Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (530. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.492
Cevap
141
Favori
816.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu ne demek ? ben şu an bir üniversitede kayıtlıyım ( zamanında ygs-lys ile girmiştim ) .. şimdi oradan kaydımı silip dgs ile yeni bir yere tam burslu gecmek ıstıyorum.. beni etkiler mi


    Özel Koşul ve Açıklamalar 60
    Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğretim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, DGS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilirler. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar,Dgs tercihleri başladı. 2 fikir arasında seçim yapmam lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bölümüm lojistik.

    1) İstanbulda Özel Üniversitede %50 burslu dgs ile lisans tamamlamak. Yapabilirsem Work and Travel , Erasmus stajı,yüksek lisans gibi şeyleri düşünüyorum. Bu seçenekler biraz ağır basıyor fakat okullar ne kadar kaliteli bilmiyorum. (Beykent,Arel,Gelişim)

    2) Aöf ile lisans tamamlamak. Bu konuda sormak istediğim sorular var. Normal okuyarak tamamlayınca aldığım lisans ile Aöf bitirince alacağım lisans aynı değerde mi ? Aöf ile tamamlarsam yurt dışı lisans vs. yapılabiliyor muyum ?

    Amacım kendimi geliştirip,mümkünse yurt dışına gidip okuyup/yaşamak. Kolay değil fakat bu seçeneklerden hangisi bana uygun. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin :)
  • 3 ders sinavina girip bi taneden kalinca dgs yalan oldu var mi benim durumda olan arkadaslar? :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    3 ders sinavina girip bi taneden kalinca dgs yalan oldu var mi benim durumda olan arkadaslar? :(
    Dersini senenin ilk döneminde verebiliyorsan 1 dönem geç kaydolma imkanı gibi bir şey okumuştum. Kaydolacağın okula gidip dilekçe vermen gerekiyordu. Bir araştır bence (ikinci dönemden kalan derslerde olmuyor)
  • Daha önce lisede falan meslek olduğu için hiç mat görmemiştim bu sene son 5 ay sadece konuları çalışarak (3 konu da yetişmedi) test deneme falan çözemeden girdim toplam 5 yanlış yaptım sınavda ama çok az soru çözebildim. 245 puan almışım şuan yeniden başlayacağım BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ için bu sene (EGE- DEU- ESK OSMANGAZİ- ESK TEKNIK- MARMARA- KOCAELI- SAKARYA) bunlardan birini seçip yerleşen varsa kaç PUAN ve kaçıncı SIRADAN girdiğini yazabilir mi acaba?
  • Hakimichi-kun kullanıcısına yanıt
    İkinci donem hocam benim ki ne yazik ki :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese tercihleri hayırlı olsun arkadaşlar. Bahisler kapanmak üzere :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yayın evleri 2020 kitaplarını ne zaman çıkartır?
  • Beyler tahmini olan var mı tercih sonuçları ne kadar süre sonra açıklanıyor?
  • arkadaşlar ben şu an bir ingilizce bir ünide okuyorum (odtü iktisat ) .. ygs lys ile girmiştim eskiden. şimdi dgs ile bahçeşir üniye geçersem ortak derslerim garanti sayılır degil mi.. merkezi yatay gecis yapmıyorum. dgs ile gecersem sorun olmaz degıl mı
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Salı yada Çarşamba açıklanır gibi geliyor bana, geçen sene 3 günde açıklamışlar. Bekleyip göreceğiz artık.
  • Site kasıyor beyler bence sonuçları sisteme giriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka maka şu anda site kasıyor hakkaten acaba
  • Şu an hala kasıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasmıyor ama 3 tane boşta link var bugünde bir şeyler açıklanır kesin
  • demongorgon D kullanıcısına yanıt
    Nereden görüyorsunuz ya?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden açıklamıyorlar bi tarafta 2 milyon öğrenci tercih yaptı 1 haftada açıklandı bi tarafta 300 bin öğrenci tercih yaptı halen açıklanmadı ilginç
  • link sayısı arttı bugün büyük ihtimal bir şey açıklanacak ama dgs mi bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1/2mv2

    arkadaşlar ben şu an bir ingilizce bir ünide okuyorum (odtü iktisat ) .. ygs lys ile girmiştim eskiden. şimdi dgs ile bahçeşir üniye geçersem ortak derslerim garanti sayılır degil mi.. merkezi yatay gecis yapmıyorum. dgs ile gecersem sorun olmaz degıl mı
    Dgs önlisansı(2 yıllık) lisansa tamamlamak için yalnız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrsmrc

    Dgs önlisansı(2 yıllık) lisansa tamamlamak için yalnız.

    Alıntıları Göster
    E biliyorum ne alaka ki. 2 yillik bitirmeden nasil gececem zaten. Sen dedigimi anlamamissin
  • 
Sayfa: önceki 528529530531532
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.