Şimdi Ara

Dikkat eksikliği ilaçlarının uyarıcı olmayanları bile takıntıları kaygıları artırıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uyarıcı ilaçların takıntıları artırdığını biliyoruz Psikiyatri kendisi itiraf etti. Sizlere soruyorum arkadaşlar aranızda bilgisi olan arkadaş cevaplasın.



  • Uyarici olmayan dikkat eksikligi ilaci diye bir sey yok. ADHD ilaclarinin hepsi uyaricidir. Hatta ve hatta ADHD'ye recetelendirilebilen narkolepsi ilaclari bile uyaricidir...

  • BerkKhan B kullanıcısına yanıt
    Nereden biliyorsunuz internette uyarıcı olmayan ilaç grubunda diyor mesela stratterayi o da dikkat eksikliği ilacı
  • mustafax4567 M kullanıcısına yanıt

    Benim hatam.


    Hic duymamistim stimulant olmayan bir ADHD ilaci... Varmis demekki.


    Bu arada kac yasindasin bilmiyorum ama dikkatini bir seye cekmek istiyorum.


    ADHD ilaclari selective attention denen bilincli dikkat ve odaklanmayi arttirir. Prefrontal cortex ozellikle dorsolateral alanin yonettigi bir aktivite. Execute Functions denen beynin onemli yonetsel fonksiyonlarindan birisi bu selective attention ama ayni zamanda ortalama zekanin ustunde bireylerde selective attention yetenegi ve cognitive flexibility (bilissel esneklik) arasinda negatif korelasyon vardir. Bilissel esneklik yaratici problem cozme, deyimsel kutunun disinda dusunme yeteneginin en onemli araci.


    Kisacasi ADHD ilaclarini cok dikkatli kullanmak lazim cunku ADHD ilaclari sadece kuramsal ve tekrar gerektiren seyleri hizli hizli ogrenip uygulamani saglar ama bunu yaparken yaratici dusunme ve problem cozme becerinide kisitlar. Ornek vermek gerekirse ADHD ilaci kullanip hizli hizli bir kitaptan bir sey ogrenebilirsin. Ogrendigin 1'e 1 karsina ciktiginda cok basarili uygulayabilirsin. Ama diyelim bir sinavdasin, kurami biliyorsun ama problem alisik oldugunun disinda formule edilmis - o zaman o ilacin seni negatif etkilemesi cok olasi cunku asiri yukselttigi bilinci odaklanma yuzunden buyuk ihtimal o bildigin kuramin bildigin uygulama seklinde dusunmene engel olacak.


    Tecrubeyle sabittir bu arada :D ADHD, narkolepsi ilaclarini alip tum gece kutuphanede sabahlayarak 1 donemin konusunu 1 gece 1 gunde ogrenip gectigim dersler oldu universitede ama ilaci sinavdayken kullanma hatasina bir kere dustum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkKhan -- 3 Aralık 2020; 19:38:44 >




  • BerkKhan B kullanıcısına yanıt
    Yinede takıntıları artırabilir mi
  • mustafax4567 M kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum o kadar. Doktor degilim.


    Yukarida bahsettigim bilgiler, muhendislere ogretilen beynin karar alma ve mantik yurutme mekanizmalari ile ilgili bir psikoloji dersinden aklimda kalanlar + tecrubelerim... Bol bol ilac kullanmis birde pharma sirkette staj yapmis bir muhendisim.

  • Kardeşim sen kafayı antidepresan ilaçlarıyla bozmuşsun ismin bile antidepresan ilacı gibi mustafax

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    Kafayı Antidepresanlarla bozmadım tam tersi onlar benim kafamı bozdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.