Şimdi Ara

Dikkat Opel ve Olgun LPG bizi garanti konusunda kandırıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 Kasımda Opel yetkili bayisine opel astra almak için gitttim, LPG takılma olayını sordum anlaşmalı firmamız ile taktırdığınızda garanti bozulmuyor denildi. Peki dedim söyledikleri fiyatı kabul ettim, satıcı abi istersen bir iki hafta kullan sonra gel taktıralım LPGyi dedi bende olmaz günlük ilçeye gidiyorum arabasız kalamam sonra dedim, plaka çıkmadan önce LPG takıldı öylece teslim aldım aracı. LPG farkının bir kısmını opel teymura ödedim kalanını arabayı aldıktan bir kaç gün sonra Olgun LPGye ödedim. Buraya kadar sorun yok

    Bir kaç ay önce aracımda sabah çalıştırmada titreme ve biraz zor çalışma başladı.
    Servise götürdüm akşamdan sabah çalıştırıp baksınlar diye. Ertesi gün arayıp arızayı bildireceklerdi tabi aramadılar ben aradım, kompresöre bağlamışlar basınç kaybı varmış üst kapak sökülmeliymiş 2500tlden başlarmış, ben aracım garantili dedim o zaman sıkıntı yok, söküp bakalım dedi.

    Sonra aradım noldu diye hocam pistonlar ve subaplar kurum bağlamış segmanlarda zarar görmüş ama sizin garantide sıkıntı var dedi, öyle diyince gittim yüz yüze görüşmeye.

    Tamirhanenin şefi dediki lpg takılır takılmaz sizin araç garanti dışı kalıyor ama garantiyi Olgun LPG devralıyor dediler, ben bana garanti bozulmaz denilmşti dedim, yok bozulur ama Olgun devralır dedi, iyi benim için farketmez dedim (ki aslında farkediyor sonradan öğrendim her opel bayisi olgunla anlaşmamış bazıları farklı firmalarla anlaşmış diğer şehirdeki opel servislerinin bazıları garantinizi kabul etmiyormuş). Şef bana dediki sizin garanti ikinci çeşitmiş dedi ve ben ne çeşiti garantinin çeşitimi olur dedim, adam valla ben bilmem lpgci ile görüşün dedi. Aradım bir gold birde silver garanti varmış silver garanti ücretsiz gold garantinin 177tl civarı bir farkı varmış,(silver bazı parçaları garanti altına alıyormuş, gold hepsini) ben haberim yok dedim biz tüm müşterilerimize bunu anlatıyoruz dedi, ben ona ben senle muhattap olmadım bişey görüşmedim opel teymurdaki adam bana sadece lpg farkı bu kadar dedi bende verdim aracımı aldım dedim, o zaman onların anlatması gerekti diyor, opel teymur diyorki siz oraya gittiğinizde oradakiler anlatmalıydı diyor. (Ben dedim ben yıllık bakımı opelde yaptım yaklaşık 600tl para verdim aynı parçaları dışarda alıp taktırdığımda 250 tl, kalan bir yıllık garanti bozulmasın diye 350 tl fazla veren adam en başta iki yıllık garanti için 177tlmi vermeyecek dedim, cevap yok tabi)

    Opel teymurun satış kısmına girdim opel astra ne kadar lpg taktırırsak garanti nolur dedim, 2 yıl önceki aynı cevap bizden taktırırsan garanti bozulmuyor.

    Halbuki opel garantisi bozulur sadece bizim burda senin garantini şu kadar daha para verirsen garantini biz burada devam ettitiriz demeliler.


    Neyse aracın yaklaşık 20-25gün garantiden yapılacak mı diye bekledim en sonunda tamam garantiden yapılacak denildi, parça sipariş ettik (segman) burda yok avrupadan gelecek denildi tamam dedim bekledim parça geldi takıldı test sırasında arıza lambası yanmış arızayı bulmamız gerek, onu söktüler bunu taktılar ha iki gün sonra ha üç gün sonra derken bende yoğunluktan gidemedim aracı teslim ettiğimin 45. günü (33. iş günü) akşam 5 gibi gittim bana yağ pompasından arızanın kaynaklandığını parça olmadığı için en yakın yer olan maraştan isteyeceklerini gelince takıp test edip vereceklerini söylediler, ben telefondan iki gün önce araç istediğimi söyledim ilgili kişiye yönlendirdi araç isteyince bölge müdürlüğü ile görüşemedik ayarlayamadık dedi, ben 45 gündür araçsızım işim ilçede, günde 100km yol yapıyorum araç verin dedim, bir üst eleman geldi onada anlattım vs derken abi sabah 9da aracın elinde dedi bir anda, nasıl emin oluyorsunuz bu parçadan olduğuna bir sürü sıkıntı çıktı dedik, yağ pompasının sensörünü sökünce sıkıntı gidiyor ondan olduğuna eminiz dediler, ben saat 5 buçuk oldu kargolar kapandı nasıl parça gelecek takacaksınız dedim sen o işi bize bırak sabah 9 da gel al dedi, ben inanmadığım için o zaman bana sabah 9a kadar bir araba verin ben arabasız gitmiyorum dedim, neyse gidip görüştüler tamam birazdan araç gelecek dediler.
    Ofiste beklerken bir baktım benim aracın başında 3 kiş uğraşıyor, gittim hayırdır usta dedim, takıyoruz abi parçayı dedi, hani parça yoktu dedim ben bilmem bana verdiler dedi, ilgili şahısa gittim, adam başka araçtan ayarladık parçayı dedi, yaw başka aracın parçasını nasıl takarsınız dedik cevap daha çok edici oldu abi sıfır araçtan söktük dedi, millete sıfır diye sattığınız araçtan parçayı nasıl sökersiniz diyince senin işini hızlandırıyoruz dedi, dedim benim işimin karnı ağrısın yarın sen o arabayı birine sıfır diye satacaksın aynısını belki zamanında benim arabamada yaptın dedim, adam yok bu sana özel dedi, ben kimimki bana özel olsun deyince, hocam biz ay sonu bazı araçların faturasını kendi adımıza kesiyoruz sonra onları ikinci el olarak satıyoruz deyince ben artık daha fazla uzatmanın bir anlamı olmadığını düşündüm ve ayrıldım.

    Ertesi gün opel merkezi aradım ben güvenmiyorum orjinal parça takıldığına 30 iş günüde geçti aracımın yenisi ile değiştirilmesini talep ediyorum, aracımı teslim etmek için ararlarsa ben almayı düşünmüyorum sonra bir hak kaybına uğramamak için dedim, size dönücez dediler, aradılar siz aracınızı gönül rahatlığıyla teslim alın biz gerekli takibi yapıcaz dediler, öğlenden sonra opel teymur aradı araç hazır gel al, akşam gittim aldım, ertesi gün opel merkez aradı aracı aldınız bir sıkıntı varmı gördüğüm şu anda yok, aracın değiştirilmesini reddetti ilgili departman dedi.

    Olay bu sıfır araç alırken lütfen dikkat edin, bir de sorum var

    Şimdi tüketici hakem heyetinin limitinin üzerinde olduğu için oraya başvuramıyorum, sizce tüketici mahkemesine gitsem sonuç ne olur uğraştığıma değermi sonunda araç değişimi yapılırmı yoksa boşuna bir sürü zaman ve paramı harcamış olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salla_gitsin -- 29 Ekim 2016; 8:56:43 >







  • Hocam hukuk mahkemelerinde açılacak her türlü davada; davacı iddiasını ispatlamakla mükelleftir.
    Somut delilleriniz var ise pek tabi dava açabilirsiniz, ancak somut delilleriniz yok ise sadece boşa zaman kaybı ve maddi külfet olacaktır.
  • Bende birebir aynı problemi yaşıyorum. Araç landrenzo servisinde ve bekliyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.