe kasmalısın. %65 etkisi olan ingilizceye zaten sürekli çalışacağını varsayarak ekstra bir şey demiyorum. Bu arada matematik çalışılırsa ve LYS iyi gelirse ilk 1k ulaşılabilir bir derece. Sayısallar fark atmak için nasıl sosyal kasıyorsa sen de öyle matematik kasmalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu haftasonu YGS'ye girecek bir dilciyim. Hedefinin LYS sonucunda 1k olduğunu düşünerek konuşuyorum. Matematik yapmadan yapamazsın. Türkçe sosyal fullesen ve LYS'de de full çeksen yaparsın ama bunu yapabilir misin? O yüzden riske atmamak lazım. Fen 0.5 matematik 0.6 puan etkiliyor genel puanını. Aralarında herkesin düşündüğü kadar bir fark yok. Ben fen çalışmadım pek, genel bilgimle yapabildiğim soruları yaparak 7-8 net yapıyorum. Ama pişmanım açıkçası. Son bi kaç günümü biraz fene bakarak geçirmeyi planlıyorum. Matematiğim tam anlamıyla 0'dı bu senenin başında. Sadece problem çözebiliyordum ama sıkı bir çalışmayla 25 nete kadar getirdim geometrisiz. Geometriyle gerçekten hiç aram yok. 1 tane yaparsam şükür diyorum. Türkçe benim gözümde çalışılacak bir ders değil. Dil bilgisi konularını yapamıyorsan çalışırsın. Kitap okuyan adam okuma anlamada hata yapmaz. Ben çok az Türkçe çalıştım ve 35 netten aşağısını görmüyorum, o da zor sınavlarda. Sosyal yapamıyorsan çalışmalısın ama esas çalışma isteyen dersler matematik ve fen. Benim gibi Boğaziçi hedefliyorsan diğer LYS'de yüksek yapan dilcileri eleyeceğin dersler bunlar. 11. sınıfta LYS konularını halledip ve yaz tatilini çok kasmadan YGS çalışarak geçirip, önümüzdeki sene kendini geliştirir ve rahatlıkla ilk 500'e girersin. LYS'den ama 75 altına düşme lüksün yok. Kaç yaptığını bilmiyorum başarılı bir öğrenci olduğunu varsayıyorum. Bazı matematik fen yapamadığı için dil seçen ve ingilizcesi kötü olan insanlar var, onlardan değilsen önün açık.

    Tekrar söylüyorum, matematik ve fen ile fark atarsın, sosyal Türkçe ve İngilizce'yi zaten dil'de hedefi olan herkes çözüyor. Hedefin matematik'de 30 fende 20 olsun. Sosyal ve Türkçeyi 35 üstü tutarsan ve LYS'nde iyi gelirse kazanamayacağın okul yok. Ben çalışkan bir öğrenci değilim, fende 20 yapma hedefim yok. 11'in sonuna doğru çalışmaya başlayan biri olarak senin olmalı. Başarılar diliyorum sana önündeki senede. Çok fazla stres yapma. Diğer bölümler için önemli olan LYS ama dilde yüksek yapmak istiyorsan farkı YGS'de atarsın. Bunu unutma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: claus577

    Bende bu haftasonu YGS'ye girecek bir dilciyim. Hedefinin LYS sonucunda 1k olduğunu düşünerek konuşuyorum. Matematik yapmadan yapamazsın. Türkçe sosyal fullesen ve LYS'de de full çeksen yaparsın ama bunu yapabilir misin? O yüzden riske atmamak lazım. Fen 0.5 matematik 0.6 puan etkiliyor genel puanını. Aralarında herkesin düşündüğü kadar bir fark yok. Ben fen çalışmadım pek, genel bilgimle yapabildiğim soruları yaparak 7-8 net yapıyorum. Ama pişmanım açıkçası. Son bi kaç günümü biraz fene bakarak geçirmeyi planlıyorum. Matematiğim tam anlamıyla 0'dı bu senenin başında. Sadece problem çözebiliyordum ama sıkı bir çalışmayla 25 nete kadar getirdim geometrisiz. Geometriyle gerçekten hiç aram yok. 1 tane yaparsam şükür diyorum. Türkçe benim gözümde çalışılacak bir ders değil. Dil bilgisi konularını yapamıyorsan çalışırsın. Kitap okuyan adam okuma anlamada hata yapmaz. Ben çok az Türkçe çalıştım ve 35 netten aşağısını görmüyorum, o da zor sınavlarda. Sosyal yapamıyorsan çalışmalısın ama esas çalışma isteyen dersler matematik ve fen. Benim gibi Boğaziçi hedefliyorsan diğer LYS'de yüksek yapan dilcileri eleyeceğin dersler bunlar. 11. sınıfta LYS konularını halledip ve yaz tatilini çok kasmadan YGS çalışarak geçirip, önümüzdeki sene kendini geliştirir ve rahatlıkla ilk 500'e girersin. LYS'den ama 75 altına düşme lüksün yok. Kaç yaptığını bilmiyorum başarılı bir öğrenci olduğunu varsayıyorum. Bazı matematik fen yapamadığı için dil seçen ve ingilizcesi kötü olan insanlar var, onlardan değilsen önün açık.

    Tekrar söylüyorum, matematik ve fen ile fark atarsın, sosyal Türkçe ve İngilizce'yi zaten dil'de hedefi olan herkes çözüyor. Hedefin matematik'de 30 fende 20 olsun. Sosyal ve Türkçeyi 35 üstü tutarsan ve LYS'nde iyi gelirse kazanamayacağın okul yok. Ben çalışkan bir öğrenci değilim, fende 20 yapma hedefim yok. 11'in sonuna doğru çalışmaya başlayan biri olarak senin olmalı. Başarılar diliyorum sana önündeki senede. Çok fazla stres yapma. Diğer bölümler için önemli olan LYS ama dilde yüksek yapmak istiyorsan farkı YGS'de atarsın. Bunu unutma.

    40/40 türkçe sosyal ve 80/80 dil ile ilk 1k gelebiliyor dostum. 35 türkçe demişsin. Türkçeden 40 yapamayan bir dilcinin fen kasması aptallıktan başka bir şey değil. Türkçe %15, fen %4- mat %5.. Fenden 5 net yukarı çıkmak mı türkçeden dilbilgisini yalayıp yutup 35den 40a çıkmak mı? Türkçeden dilbilgisi yalayıp yutmak.
    Dediğim gibi önce sen bi 40/40 tr sosyal bırak ondan sonra oturup matematik kasmaya başlarsın. Sen bunları yapamıyorsan senin mat çalışman aptallık olacaktır. Ben tr ve sosyalden çok nadir binde bir soru kaçırıyorum benim matematik kasmam mantıklı mı? Mantıklı. Ama türkçe ve sosyali bu noktaya getirememiş bir insanın diğer derslere yönelmesi saçma bir hamle olacaktır. Türkçeyi nasıl herkes çözüyor. 40 türkçe ile 35 türkçe arasındaki farka bak bakalım o 5 soru seni ne kadar alıyor ne kadar götürüyor. Gerçi şuan ne desek boş ben de dilden gireceğim sonuç ekranları karşımıza çıktığında temmuz ayında bu başlık altında buluşalım hep beraber bakalım karşılaştıralım ben tr ve sosyali yanlışsız bırakacağım. Türkçe ve sosyali bu duruma getirememiş, mat kasmış birisi ile benim sıralamam arasında ne fark olacak bakalım.
    Başlık sahibine önerim: Önce bir sosyal ve türkçeyi bahsettiğim düzeye çek ondan sonra matematik dönmeye başla fen dönmeye başladı henüz 11. sınıfmışsın vaktin bol disiplinli çalışırsan yaparsın. Matematik, fen çözme demiyorum sadece önceliklerini maks düzeye çektikten sonra başla.
    Not: Hiç matematik ve fen çözmeyen birisi 1k içine girebilir, obp düşük değilse 40/40 türkçe sosyal bırakıp 80/80 dil bırakırsa sallıyorum 90 obp varsa 200 gibi bir dil1 sıralaması ortaya çıkıyor, 80 obp varsa 300-400 arası sıralama çıkıyor. Dediğim gibi *obp düşük olmamak kaydı ile*. Matematik ve fen çözmeden 200 gibi bir sıralamaya gelebiliyorsun bunun da altına inmek istiyorsan matematik ve fen çözmen gerekiyor, ilk 100 bursu istiyorsan örneğin




  • Adamlarin sozelci oldugu ne kadar belli sjdj kafam kadar paragrafla iletisim kuruyolar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çalış.Artın olur.Ama bi şeye çalış.
  • RoadhouseBluess R kullanıcısına yanıt
    İngilizce neyse de türkçe ve sosyalden 40 yapmak sandığın kadar kolay değil.Hangi denemelerde 40 yapıyorsun bilmiyorum ama sınavda ikisinden de yapabilme ihtimalin bence 0. Sonucunu atarsın dediğin gibi yine de. Bu iki dersi 35 dolaylarında yapan birisi bir süre sonra bunların tıkandığını anlamalı ve matematiğe yönelmeli. İstersen sürekli 40 yap,sınav anındaki bir dikkatsizliğe,bir absürt soruya bağlı yanlış yapmak. Sosyal yorum ağırlıklı olduğundan daha da zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claus577 C kullanıcısına yanıt
    Hedefimiz aynı, siz hangi bölümü istiyorsunuz? YGS netleriniz ne durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LorrySossue

    Adamlarin sozelci oldugu ne kadar belli sjdj kafam kadar paragrafla iletisim kuruyolar

    O nece bi tespiddi üstad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik neti için esen ygs konu anlatımı + esen ygs geometri konu anlatımı + birey b matematik soru bankası + karekök ygs matematik s.b. + karekök ygs geometri s.b. bitirirsen matematik 35+ gelir . Tabi çalışmanada bağlı . Matematik ve geo temelin yoksa birey a düzeyinden başla derim . Bu arada birey b'yi karekök mattan önce bitir . Fen neti için palme kimya - biyoloji konu anlatımı ve palme kimya - biyoloji soru bankası bitirebilirsin . Fizik için bir kaynak illa alacağım diyorsanda birey a ve b al . Palme önermiyorum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 9 Mart 2017; 9:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet belki de diğer dallardan daha cok, dilciler genelde 75-80 arası yapar zaten lys de asıl sıralamanı ygs ve okul puanın belirleyecek
  • RoadhouseBluess R kullanıcısına yanıt
    Turkceyi ve sosyali 35ten 40a cikartmak (ki mumkun olup olmadigi bile tartisilir) mat ve fenden 0dan 20ye 25e cikarmaktan cok cok daha zor. Ve puan getirisi acisindan 2.si cok daha verimli.

    Zaten bu derslerden korkmasaniz, biraz ozguvenle birlikte emek verseniz ne kadar kolay sekilde yapacaginizi siz de goreceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

    Turkceyi ve sosyali 35ten 40a cikartmak (ki mumkun olup olmadigi bile tartisilir) mat ve fenden 0dan 20ye 25e cikarmaktan cok cok daha zor. Ve puan getirisi acisindan 2.si cok daha verimli.

    Zaten bu derslerden korkmasaniz, biraz ozguvenle birlikte emek verseniz ne kadar kolay sekilde yapacaginizi siz de goreceksiniz

    Puan getiri açısından çok daha verimli değil maalesef.. 35 türkçe 35 sosyal ve 20 matematik yapmış birisi geçen seneye göre 25k ygs3 sıralaması çıkarıyor ortaya, 40 türkçe 40 sosyal yapmış birisi 23k sıralama çıkartıyor

    Standart sapma diye bir şey duydun mu hiç? İlk 20 mat sorusunu zaten mf, tm öğrencilerinin çok çok büyük bir kısmı çözeceği için onlar sana sıralama anlamında pek fazla bir şey katmayacakken. Sosyal dersinde en az doğru yapılma oranına sahip olan din ve felsefe soruları senin sıralama olarak uçuracaktır. Türkçe dersinde çok fazla insan 35 yapıyordur doğru ama çok fazla insan bunun üstünde yapamıyor. Sınavda her sorunun kendi içerisinde değeri oluyor, örneğin türkçenin ilk sorusu sınava giren 1.000.000 aday tarafından doğru çözüldüyse bu soru seni sıralama konusundan etkilemeyecektir ancak çoğu kişinin yapamadığı anlatım bozukluğu sorusu senin sıralamanı muazzam miktarlarda oynatacaktır. Doğru yanlış olarak hesabı yukarıda yazdığım gibi, benim dediğimi yapan öğrenci 23k iken senin dediğin 25k çıkıyor yani puan getirisi açısından daha önemli falan değil. Ayrıca bu sıralamalar net sayısına göre hesaplanmış hali işin içine standart sapma vs. muhabbetleri girince 40/40 yapan öğrenci 35 yapıp matematik çözen öğrenciye hatrı sayılır miktarda sıralama farkları atacaktır.

    İstediğin kadar tartışabiliriz dostum ama şundan emin olabilirsin: Türkçe ve sosyali tam yapan öğrenci türkçe ve sosyalden 5er tane yapamayıp gidip 25 tane matematik çözen bir insana göre çok çok daha iyi bir sıralama yapacaktır. Aç internetten standart sapma ygs şu bu diye arat. Herkesin yanlış yaptığı yada boş bıraktığı bir soruyu seni ne derece yukarı çıkaracakken, herkesin yaptığı mat sorularını yapman seni ne derece yukarı taşıyor

    Son olarak: Israrla söylüyorum arkadaşlar hiç mat ve fen çözmeden 200 lü sıralamalara gelebiliyorsunuz, yok aga ben ilk 100'e göreceğim diyorsan evet çözmek zorundasın mat ve fen. Ama şunu bilin tekrar tekrar söylüyorum 200'e kadar mat ve fensiz geliniyor

    @claus577



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadhouseBluess -- 9 Mart 2017; 11:58:8 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: claus577

    Bende bu haftasonu YGS'ye girecek bir dilciyim. Hedefinin LYS sonucunda 1k olduğunu düşünerek konuşuyorum. Matematik yapmadan yapamazsın. Türkçe sosyal fullesen ve LYS'de de full çeksen yaparsın ama bunu yapabilir misin? O yüzden riske atmamak lazım. Fen 0.5 matematik 0.6 puan etkiliyor genel puanını. Aralarında herkesin düşündüğü kadar bir fark yok. Ben fen çalışmadım pek, genel bilgimle yapabildiğim soruları yaparak 7-8 net yapıyorum. Ama pişmanım açıkçası. Son bi kaç günümü biraz fene bakarak geçirmeyi planlıyorum. Matematiğim tam anlamıyla 0'dı bu senenin başında. Sadece problem çözebiliyordum ama sıkı bir çalışmayla 25 nete kadar getirdim geometrisiz. Geometriyle gerçekten hiç aram yok. 1 tane yaparsam şükür diyorum. Türkçe benim gözümde çalışılacak bir ders değil. Dil bilgisi konularını yapamıyorsan çalışırsın. Kitap okuyan adam okuma anlamada hata yapmaz. Ben çok az Türkçe çalıştım ve 35 netten aşağısını görmüyorum, o da zor sınavlarda. Sosyal yapamıyorsan çalışmalısın ama esas çalışma isteyen dersler matematik ve fen. Benim gibi Boğaziçi hedefliyorsan diğer LYS'de yüksek yapan dilcileri eleyeceğin dersler bunlar. 11. sınıfta LYS konularını halledip ve yaz tatilini çok kasmadan YGS çalışarak geçirip, önümüzdeki sene kendini geliştirir ve rahatlıkla ilk 500'e girersin. LYS'den ama 75 altına düşme lüksün yok. Kaç yaptığını bilmiyorum başarılı bir öğrenci olduğunu varsayıyorum. Bazı matematik fen yapamadığı için dil seçen ve ingilizcesi kötü olan insanlar var, onlardan değilsen önün açık.

    Tekrar söylüyorum, matematik ve fen ile fark atarsın, sosyal Türkçe ve İngilizce'yi zaten dil'de hedefi olan herkes çözüyor. Hedefin matematik'de 30 fende 20 olsun. Sosyal ve Türkçeyi 35 üstü tutarsan ve LYS'nde iyi gelirse kazanamayacağın okul yok. Ben çalışkan bir öğrenci değilim, fende 20 yapma hedefim yok. 11'in sonuna doğru çalışmaya başlayan biri olarak senin olmalı. Başarılar diliyorum sana önündeki senede. Çok fazla stres yapma. Diğer bölümler için önemli olan LYS ama dilde yüksek yapmak istiyorsan farkı YGS'de atarsın. Bunu unutma.

    İçimdeki siniri bastıramadım tekrar cevap verip farklı noktalara değineceğim, şu hayatta en çok nefret ettiğim şey cehalet, insanların bilmediği konular üzerine yorum beyan etmesi.

    Şimdi ilk cümlene ithafen: Matematik yapmadan, 1k girebilirsin bunu geç. Matematik ve fen ile fark atmak gibi bir durum yok dilde. Sınavda istatiksel olarak en az kişi tarafından yanlış yapılan soruyu doğru yapman senin dilde rakiplerine fark atmanı sağlıyor. Dil-1 puan türünde matematik-fen faktörü sadece ve sadece 1-200 arası sıralama devreye giriyor. Onun dışında yukarıdaki mesajda aynı şeyi iddia eden arkadaşa belirttiği netlerle ygs3 den kaç k sıralamalar çıktığını yazdım ortaya. İstersen sabaha kadar mat-fen çöz, mat-fen çözmeyen birisi seninle aynı sıralamayı yapabilir arkadaşım neden bunu algılamak bu kadar zor geliyor size. Ben ilk 100'e gireceğim diyorsan orası ayrı, benim dediğim şekilde max 200e kadar gidebiliyorsun geçen sene ve ondan önceki seneki sıralamalara göre.




  • Derece hedefin varsa mat fen çözmelisin
  • RoadhouseBluess R kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam. Aman diyim azicik beyin kullanip da 8 yasinda cocugun yaptigi matematik sorularini yapmayin. Aman diyim fende common sense ile kolaylikla cikarilabilecek sorulari yapmayin. Turkceden de 40 yapan genelde cikmiyor ygsde son birkac senedir haberin olsun. Sosyal de benzer durumda



    Anlamadigin sey sosyal ve turkce bi yerden sonra o anlik impulsa bagli. Istedigin kadar calis 40 yapmanin garantisini kimse vermez sana. Turk Dil Kurumunun baskani bile girse 40 yapamayabilir yani. Basarilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesyapistir3169

    Tamam hocam. Aman diyim azicik beyin kullanip da 8 yasinda cocugun yaptigi matematik sorularini yapmayin. Aman diyim fende common sense ile kolaylikla cikarilabilecek sorulari yapmayin. Turkceden de 40 yapan genelde cikmiyor ygsde son birkac senedir haberin olsun. Sosyal de benzer durumda



    Anlamadigin sey sosyal ve turkce bi yerden sonra o anlik impulsa bagli. Istedigin kadar calis 40 yapmanin garantisini kimse vermez sana. Turk Dil Kurumunun baskani bile girse 40 yapamayabilir yani. Basarilar

    Bence sizin anlamadığınız şey bu türkçe ve sosyale soyut, matematik ve fene somut birer test olarak yaklaşmanız. Neyi zorluyorsunuz anlamıyorum ki ben demiyorum bunu veriler söylüyor felsefe ve din soruları en az yapılan sorular. Ya afedersiniz kişi eşek değilse otursun akımları öğrensin, genel kavramları öğrensin, üstüne bir kaç test çözsün, yapamamak gibi bir durum yok. Otursun din kültürü dersi için o kavramları ezberlesin. Coğrafya yapamıyorum diyen adam zaten adam akıllı çalışmamıştır bu derse basit. Geriye tarih kalıyor, not almana bile gerek yok. Ok tarih gibi öğrencilere yorum yapabilme yeteneği kazandırmayı amaçlayan dünya kadar kanal var sana kalan oturup dinlemek. Ben inanmıyorum dostum maalesef, şöyle sosyal asıldım böyle çalıştım ama sınavda yapamadım be diyen birisi olsun.
    Türkçe için ne zamandan beri her gün düzenli olarak deneme çözüyorsun? Anlatım bozukluğu dahil olmak üzere bütün konuları düzenli olarak döndün ve halâ yapamıyor musun? Ben son 2 aydır her gün bir tane genel deneme, 2 tane türkçe bölüm denemesi çözüyorum örneğin bunu yaptın mı? Bir kez olsun düşündün mü? Ben bu paragraf sorularına nasıl yaklaşmalıyım diye. Uzun lafın kısası yok abicim öyle bir şey hakikatten yok yani ben sana 40 yapmanın garantisini verebilirim diyeceğim şekilde çalışırsan. Çalışırsan yaparsın bu türkçe ve sosyal içinde geçerli. Sınavdan sonra buradan alıntılayacağım seni bakalım ne durumdayız diye sonuç ekranlarını paslarız buraya. Ben türkçe yada sosyalden 1 tane yanlış yapar ya da boş bırakırsam kendimi süresiz uçuracağım buradan. Bu arada anlatmak istediğim -ben ne kadar süperim hiç yanlış yapmıyorum- vs. gibi bir şey değil hakkını vererek çalışan bu dersleri de dediğim şekilde yapar gibi bir şey




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.