Şimdi Ara

Dikkat dikkat forumdakiler için çok önemli !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk kez bir internet sitesi forumuna görüş yazan kişi ceza aldı. Sermaye Piyasası Kurulu, halk yanıltıldı diye 10.9 milyar TL ceza verdi

    ANKARA 18.03.2006 TSI 13:15
    Bir internet sitesinin Forum kısmına Frigo- Pak Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. hisseleriyle ilgili olarak "voltran2" rumuzuyla "gerçeğe aykırı" yorum ve tavsiyeler yazan Volkan Güngör 10 bin 980 YTL para cezasına çarptırdı.
    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Volkan Göngör adlı vatandaşın hisse senetleri İMKB'de işlem gören Frigo-Pak Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yle ilgili olarakwww.hisse.net adresli internet sitesinin forum kısmına "voltran2" kullanıcı adıyla "yönlendirici nitelikte, gerçeğe aykırı, objektif olmayan, subjektif içerikli yorum ve tavsıyelerde bulunduğunu" belirledi. Kurul bu nedenle Volkan Güngör'e 10 bin 980 YTL para cezası verilmesini kararlaştırdı. SPK daha önce "izinsiz olarak yatırım danışmanlığı faaliyeti verdiğini" tespit ettiği internet sitelerinin sahiplerine çeşitli cezalar uygulamıştı. İlk kez bir internet sitesinin forum kısmına görüşlerini yazan bir kullanıcı para cezası aldı.

    "YÜZDE 99'U HÜSRAN"
    Bu arada Volkan Göngör'ün Forum kısmına yazı yazarak para cezası aldığı internet sitesinin üyelik kısmında, "Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya kalkışmayın, sonu yüzde 99 hüsran olacaktır" uyarısı bulunuyor.
    Forumda hukuk kanunlarına ve SPK'nın hükümlerine aykırı yazılar görüldüğü anda silinmeye çalışacağı belirtilen sitede, "Fakat geç kalınan veya gözden kaçan mesajlar hakkında kanuni takibat yapılması gerektiği hallerde yazı sahibinin IP adresinin kanuni mercilere teslim edileceğine" dikkat çekiliyor.
    Forumun gönüllü ve amatör katılım anlayışıyla oluşturulduğuna işaret edilen sitede "Borsa ve Ekonomi" konularında fikir alış-verişinde bulunulması için kurulduğu belirtiliyor.
    Sitede ve forumda sunulan görüş, bilgi ve veriler, yatırımcılara, kendi oluşturacakları yatırım kararlarında yardımcı olmayı hedeflediği vurgulanan sitede, herhangi bir yatırım aracını alma veya satma yönünde yatırımcıların kararlarını etkilemeyi amaçlanmadığı da belirtiliyor.
    Yatırımcıların verecekleri yatırım kararları ile bu sitede bulunan görüş, bilgi ve veriler arasında bir bağlantı kurulamayacağı belirtilen sitede, söz konusu kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan hisse.net veya moderatörlerin herhangi bir sorumluluğu bulunmadığı belirtiliyor.








  • Modumuz hare rama sizin için de yarayışlı olan bu topici üst konu yapabilirseniz çok iyi olur bence. Çok kişi okur. Yine de siz bilirsiniz.
  • evet klondike, geçenlerde okumuştum bağımsız bir net polisi masası devreye girmiş. Onlarca polis didik didik neti tarıyorlarmış. Hatta Genelkurmay başkanının ciddi uyarısı da etkili olacak gibi önümüzdeki günlerde.
  • Krondike,
    kasıt yoksa zaten ceza olmaz. Kasıtsız suçlar da var tabii, taksirli dediklerimiz, kazaren olanlar, onlar için de daha düşük cezalar veya cezasızlık söz konusu olabilmekte.

    şu internet polisi işi gerçek mi @nakka? eğer öyle bir şey varsa hakikaten kullanıcılar için de büyük bir hizmet olur bence. Ve yine bence, bu internet polisinin tüm internet kullanıcılarının bilebileceği bir mail adresi olmalı ki şikayet mekanizması işleyebilsin. Sadece savcılığa dilekçe ile olmasın şikayetler.

    Öylesine çok tacize uğranılıyor ki net ortamında ama kimse ifşa olurum, şu olur, bu olur düşüncesiyle savcılığa baş vurmayı düşünmüyor. Oysa net ortamında böyle bir şikayet mekanizması işlese siteler de kendilerine çeki düzen vermek zorunda hissederler kendilerini, üstteki haberde olduğu gibi, 'biz mesul değiliz, tamamen kullanıcılar mesul' türünde uyarıları yüzünden ilgisiz davrandıkları sitelerinde kullanıcılarına da yaptırım getirme, uyarı yapma gereği duyarlar.

    her sitedeki forum DH gibi işlemiyor ne yazık ki. Burada modlar var şikayetleri değerlendiriyor, taciz içerikli mesajları siliyor ancak her site böyle değil.




  • Adamların işi gücü yok başkasına para kazandırmaya çalışıyor ilginç...

    Hisse ile para kazancağını sanıyo bide her halde

    Ama kurnazın kaderi biiiiiiiiiiiiiiiip

    Herkezin ayrı bi dünyası var
  • İnternet polisi olduğunu sanmıyorum. Hem net ortamında yanlış bilgi vermedikçe büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Zaten moderatörler var forumlarda. Onlar ellerinden geldikçe yönetiyorlar forumları. Forumların da bilmem kaç tane kuralı var. Tamamen yasa dışı forumlar varsa ki halen var (korsan filmler ve yazılımlar paylaşan) onlar hayatlarını sürdürmeye devam ettikçe internet polisi kavramına kim inanır? Formlarda yazanlar ya kafeden yazıyorlar ise? Ya yazan kişi hüküm giyemeyecek kadar küçük bir yaşta ise? Bunlarla kim uğraşır? Beki uğraşılmalı ancak göz önündeki elle tutulur hırsız polisten kaçıp kayıplara karışıyor ise net ortamında adam avlamak çok daha zor. Belki çeşitli büyük firmaların ürünlerini belgesiz, kanıtsız karalayanlar olursa --o da bir şikayet doğrultusunda-- o zaman devreye yargı girebilir. Şu an rapidshare bile FBI'ın BSA'nın ısrarla yasakladığı programları paylaşıma sunuyor hem de isim vererek. Ancak şikayet olursa silinme oluyor. Birisi forumlarda şu ürünü satın almayın kanser yapıyor diye bir yazı yazar ise, (belgeleri ve kanıtları olmadan) Ürün şirketinin şikayeti olmadan harekete geçilmez öyle sanıyorum ki. Bizler okullarımızda göz önündeki öğrencileri terbiye ve ıslah edemezken internet polisinin böyle bir işe girişmesi biraz ütopik.




  • İnternet Polisi Suçlu Peşinde
    İnternet üzerinden işlenen suçlar arttı polis suçluların peşine düştü

    İnternet üzerinden işlenen suçlar arttı polis de boş durmadı.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan "İnternet ve Bilişim Suçları" birimi, bilgisayarla işlenen suçları birer birer aydınlatıyor.

    Büyük kolaylıklar sağlayan bilgisayar, kötü niyetli kişilerin elinde adeta suç aletine dönüşüyor. İnternet üzerinden işlenen suçlarda da artış gözleniyor.

    İstanbul'da yeni kurulan, İnternet ve Bilişim Suçları Birimi'ne bağlı polisler, son 2 ayda 22 suçu aydınlattı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı birim, internet üzerinden insan ticareti, tehdit, santaj ve hakaret yapanları, kişisel verileri çalanları ve kumar oynatanları tespit ediyor.

    Şimdilik 7 personelin görev yaptığı birimin çalışanları vatandaşı uyarıyor.

    İnternette çok özel ve önemli bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmayın.

    TRT




  • En bilindik caddelerde, en göze batan yerlerde yasa dışı pek çok korsan CD, DVD, Kitap satış faaliyetlerine dokunulmayan canım ülkemde internet polisine başarılar diliyorum o zaman. İşleri hiç kolay değil.
  • 7 kişilermiş, milyonları takip edecek 7 kişi.

    internette toplam sayfa sayısı nedir bilmiyorum ama, herhalde şikayet olmadan suçu ve suçluları 7 kişinin tespit etmesini beklemek abesle iştigal olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi

    7 kişilermiş, milyonları takip edecek 7 kişi.

    internette toplam sayfa sayısı nedir bilmiyorum ama, herhalde şikayet olmadan suçu ve suçluları 7 kişinin tespit etmesini beklemek abesle iştigal olur.



    Olcak dua ise ne diyelim sufi abla ''Amin''
  • yaf adam kendi fikirlerini yazdmış. nerde düşünce özgürlüğü. burada herkes kendine göre bir şeyler diyor. yani herkesin kendi doğrusu var. bizde şimdi bunları bazı arkadaşlara fikir olsun diye söyleyince suçlu mu olacaz.

    abi o zaman niye forum kuruyoruz ki. nasılsa herkesin yazdığı mutlaka birilerinin hoşuna gitmez garanti.

    yani birilerine dokunur.
    ne diim hayırlısı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: molinas

    yaf adam kendi fikirlerini yazdmış. nerde düşünce özgürlüğü. burada herkes kendine göre bir şeyler diyor. yani herkesin kendi doğrusu var. bizde şimdi bunları bazı arkadaşlara fikir olsun diye söyleyince suçlu mu olacaz.

    abi o zaman niye forum kuruyoruz ki. nasılsa herkesin yazdığı mutlaka birilerinin hoşuna gitmez garanti.

    yani birilerine dokunur.
    ne diim hayırlısı


    düşünce özgürlüğünün sınırları var mıdır? peki ifade özgürlüğünün? ben istediğim herşeyi düşünebilirim ancak onları serbestçe açıklayabilir miyim?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nakka

    Modumuz hare rama sizin için de yarayışlı olan bu topici üst konu yapabilirseniz çok iyi olur bence. Çok kişi okur. Yine de siz bilirsiniz.

    Peki kısa bir üsre üstte dursun bakalım. Zaten biz de açıkça diyoruz foruma yazmak bir gazateye makale yazmak kadar ciddi bir iştir ve insanları hukuken sorumlu yapar ama inanmayanlara iyi bir örnek olmuş bu.
  • dikkat ederseniz adam orada fikir beyan etmemiş. bir şirketin hisseleri ile ilgili gerçek dışı iddialarda bulunmuş. bu suçtur ve ceza alması normaldir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: su*fi
    7 kişilermiş, milyonları takip edecek 7 kişi.


    Kuş taşa değmiştir üstad ya da şikayet vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.