Şimdi Ara

Dil eğitimi için Malta mı Kanada mı ? [Gerekçeler içerir]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncellikle konuma ve soruma gelmeden önce şöyle bir açıklama yapayım.
    Bu sorunun cevabı sizinde içinizden geçirdiğiniz gibi tabi ki Kanada dır bunda herkes hem fikirdir diye düşünüyorum. Ancak ben size farklı bir yol ile bu soruyu soracağım. Umarım mantıklı açıklamalar gelir ve kafamda ki sır perdesi azıcıkta olsa kalkar.

    Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi dil eğitimim için yurt dışı düşünüyorum. Ve kısmetse önümüzde ki dönemde ne olursa olsun bir yere gitmeyi planlıyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda bu ikisi arasında kaldım ki bu ikisi arasında kalmamın sebepleri şunlardır.
    Bütçem: 20-25bin TL düşündüğüm süre zarfı min 2 - max 4 ay
    Amerika - Fiyat ve vize sıkıntısından vazgeçildi.
    İrlanda - Dublin de hayatın pahalı olması ve euro'nun el yakması.
    İngiltere - Malum hiç araştırmadım sterlin 5 tl falan civarında.
    Avustralya - Aklımda hiç yoktu olmazda.

    Bu sebeplerden dolayı elimde sadece iki fırsatım kaldı ve bunlardan herhangi bir tanesi değerlendireceğim. Soruma tam anlamıyla gelirsek hesaplarım doğrultusunda ve fiyat teklifleri almamla beraber Kanada da 3 aylık eğitimime her şey dahil(uçak, harçlık konaklama vs vs) 23binTL'nin ucu ucuna yettiğini görüyorum. Hatta o bile yetmeyebilir seviyesinde şuan. Ya 23binTL tutacak yada 25 civarı falan ek harcamaları da eklediğimizde.

    Şimdi diğer konulara da baktım tabi ki ama orada hep "abi saçmalama ne gerek var boş para 3 ayda ne öğreneceksin, paranı çöpe atma" diyen de olabilir ki olmuşta. Şöyle söyleyeyim yaşım 22 ve ben 5 yıl boyunca her yaz çalışıp sadece bunun için bu parayı biriktirdim. 5 yıl önceki planlarıma nazaran bu para yeterdi artardı ancak canım ülkemin uyguladığı dış ve iç politikalar sayesinde durumun bu kadar acı vereceğini düşünmemiştim o zamanlar. Ve bu parayı kesinlikle dil okuluna harcayacağım. Sıyırmış ve bitmiş durumdayım taktım kafayı iyice anlayacağınız.

    Şimdi gelelim diğer bir seçeneğe. Malta'nın ne kadar vahim bir durumda olduğunu bende biliyorum. Her yer Türk giden Türkçe öğrenip tekrar geri geliyor falan konun iyice hakimi oldum bende.
    Ancak gidip adam gibi bir şekilde çalışıp çok verimli dönen arkadaşlarım var.

    Bu fiyat dahilinde Malta da her şey dahil kabaca 3 ay dil eğitimi görebilirim rahat bir şekilde olmak kaydı ile.

    Şimdi size asıl soruma geçeyim arkadaşlar. Kendimi sıkıp dolaşmaktan kesip para harcamayıp 3 ay Kanada mı? Yoksa rahat bir şekilde oradan oraya gezerek hatta Malta da interrail fırsatı bulup Avrupa ülkerinden bazılarına gitme fırsatı bularak mı bu zamanı geçirmem.
    Delirmek üzereyim sevgili forum üyeleri. Beni bu konuda mantıklı yönlendiren 1 şanslı kişiye gittiğim ülkeden anahtarlık hediye.

    Not: İtici yazmışım farkındayım canlarım ama halden de anlayın lütfen.
    Bir daha not: Beni imla hatalarım ve devrik cümlelerim ile sevin
    Öylesine bir not: 24 saattir uyuyamıyorum.



  • upupupupupup
  • Malta'ya bizzat gidip 5 aylık programımın 3.5uncu ayında geri dönmüş biri olarak söylüyorum, Kanada'ya gidin. Bu kadar net. Durumu zaten siz de biliyorsunuz, milyon tane Türk var. Sadece dil kursuna geliyorlar falan diye de düşünmeyin. Oraya yerleşmiş Türkler hakkında bir şey duymamışsınızdır büyük ihtimal. Rastgele bir internet kafeye girdiğinizde internet kafe sahibinin Türk çıkması, rastgele inşaat halindeki bir binanın önünden geçerken inşaatın içerisinden İbrahim Tatlıses'in sesini duymanız gibi şeyler... Bilmiyorum daha fazla açıklama yapmama gerek var mı. Orada bulunduğum süre içerisinde Türkler ile hiç Türkçe iletişim kurmadım ve bu yüzden beni yabancı sanıyorlardı. Derste Türkiye hakkında İngilizce tartışılırken zıt görüşte olduğum Türk çocuğun biri yine İngilizce olarak "Sen ne biliyorsun ki Türkiye hakkında, bilip bilmeden atıp tutuyorsun. Hiç gittin mi ki?" vs. dedi. Türk olduğumu söylediğimde ise şok oldu. O derece iletişimim yoktu Türk kimse ile. Genelde Rus, Kolombiyalı ve İspanyol arkadaşlarım vardı ve Ruslar+İspanyol bir kız hariç gerisinin İngilizceleri rezaletti. Vücut diliyle anlaşıyorlardı İngilizce konuşmaya çalışmak yerine. Fransızlar zaten kendi aralarında takılıp Fransızca konuşuyorlardı Türkler gibi. İngilizce dil okuluna gelip de bunu yapmanın mantığı nedir hala çözebilmiş değilim inanın. Japon çok az vardı ve onlar da utangaç insanlar oldukları için pek konuşmuyorlardı, çekiniyorlardı. Fakat iyi insanlar. Çoğu kişi 30 yaş üstü oluyor bu arada ve Malta'nın gece hayatı fazlasıyla aktif. Alkol de ucuz. Yaşınız 25-35 civarı ve böyle şeylerden hoşlanıyorsanız rahatlıkla arkadaş edinebilirsiniz Malta'da. Ama İngilizceniz Kanada'da alacağınız eğitime oranla %80 daha az gelişir. Bu yüzden amacınız eğlenmek ise Malta'yı tercih edin. Şimdi benim yarısında geri dönme sebeplerimden birine daha gelecek olursak: uçan hamam böcekleri. Her yerdeler. Odanızda suratınızın ortasına doğru uçacaklar, sokakta kafanıza kafanıza uçacaklar. Hepsi kafam kadarlar ve ilaçlasanız da gitmiyorlar. Malta'ya illa ki gidecekseniz kış sezonunda gidin. Hava sıcakken gitmeniz böcek korkusu veya tiksintisi olan biri iseniz hayatınızın hatası olur. Ben bunu bilmeden gittim. İyi niyetle ve sadece speakingimi geliştirmek için. Fakat ne speakingim gelişti ne de eğlenebildim o lanet hayvanlar yüzünden. Kısacası kendinize bir iyilik yapın, paraya kıyın ve Kanada'ya gidin. Ne Malta'nın ne de Avrupa ülkelerini gezmenin dilinize bir katkısı olacak. Onun yerine düzgünce dilinizi geliştirip Kanada'yı gezersiniz. Yüzölçümü koca Avrupa ile neredeyse aynı olan çok büyük bir ülke Kanada. Geze geze bitiremezsiniz 3 ayda merak etmeyin. Maddi sebeplerden dolayı gezemeseniz bile en azından adam gibi İngilizce öğrenir öyle dönersiniz. Tabii eğer asıl amacınız bu ise. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xitwa -- 19 Ağustos 2017; 15:55:57 >
  • xitwa kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam emek verip yazdığın için. Bu böcek muhabbetini bilmiyordum. Bildiğin böcek fobisi olan biriyim, hamamböceği vs tarzında bi canlı görürsem genelde kusuyorum. Bu bi eksidir. Şuanda her iki taraf içinde doğru ve yanlışlarını topluyorum. Kanadaya gitmiş bi arkadaşım da gelip konuyu neşelendirse diye bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beklemedeyim
  • Kanadada "iLac" adında bir dil okulu var araştır derim

    İLac canada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 20 Ağustos 2017; 3:37:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.