Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.492
Cevap
141
Favori
816.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • radko kullanıcısına yanıt
    Taksitli fiyatımı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evoo.9 kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar geometri için öneriniz nedir ? geometrim sıfır. Şimdiden başlasam olur mu ?
  • arkadaşlar açıkçası matematiği iyi olanlar (ygs'de 30+ yapabilenler) için cidden kolay bir sınav. ben geçen sene girdim çok zorlanmadım şu an istediğim yerdeyim. ama matematik bilgisi 4 işlem olan bir insan için tabi ki zor geliyor. bence mühendislik falan okuyacaksanız bu sınav zaten bölüm derslerinin yanında devede kulak kalır. matematiği halledin 350, 360 puanlar asla hayal değil.
  • Whatsapp soru çözme grubu olan bana ulaşsın acil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Her konuyu alanı olan forumlarda konuşmak daha iyidir.Her forumun bir ana konusu bir de yan konuları vardır. DGS için burası sadece bir yan konudur. Bu forumun ana konusu teknoloji - bilgisayar - donanım dır. Ha bazı konuları ana forumların yan konularında da konuşabilirsiniz lakin böyle sizin sorduğunuz gibi kritik sorular ana forumların ana konularında konuşulmalıdır. Yoksa şekil A 'daki gibi yalan yanlış cevaplar alırsınız. :) Örneğin elektrik elektronik ile ilgili konular kontrolkalemi.com da , akvaryum ile ilgili konular akvaryum.com da konuşulmalıdır (kritik konuları) DGS içinde dikeygecis.org'dur.

    Sorunuzun cevabına gelince ;

    Muafiyet durumları her zaman okuldaki hocaların tutumuna göre değişir.O yüzden sorunuzun önceden bilinebilecek kesin ve net bir cevabı yoktur.Transkriptinizi alır , muafiyet dilekçenizi yazar sonucu beklersiniz. Bu sonucu hazırlayanlar okulda bir veya birkaç hoca olabileceği gibi bir komisyon kurularak da karar verilebilir.Ders içeriği ve transkript ilgili hocalar trafından incelenir kredi ve içerik uyumu olsa bile hocalar muaf kararı vermeyebilir. Malesef YÖK muafiyet işini tamamen üniversitelere bırakmıştır. Hocaların anlık kararına göre muafiyet olur. Malesef bu işler böyle yürür. Örneğin ben Mustafa Kemal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaptım. Orada lineer cebir dersinin içeriği buradakinden fazla olmasına rağmen orada kredisi 2 burada 3 olduğu için muaf olamadım. Başka bir dersi de kredi olarak fazla aldığım halde içerik tutmuyor diye muaf olamadım. Benim sana burada söyleyeceğim kritik şey şudur bir kez muafiyet dilekçesi verdikten sonra olumsuz sonuç alırsan yılmayıp 2.kez dilekçeni ver. Çünkü bu adamlar senin gece gündüz kafana taktığın mevzular hakkında karar alırken mevzuya hiç kafa patlatmadan alelade karar verebiliyolar. İkinci kez dilekçe verdiğinde ha bi dk ya oturup bi daha düşünelim bakalım diyip bu sefer olumlu karar alabiliyolar ben bu konularda onlarca örnek gördüm.

    Bu işin doğrusu sadece içeriğe bakmaktır. Ne kredi ne AKTS ye bakmak doğru değildir. Ama bunu akademik personellere yıllardır anlatamıyorum. Ha anlayan bazı feraset sahibi akademisyenler oluyor ama onlarda muafiyet komisyonunda görev almıyor malesef. :)

    Meraklıları için neden kredi veya AKTS'ye bakılmamlıdır sorusunun cevabı da şudur ;

    Kredi nedir nasıl oluşturulur?

    Her dersin iş yükünü gösterir bir sayıdır.Dersin kaç kredi olduğu hesaplanırken teorik olarak dersin haftada kaç saat işlendiğine bakılır bir ders haftada sadece 3 saat teorik olarak işleniyorsa kredisi 3 tür. Ancak kredi hesabına birde dersin varsa uygulaması veya labaratuvar saatininde yarısı eklenir.Örneğin fizik1 dersi haftada 3 saat uygulama 2 saat labaratuvar ise fizik1 dersinin kredisi 4 olur. 3 saat uygulama 1 saat labaratuvarsa fizik1 dersinin kredisi 3,5 olur bazı okullar buçuklu kredi değerini sevmez o yüzden ya 3,5 ları 4 e yuvarlar veya uygulama ya da labaratuvar saatini 2 ye bölünen çift sayı olarak ayarlarlar.

    Akts nedir?

    Açılımı avrupa kredilendirme sistemidir kısaca.Akts diye birşeyin olma amacı esasen farklılıkları giderip tüm avrupada ders iş yükünü eşit hale getirme çabasıdır.Ama gelin görünkü uygulamada Türkiyede durum böyle değildir.Hocalar bir dersin Akts sini belirlerken derslere kafasına göre değer verir.Üstte anlattığım kredi gibi gerçekçi değerlere göre verilmez.Her okulda bir dönemde derslerin toplam Akts si 30 olacak şekilde verilir.Hoca gelir bir derse ister 5 akts verir ister 8 akts verir.İşte malesef akademik dünyanın yüzlerce saçmalığından biri de budur arkadaşlar.

    O yüzden akademisyenler ders muafiyetine bakarken sadece içeriğe bakmalıdır.




  • Arkadaşlar merhaba,

    DGS TÜRKÇE için önerdiğiniz kaynaklar var mı ? Sayısal için Antremanlarla matematik ile başlayacağım. Matematik 0 ama Türkçe de iyi değil, Özne yüklem filan hatırlamıyorum bile uzun zaman oldu.. Hedefim ilk 100 filan değil sadece ortalama bir puan alıp örgün eğitim ile lisansa tamamlamak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F99E34F6E -- 26 Mart 2017; 15:35:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Arkadaşlar merhaba,

    DGS TÜRKÇE için önerdiğiniz kaynaklar var mı ? Sayısal için Antremanlarla matematik ile başlayacağım. Matematik 0 ama Türkçe de iyi değil, Özne yüklem filan hatırlamıyorum bile uzun zaman oldu.. Hedefim ilk 100 filan değil sadece ortalama bir puan alıp örgün eğitim ile lisansa tamamlamak istiyorum.

    Siz çok geç kalmışsınız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hernos2 kullanıcısına yanıt
    Size uzun bir cevap yazmıştım fakat değmez.

    Sadece ilgili olan arkadaşlardan kitap önerisi istiyorum akıl değil. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F99E34F6E -- 26 Mart 2017; 17:8:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

    Bu yıl inşallah dgs girip İstanbul üni. veya marmara üni de İşletme okumak istiyorum. bazı tereddütlerim var iibf 3. sınıftan mı başlıyoruz. Dersler çok zor mu rahat geçmek için neler yapılmalı püf noktalar neler tecrübeli olanlar yardım edebilir mi.
  • 2015 dgs de 330 aldim bolumume isinamadigim icin ayni universitede bolum degistirmek icin tekrar girmem gerekiyor istedigim bolum 335 le felan kapatiyo bu kadar zamanin ustune 4 aylik bir calismayla 335 yapabilirmiyim sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar programcılığı 1. sınıftayım, max dgs puanının 500 olduğunu düşünürek bilgisayar mühendisliği puanlarına 300-350 puanlarla gördüm ve umutla doldu içim

    Sonra bu kadar kolay olamaz dedim ve 400 puan olduğunu öğrendim

    Ama yapacağım!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Requizm

    Bilgisayar programcılığı 1. sınıftayım, max dgs puanının 500 olduğunu düşünürek bilgisayar mühendisliği puanlarına 300-350 puanlarla gördüm ve umutla doldu içim

    Sonra bu kadar kolay olamaz dedim ve 400 puan olduğunu öğrendim

    Ama yapacağım!!

    Hedefler puan bazlı belirlenmemlidir. Sebebini linkte açıkladım.

    http://www.dikeygecis.org/forum/threads/%C4%B0lk-defa-girece%C4%9Fim-dgs-ye-330-%C3%A7eker-miyim.38322/#post-589754




  • Dostlar bende dgs çalışıyorum. Geçen seneki matematik netim 5 ti. Yani temelim 0 dı . Denemelerde 5 tane anca yapıyordum. Kasımda çalışmaya başladım adam gibi şuan denemelerde 30-40 arası yapıyorum. Hedefim elektronik müh. sizce kalan 110 gündede aynı şekilde çalışmaya devam etsem yapabilirmiyim. Yoksa buraya kadarmı demem gerekiyor. Yani 5 ten 40 çıktım 4 ayda sizce kötümü. Şuan geo bilgim yok o yüzden denemelerde zaten 9 tane boşum çıkıyor banko ona çalışmaya başladım
  • Whatsapp grubumuz var arkadaşlar. Gelmek isteyen numaralarını pm atabilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGS ( dikey geçiş sınavı ) ile ESOGÜ ( Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ) veya Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ne geçiş yapmış (eski veya yakın zamanda) arkadaşlar öğrenciler varsa bi kaç sorum olacak PM yada konunun altına cevap verirlerse çok güzel olur. :) Bu arada ben meslek yüksek okulundan mezun olalı tam 14 sene oldu dikey geçiş sınavına bu yıl gireceğim.
    Normal sınavla kazanıp fakültesinde dikey geçiş sınavı ile gelenler varsa beni buluştururlarsa bir şekilde çok sevinirim.
  • Abi hangi konular var bu sene ? bazı sitelerde yazıyor ama emin olamadım.
  • elinde çözümlü deneme sınavı olan varmı ? , yada geçmiş yılların sınavının çözümlü hali
  • Arkadaşlar ders çalışmaya başladınız mı sizce en iyi çalışma kitabı ve yayın hangisi ?
  • arkadaşlar donanımhaber ygs lys bölümü gibi dgsninde konusu yokmu donanım haberde sadece bu konumu var? yada bildiğiniz aktif forum falan varmı dgscilerin buluştuğu?
  • 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.