Şimdi Ara

Dikkat Gurbetçiler Geliyor! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alman bir musterim var ve bazen onunla yasadigim ulkeyi ve almanyada yasayan Turkleri konusuruz da hic iyi seyler anlatmiyor Turklerden icin. Cahil ve gorgusuz hanzolar olduklarini caktirmadan soyluyor.

    Her alileden bir iki alamanci akrabasi olan vardir mutlaka. Onlarin anlattiklari ile musterimin anlattiklarini ust uste koydugumda Almanlarin ne hissettiklerini anlamamak elde degil keza bizde ayni seyleri ulkedeki kurtler icin hissediyoruz.
  • orda yapadıklarını burda yapıyorlar...
  • Malasef gene geliyorlar konvoycular
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetyasir45


    quote:

    Orijinalden alıntı: pipi8D

    Kiskanclik seziyorum

    harfi harfine doğru tespitler(hepsi için geçerli değil) cahillik seziyorum, ya da yaşın bahsedilenleri anlamaya yetmiyor

    Yazdigini goren turkiyeyi medeni bi yer sanacak. Kiskancliktan delirmissin :D konuyu yasa cekmenden belli, uzulme sende kazanirsin.

    Almanyada garajında 4 adet araç olan bir Almancıdan çok daha fazla kazanıyorum. Ve kıskanılacak bir durumdan ziyade durumlarına üzülecek bir durum olduğunu düşünüyorum. Almanyada Türk, türkiyede Almancı denilen, iki kültür arasına sıkışıp kendini ifade edemeyen, Türkiye'yi dingonun ahırı zanneden ve herşeyin rüşvet, pazarlık sayesinde hallolacağını sanan insanları neden kıskanayım? Q7 ye bindikleri içinmi ? Almanyada Q7 aldıkları parayla Türkiyede Jetta alamaz onlar.

    Türkiye oldukça medeni bir ülkedir. Medeniyetten kastınız, mini etek giyip, kafasına başörtü takmak ise, gurbetçi vatandaşlarımız kadar medeni olamadık o konuda malesef.

    Mensubu olduğu Türk Milleti'nin hiçbir örf anane ve kültüründen nasibini almamış, yaşam amacı marka ayakkabı ve kıyafetler giymek olan ve yaşadıkları avrupa ülkerinden bir nebze olsun ilim irfan öğrenememiş bu vatandaşlar bizim insanımız malesef.

    Dil, deseniz ne Türkçe var ne almanca ne fransızca... Ortaya karışık Tarzanca...

    Avrupadaki gurbetçilerimiz 3 ve 4. nesil olmasına rağmen %95 inin halen o ülkelerin işçisi konumunda çalışıyor olmasıda ayrı bir konu. Arkadaş, eğitim eşitliği denen zımbırtı var yaşadığın ülkede. Çalış çabala adam gibi kariyer edin. Yok illaki tamirci çöpçü, inşaat amelesi, asfalt işçisi olacak... Yazık. Bu insanların kıskanılacak bir durumu yok. Yine söylüyorum bu insanlar bizim insanımız, amcamız teyzemiz kuzenimiz, dayımız,halamız. Ama gerçekler ortada ve oldukça acı...

    Medeni değil dediğin ülkemdeki Ezan sesine hasret insanlardan bahsediyoruz. İnsanların birbirine kardeşim dediği ülkedir Türkiye. Havasıyla, doğasıyla, mevsimiyle coğrafyasıyla, deniziyle kumuyla bir cennettir Türkiye. Ve bu cennet aziz Türk Milletine nasip olmuştur. İnsanların birbirine sabahları Günaydın, Selamünalekyüm dediği ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Akıllı, pratik ve zeki insanların olduğu, gözüne baktığında seni anlayan insanların olduğu ülkedir Türkiye.

    Herşeyden evvel Türkçe konuşulan ve Türkçe anlaşılan bir Ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye. Her ne kadar plakanda D harfi yazsada sana yol verenlerin ve yolda kaldığında sana su, kahve, yemek kram edip yardım edenlerin olduğu ülkedir senin medeniyetsiz dediğin Türkiye.

    Seni ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş gören, dazlaklar tarafından öldürüldüğün, dayak yediğin, bazı avruğa ülkelerinde seçme ve seçlme hakkı dahil bir çok hakkı sana vermeyen ve günün bilmem kaç saati sana ÇAN sesi dinleten ülkeler medeni ülkeler. Sabah eline bok fırçasını verip b.k temizleten ülke medeni ülkedir. Alışveriş sırasında bile saç ve ten renginden senin Türk olduğunu tanıyıp kötü muamele eden avrupa ülkeleri çok medeni ülkelerdir.

    Önce medeniyetsiz dediğin Türkiye'yi tanı sonra yaşadığın yeri değerlendir ve öyle yorum yap gurbetçi arkadaş. Daha yazılacak çok şey varda sana bu kadarı yeter bence.


    Aşağıdaki video ortadaki gerçeği en açık şekilde gözler önüne seriyor. Bu adam Q7 ye binse ne olur, Roce Roce'a binde ne olur? Yazık sadece yazık...



    Oturup bu kadar ugrasmissin ortaya tam kuru milliyetcilik kokan bir laf salatasi cikmis.

    Sen ne kadar nasil boyle soylersin yaee desen de bu cografya medeniyetsiz kardesim bu ulkemi sevmedigim anlamina gelmez fakat gercekler acidir.

    Almanyada tuvalet temizliyor diye aklinca sosyal mesaj verdigin adam senden daha guvende, huzurlu ve zengin malesef.

    Ordaki parayla burda cetta alamaz yaee cok kuvvetli bir arguman olmus zaten. Evet alamazda bu bizim geri kalmisligimizi gosterir be guzel insan.

    1918 den beri totomuzu toplamaya calisiyoruz gıdım ilerleme yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    Yaza girmemiz ile birlikte yavaş yavaş gurbetçiler gelmeye başlayacak.

    Facebook 'da şurda burda, burdakinin yarı fiyatına aldıkları arabalarının fotoğraflarını paylaşan,
    "Turekimin 4 çekerini hamburg yaylasında test ettim, vallahi değdi, ekzozundan vron vron ses geldi"
    " kuu yedimi bugün Berlin oto yıkamada bi güzel yıkadım, 3.0 TDI boru değil bakın dikkatinizi çekerim"
    " üstü açılır be em vemin koltuğuna kurulup Franfurtta kızlara hava attım"
    "Mersedes celekamın popo ısıtmasını açtım, münihin o soğuğu bana vız geldi, popom sıcacık oldu"

    diye paylaşımlarda bulunan, aracıyla hava atan o insanlar buralara Türkiye topraklarına giriş yapacak.

    Buyursunlar gelsinler, hoş gelsinler.

    Ancak özellikle benim bulunduğum şehire hayli gurbetçi geliyor ve kesinlikle trafik için bir tehdit oluşturuyorlar.

    1) geldikleri ülkelerdeki sıkı kurallardan sıkılmış olacaklar ki, tehlikeli ve dikkatsiz araç kullanıyorlar. Sağa sinyal verip sola dönüyorlar, ara sokaklarda sürat yapıyorlar, ve ışıklara vs uymuyorlar.

    2) burada ilk işleri, altlarındaki araçları 9-10 yaşındaki çocuklara vermelere oluyor. Geldikleri ülkede polis görse anında öpeceği bu duruma, malesef ülkemizdeki polisler göz yumuyor. 9-10 yaşındaki velet altında passatıyla, touranıyla sokakta cirit atıyor.

    3) Uzun yolda ve şehir dışında, konvoy halinde gezdikleri için, trafikte tehlike oluşturuyorlar. gereksiz sollamalarda, arkadan sıkıştırmalarda, ani duruşlarda bulunuyorlar.

    4) herhalde, geçmişten gelen "Bizim arabamız en süperi, en lüksü" duygusu yoğun basıyor olmalı ki, sollanmaya tahammül edemiyorlar. ez kaza uzun yolda birini sollayınca, arkandan hızlanıp seni solluyorlar, tekrar önüne geçip yavaşlıyorlar. defalarca yaşadım.

    5) Gene yoğun kuralcılıktan, kuralsızlığa geçişin etkisi olmalı ki, araçtan izmarit çöp atmalar, tükürmeler, gereksiz düdük ve sellektörler had safhada


    Gene söylüyorum. Gurbetçiler bizim kardeşlerimiz. Orada ne şartlarda çalıştıklarını, nasıl ezildiklerini hepimiz biliyoruz.

    Ama biz de bu gurbetçi kardeşlerimize dikkat edelim. Trafikte rast gelirsek, ya durup gitmelerini bekleyelim, ya da başka sokağa sapalım.
    [Deleted by Admins]




  • Gurbetçilerimiz Avrupa'dan çok bizim eserimiz, devletimizin eseri. Damgalı eşşeğe benzettiğimiz gençlerin dedeleri bizim amcalarımız, dayılarımız oluyor ve onlar oralara keyiflerinden gitmediler. Gittiler çünkü iş veremedik, ekip biçtikleri yetmedi, birleri üç olmadı. Anlattıklarına göre de giderken tahta bir bavul, içinde 1-2 parça elbise ve sırtlarında bir yorgandan ibaret eşyalarıyla gittiler; elleri para tutup gurbette tutunana kadar tek göz odalarda neredeyse koyun koyuna yattılar; bir sapı kırık tavada tek çeşit yemeği ekmeklerine katık ettiler, neden sonra ailelerini de götürdüler.

    Sonra süreç kabaca şöyle işledi galiba; oranın şartlarına göre az kazanıyorlardı, kafalarında bir gün memlekete dönmek vardı, gavurun yurdu güzel köylerine, dini dinlerine, adamı adamımıza benzemiyordu çünkü. Bu nedenle çok ama çok çalışmaları gerekti, fabrikadaki ya da belediyedeki işleriyle yetinmediler, ek işler yaptılar, araba alıp sattılar. Bunun için günde 15-16 saat çalışmaları gerekti. Haliyle aileleriyle ilgilenemediler, terbiye etmeye zamanları olmadı. Eğitemediler çünkü zamanları yoktu, olsa dahi kendi eğitimleri de ortadaydı. Çocuklar Türkiye'deki sosyal ortamlarda edinecekleri edep-adabı alamadılar. Sonra o çocuklar da büyüdü, Türkiye'ye dönmek onların babaları için mümkün idiyse de onlar için mümkün olmadı, haliyle kaldılar ve orada yuva kurdular. Kendileri babalarından daha eksik oldukları için üçüncü nesil yukarıda söylediğimiz damgalı eşşeklere benzettiğimiz yeğenlerimiz oldu.

    Bütün bunlar oldu, çünkü Türkiye kendi arkasını toplamaktan, kendi insanını toparlamaya çalışmaktan aciz kaldığı için başını kaldırıp gurbet eldeki evlatlarına ne olduğuna bakamadı. Almanya'ya giden ilk nesil çocuğuna nasıl sahip çıkamadıysa Türkiye de onlara öylece sahip çıkamadı. Eğitimleriyle, terbiyeleriyle ilgilenemedi; sivil toplumun çabaları da yetersiz kaldı.

    Bugün bu çocukları yadırgıyoruz, yadırgadığımız kayıp bir nesildir, bizim neslimizdir. Ama bu çok sürmeyecek, dördüncü nesil muhtemelen Türkiye'ye hiç gelmeyecek çünkü. Asimile olup gidecek. Bunun için onlara kızmak mı, üzülmek mi lazım siz karar verin.

    Mesele trafikteki gurbetçilerimizdi biliyorum ama trafik de sadece trafikten ibaret bir şey değil demek ki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap

    Abartmayalım, Eskiden dedikleriniz doğruydu ama günümüzde onlar da anladılar artık araba yarıştırmyorlar. Her sene 3 serisi a6 ile gelen kuzen son 4-5 yıldır 2004 model mondeo ile geliyor. Çoğu hayatın sadece arabadan ibaret olmadığını anlayıp orda mülk edindi. Almanyada 60m2 evde kiracıyken 20 yıl krediyle müstakil evler aldı hepsi. Bir şimdiki araç durumlarına bakın, bir de 5-10 sene önceki arada dağlar kadar fark var.

    Gelelim trafik kuralarına uymalarına; Şöyle bir hava vardı eskiden bizi polis bile durdurmaz uçarız kaçarız diye. Yine son dönemlerdeki radarlaşma politikaları yüzünden vazgeçtiler. 300 küsür lira radar cezası yemek koydu çoğuna.

    Şimdilik benim için en büyük sorun yollarda sürü halinde ilerlemeleri ve yorgun yorgun yola çıkmaları.




    +1903 mantıklı adamın cümleleri de mantıklı oluyor. Orta yaş ve daha üstündekiler gençlerin aksine aşırı kuralcı oluyorlar ya da bana hep böyleleri denk geldi.. Memleketlerini özlüyorlar galiba sabırsızlanıyorlar kazaların çoğu ondan oluyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu yabancı plaka ile gelip kameralı kırmızı ışıklardan geçen veya kameralı radarlardan hızlı geçenlere ceza gidiyor mu, nasıl oluyor o iş acaba?

    evet ceza yazılıyor ama yurt dışına çıkarken kontrol ediliyor cezanı ödeyip öyle çıkabiliyorsun. Benim dayım fransada geçen sene çıkarken gümrükde ödedim dedi.
  • Bizimde harfiyat kamyonlarımız ve doğanlarımız var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların hepsi bir değil.

    Almanya'da, Avusturya'da yaşayıp gerçekten çok iyi şekilde kendini geliştirmiş, orada veya Türkiye'de kurallara aynı şekilde uyan, pırıl pırıl insanlar olduğu gibi -ki bunların çoğu uçakla geliyor ülkemize, maalesef orada polisin/toplumun baskısıyla kurallara uyan ve Türkiye'ye gelir gelmez içindekini dışa vuran insanlar da var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sspanzerr

    Bunun sebebi ezilmişlik psikolojisidir Almanya da adam yerine konulmadıkları için. Türkiye de adam oluyorlar hepsi için söylemiyorum görgü ve kültür olarak kendini çok geliştirenler de var ancak trafikte makas atan,sellektör yapan, sürekli korna çalan,el kol hareketleri yapan kafayı kazıtmış bir araçta en az 5 kişi gezen bu tipler ülkenin seviyesini düşürüyor...

    +1 onlar bizim kardeşimiz ancak yaptıkları yanlışlar çok fazla.Onları gördükçe Türkiye'de de yaşadığıma şükrediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde maganda gibi kullanmakla birlikte uzun yolda çok iyi yol arkadaşı oluyorlar. Genelde biraz saygısız; fakat dikkatli araba kullanıyorlar. Şehirler arası yollarda benimle aynı hızda gidiyorlar. O yüzden salıyorum bir Almancı'yı önden. 1km önden gidiyor. Radar takibini o yapıyor. Aniden yavaşlarsa onun için çok geç olsa da benim için geç olmuyor.




  • bendede tam tersi özellikle uzun yolda kaç tane yabancı plaka gurbetçi görsem hepsi kurallara uygun sakin olarak kullanıyorlar. adam 150 ile de gitse sol şeridi hiç bir zaman işgal etmiyor hemen sağa geçiyor baktı önünde araba var sinyalini veriyor kontrol ederek solluyor tekrar sağ şeride geçiyor.

    şehir içindede hakeza aynı şekilde kambakara ve park etmeye acayip özen gösteriyolar


    asıl o ahreketleri yapan kimler biliyormusunuz ?

    türrkiyede yaşayan akrabaları. adam ben yol bilmem iz bilmem diyerek anahtarı türkiyede yanına geldiği akrabasına veriyor. o hanzoda hayatında öyle lüks arabaya binemediği için abuk sabuk makaslar sinyalsiz dönmelere başlıyor.
  • Belcika'da dogdum ve buyudum...
    Kendi oto galerim var...yilda 180-200 arac satiyorum ve bunlarin 80% Bmw...
    Allaha sukur kazancim iyi ve her yil guzel bir Bmw'yle izine geliyorum.
    Simdi burdaki bazi yorumlari okuyorum ve cogu kisi genelleme yapiyor.
    Dogrudur burda yasayan Turklerin 80% az bir kazancla geciniyor ama genelleme yapmak yanlistir.

    PS: Turkiye'de devlet milleti soyuyor diye baska ulkelerde millet ayni arabalari daha ucuza binmesin mi?
    Amerika araba konusunda Avrupadan daha ucuz ama burda kimse bu konu hakkinda aglamiyor.
    33 yasindayim, evliyim ve 1 cocugum var ve kesinlikle makas gibi tehlikeli hareketler yapmiyorum...ne Turkiyede ne Avrupada.

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 27 Haziran 2014; 18:45:05 >
  • Yahu naptiniz Siz kardesim. Kendimi bir alaman sitesinde hisettim...ben de 'almanciyim',babam 20 kusür senedir Trabzonda yasiyor.genelde arabayi o kullanir ben yaninda otururum. almanyada oldugu kadar Türkiyede kurallara uyar ve bu yüzden kavgalara bile sahit old um.veletlerden dayak yicek durumlara Kader Geldi.yapmayin lütfen.görgüsüzlük konusuna katiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arif kullanıcısına yanıt
    2 defa trafik şube müdürü komşuma sordum ve eğer herşey belliyse ihbar olarak değerlendirip ceza kesebiliyoruz dedi.
  • barzo istilası! zaten yeterince yokmuş gibi
  • bırakın kardeşim yok almanların bokunu temizliyor vs kredi çekip geliyor birçok araba kiralık vs bunlar boş laflar.Sanki biz amerikada yaşıyoruz adamlar gerçekten bok temizliyorlarsa bile haklarını alıyorlar senin ülkende kömür ocaklarında 3 kuruşa canlarını vermiyorlar en kral arabalarada biniyorlar kiralıkta olsa kendilerininde olsa sen o arabaları bırak almayı 1 ay kiralayabiliyormusun hayır onların imkanları sende varmı hayır(sosyal olarak) götüboklu bu ülkede yaşayıp yurt dışındaki gurbetçilere bok atmak da neyin nesi.Onlar 11 ay çalışıp 1 ay keyiflerince tatil yapabiliyorlar haklarıda memleketlerine gelmek ayrıca trafik konusuna birşey söyleyemiyeceğim çünkü sonuçta bizim insanımız ve bizim milletimizin ne kadar iğrenç özellikleri olduğunu herkes biliyor.Tip eleştirilerine gelince onlar hristiyan bir ülkede farklı kültürlerle farklı inanışlarla farklı insanlarla farklı sosyal ortamlarla haşı neşir olduğu için değişiklik olabiliyor hiç olmazsa bizim ülkemizdeki zibidilerden daha iyi görünümlü ayrıca eleştirenlerin birçoğunun elerinde fırsat olsa o ülkelerde yaşamak için can atacağına da eminim.
    not: gurbetçi değilim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRUSSOR -- 27 Haziran 2014; 21:46:39 >




  • Mesajların çoğu gurbetçilerin büyük çoğunluğunun kabalığı değilde sanki bizim çekememezliğimizden kaynaklı gibi :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.