Şimdi Ara

DİKKAT !TIP VE HUKUKTA BARAJ KALKABİLİR TERCİHLERDE ACELE ETMEYİN... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
3
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkaymak

    BAYRAM TATİLİ DE UZATILDI EĞER YANLIŞ DUYMADIYSAM. LAKİN SANKİ BARAJI BU SENE İÇİN KALDIRACAKLAR GİBİ, ZAMANLAMASINI İYİ AYARLAYAMADILAR BARAJ İŞİNİN.

    herkes bimere yöke şikayet yazsın kalkma ihtimali olabilir. Tercih süreside uzatıldı
  • taytlı T kullanıcısına yanıt
    şuan bir şey yapmana gerek yok başvurular yapıldı.http://www.egitimajansi.com adresinden takip edebilirsin son durumu. Mahkeme Pazartesi karara bağlar pazartesi günü...
  • Hee kaldıracaklar barajı aynen ya 200 bininci tıp 500 bininci hukuk yazsın banane arkadaş. Ha ondan sonra ameliyatta kalıp adliyede rezil olursanız konuşmayın.

    Ayrıca bize ne para onların değil mi basar olurlar. Bana kalsa Kıbrısa da baraj koyarım ya da denklik sınavını layığına uygun yaparım zira şu durumda Kıbrıs diploma satıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    Delikanlı üslubuna lütfen dikkat et , burada herkes fikrini söylüyor. Sende söyle ama göndermeler ve saygısızca sözlerle insanları üzme.
    Hayatta her şey gelip geçer. Mahkeme yürütmeyi durdurursa işte o vakit mahçup olan sen olursun.
    Şunu da bil ki Mahkeme konuyu inceliyor ve YÖK ten savunma istedi.
    Bugün o savunmanın son günüydü, ÖSYM tercihleri 2 gün uzattı , sence bu iş nereye varıyor , şöyle bir an dur ve düşün.
    Sana başarılar dilerim...
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Hangi akrabanız baraja takıldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.haberturk.com/gundem/haber/850879-danistaydan-ogrencilere-sok bakın şu davayı bile kaybetmeyen yök, bu davayı hayatta kaybetmez bence. linkini attığım davayı çok önceden açmıştı liseler. yani bu baraj davasındaki gibi sınavdan sonra açılmamıştı ve çelişkisizdi. danıştay'ın yök'ten savunma istemesi çok doğal. herhalde savunma isteyecek yani, prosedür böyle.
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bir yerlerde yazdım ama senin için yeniden yazayım , baraja takılan akrabam yok, Oğlum girdi ve MF3 puan türünde 15 K , bir haksızlık varsa dile getirmek lazım. Vicdan sahibi olmak lazım bir parça. İyiysen zaten aşağıda kalanlar baraj olsa da olmasa da seni geçemez. Peki sen neden barajın kalkmasından rahatsızsın. Kaçıcı girişin bu ? 2 mi 3 mü ? Sınırdamısın yoksa ? baraj kalkarsa senin gidemediğin yere alttan gelen birisi girer diye mi korkuyorsun ?
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Tamam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Meslektaşlarımın diploma satın almasını değil gerçekten mesleği sevmesini ister, ana-baba zoruyla garanti meslek olsun diye para basılıp dershaneden hallice yerlerden salınmış tipler olmasını istemem.

    Garip önyargınıza gelirsek ilk girişim ve 4315. oldum. Evet belkide kaliteli eğitim sınırındayımdır, haklısınız. Diploma satın alacak param da yok üstelik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Ancak burada ince bir detay var baraj uygulaması 2-3 hafta kala geldi sınava, bu çok çok önemli bir detay. Ayrıca herşey tamam olsa bile, Anayasaya aykırı, yasa değil anayasaya ve anayasa der ki ;

    T.C. Anayasası

    42. Madde

    II. Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi
    Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gkaymak

    Ancak burada ince bir detay var baraj uygulaması 2-3 hafta kala geldi sınava, bu çok çok önemli bir detay. Ayrıca herşey tamam olsa bile, Anayasaya aykırı, yasa değil anayasaya ve anayasa der ki ;

    T.C. Anayasası

    42. Madde

    II. Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi
    Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

    Anayasaya göre 500.000 adam tıp eğitimi istiyor, alamıyor.
    Derhal dava açılmalı!
    Savunduğunuz şeyin bundan zerre farkı yok, bilinesi.
  • adnan mersedes A kullanıcısına yanıt
    meslektaşlarım derken yerleşmişçesine konuşuyorsun.
    Meslektaşlarım derken mesleğe girmiş ve bitirmişçesine konuşuyorsun.
    Bak sana birşey söyleyeceğim , Şuan kızım ing. Tıp 3. sınıf ve sana şunu söyleyeyim delikanlı sınıf mevcudu 51 kişiden 30' a düştü. Şunu da söyleyeyim oraya girmekle bitmediği gibi bitirdiğinde de adam gibi muamele görmek istersen 98 li olup 15 K olmak veya 4bin bilmem kaçıncı olmak yetmiyor eğer hekimliği düşünüyorsan.
    Karşında insan hemde problemli insanlar olacak. Önyargı nın alası sende mevcut bence. Hani birgün birisi çıkarda sana kaymakam olamazsın demedim , adam olamazsın dedim derse hiç şaşırma bence. saygılarımla, herşey gönlünce olsun.
  • Delikanlı seni engellemek istemiyorum. ÖFKE PATLAMANI BAŞKA YERDE YAŞA
  • HA HA HAAA ! YOK BE YAAA ! TM 2 TM 3 MESELESİ ZATEN KAOS YARATIR, BARAJI 1 YIL ERTELERLER GİBİ. ZATEN PUANTAJ TÜRÜ ÇOK EVVELDEN İLAN OLDU. AMA BARAJ ÇOK TERS BİR ZAMANDA İLAN EDİLDİ. YAZIK OLDU ÇOĞUNA O SEBEBTEN KIZIYORUM BEN YÖK E. HATTA BEN TA SINAVA 3 HAFTA KALA DUYAR DUYMAZ AVUKATLARIMA TALİMAT VERİP DAVA AÇTIRACAKTIM , ANCAK TEYZEN VAZ GEÇİRDİ BENİ. BIRAK HERKES GİRSİN BAŞARAN BAŞARIR BAŞARAMAYAN ZATEN SENEYE KALIRDI. BU ARADA SENDE BARAJIKOYARDIN , İŞİ TERS YAPTI YÖK...
  • İYİ OKU İYİ KERATA , OĞLUM DA GİRDİ O SINAVA. VERECEKTİM TEYZEN VAZ GEÇİRDİ, İYİ OKU HAYLAZ.
  • gkaymak G kullanıcısına yanıt
    Hahaha ramazan eğlencesinden mi fırlayıp geldin dayı komiklikler şakalar 😄😄😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barajı savunan arkadaşlar hala anlamadı asıl sorun baraj gelip gelmemesi değil sorun böyle önemli bir kararın sınava birkaç hafta kala alınması kafanız basmıyor galiba.bu gün bu karar sizin işinize geliyor olabilir yada hiç etkilemiyor olabilir ama yarın bir gün başka bir konuda aniden böyle bir değişiklik yapılırda siz veya bir yakınınız mağdur olursanız hiç oturup ağlamayın.haksızlık her türlü haksızlıktır ister azınlığı ister çoğunluğu etkilesin.ayrıca bir sınır olmasıda saçmalıktır neden 40bin ve 150bin diye bir sınır olsunki onun yerine kontenjan düşürülsün zaten puanlar yükselir.bu şekilde sağlıklı olduğuna inanmıyorum çünkü 40 bininci kişi tıp okuyabilir 41 bininci okuyamaz diye bir ayrım yapılamaz,yapılmamalı.
  • 40bininci okuyabilir 41bininci okuyamaz denildiginde neden ayrim yapilsin ki. sen simdi 7k olup ankara hukuku 1000kisiyle kacirinca haksizlik mu oluyor. insanlarin okuyabilmek icin en kotu 34bin yapmasi gereken bir bolumu 365bininci olan okuyamasin bir zahmet. bence bir sinir olmasi mantikli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAKSIZLIK MI PARA VERİP OKUYAN??? BU ULKEDEN Bİ HALT OLMAZ BEE. GECEN SENE BAHCESEHİR 101 K İLE TIP KAPATTI NEYİN DERDİNDENİZ? BU SINAVLARDA HEYECAN STRES COK ONEMLİ BUNU BİLİMİCEK KADAR GERİ OLAMAZSINIZ HERHALDE TUM DUNYADA EGİTİM PARALIDIR O ZAMAN AMERİKAN DOKTORLAR BASARISIZ OLURDU. TÜREVLE MATIN NE ALAKASI VAR ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında problemin çözümü özel üniversitelere tıp fakültesi açarken aranan standartları yüksek tutmak ve kontenjanları azaltmaktır. kontenjan kısıtlı olursa başarı sırası da yüksek olacaktır. milyon nüfus başına düşen tıp fak. sayısında Hindistan dan sonra dünya 2. iyiz. 3. de Çin.
    burada 40.000- 150.000 sınırı onur kırıcıdır. çünkü bizim gibi eğitim düzeyi düşük toplumlar bu sınırı bir zeka ölçen bir testin sınırı gibi algılamaktadır. Şimdi Hacettepe de okumuş biri olarak Hacettepe de okumamış olanları aptal yerine koyma hakkımın olmadığını bildiğim gibi YÖK ün üniversiteleri denetleyip şişirme sayıları azaltacağına, lise çağındaki gençleri aptallar ve akıllılar gibi katagorize etmesini bir öğretim üyesi olarak kınıyorum ve aşağılayıcı buluyorum. Çünkü bunun anlamı 40.000 üstünde iseniz aptalsınız okuyamazsınız demektir. Doğudaki batıdaki kğydeki şehirdeki standart bir ilkokul, lise eğitimi alamazken, kimisi özel öğretmenlerle, özel okullardan sınava girmekteyken, şehirlerin bile başarı sıralaması arasında uçurumlar varken tek gösterge bu sayılar olamaz. Toplumdaki insanların yüzde ikisi zekidir, yüzde 2 sinin zekasında gerilik, yüzde 96 ise normal zeka mevcuttur. tüm şehirlerde aynı zeka oranlarına sahip insanlar varsa eğitim standart olsaydı sınav sonuçları da benzer olurdu.
    Sonuç acilen tıp fak ve hukuku fak. alınan kontenjanların azaltılması hem devlet hem de özel üniversitelere standartlar getirilmelidir.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.