Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (509. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.492
Cevap
141
Favori
816.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GANN1CUS kullanıcısına yanıt
    Tam 0.5 net oluyor. İyi kurtarmışsın.
  • soruların tamamını paylaşır mısınız arkadaşlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vakif univeleri genelde para uzerine kurulmustur adi uzerinde parali unv, calisirsaniz sinifi gecersiniz burada sorun yok fakat kayit icin bir kurusunuz eksik olsa kayit yapmazlar, senet yaparlar bir iki taksiti odemezseniz turnikelerde kart okuttugunuz zaman gecisinizi bile engelleyen unvler var, yaz okullari yine paradir, paraniz varsa gidin fakat kit kannat imkaniniz varsa uzak durun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaydırma vs gibi bir problem olmadıysa eğer;

    Kontrol ettiğim Matematik sonucu; 28 Doğru 1 yanlış

    Türkçe 19 soru yaptım özel kontrol etmedim tahminen 14-15 net gelir.

    İlk hedefim bilgisayar mühendisliği, hata yaptiysam ve 250-260 arasi bir puan gelirse Eskişehir üniversitelerinden birinde istatistik bölümü yazacağım.

    Geçmiş olsun, hayırlı olsun sinava giren; emek veren vermeyen herkese...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crux07

    tam tersi durumlarda olabiliyor hocam.

    tabi sıralama sınavı ama sıralama bilgisi verilmediği için mecburen puanlara göre yorum yapıcaz.

    benim düşüncem şu geçen sene x bölümü 280 ile kapattıysa ve sınavdan 290 puan geldiyse kesin gözüyle bakılabilir.istisna durumlar olabiliyor tabi.

    aslında birazda şans işi.çok iyi analiz edip tercih yapmak lazım.
    Herhangi bir ÖSYM sınavında türkiye geneli net ortalaması ne kadar düşük olursa alınacak puan o kadar yüksek olur. Bunun sebebi standart sapmanın varlığı. Standart olan türkiye ortalamasından ne kadar pozitif ivme ile saparsanız puanınız artacak demektir.Yani türkiye matematik net ortalaması diyelim 7 net ise sizin 50 netiniz var ise standarttan aşırı pozitif yönde saptığınız için alacağınız puan da katlanacaktır. Ancak önemli olan sıralamadır.

    DGS türkiye birincisinin puanı 300 de olabilir 340 ta olabilir hiç önemli değil sonuçta birincidir.

    Mesela az önce bir sitede yorum gördüm matematik 59 doğru 0 yanlış türkçe 21 doğru 8 yanlış demiş bir başka kişi de matematik kolaydı demiş. Eğer çoğunluk için durum böyle ise türkiye net ortalaması yüksek olacak buda alınacak puanın düşük olmasına sebep olacak ancak söylediğim gibi puanın önemi yok. Sonuçta herkes sıralanacak.

    5 puan düşüğü 10 puan yükseği gibi çıkarımlar yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 1 Temmuz 2019; 0:15:25 >




  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    59 doğru yapanı hangi sitede gördüğünü öğrenebilir miyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikmak

    59 doğru yapanı hangi sitede gördüğünü öğrenebilir miyim
  • Arkadaşlar o şu net bunet vs diyenlere hiç aldırmayın. Bu facedeki gruplara yada sitedekilere göre herkes 40+ net yapmış ama nedense türkiye mat dgs neti ortalaması 7-8 arası herkes 40 yaptıysa bu 3-5 yapanlar kimler. yani mantıklı şeylere inanın 59 yapan adamın orda ne işi var he ama imkanszmı değil burda eminm çoğu arkadaş sınavı evde alıp çözse 50 55 yapardı . Ben mesela 43d 1 yanlış matta oda olasılığı gidip sadelştirmeyi 3/5 diye yapmışım türkçedede 9d 0 yanlış. Size şunu söylim Allah şahit 14 boşumun toplam 10tanesi sınava giren herkesin ama herkesin yaptığı soruları boş geçtim. 2 adet çözümleme sorusu 1 adet mutlak , 1 tane 2+1 sorusu , banka kasa sorularını boş geçip gidip kalan ne kadar zor gıcık varsa yaptım. Oda neden zoru çözmeye alışınca kolay sorularda afalladım.Gittim apotemi acil vs çözdüm ama sınav resmen en kolay deneme sınavı gibi çıktı. Cetvel sorusu x=19,6 buluyorum şıklara bakkıyorum yok halbuki soru 5 saniyelik ben zannediyorm kırılan kenarın uzunluğunu soruyor . Mesela geometriye 0dan son 2 ay çalıştım ve sıfırdan sınavda okadar kolay sormuşlarıki 2si boş diğerleri doğru. Sınav gerçekten bnce kolaydı. Yamuk sorusu direk 5-12-13 üçgeni geliyor mesela o kara içinde alan sorusu ulan çember var şıklarda pi yok belliki piler gidecek işlemsiz 32. Bilmiyorm yani bnce zoor bi sınav denemez çalışcan işin ama türkiye ortalamasında zor yani her sınav zor..Yine 0,5nete takılan birsürü kişi var. 2-3 tane sallamışlar yanlş çıkmış vs. Hayırlısı ama güzel bir fırsatı kaçırdım 50+ yapamayarak. 50+ yapıcalak sınavdı bence bu sene ales tyt dgs hepsi geçen senelere göre kolay. 2-3 senedir ilkkez bukadar çok cebir sorusu geldi.. Ya abi 0,5 çilerin yani sadece sözlci arkadaşlarn sırf puanı hesaplansn diye yaptıkları soruları resmen yapamadım ya.. Gerçekten üzgünüm neyseki kafamda Giresun üniversitesi vardı ailem memlekete yerleştiler bende orayı istiyordum oraya giderim büyük ihtimal.Herkes umarım istediğini alır kafanızda takılan sorular varsa çözümlerini merak ettiğiniz burda beraber bakabilirz.




  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    -Ben bu sene de sınava girdim.
    -Okuldan çıkarken, etrafta konuşulanlar "10 tane işaretledim, 20 tane işaretledim" gibiydi. Yani genel bu şekilde. 350bin kişi içerisinde daha bilinçli olanlar (muhtemelen forum vb. takibi yapanlar, kursa gidenler) daha yüksek net yapacaktır.
    -Sınav hakkında görüşüm ise: geçen seneye göre daha hızlı yetişti. Sözelde geçen sene şaşırtıcı soru yokken bu sene 3-4 tane şaşırtıcı soru vardı. Matematik ise geçen seneye göre 1 tık kolaydı ama şaşırtıcı sorular artmıştı.
  • 40d 2y mat yaptım, 2 yanlış da dikkatsizlik. Birinde şıkkı yanlış işaretlemişim cevabı bulup, diğerinde de büyük eşittir yapacağıma küçük eşittirle ilerlemişim. Soruların tamamına maalesef bakamadım, en çok üzüldüğüm nokta bu. O göremediğimde 10 soruda grafik tablo soruları vardı ve 10 dakikada 6 net çıkarabilirmişim çok çok rahat. İstanbul bilgisayar mühendisliği düşünüyordum, gerçekten çok çok yazık oldu. 10 dakikam daha olsa 6 net koyabilirdim üstüne. Ha bu arada şundan da bahsedeyim, matematik gerçekten çok kolaydı. Ben dershanede dünyaları çözmüştüm fakat sınavda çok daha basitleri çıktı. Yani ben 43. soruya geldim ve 1 boşum vardı geride, sonrasını göremedim öyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 1 Temmuz 2019; 11:58:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: japon karınca

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Söylendiği kadar basit değil tabi. Bazı soruları öyle herkes yapamayacak. Şaşırtıcı sorular çoktu. Ancak 2018'e göre yaklaşık 15 dakika daha az zaman ayırdım.
  • mezuna kalan veya 2020 hazırlanan için, bu sene kolay diyorsa herkes seneye bir tık daha ileri olabilir, bende mezuna kalabilirim istedğim bölüm tutmazsa.

    sorular zor değil kolay da değil, zaman alıcı sorular var.
  • Dgs sonuclarinin ne zaman acikanacagi belli mi arkadaslar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    25 temmuzda bu iş biter
  • Arkadaşlar sınavı yapan yapıyor, 2018 EA 1.si ceza hakimiydi, 60 mat 59 türkçe yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam, dershane hocam İTÜ inşaattan sıkılıp Boğaziçi inşaat istediği için 60 mat 30 türkçe çözmüş, hadi hocaları geçtim, dershaneden tanıdığım derece öğrencileri 60 mat 60 türkçe işaretlemiş, inanın yapan yapıyor. İmkansız değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mw1337

    Arkadaşlar sınavı yapan yapıyor, 2018 EA 1.si ceza hakimiydi, 60 mat 59 türkçe yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam, dershane hocam İTÜ inşaattan sıkılıp Boğaziçi inşaat istediği için 60 mat 30 türkçe çözmüş, hadi hocaları geçtim, dershaneden tanıdığım derece öğrencileri 60 mat 60 türkçe işaretlemiş, inanın yapan yapıyor. İmkansız değil.
    Hocam bakmayın milletin 60- 70 - 80 yaptım demelerine. 2018'nin sayısal sözel EA birincisi benim. Öyle bir net de yok ortada.
  • Sınavda 4-5 cebir sorusu olarak kolay ve sonrası için kolay demek biraz saçma geliyor bana. Her ÖSYM sınavında kolay-orta-zor mantığı işler genelde. Bunların sadece yüzdelik kısmı değişir. Bu sene %30 kolay gelmişse bu demek değildir kolay bir sınav olduğu. Çünkü bunu bir kez daha görmüş olduk. Senin o soruyu bilmen sadece yetmiyor o süre içinde kaç tane soru yapabildiğin sınav sonucu belirler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsim neydi hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben arkadaşa durumu izah etmek için örnek verdim hocam. Yoksa birkaç kişinin söylemine göre matematik kolaymış denemez elbette.

    YKS ile ilgili platformları da takip ediyorum. Sınavdan sonra genelde hep yüksek net bekleyenler yazar çizer sonuçlar açıklanınca kaybolurlar.

    Neyse şimdi herkes işine gücüne tatiline vs. baksın sonuçlar açıklanınca sıralamalarınıza göre tahmini çıkarımlar yaparız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • At kardeşim sınav sonuç belgeni?
  • 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.