Şimdi Ara

Digiturk WebTv HD Yayın Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk haftadan beri Digiturk web tv abonesiyim. İnternet hızım 6 Mbit Biri Adsl. İlk haftalardan 6. hafta sonuna kadar maçları silverlight player ile HD olarak 2200-2600 Bitrate hızında sorunsuz izledim.

    Ancak 7. hatfadan itibaren HD yayın hızı 100-200-400 Kbpsyi geçemiyor. Alternatif Player ise 1050-1100Kbpsde yayın alıyorum. İntenet hızımı ölçüyorum 6Mbit çıkıyor. Downloadlar 600Kbps. Modem-Pc bağlantımı kablo ile yapıyorum. Arka planda çalışan birşey yok. Bağlantıyı tek ben kullanıyorum. Win7 ve WinXPde denedim aynı sorun değişiklik yok.

    Müşteri hizmetleri "bağlatınızdan kaynaklanıyor" diyor. Peki madem bağlantı sorunlu "neden alternatif yayını 1000-1100de izleyebiliyorum?" diye soruyorum müşteri hizmetleri cevap veremiyor.

    DT Web Tv HD yayında benzer sorunlar yaşayan var mı? Ben artık sorunun DT den kaynaklandığı kanaatine vardım. 6Mbit internetim varken ve ilk 6 hafta HD yayın izledikten sonra alternatif yayın oldukça kötü geliyor.







  • FB maçı biteli 25 dk. oldu. Şimdi Hd yayın hızı 1200lere çıktı.?? Hatta 1800 oluyor bazen. Ben problemin kesinlikle bende olmadığını düşünüyorum.
  • Tavsiyem virüs programınızı deactive yapın maç izlerken ping sürenizi azaltır. Bir nebze iyileşebilir. Dediğinize katılıyorum sorunun sizde olmadığı aşikar.
  • Benzer bir sorunu başka bir başlıkta yazmıştım:
    quote:



    Geçtiğimiz yıl yarı sezondan beri ligtv için web tv aboneliğim var ve Windows 7 kurulu Samsung notebook'u HDMI ile Sony LCD TV'ye bağlayıp maç seyrediyorum. İnternet bağlantım 5Mbit sınırsız uydunet ve notebook interneti wifi ile alıyor.

    Bu yıl bu Silverlight'lı player ile ilk hafta maçını sorunsuz seyrettim. Sonraki haftalarda ise Silverlight player LCD'de tam ekrana geçince problem çıkarmaya başladı. LCD ekranda tam ekran değilken herhangi bir problem olmuyor, ancak tam ekrana geçtikten kısa bir süre sonra bağlantı 100 kbps'ye sabitleniyor ve görüntü tabiki çamur gibi oluyor. Esc ile çıkınca görüntü halen bozuk kalıyor, kendi kendine düzelmiyor. Bu arada eğer Silverlight ayarlarına girip "uygulama depo alanı" ile ilgili adresleri silersem düzeliveriyor. Tam ekrana geçince tekrar bozuluyor. Alternatif playerda ise sorun yok.

    HDMI ile bağlantı yokken notebook ekranına tam ekran yaparsam sorun oluşmuyor. Evdeki diğer masaüstü bilgisayarda hiç problem yaşamadım.

    Bu konuda bir fikri ve tecrübesi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 18 Ekim 2010; 23:10:53 >




  • Derbiyi ve o haftaki BJK maçını HD yayında 1800Kbps ile izledim. Bu arada HD yayın sorunları için posta atmıştım DTye tellefon ile geri aradılar. Derbinin ve bjk maçının 1800e sabitlendiğini, korsan izleyenler falan filan dediler tamam dedim. Bu hafta Bursa-FB maçı zaten yayın bir ara gitti siteye bile giremedik. İzleyebilirkende Hd yayın hızı 1200ü geçmedi.
    Normal yayında ise hız sorunu yok. Her zaman 1150Kbps civarında. Özellikle 6. haftadan sonra HD yayının iyice suyu çıktı. Madem veremiyorsunuz HD yayını hiç vermeyin.
    İlk 6 haftayı hiç sorunsuz 2600Kbps ile HD izledim ben. Ancak sonra webtv müşterisi artınca sistem kaldıramadı tabi. Kaldıramıyorsa yenilemeleri gerekir sistemi. MAdem hizmeti veremeyeceksin o zaman satma webtv.
    Diğer bir olay web tv alan kişilerin %99u zaten evine ligtv almayacak kişiler. Yani ben web tv olmasa gidip ligtv abonesi olacak biri değilim. Bu yüzden webtv den gelen her para DT için + bir para. O yüzden bence sistemi iyileştirmek zorundalar bunu kendileride biliyor. Sezon içinde yapacakları yada yapmayacaklarıyla önümüzdeki seneler için tekrar webtv abone sayısını kendileri belirleyecekler.
    Şu anda webtv düşünenler ise bence hiç düşünmesinler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.