Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.492
Cevap
141
Favori
816.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mertlog

    Yoo bende yeni mezunum. Tutmadıdan kastım örnek olması açısındandı.

    Kısura bakmayın lütfen soruyu anlatamadıgımdan yoruyorum sizi.
    Şöyle desem net olacak sanırım.
    Ea benim 240 tercihde de aöf işletmeyi 5. Sıraya yazacağım.
    Ea 239 yapıp 1. Sıraya yazan birisinin benden önce yerleşme ihtimali var mı? Yoksa sıra fark etmeksizin her zaman öncelik puanı yüksek olanın mıdır?


    Eğer sıra fark etmiyorsa tutma ihtimali cok düşük olan ünileri en başlara yazacağım aöfü sona bırakacağım. Etkilerse de aöfü en başa yazacağım.

    Siralamaya gore yerlestirme yapiliyor.Kimin siralamasi daha yuksekse once onun tercihlerine bakilir.

    Verdiginiz ornekte 239 yapan kisinin siralamasi 240 yapandan dusuk oldugu icin,siz daha avantajlisiniz.239 yapan 1. siraya dahi yazsa avantaj sizde.Hangi siraya yazdigi onemli degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler birşey soracağım. Bu ilitam olayı yanlızca kendi şehrimiz için mi geçerli ? Yani Ben İlahiyat ilitam için istanbulu yazdım diyelim. Yine İzmir'de istanbula gitmeden okuma şansım oluyor mu ?
  • Selam arkadaşlar, bu sene dgs'ye girip mimarlık için tercih yapan var mı aranızda?
  • Var istanbul ozel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Ben burda kaç kişiye yardım ediyorum özelden haberin yok anca sallayın bilgisizce,adamlar daha interneti kullanmayı bilmiyo saçma sorular soruyo

    Kardeşim herkesin gözü önünde sırf bir soru sordu diye elaleme hakaret edersen tepki çekmen normal. Özelden insanlara yardım ediyor olman yukarıdaki hakareti meşrulaştırmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunudaduymusmuydun B kullanıcısına yanıt
    O zaman lise mezunu gibi davrananlara tercih yapmayı öğret sen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sabahtan beri Bİ ÖSYM bi AÖF arayıp arayıp duruyorum resmen beynim yandı arkadaşlar bi yardımcı olun bana şu işi adam akıllı bi bilen abimiz kardeşimiz yardımcı olsun bana

    2 yıllık meslek yüksekokulu elektronik teknolojisi mezunuyum
    Bu senede DGS ye girdim

    puanlarımsa şöyle

    sayısal = 193
    sözel=187
    eşit ağırlık = 190

    benim amacım açıktan okula filan gitmeden 4 yıllığa tamamlayıp askerliği kısa döneme ( 5 aya ) indirmek

    ŞİMDİ DİREKT olarak açıköğretim 3. SINIFTAN BAŞLAYABİLMEM için ne yapmam lazım nereyi ve nasıl tercih edebilirim ?
    YARDIMCI OLACAKLARA TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necmo123 -- 21 Eylül 2017; 21:41:48 >
  • necmo123 N kullanıcısına yanıt
    Trollüyomusun konuyu anlamadım?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kaç sorum olacaktı.

    1-) İlk yerleştirmeden sonra ek tercih için geriye kalan kontenjanlar taban puanlarıyla birlikte tekrardan paylaşılıyor değil mi?

    2-) Şu an bize sunulmuş olan(geçen senenin) taban,tavan puanları ve kontenjanlar ek yerleştirmeyle oluşan sonuçlar mı?

    3-) 2015 yılında üniversitede kontenjan açılmamış bir bölüm 2016 yılının listesinde var gözüküyor. Bu kontenjanlar ek tercih döneminde açılıp sunuluyor mu bu durum nasıl gerçekleşiyor?

    Bilgili biri yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inSidieuX46 -- 21 Eylül 2017; 21:51:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inSidieuX46

    Bir kaç sorum olacaktı.

    1-) İlk yerleştirmeden sonra ek tercih için geriye kalan kontenjanlar taban puanlarıyla birlikte tekrardan paylaşılıyor değil mi?

    2-) Şu an bize sunulmuş olan(geçen senenin) taban,tavan puanları ve kontenjanlar ek yerleştirmeyle oluşan sonuçlar mı?

    3-) 2015 yılında üniversitede kontenjan açılmamış bir bölüm 2016 yılının listesinde var gözüküyor. Bu kontenjanlar ek tercih döneminde açılıp sunuluyor mu bu durum nasıl gerçekleşiyor?

    Bilgili biri yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    Dgs bölümünüz pek bilinmeyen ve tercih ettiğiniz okul pek bilinmeyen değilse ek tercih yalan oluyor. Zaten 4-6-8-10 kontenjanlar var tükeniyor :)

    şuan tercih puanlarımızı dgs 2016 yerleşilen puanlara göre yapıyoruz..

    kontenjan hersene yök belirliyor geçmiş seneleri hiç baz almamak gerekir bu seneki açıklandı. ben istediğim okul 8 den 6ya düşmüş mesela




  • inSidieuX46 İ kullanıcısına yanıt
    1) Bu soruyu neden sorunki ? :) Genelde bu soruyu soran arkadaşlar taban puanın ne demek olduğunu ne işe yaradığını bilmeyen arkadaşlar oluyor. Konuyu yanlış anlayan arkadaşlar şu şekilde sanıyor bir bölümün taban puanı örneğin 270 ise ben sınavdan 260 aldıysam oraya yerleşemem. Hayır öyle değildir. Yerleşme işi arz talep ilişkisi içerisinde olur. Yani ek yerleştirme döneminde taban puan senin için önemli değildir. Tercihini verirsin şansın varsa ( orayı senden yüksek puanlı birileri tercih etmemişse demek) yerleşirsin.

    2) Şu cümleyi sakın unutma ; Ek yerleştirme puanları taban puan değildir. Bu cümle sana ileride yine lazım olabilir ve bu şekilde izahını bulamayabilirsin.İleride nasıl lazım olabilir dersen şöyle ; MErkezi yerleştirme Puanı ile yapılan yatay geçiş diye birşey var. Bu yatay geçiş sadece puana göre yapılır. Yani senin o yıl yerleştiğin puan geçmek istediğin bölümün yine o yılki taban puanına eşit veya yüksekse oraya yatay geçiş yapabilirsin. Peki o yılki puana bakarken ek yerleştirme puanına mı bakacağız normal yerleştirme puanına mı sorusuna cevap arayabilirsin. :) Bunun cevabı taban puana bakacaksın şeklindedir ve az önce unutma dediğim bilgi devreye girer ek yerleştirme puanları taban puan değildir.

    3) Bahsettiğin durum yeni açılmış bir bölümde olabilir ancak. Bu bölümün normal yerleştirmeden sonra boş kontenjanı kalırsa bu boş kontenjan ek yerleştirmeye aktarılır tabiki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Trollüyomusun konuyu anlamadım?

    sana ne oluyor ki? ben bişey sordum cevabımı alamadım cevabımı almak için birilerinden yardım istiyorum sen ordan atlıyorsun direkt 2. kez zaten orda bilerek alıntı yapmadım bidaha yazıyım'ki gözükmesin senin yaptıgın atarlı giderli tip mesaj'In diye sen burda yine karşıma çıkıyorsun , karışma kardeşim sen ne ise ne ben burdan cevap bekliyorum sonuç itibariyle akıl yada fikir oranını senin kıyaslama gerek yok
  • Ek Yerleştirmelerden bahsetmişken bilinmeyen birkaç konuya daha temas edeyim.

    Bazı arkadaşlar tercih döneminde kumar oynamaktadır. Yani sıralaması istediği bölüme göre biraz geride olan arkadaşlar riske girerler. Yani şöyle örneğin bir arkadaşımız İTÜ elektrik mühendisliği bölümünü istiyor olsun. İTÜ elektrik mühendisliği bölümünün 2016 DGS taban puanına karşılık gelen sıralaması atıyorum 250 olsun yani en son yerleşen kişinin sıralaması 250. 2017 DGS'ye giren arkadaşın sıralaması da 500 olsun. Bu 500. olan arkadaş 2017 DGS'de İtü elektirk müh. için şansının düşük olduğunu bilir ancak bu bölümden başka bir okul ve bölüm de istememktedir. Bu arkadaş riskli bir karar alır ve kumar oynar. 2017 DGS'de tek tercih verir ve ek yerleştirmeyi bekler. Ek yerleştirmede eğer İTÜ elektrik Müh. boş kontenjan kalırsa büyük ihtimal yerleşecektir. Kalmazsa da yine böyle güzel bir sıralamayı harcamış olabilir. Örneğin 400 olan arkadaş da İtü erlektrik müh istiyor olabilir ama tercihlerde YTÜ elektrik müh de tercih edip oraya yerleşmiş olabilir. Böylecek sonuç olarak 400 olan arkadaş YTÜ'ye 500. olan arkadaş İTÜ gibi daha iyi bir okula yerleşmiştir. İlginç değil mi ?

    Ek yerleştirme ile ilgili yine hiç bilinmeyen bir konuya daha değineyim. Örneğin siz okula şartlı kayıt yaptıracak olun. Şartlı kayıtta eğer kayıt döneminde okula kaydınızı yaptıramazsanız okul sizin yerleşmediğinizi düşünüp sizin kontenjanınızı ek yerleştirmeye aktarır. Daha sonra siz mezun olup kaydolabilirsiniz tabi endişelenmeyin. Yani şartlı kayıt yaptıran arkadaşlar eğer kayıt dönemine yetişemezse okula 1 kontenjan kazandırır. Örneğin ben 2017 DGS ile İtü elektirk mühendisliğine yerleştim ancak MYO mezuniyetimi tamamlayamadım ilk dönemden 2 tane dersim kaldı MYO da buna göre ben bu dersleri dönemde verip 1 dönem sonra İTÜ elektrik mühendisliğine kayıt yaptırabilirim. Çünkü şartlı kayıta göre bahar yarıyılına kadar kayıt hakkım var. Böylece benden ek yerleştirmeye kontenjan doğmuş olur. İtü elektrik müh kontenjanı eğer 4 ise normal + ek yerleştirmede bu 4 kişi yerleşir bende dönem arasında gelir kaydımı yaptırırm ve böylece 5 kişi DGS ile İtü elektrik müh yerleşmiş oluruz.

    Bu YÖK ve ÖSYM'nin belkide düşünemediği bir açığıdır. Belki de düşünüp de görmezden geldiği bişeydir bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 22 Eylül 2017; 0:15:16 >




  • Arkadaşlar özelden DGS ile ilgili epey özel mesaj geliyor. Sorularınızı özelden değil burdan sorun ki cevaplardan herkes faydalansın.
  • _A_L_İ_ kullanıcısına yanıt
    Öyle sorular varki nasıl ön lisans okumuşlar şaşırıyorum çoğu sınavsız geçmiş ki tercih nedir bilmiyor,iyi ki sınavsız geçişi kaldırmış yök de nitelik artar bi nebze

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Ben de bilmediğim konuların aşırı derecede acemisiyimdir. Ama o konuya eğilip öğrendiğimde o konuyu öyle bir araştırırımki boynuz kulağı geçer deyiminin canlı örneği olurum adeta. Herşeyi üniversite mezunu olmakla bağdaştırmamak lazım bence. Bunlar nasıl üniversite mezunu , bunlar nasıl şöyle böyle demek bana göre doğru değil. Al işte canlı örneği MEB'in , YÖK'ün , ÖSYM'nin başındaki adamlar da , karar mekanizmalarındaki adamlarda üniversite mezunu hem de ne mezun... Ama aldıkları salak salak kararlarda ortada. O yüzden öyle düşünmemek lazım. Belki hayat şartları gereği bahsettiğin arkadaşlar yeterli farkındalığı edinememiş olabilir. Belki tembelliğinden araştırma yapmaya üşeniyor da olabilir. Ben üşengeçliği de normal karşılıyorum çünkü ÖSYM ve YÖK'ün yazdığı metinlere mealci ve tefsirci lazım.Hiç işin içinde olmayan birinin sadece bu metinleri okuyup anlayıp doğru çıkarım yapması olanaksızdır mutlaka açıklayıcı anlatımlara örneklere uygulamalara ihityaç vardır. Zaten bu çoğu konu için de böyledir.




  • Önceki mesajlarda kumar oynamakla ilgili İTÜ ve YTÜ üzerinden bir senaryo yazmıştım. Acaba buna benzer bir yaşanmışlık var mı diye merak edip 2016 DGS Normal yerleştirme taban puanı ile 2016 DGS ek yerleştirme puanını gösteren kılavuzları açtım yan yana koydum.

    Üstte yazdığım senaryo sanki aynen gerçekleşmiş gibi geldi bana.

    2016 DGS İtü Elektrik Müh. Normal yerleştirme taban puanı 322.683 ek yerleştirmeye 1 kontenjan kalmış ve o 1 kontenjana yerleşen kişinin puanı 308.683 Ytü elektrik müh. normal yerleştirme taban puanı da 313.590.

    Yani emin olun ki 313.590 puan alıp YTÜ'ye yerleşen arkadaş İTÜ'ye yerlşemek isterdi ama 308.683 alan arkadaş İTÜ'ye yerleşti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 22 Eylül 2017; 1:7:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: necmo123


    quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Trollüyomusun konuyu anlamadım?

    sana ne oluyor ki? ben bişey sordum cevabımı alamadım cevabımı almak için birilerinden yardım istiyorum sen ordan atlıyorsun direkt 2. kez zaten orda bilerek alıntı yapmadım bidaha yazıyım'ki gözükmesin senin yaptıgın atarlı giderli tip mesaj'In diye sen burda yine karşıma çıkıyorsun , karışma kardeşim sen ne ise ne ben burdan cevap bekliyorum sonuç itibariyle akıl yada fikir oranını senin kıyaslama gerek yok


    Rado nickli arkadas hep pusuda bekler, yazar sacmalar, pek kimse dediklerini sallamaz, ustune burda cok bilgili gozukmeye calisir, gun icinde hep egosunu forumda tatmin edebilir, denk gelmissiniz, herkes gibi yapin, onu sallamayin.



    Aof konusunda yardimci olabilirim sanirim.gecen sene anadolu uni acikogretim isletmeye girdim 30. tercihimden.sizin gibi sayisaldi bolumum.isletmeye veya baska bolumlere girebilirsiniz sanirim o puanla.yarin net bilgi alabilmek icin herhangi bir dgs kursunun telefon numarasini netten bulup sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affetmeyeci -- 22 Eylül 2017; 1:10:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

    Önceki mesajlarda kumar oynamakla ilgili İTÜ ve YTÜ üzerinden bir senaryo yazmıştım. Acaba buna benzer bir yaşanmışlık var mı diye merak edip 2016 DGS Normal yerleştirme taban puanı ile 2016 DGS ek yerleştirme puanını gösteren kılavuzları açtım yan yana koydum.

    Üstte yazdığım senaryo sanki aynen gerçekleşmiş gibi geldi bana.

    2016 DGS İtü Elektrik Müh. Normal yerleştirme taban puanı 322.683 ek yerleştirmeye 1 kontenjan kalmış ve o 1 kontenjana yerleşen kişinin puanı 308.683 Ytü elektrik müh. normal yerleştirme taban puanı da 313.590.

    Yani emin olun ki 313.590 puan alıp YTÜ'ye yerleşen arkadaş İTÜ'ye yerlşemek isterdi ama 308.683 alan arkadaş İTÜ'ye yerleşti.

    Hocam bende myo elektronik teknolojisi mezunuyum





    E a 209

    Sozel 231.9

    Sayisal187



    Hocam benim amacim kendimi 4 yillik herhangi bir bolume atmak siz olsaydiniz 209 ea lik ile hangi acik ogretime basvururdunuz vede girebilirmiyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • necmo123 N kullanıcısına yanıt
    fark dersi alarak veya almayarak direk 3.sınıftan başlıyorsun.
    fark dersi alırsan da 1 ve 2.sınıfların dersini de vermen lazım hertürlü.
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.