Şimdi Ara

Dijital Hizmet Vergisi, ABD'nin tehdidine rağmen resmen hayatımıza girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dijital Hizmet Vergisi, 7 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen hayatımıza girdi. Dijital ürünlerden veya hizmetlerden elde ettiği geliri Türkiye’de 20 milyon TL hasılatı ve dünya genelinde 750 milyon avro olan şirketler, Türkiye’den elde ettiği hasılatının yüzde 7,5’lik bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecek.



    Bu verginin alınabilmesi için ilgili şirketin Türkiye’de kurumlar vergisi mükellefi olması gerekiyor. Henüz bu limitleri aşan ve kurumlar vergisi mükellefi olan bir şirket yok. Bu nedenle Dijital Hizmet Vergisi’nin nasıl uygulandığını görebilmemiz için bu şirketlerin Türkiye’den elde ettiği gelirinin 20 milyon TL’yi aşmasını veya kurumlar vergisi mükellefi olmasını bekleyeceğiz.



    Ayrıca Bkz.iPhone 9 olarak çıkması beklenen iPhone SE 2'nin tasarım görselleri sızdı



    Türkiye’de varlığı bulunan yerli/yabancı şirketler bu vergiyi kendi ödeyecek. Türkiye’de fiziksel varlığı bulunmayan şirketlerin vergi ödemesi ise ilgili şirkete ödeme yapan vatandaştan veya reklamverenden alınacak. Örneğin Dijital Hizmet Vergisi ödemesi gereken ama ödemeyen yurt dışındaki şirketlerden dijital ürün alırken ödeme esnasında banka tarafından vatandaştan yüzde 7,5 oranında Dijital Hizmet Vergisi alınabilecek.



    ABD’den Dijital Hizmet Vergisi tehdidi



    ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, 3 Aralık tarihinde Reuters’a yaptığı açıklamada Dijital Hizmet Vergisi uygulamasından dolayı Türkiye’ye soruşturma açmayı düşündüklerini söyledi.



    Fransa, yüzde 3 oranında dijital hizmet vergisi uygulamaya başladı. Google, Facebook, Apple ve Amazon gibi ABD’li devlerden vergi alıyor. Lighthizer, dijital hizmet vergisi uygulamaya başlayan Fransa’nın şampanya, şarap, peynir, çanta vb. ürünlerine yüzde 100’e varan oranda cezalandırıcı gümrük vergisi koyabileceklerini açıkladı.



    Lightizer, Dijital Hizmet Vergisi uygulayan Türkiye, Avusturya ve İtalya’ya da benzer soruşturmalar açabileceklerini ifade etti. Dijital Hizmet Vergisi, 7 Aralık’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak hayatımıza resmen girdi. Türkiye’nin Dijital Hizmet Vergisi oranı Fransa’nınkinden daha yüksek ancak Fransa bu vergiyi tahsis etmeye başladı, Türkiye ise önümüzdeki yıllarda tahsis edecek. Bu nedenle ABD’nin Türkiye’ye yakın zamanda yaptırım uygulaması beklenmiyor.








  • aslında alınmasında bır sakınca yok hatta tum ulkeler mega şirketlerden almalılar.
    bu mega sırketler ulkelerın vatandasları uzerınden mılyarlarca dolar para kazanırken ulkelere vergı vermeden kazanc saglamıs oluyorlar.
    aksıne amerıkada vergı kacırmak aşırı derecede cezalandırıcı sonuclar doguruyor. ama mega sırketler tum dunyadan vergı kacırıyorlar.
    Kardeşim vergi alınmadığını nerenizden uyduruyorsunuz yav? KDV ve diğer ülke dillerinde bunun adı her ne ise bu zaten şirketler tarafından veriliyor. Sen tutup diyorsun ki ulan sen çok kazanıyorsun lan biraz daha versene. Böyle gerizekalı bir mantık olabilir mi? Varsa t.şağın çıkıp rakip üretirsin kendine adam toplarsın. Niye tutup biz bu netflixe üye oluyoruz? Onu kimsenin sorguladığı yok. Niye daha fazla para almıyoruz diye ağlıyoruz. Sever ya da sevmezsiniz bizim diziler dışarda baya satmaya başladı. Bunları birleştirip adam gibi bir platform üzerinde yürütecek bir anlayış bile yok bizim ülkede. Almanya nasıl Mercedes ve bmw ye birleşin salak sulak harcamalar yapmayın dediyse kesinlikle lazım olan vizyon daha fazla vergi değil. Bu kafayla yürümeyecek bu iş belli ki.

    Not: resim ve ödeme direk bana aittir.

    Bu şirketler şu anda KDV kesiyor. Sizin ekstrenize direkt olarak TL yansıtılan bir ücretin KDV'si verilmek zorunda.

    Bu dijital hizmet vergisi ise ÖTV gibi bir şey. Şirketlere kesilecek ama şirket bunu vermiyorum derse, banka aracılığı ile kesilecek. Yani ben 40 liraya netflix alırken bunun %7,5'u firmaya aktarılırken kesilecek.

    Firmada bu %7,5 luk kesintiyi aylık ücretine ekleyip oradan tolere edecek işte. Sonuçta tüketiciye zam olarak yansıyacak, karlı çıkan devlet olacak. Arık daha fazla ejder meyveli smootieler içilecek sarayda.


    Ha bu şöyle de olabilir. 40 lirayı öderken netflix'e hükümet bizi cezalandırır firma yerine ve 40TL + 7,5 dijital hizmet vergisi der. Amaç firmadan vergi almak ama bizde ÖTV gibi olur o vergi bizden alınır. Firmanın umurunda olmaz. Ve kesin diyorum bakın kesin böyle olacak bu olay.
  • Bunu başlattıklarına göre %7.5' ta kalmaz o. İki seneye %50 ye yürütürler. Fav atın bekleyin
  • trump patriot satacak daha

    ondan bişey yapmadılar

    yoksa dünya lideri trump, yaptırımlar yolda hazır olun derdi
  • Korsana teşvik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolar 6 hadi hayırlı olsun :D

  • yasayı yanlış yorumlamışlar
    şirketler vatandaş ödeyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında alınmasında bır sakınca yok hatta tum ulkeler mega şirketlerden almalılar.
    bu mega sırketler ulkelerın vatandasları uzerınden mılyarlarca dolar para kazanırken ulkelere vergı vermeden kazanc saglamıs oluyorlar.
    aksıne amerıkada vergı kacırmak aşırı derecede cezalandırıcı sonuclar doguruyor. ama mega sırketler tum dunyadan vergı kacırıyorlar.
  • Hizmeti yapan gavurlar(!), havadan para alan bizim Müslüman ülke.

    Nasıl iştir mantık almaz!
  • Cevap verenlerin hepsi yıllık 20 milyon ciro yapıyor galiba... size ne yav?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEMEN 500 airbus ucak almamız lazım :)
  • Vergiyi şirketler ödemeyecek ki, onlar zam yapacak biz ödeyeceğiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: einhander

    aslında alınmasında bır sakınca yok hatta tum ulkeler mega şirketlerden almalılar.
    bu mega sırketler ulkelerın vatandasları uzerınden mılyarlarca dolar para kazanırken ulkelere vergı vermeden kazanc saglamıs oluyorlar.
    aksıne amerıkada vergı kacırmak aşırı derecede cezalandırıcı sonuclar doguruyor. ama mega sırketler tum dunyadan vergı kacırıyorlar.
    Olayı çok yanlış anlamışsın. O vergiyi şirket vermez, ürüne zam çakıp vatandaşlardan alırlar. Serbest piyasa olduğu için, kendi yazdıkları ve vatandaşa imzalattıkları anlaşma üzerinden ürünlerin fiyatlarını istedikleri gibi oynatırlar.
  • Dolar yükselmeye devam ederse 100 dolarlık üyelik alacağımız zaman bize 1000 liraya gelir. Vergilerde eklenecek.

    Mesela iphone 11 - 128GB 850 Euro. Türkiye'de 7500 TL. Yani onlar 2 hafta çalışarak alabiliyorsa biz 18 hafta çalışarak alabiliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 8 Aralık 2019; 16:41:27 >
  • Bir devlet dusunun ki Apple Iphone'dan 10 dolar kazaniyorsa 100 dolar kazansin kilini bile kipirdatmadan. Resmen haraca baglayacaklar yerlisini ecnebisini
  • İmf gelmiş vatandaşı ezin demiş. İmf politikaları uygulanıyor resmen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ülkemdekiler %18 oderken yabancı niye %7,5 ödüyor.

  • Doğru bir karar destekliyorum ayrıca vergi oranı daha da arttırılmalı.

    Millet ekonomik kriz var diyor ama sabahları müge anlıya çıkan güya alt gelir grubu insanlar konuşmaya başladıkları zaman ağızlarında dökülen rakkamlar minimum 500 bin tl altını görmüyor.
    Geçen gün yine ardahanlı bir çoban çıktı yolda görsem üzülür yardım eder ,yemek ısmarlarım ,adamın akrabaları bir konuşmaya başladı , ben en son saydığımda varlığı 3 milyonu geçmişti ki bunlar ağızlarından zorla dökülüp ortaya utanarak dökülenler artık gizli saklı neler vardır orası allah kerim.
    Şu programı izlediğimden beri akpnin neden yüzde 55 aldığını anladım.Bu zenginliğe adamlar az alıyormuş.Sende burada oku vergi ver ülke düzelecek diye kastır millet çoktan zenginlikte norveçi geçmiş bakmayın ağladıklarına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 8 Aralık 2019; 19:29:40 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Şirketlerde mecburen ya fiyat kıracaklar yada zam yapamayacaklar.

    KDV hayatımızda hep var o bile yok yurtdışına ödediğimiz Netflix paralarında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • idombayci İ kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı ile papaz olmamak için. Anca bu kadarına ikna edebiliriz Fransa bile anca %3’üne ikna edebilmiş ki oda kesin değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.