Şimdi Ara

Dijital piyano tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piyano eğitimi alacağım ,çalışmak için de maliyeti 2000-3000tlcivari dijital piyanolarla ilgileniyorum başlangıç olarak.Şu anda piyano bilgim çok az roland ,yamaha ,kawai gibi markaları duydum ne almam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • The dragon T kullanıcısına yanıt
    Dolar kurunun yüksek olması sebebi ile o fiyatlarda artık tuşesi kaliteli çok fazla dijital piyano yok. Fiyatı biraz daha yükseltebilirim diyorsan Kawai CN25, Roland RP-401R,Yamaha YDP162, Roland RP-301 gayet güzel piyanolar. Bizzat denedim. Yamahanın fiyatları bana kalırsa hak ettiği değerlerde değil. Yok yükseltemem fiyatı diyorsan Şuan kampanyada olan Kawaip KDP90 lar var. Yamaha YDP 142 ile 162 arasında bariz bir tuş kalitesi farkı var, 142'yi tavsiye etmem.

    Kawai CN25 : Kawai CN25 (Fiyat: 3500TL)

    Roland RP-401R : Roland RP-401 (Fiyat: 4300TL)

    Yamaha YDP162 : Yamaha YDP162 (Fiyat: 3700TL)

    Kawai KDP90 : Kawai KDP90 (Fiyat: 2860TL)

    Roland RP301 : Roland RP-301 (Fiyat : 3150TL)

    Genel olarak fiyatları uygun siteleri verdim, reklam amaçlı değil. Başka sitelerden de bakabilirsin fiyatlara. Bu fiyatların üzerine biraz daha indirim yaparlar telefon ile görüşürsen, bu markaları satan mağazaları telefon ile arayıp fiyat alabilirsin tek tek. Eğer istanbul'da oturuyorsan gidip piyanoların tuşlarını bizzat test edersen senin için daha yararlı olur. Ama genelde mağazalarda hep Yamaha'yı önerirler hemen, kötü piyano değil kesinlikle ama kâr marjı yüksek sanırım o yüzden ilk Yamaha'yı öneriyorlar, biraz da Türkiye'de isim yapmış bir marka olduğu için büyük ihtimalle.

    Tuşların ağır olması senin yararına olacaktır, akustik piyanoya çalım olarak daha yakın olduğu için.

    Marka konusuna gelirsek, bu kısım biraz zevk işi. Her markanın kendine özgü piyano ses örneklemeleri var. 3 markanın hangisi alsanda pişman olacağını sanmıyorum. Youtube'da bu piyanoların videoları var, karşılaştırmaları var, güzel bi kulaklıkla dinleyip zevkine göre seçebilirsin. Benim tercihim Roland'dan yana olur, Roland'ın piyano sesi Steinway & Sons marka piyanoların sesine benziyor, o yüzden hoşuma gidiyor, birde üzerinde çok fazla ses örneklemesi var(Piyano dışında, gitar,keman,çello,kontrbas vs vs. 300'e yakın örnek var, sadece klasik müzik çalmayacaksan bu sesler de işine yaracaktır.) Yamaha' da yanlış hatırlamıyorsam piyano sesi dışında 6-10 arası örnek var sadece. Kimilerine göre de Yamaha'nın sesi klasik müzik çalanlara daha uygun, Roland içinde biraz daha pop,jazz müziğe yatkın derler. Çalım olarak Yamaha'nın tuşları Roland'a göre biraz daha ağırdır, akustik piyanoya daha yakın yani. Tuşların uzun ömürlülükleri tartışılır ama. Kawai'nin tuşlarıda fena değil ama benim çaldığım modelde tuşların uzunluğu diğerlerine göre kısa gelmişti, garip geldi biraz bana, ama kaliteli tuşlar.


    Kısacası bu 3 marka da seni pişman etmez, biraz araştır seçimini 5-6 modelden 2 model arasına kadar düşür ve sonra birini seç.

    (Arkadaşın verdiği linklerdeki piyanoları da kesinlikle önermiyorum, sen bilgi istemişsin adam kendi dükkanındaki ürünlerinin linkini vermiş gitmiş, bu nasıl bir yardım anlayışıdır çözemedim.)




  • emirsavas siz hangi marka model piyano kullanıyorsunuz. Ben kawai cn33 kullanıyordum ama bir arkadaşa verdim. Şimdi yamaha almak istiyorum. Kawai tuşesi gerçekten kaliteli ama ben ses olarak yamaha yı beğeniyorum. Aklımda clp 525 modeli var kawai cn 35 ve cn 25 de seçeneklerim arasında. Fakat seslerini dinlemedim daha. Alacak olan arkadaşlar mutlaka telefon ile görüşüp pazarlık yapsınlar.
  • stradivarius kullanıcısına yanıt
    Ben Roland HP506 siparişi verdim ama henüz elime geçmedi. Ama seçmeden önce Yamaha CLP525 ve CLP535'i denedim. CLP535 ile HP506 arasında kalmıştım ama Roland'ın sesleri daha doğal geldi bana. Yamaha'nın kulaklık performansını çok beğenmedim açıkcası. CLP525 de GH3 tuşlar var, 535 de GH3X tuş var. İkisinin de tuş kalitesi epey iyi ama 535 daha hoşuma gitti benim.

    Ama şöyle bişey var CLP 525'in tuş hassasiyeti 3 kademeli (Hard, Medium, Soft) CLP 535'in 5 kademeli (Hard 2, Hard 1, Medium, Soft 1, Soft 2,) yani bu çalım zevki için önemli bir unsur.

    CLP 535 de ekran var CLP 525'de yok. Çok önemli bi unsur değil ama pratiklik sağlıyor.

    CLP 525 de Yamaha CFIIIS Grand Piano ses örneklemesi var, CLP 535 de Yamaha CFX Grand Piano ve Bösendorfer Imperial Grand Piano örneklemesi var, Bösendorfer'ın sesi biraz daha mat ve yumuşak, F.Chopin'in parçaları için uygun görülüyor genelde.

    CLP 525 de 10 ses örneklemesi var (keman vs.) - CLP 535 de 34 ses örneklemesi var. Yani fazladan örnek arıyorsan avantajlı, yok bana piyano sesi ve bi kaç örnek olsun diyorsan gereksiz.

    CLP 535 de efektler var fazladan, ama çokta benim işime gelen özellikler değil açıkcası.

    CLP 525 de 20x2W şeklinde 2 hoparlör var, CLP 535 de 30x2W hoparlör var. Ama 20x2W da epey bi ses veriyor dışarı.

    CLP 535 de kasa biraz daha yüksek o hoşuma gitti görünüş olarak. 525 biraz daha alçak.


    Şimdi arada çok fiyat farkı yoksa CLP 535 almanı tavsiye ederim. Eğer fiyat farkı çoksa CLP 525 de gayet iyi bir seçim, klavyesi hoş, örneklemelerin 535den farkı yok neredeyse. Yalnız benim Roland HP506 ile Yamaha CLP535 arasında kalmama sebep olan şey Yamaha CLP535'in piyasa fiyatının baya altında fiyat almış olmamdı. 4800-5000 arası bir fiyata alacaktım. Dediğin Kawai modellerini denemedim o yüzden bi' şey söyleyemem ama tuşları ikisininde aynıymış (RHIII)

    Alacağın fiyatlara göre de hareket edebilirsin biraz, yani Yamaha için benim gibi uygun fiyat bulursan bence Yamaha al, Kawai ile arasında doğallık açısından bir fark göremedim ben pek. Ama ses rengini beğendiysen dediğim gibi uygun da fiyata bulursan Yamaha iyi olur. Yoksa ilk yazıda yazdığım gibi çok yüksek fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum o serilerin.

    Birde Yamahanın yeni YDP-S52'si çıkmış, ona da bi bakabilirsin istersen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirsavas -- 10 Kasım 2015; 21:38:05 >




  • Özel mesaj gönderdim emirsavas bakarsan sevinirim.
  • bende yamaha YDP162 - CLP525
    kawai CN25 - CN35
    modeller arasında karar veremedim aynı zamanda bilgisayara usb ile midi key kullanabilirim dimi?
    bu özellikte lazım bana, macbook ile logicproX kullanarak çalışma yapmak istiyorum.
    buna uygun digital tavsiyenizide beklerim?
  • Merhaba iyi akşamlar,
    Şuan ki dolar ve euoru kuru yüzünden o fiyata rahatlıkla güzel bir sıfır piyano bulunabileceğini düşünmüyorum. İkinci el olarak gayet tatlı modeller bulunabilir ancak yine de sıkıntılı bir durum. Mesajı yanıtlama sebebim daha sonrasında başka arkadaşlarda aynı sorunu yaşarsa diye.
    Ben şahsen kawai p90 ı çok seviyorum tuşe hassasiyetinden dolayı ancak yamahanın modellerini de sevenler var.
    piyano kursu İzmir sayfasını incelemeni tavsiye ederim. Aklına takılan sorularda yardımcı olan bir ekipleri mevcut.
  • Kawai kullanıcısıyım. Tuşesinden de tonlarından da çok memnunum. Bu kısım biraz zevk işi. Saydığın üç model de bu konuda çok başarılıdır.

    Ben kendi piyanomu alırken bunu da denemiştim. Bir hayli ilgimi çekmişti. Ama sonra kawaii daha çok indirim yapmıştı:D
    https://urun.n11.com/piyano/casio-px5s-tasinabilir-dijital-piyano-P228318951?cid=604001&gclid=EAIaIQobChMInJvH067q2wIVVM-yCh2e-Q1SEAYYASABEgJd_PD_BwE&gclsrc=aw.ds

    Bu arada sıfır bir modeldense, ikinci ellere de bak derim. Çocuklarına bir heves dijital piyano alıp hiç kullanamayan aileler mevcut. Temiz uygun bir model düşebilir.




  • bjorn B kullanıcısına yanıt
    Hocam piyanodan anliyorsunuz sanırsam size bişey soracağım konsol piyanonun farki ne alçak olanlardan



    Örneğin



    https://www.do-re.com.tr/casio-celviano-grand-hybrid-gp-300bk-dijital-piyano





    Biraz daha yüksek ve daha pahalı ne farki var ?



    Dijital piyanolarada artık yüzde 80 oranında kuyruklu piyanolar gibi ses kopyalamasi yapilabiliyormus klâsik bir 3 bin tl lik piyanoya o zaman neden pahali piyanolar var aynısı kopyalanabilirken ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzqaar kullanıcısına yanıt
    Alçak olanlardan kastın stage piano denen modeller diye anlıyorum.

    Stage pianola adından da anlaşılacağı üzere sahnede kullanılmak üzere tasarlanıyor. Yani ses kalitesi kadar taşınma kolaylığı da önemli oluyor.
    Tabii bu durumda bazı özellikler göz ardı edilebiliyor. Mesela Sahne piyanoları zaten konserde büyük bir ses sistemine bağlanarak kullanılacağı düşünüldüğünden, üzerindeki hoparlörler o kadar da güçlü olmuyor. Konsol dijital piyanoların hoparlörleri biraz daha güçlü oluyor çoğu zaman.

    Bir de bazı kullanıcılar büyük konsol dijitallerde daha iyi ses sampleları olduğunu söylüyor. Ben çok araştırmadım bu konuda bir şey demeyeyim o yüzden bilip bilmeden. Ama hoparlör kalitesinden de öyle algılanıyor olabilir.

    Stage modellerin farklı ekipmanlara bağlanması falan daha rahat bu arada bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjorn

    Alçak olanlardan kastın stage piano denen modeller diye anlıyorum.

    Stage pianola adından da anlaşılacağı üzere sahnede kullanılmak üzere tasarlanıyor. Yani ses kalitesi kadar taşınma kolaylığı da önemli oluyor.
    Tabii bu durumda bazı özellikler göz ardı edilebiliyor. Mesela Sahne piyanoları zaten konserde büyük bir ses sistemine bağlanarak kullanılacağı düşünüldüğünden, üzerindeki hoparlörler o kadar da güçlü olmuyor. Konsol dijital piyanoların hoparlörleri biraz daha güçlü oluyor çoğu zaman.

    Bir de bazı kullanıcılar büyük konsol dijitallerde daha iyi ses sampleları olduğunu söylüyor. Ben çok araştırmadım bu konuda bir şey demeyeyim o yüzden bilip bilmeden. Ama hoparlör kalitesinden de öyle algılanıyor olabilir.

    Stage modellerin farklı ekipmanlara bağlanması falan daha rahat bu arada bence.
    Taşınır piyano demedim hocam normal konsol piyano nun yukseklikleri degisiyor ornegin valler hp88 gibi bunun farki ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emirsavas kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bütçem bu kadar elverdiği için Roland Rp102-Bk almayı düşünüyorum. Bu piyano için ne dersiniz? Seçme sebebim olmasa da bluetooth bağlantısı, alternatif tonların fazla olması ve Roland hakkındaki yorumlar bizi çok cezbetti. Bu bütçede önereceğiniz başka bir marka var mıdır? 2. el almaya sıcak bakıyorum ama anlamadığımız için arızalı olmasından korkuyorum. Aklımdaki diğer alternatifler Roland RP30-CRL, Yamaha YDP143, Kawai kp110.
  • casio lk 280 almayı planlıyorum
  • Aklımda yamaha vardı ama roland a döndüm yerinde incelemek şart!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese, yeni başlangıca uygun düşebilecek bir piyano seçmeye çalışıyorum. Casio PX 770 ve Roland FP102 aklımdaki iki model, fiyat olarak da uygun sayılırlar. Tuşlarını deneme şansım yok internetten alışveriş yapmak zorundayım. Ne düşünürsünüz bu modeller hakkında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTheWay -- 11 Mart 2019; 12:27:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnTheWay

    Merhaba herkese, yeni başlangıca uygun düşebilecek bir piyano seçmeye çalışıyorum. Casio PX 770 ve Roland FP102 aklımdaki iki model, fiyat olarak da uygun sayılırlar. Tuşlarını deneme şansım yok internetten alışveriş yapmak zorundayım. Ne düşünürsünüz bu modeller hakkında?
    roland ya da yamaha tercih ediniz. casio pek kaliteli degil piyano konusunda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axwell. -- 12 Mart 2019; 14:29:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Roland Go Keys ve Go Piano arasında farkı anlatabilecek olan biri var mı ?

    Satış mağazasındaki elemanların anlattıklarından pek bir şey anlamadım.

    En önemli konu ise yeni başlayan birine hangisi daha doğru seçim olur.

    Go Keys ile piano sesleri varken go pianoya ne gerek var ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.