Şimdi Ara

Dikkat daginikligi odaklanamama icin hangi ilac kullaniyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kullanmıyorum ve doktor tavsiyesi olmadan kullanımı önerilmiyor diye biliyorum. durumun olacak gibi değilse, kesinlikle doktora gitmeden herhangi bir şey kulanMAmalısın doktora görün yani sorun ciddiyse

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sorun ciddi degil hatta sorun var mi yok mu emin degilim sadece ayni anda cok fazla seyi duaunuyorum ve Arti eksi hesaplamasini cok fazla yapiyorum ( en basit seylerde bile mesela yemek yerken) bu da kafami meagul ediyor . dikkatsizlik de var mesela odamin rengini zeminin beton olmasini falan fark etmemistim arkadaslarim soyleyene kadar ya da ders dinlerken hoca soru sormazsa ya da ornek cozmezsem aklimda bir sey kalmiyor genelde teorik kisim cok havada kaliyor

bi randevu almaya çalışın hocam, doktor tavsiyesi altında hareket ekmekten zarar gelmez. özellikle bu tarz ilaçların olası yan etki ve bağımlılık etkenleri olduğu için daha fazla dikkatli olmak gerekiyor. şu aralar randevu grevlerden ötürü aksıyor olabilir ama düzelince bi görünmeniz iyi olacaktır. yerinizde olsam böyle yapardım yani. sağlıcakla kalın

he bu arada yani belki vitamin tarzında bi eksiklikten falandır yani, bunun tespiti için doktor şart. belki de ilaçlık durum yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eniyiyayınösym -- 16 Mart 2022; 0:32:48 >

Hocam kan testinde Tum degerler normal turp gibiymisim  doktora hatta bu durumu belirttim psikiyatriye gideceksin dedi spora basladkm hocam cidden odaklanmaya yardim ediyor ama doktora da gitmek lazim bi sikinti var mi merak ediyorum Sirf bu yuzden yillardir biyoloji anlayamadkm  

bi görünün hocam, bu tarz ilaçların gerektiği durumlarda faydası oluyor evet ama bilinçsiz kullanımlarda da sıkıntı olabiliyor. tekrardan sağlıcakla kalın  

Cok tesekkurler hocam

türkiye'de yaygın mı bilmiyorum bunların kullanımı ama buradaki doktorlar genelde ritalinle başlatıyorlar diye gördüm. bir ilacı 5mg ile başlatıp 50nin kat kat üstüne çıkmak bana korkunç geliyor.

tabii yatırım tavsiyesi olmamakla beraber amerika'da ritalin concerta ve adderal üçlüsünden en sağlamı olduğu söylenen adderal; mit, stanford, duke ve çoğu ivy league okullarında piyasa yapılarak temin edilebiliyormuş. ve öğrencilerin çoğu bu adderal meretini kullanıyormuş. kullanımı lise çağına kadar düşmüş.

yasaklandığına dair bir belgesel yapılmıştı kullanımı çok fazla arttığı için. kullanım alanı ise "hasta olmayan" insanların derslerinde odaklanması değil. dehb tanısı koyulmuş ve bu konudan çok müzdarip olan kişiler.

ayrıca: netflix - take your pills belgeselde kullananlar arasında sporcu, birkaç liseli ve beyaz yakalı insanlar var. hepsi "bırakmak istiyor" fakat kazandırdıkları sebebiyle sigara illeti gibi, şu sınavı geçeyim kesin bırakacağım, şu işlerim yoluna girsin kesin bırakacağım vs. demekten öteye gidememişler.

----

işin garibi bu olaylar lise eğitiminin nazaran daha basit olduğu batı ülkelerinde yaygınken; çin, hindistan, kore, endonezya ve türkiye hakkında neredeyse hiç bilgi edinemedim merdiven altı kullanımı hakkında.

lisede sadece bir tane arkadaşımın raporlu şekilde kullandığını hatırlıyorum. ama ders konusunda o kadar uçup kaçan biri değildi hatta dersle alakası yoktu bile denebilir. doğu ülkelerindeki kullanımı hakkında bilgi sahibi olanlar varsa aydınlatırsa sevinirim.

----

reddit'te hindistanlı ve çinli öğrencilerin yukarıdaki amerika okullarına kabul aldıktan sonra yüksek oranda tanıştığı yazılıyordu.

----

not: bir dehb tanınız yoksa kesinlikle bu ilaçları temin edip aldığınızda da çalışamayacaksınız. hatta o birazcık artan çalışmalarınız bile bu ne ya beni tatmin etmedi diye delirirseniz tüm hepsini bir günde içip ölüp gitme ihtimaliniz var. oturun ders çalışın bunlar önemsiz şeyler. bir dehb hastası olduğunuzu düşünüyorsanız da derhal doktor teşhisi edinin. şahsen ben ara ara düşünüyorum ama henüz gitmedim gidilmesi gerekiyor hayatınızın neredeyse çoğunu etkileyen bir olay. normal bir hayat nasıl olur bilmediğiniz için şu an yaşadığınız durum size normal geliyor olabilir. ama tanıyı alıp az buz ilerleme kaydedenler yaşam kalitesinde ciddi bir artış olduğunu söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 16 Mart 2022; 9:0:32 >

• DEHB tanısı konulmadan kullanamazsınız. ABD'de reçetesiz satılıyor ama Türkiye'de uzman hekim tarafından yazılmalı.

DEHB olduğunuzu da sanmıyorum çocuklukta fark edilirdi çünkü. Zaman zaman herkes dikkat dağınıklığı yaşayabilir, bence endişelenmenize gerek yok.

• Hocam dehb yok hic suphelenmedim de ama yukarda belirttim bazen olaylarin cok fazla yonunu detayli duaunuyorum dalginlik var teorik dersleri anlamiyorum egitim hayatim boyunca basarimi hep teste borcluydum dersi derste anlayan ogrenci olmadim hic bu asil sikinti zaten

Neden kotu ama

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • İlacı bir kere kullandıktan sonra hayatımdan çıkardım sadece yerinizde oturmanızı sağlıyor başka hiçbir etkisi yok saçma sapan bir şeye odaklanıp kitleniyorsunuz boşa zaman kaybı bence tabi en iyisi uzmana danışmak

Derken

View full lesson: http://ed.ted.com/lessons/the-power-of-the-placebo-effect-emma-bryce The placebo effect is an unexplained phenomenon wherein drugs, treatments, and therapies that aren’t supposed to have an effect — and are often fake — miraculously make people feel better. What’s going on? Emma Bryce dives into the mystery of placebos’ bizarre benefits. Lesson by Emma Bryce, animation by Globizco.
    https://www.youtube.com/watch?v=z03FQGlGgo0&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 16 Mart 2022; 22:0:49 >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Placebo nun ne oldugu u biliyorum da siz benim yazdigima baktiniz mi hocam Ben duzenli bir dikkat daginikligindan bahsetmiyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.