Şimdi Ara

Dijital Feodalizm Geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Senin algını, fikirlerini, düşüncelerini yönetmeye geldiler.

Sen sadece günü kurtarma peşindesin, fakat tükettiklerin, kazandıkların hiçbirisi gerçek değil.

Para gerçek değil, araban gerçek değil, evin ve arsan bile gerçek değil.

Çünkü devletlere verilen emirler doğrultusunda global karteller senin mülksüz olmanı istiyor, kontrol edilebilir ve bağımsız düşünme yetilerini kaybetmiş birer köle olmanı istiyorlar.

İnsanlar ilk önce mahremiyetini teslim etti sosyal medya ile çoğu şeyini anlatır ve gösterir oldu, şimdi ise sırada özgürlükleriniz ve mal varlıklarınız var.

Onlar zenginleşip ayrıcalıklı olurken, bizler ise sefalete ve çürümeye terk ediliyoruz.

Kimimiz iş kuramıyor, bazılarımız iş bulamıyor ve bazılarımız evlenemiyor.

İstedikleri global sosyalizm. Herkes kontrol edilebilir ve bağımlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Amaç kontrol edilebilir köleler yaratmak. Küresel güç gitgide amacına yaklaşıyor. Bunu aşabilmek için insanlığın daha hızlı bilinçlenebilmesi gerek.

"Çiplere hayır!"

Dijital Feodalizm Geldi 

• en büyük kölelik dijital para ile gelecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    CBDC'ler ile evet.

Ancak eth, monero, tornado, bitcoinle bu kolay kolay olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper Zero -- 10 Mayıs 2025; 23:23:55 >
  • böyle tipler türedi şimdi de tüm kavramları çorba yapıp dedikleri ile hiç bir alakası olmayan. dijital feodalizm ne alaka dediklerinle sosyalizm ne alaka

• dijital feodalizm cart curt diyor bitcoin savunuyor bi de :D bitcoinden fena dijital feodalizm mi varmış ? tüm paran adını sanını bilmediğin 10 20 balina tarafından yönetiliyor. adamların cüzdanlarında yüzbinlerce btc var 1 dolar maliyetli bundan ala dijital feodalizm mi olur ?

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Zayıf ellerden güçlü ellere geçebilir bu normal bir durum.

Bitcoin dijital feodalizm değil anarşiyi savunur. İlk çıkış amacı budur. Fakat zamanla bu durum dijital altına evrildi.

Yani parası olan bitcoin alıyor. Piyasayı manipüle edebilirler bu da doğru.

Burada zaten tornado, monero gibi sistemler açık defter teknolojisinin takibini zorlaştırmak için çıkarıldı fakat hükümetler merkezi borsalarda monero veya tornado gibi projeleri barındırmıyor sebebi ise izlenebilirliği kaldırıyorlar.

Şahsen bitcoin ve ethyi savunurum çünkü bunlar birer araçtır. Fakat dijital feodaller bitcoinleri satın alarak bunu yapmaya çalışıyorlar yine yöntemler bulunur.

CBDC'ler ile yapamadıklarını bitcoin satın alıp etflerle yapmayı deniyorlar.

Fakat yine çok başaramazlar. Merkeziyetsiz borsalar ve insanların buraya olan ilgisi olduğu sürece bunu çok başarmazlar.

Blackrock ceosu her şey tokenlaşacak diyor bu aslında merkeziyetsizliğe çok ters bir durum bu çok istencek bir şey değil.

Ancak insanlar her zaman yeni yollar keşif edecektir. Soğuk cüzdan kullanılır yine güvende tutulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper Zero -- 11 Mayıs 2025; 0:16:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babacım dijital feodalism çıkış itibari ile kapitalizm eleştirisidir. bu konu hakkında yazan ekonomist ya da araştırmacılar genellikle zaten sevmediğin solcu tiplerdir. dijital feodalizm ve sosyalizm ne alaka?

4chan takılmak yerine açıp kitap okuyun yahu

ayrıca milyonlarca btc cuzdanlarda yatıp hiç bir şekilde ekonomiye katılmaz iken tek amacı al sat ile piyasa manipulasyonu olan, hali hazırda büyük kısmı mining edilmiş ve milyonlarcası hiç bilmediğin insanların cuzdanında yatar iken bitcoin nasıl CBDC den daha demokratik ve güvenli oluyor ? sözde eleştirdiğin dijital feodalizm in kendisi bitcoin zaten. anarşiymiş :D

CBDCyi çıkaran senin teknik olarak demokratik devletin ve yasaların ve teknik olarak senin kontrolunde

diğer yanda kimin sahibi olmadığını bilmediğin total supplynın %80ı mine edilmiş ve bilmediğin kişilerin cuzdanlarnda 1 dolar maliyetle yatan bir ürün güvenli ve demokratik nasıl oluyor ya ? :D

akıl fikir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 11 Mayıs 2025; 0:19:31 >

4chande takılmıyorum öncellikle.

Fakat zaten burada imf gibi kuruluşlara atama yoluyla geliyorlar ortada bir demokrasi yok bu fikiri savunanlar için.

Bitcoinin soğuk cüzdan olayına dönersek, burada herkesin kendi mülkiyeti var yani ortada zaten merkeziyetsizlik var.

Bu cüzdanların bir kısmı zaten imha oldu bazıları hurdalıklarda yok oldu bazıları cüzdanlarda şifreleri unutuldu bazıları canlı olarak korunuyor.

Peki neden bitcoin dijital feodalizm aracına dönüşemez?

Feodalizm olması için bir yönetim bir zıtlık olması gerekiyor ancak bu düzende bunu sağlayabilecek tek kuruluşlar etf hizmeti verecek kuruluşlar. Yani miktarlar toplandıkça ufak klikler bu bitcoinleri yönetebilir. İstenen bu zaten. Fakat sen, ben veya ahmetin derdi yönetmek olmadığı için bizim derdimiz paramızın değerini korumak olduğu için biz satmadığımız sürece bu çok zor gerçekleşir.

CBDC'leri denediler ve insanlar bitcoine kaçtı, bitcoinde merkeziyetsizlik olduğu için zaten feodalizm olamaz.

Ancak bu nasıl olur? İnsanlar ellerinde olan bitcoinleri ucuzdan satıp büyük karteller ucuzdan toplarsa olur.

Aynı bretton woods sisteminde olduğu gibi. Çünkü o zamanlarda altın merkezi değildi yani herkes parayla altını satın alıp tutabiliyordu ancak bu yasa çıkınca dolara karşı teminatlar verdiler.

Burada benzer şey ise bunu spot etf ile denemeye çalışmaları.

Bunu engellemenim tek yolu ise bitcoinleri satmamak.

Bugüne kadar genesis bloğu zamanında ki bitcoinlerin çoğu kımıldamadı ve eğer imha edilmedilerse birisi bulmadığı sürece de öyle kalacaktır. Satoshinin bitcoinleri hala duruyor.

Bitcoinde zaten demoktratiklik yok fakat şefaflık ve anarşi var. Fakat istenen dijital feodalleşme üzerine hizmetler :)

Ben şahsen bitcoin toplamaya devam edeceğim kumbaraya para atar gibi. Vakti geldiğinde hepsini soğuk cüzdanlara çekeceğim.

Yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper Zero -- 11 Mayıs 2025; 0:41:23 >

• soguk cuzdana cekiyorsun ya da dünyanın 70 kösesinde mining yapabiliyorsun diye merkeziyetsiz olmuyor. su kripto sektöründe de en büyük yalan bu. btc cuzdan dagılımı ile btc sayısına bak merkeziyetsiz sözde :D:D :D

Dijital Feodalizm Geldi

>Bugüne kadar genesis bloğu zamanında ki bitcoinler asla kımıldamadı ve eğer imha edilmedilerse birisi bulmadığı sürece de öyle kalacaktır. Satoshinin bitcoinleri hala duruyor.

bi yanda kendi oy verdiğin kendi vergilerin ile devamını yürüttüğün teknik olarak sahip olduğun devlet ve devlet kurumlarına güvenmiyorsun

fakat hiç tanımadığın adı sanı olmayan biri 20 yıl boyunca milyonlarca liralık btcleri cuzdandan tasımadı diye güveniyorsun

bu nasıl bi oksimoronluk yarabbim.

ayrıca bir kuruma atama yolu ile gelmesi demokratik olmadığını göstermez. onu oraya atayan kurum senin demokratik hakkınla seçtiğin kurum. ayrıca eğer çok istiyorsan demokratik yollarla merkez bankası için OY VERME hakkı da eldebilirsin.

ama yok ben bunun yerine internette gördüğüm bir nicke güvenicem çünkü 20 yıldır cüzdanında ki coinlere dokunmamış :D :D :D

modern insan sıkıntıdan cok garip bi yere gidiyor. aynı adam internette gördüğü nicke güveniyor ama dunya düz cunku bilim adamları ve kendi seçtiğimiz devletler bize yalan söyluyor :D

Bu gizli cüzdanların çoğu zaten büyük kartellere ait. Çoğu yıllarca topladılar el altından.

Ben şahsen Dünya üzerinde demokrasiye de inanmıyorum.

Demokrasi sadece toplumları uyutmak için kullanılan bir sözcük olarak kaldı.

Feodaller istedikleri ülkede istedikleri gibi at koşturabiliyor.

Yani senin A kişisini veya B kişisini seçmenin anlamı kalmıyor.

Bugün bir ülkede olan madenler, teknoloji, limanlar ve çoğu şey darbeyle veya darbe olmadan yağmalanabiliyorsa demokrasi olsa ne olur olmasa ne olur?

Yani halkın seçimlerinin bir önemi kalmıyor, seçilen yozlaştıysa veya buna elverişliyse hiçbir önemi kalmıyor.

O yüzden hala bana göre btc güvenli limandır. Kimisi diyebilir ki scam bu, kolpa bu vs.

Ben bildiğim yoldan gitmeyi tercih ederim.

O yüzden internetten gördüğüm bir nick bana daha güvenilir geliyor.

Örtülü ödeneklerle kartellerden aldıklari paralarla ülkeleri bölmeye çalışıp, bebek bombalamalarını izlemektense bitcoini tercih ederim daha iyi.

Bununla istediğiniz gibi dalga geçebilirsiniz.

İşlerine gelince demokrasi derler işlerine gelmeyince faşizme kadar gider iş.

• > Örtülü ödeneklerle kartellerden aldıklari paralarla ülkeleri bölmeye çalışıp, bebek bombalamalarını izlemektense bitcoini tercih ederim daha iyi.

bunların hepsini yapanlar bitcoinle yapıyor zaten. o zaman niye bitcoini tercih ediyorsun? gerçekten söylemlerin hep birbiriyle çelişiyor

Bitcoini tercih etmemde ki ana sebep beni enflasyona karşı altın gibi koruması bu birincisi.

İkincisi taşıması kolay. Yani bankalara saldırı olsa paranı alamıyorsun.

Fakat blockchain yıllardır çalışıyor ve btc'yi hackleyebilen olmadı şu ana kadar.

Satoshinin postlarını okuyorum arada, adam kuantum bazlı saldırılara da önlem almış.

Yani her halükarda güvenli bir liman görüyorum.

O zaman ben de sana şunu sorayım, doları uyuşturucu baronları, teröristler kullanıyor, altını da kullanıyorlar o zaman bunları niye kullanıyoruz?

Bitcoin, dolar veya altın fark etmiyor bunlar araçtır. Fakat burada beni sinir eden fakirleştirilmek.

Altın savaş çıksa taşıman zor. Fakat bitcoinleri sen metal plakalar üzerine lazerle bile işleyebiliyorsun. En kötü usb'ye at dursun.

Dolar desen değer kaybediyor.

Hisse senetleri de keza çoğu yerde değer kaybedebiliyor mesela deprem oldu bist yatırımcıları çok sorunlar yaşadı.

O yüzden btc benim için en mantıklı seçenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viper Zero -- 11 Mayıs 2025; 1:29:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.